- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
netmesterke
aktív tag
Szia!
Igazából full hozzá nem értő vagyok a témához, feltételezd csak nyugodtanSosem érdekelt a téma, mivel notim volt, azt meg nem lehet húzni.
Egyik ismerős azt mondta hogy nem érdemes tuningolni sem, mert akkor csökken az élettartama is.. De ha a hőmérséklet nem igazán emelkedik akk sztem ilyenről nincs szó. Na mindegy.
Gondoltam már külön VGA-ra is, majd meglátom. Igazából ez a teljesítmény is elegendő netezésreTöbb mindenre nincs időm úgysem. Ha van akkor azt barátnőmmel töltöm és nem a gép előtt, munkahelyen is gép előtt ülök és már kezd elég lenni..
-
toldy
őstag
válasz
netmesterke #258 üzenetére
Nem tudom, a tuning kezdőknek topicban sem tudnak segíteni? ( nem rólad feltételezem, csak iesmivel érdemes megkérdezni). csak majd írd le hogy milyen ram van benne illetve integrált vga-t használsz? ha megpróbálsz egy egyszerű pl 4550et 4-6e aprón akkor sem megy? Bár nem jellemző hogy ennyire hátráltatná a tuningot az integrált.
Egyébként nekem 2ghzen 5,0 / 3ghzen pedig 6,2 pontot kapot.
-
toldy
őstag
válasz
netmesterke #255 üzenetére
Szia, nekem egy ati 5770 van, de ha az integrált nvida-t használom akkor is tudom 3ghz felé tuningolni.
Nekem egy q8200 ( 7,2) után valóban cerka a maga ( 5,0 3ghzen 6,2). -
toldy
őstag
Ma kipróbáltam egy kis e1400 a lapban,gyári hűtővel, ez lett belőle.
Stabilan mindennapra;Illetve kis max;
-
netmesterke
aktív tag
Szia!
Változott a szitu. 800-as a ram a gépben, 270-es FSB még oké, itt 2,16 GHz-en megy. Hogyan kell a ram vissza osztását csinálni, mit takar ez? Én ahhoz nem nyúltam:S
Simán default BIOS-al, a Jumper Free menüben az FSB-t toltam fel 270-re, így a ram 800 helyett, most 1080 mhz-en megy...nem sok ez? Nem lesz baja?
Köszi! -
netmesterke
aktív tag
Szia!
Hát ötletem sincs mi van akkor. Simán Manual módban 240 FSB felett meg se nyikkan...
Szal nem értem mi a baj.
Azon filózok hogy procit cserélek (már megint) E1200-as procit cserélném le valamilyen nagyobbra, 7-8k körül nézgelődök, egy E 3300 jelentősen gyorsabb mint ez? Megérné cserélni? -
N_A_S
veterán
válasz
netmesterke #250 üzenetére
Nekem ugyanilyen lapom van. Korábbi lapjaimhoz képest ne egy tuning barát deszka, de egy e1400es 3Ghz-en megy benne szépen alapfeszen. Most AC Freezer 7 pro van rajta de tudta gyári hűtővel is. Nálad a memória lehet a szűk keretszmetszet, és igen manul módban kell húzni. Nálam FSB: 300, Memória: 667-re visszaosztva (így megy pont 1000-en)
Az integrált VGA nem szól bele a húzásba, max Everestbe kapsz pár ponttal kevesebbet memória tesztnél, ha az integráltat használod.
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus P5KPL AM EPU alaplapom. Celeron E1200-as procit vettem bele, és 2x512 MB DDR II 667 (Dual) ram van benne, a vid.kari az intergált X3100.
Ha húzom a procit akkor tényleg csökken az élettartama? Hogy kell húzni? Manual módban az FSB emelésével, vagy Overlock módban a 20%-al próbáloztam a Celeron 430 esetében is, de csak 20%-ot engedett. Ez viszont köszönő viszonyban sincs az általatok leírt 3-3,5 GHz-el
Az integrált VGA miatt van ez?
Előre is köszönöm! -
X Factor
addikt
válasz
fekeandras #214 üzenetére
Nálam pont úgy megy.
-
toldy
őstag
Csatlakozom egy E1400val. Egyenlőre nem tudok nyilatkozni mert még nincs ram de amint lesz megnézem milyen egy zotac 9300 itx lapban.
-
janihunk
senior tag
Sziasztok tudom régen írtak ide de hátha vlaki segít. Egy Abit GD8 PRO alaplapba bele lehet ezt a pocit tenni? Bios frissítéssel vagy anélkül? Most egy Alpine 7GT hűtőm van az tuningra meddig lenne elég? Választ előre is köszi.
-
lajafix
addikt
válasz
RapUGround #243 üzenetére
az msi antitunning pár szót olvashatsz a giga g31 topikban róla.
-
lajafix
addikt
válasz
RapUGround #241 üzenetére
milyen G31 ez? a Giga G31 lapomban oda állítom a processzor feszültséget, ahova akarom.
-
RapUGround
tag
Nekem feszültség emelés nélkül ment 3100Mhz-et 3150Mhz-n már hibázik.
De sajnos G31-es lap hiányossága, ami a feszültség szabályozás hiánya, így nem tudtam tovább menni. De biztos van benne még tartalék. A proci az egy E1500. -
MaRTiNuS
csendes tag
Sziasztok,
ASUS P5K WS
E1400
2x1GB 1066MHz KingmaxEz a konfig, E1200 procit akartam, de nem volt. Össeraktam, Vista 64bites nem akart települni mindenféle hibák, biost állítgattam sikertelenül. Majd Bios Clear és szépen fel is ment.
Elindultam a tuning útján 10x266mhz gond nélkül mindenféle álltgatások nélkül, viszont 10x300-on meg se nyekkent. Találtam az ASUS P5K topicba egy jó hozzászólást miket kell a biosba állítgatni.
"
Brumi:AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS setting: 9
FSB Frequency: 333
PCIE Frequency: 100
Dram Frequency: 800
Dram timing: manual
5
5
5
15
többi auto
Dram static read controll: disabled
transaction booster: auto
clock over-charging: auto
CPU Spread Spectrum: disabled
PCIE Spread Spectrum: disabled
CPU voltage: 1,425V (droppolva kb 1,325V lesz terhelés alatt)
CPU voltage reference: auto
CPU voltage damper: enable
CPU pll: 1,5V
Dram voltage: auto (vagy 1,8-2V között valahol)
FSB termination voltage: 1,2V-1,3V
North Bridge voltage: 1,4V
North Bridge voltage reference: auto
"Ezekből a beállításokból vettem át az én procimhoz mérten dolgokat.
Bizonyos dolgok Disaledre tételével egycsak megindult ez a kis dög.
Még nem volt időm nagyon tesztelni. Jelen pillanata 10x350MHz-en fut. 9x390MHz-en ORTHOS-nál újraindult. Kisebb szorzóval meg 3,5GHz-et el se érte.
Most finomhangolgatom és próbálom a memóriát minnél jobb beálltásokra hozni.
-
-
_balázs_
csendes tag
Sziasztok!
Milyen lapot ajánlotok E1200 húzáshoz?
Én egy GA-G31M-S2L-ra gondoltam,jó választás?
Mem: BUFFALO 1024MB DDR2 800Mhz(vagy elég a 667-es
)
Hűtő:na igen!Úgy látom sokan a gyárival csináljátok.Érdemes egy olcsóbbat venni hozzá vagy jó a gyári is?Kicsit hang "mániás" vagyok
. Tehát zavar ha hangos a gép.
ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO
THERMALTAKE CL-P0480Dvagy maradhat a gyári?
Táp:van egy 350W Chifim.Ez jó vagy vegyek egy 400as FSP-t?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
JohnnyX
őstag
Talaltam ITT egy tesztet, E1200 es HD3850 karival, alapon es huzva 3dmark06-tal, hatha erdekel valakit.
Szerk: Latom az 1hsz-ben megvan
-
JohnnyX
őstag
Bocsi ha hulyet kerdezek, csak ma valtok platformot A64 3200+ rol E1200-ra.
Mekkora lesz a gyorsulas atlagosan, mind alkalmazasokban mind jatekokban (hd3850)? -
DarkByte
addikt
Helló!
Egyáltalán nem sürgős, egyenlőre a pénzmagot kellene rá erőteremteni. Csak nézelődök milyen opciók léteznek.
Az S3Trio szerintem csak lassítani fog, mert ha jól sejtem nem tud Full HD felbontású képet a video RAM -ban tárolni. A TNT2 jó választás, de nem muszály ilyen régre visszanyúlnod, ha leírod mivel tudnád még tesztelni akkor valószínűleg meg tudom mondani melyik nem DXVA képes. Egyébként lehet feles a kérdés, mert S-Video kimenetes mATX lapot a Dual-core Atom -on kívül ezeddig nem találtam szóval még egy HD 2400 vagy hasonló kaliberű VGA -t bele kellene kalkulálni, az pedig tudja a DXVA -t. -
DarkByte
addikt
Egy E1200 -as proci mi tud kezdeni egy H.264 1080i/p videóval magában DXVA képes VGA nélkül? Akinek van, esetleg letesztelhetné ezzel a videóval, ez egy részlet az m1 olimpiai HD adásából. Gondolkodom hogy egy ilyen procival építek HTPC -t, mert egy egyszerű lappal azonos árban van mint a kétmagos Atom viszont bővíthetőségben az mATX lapok többet engednek meg (PCI-E x16 pl.)
-
krammerka
őstag
válasz
fekeandras #224 üzenetére
mondasz valamit..............
-
fekeandras
őstag
válasz
fekeandras #216 üzenetére
Persze, hogy ő volt.Ha az embernek ilyen tesója van nincs szüksége ellenségre...
-
krammerka
őstag
válasz
a celeronnal sztem meg,mert nem melegszik...........
-
Gyuri27
félisten
válasz
fekeandras #216 üzenetére
Megvárom a keresés eredményét.
-
fekeandras
őstag
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ja a rézmagos pwm-s régi nagy bordással. Van vagy 1k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest