Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala79
csendes tag
válasz
bereske15 #4148 üzenetére
Az egyik barátomnak HDD vel van szerelve egy j3160-as Brix. Szerinte nagyon klasz a kis gép, de a HDD miatt melegszik kissé. Annyit mondott nekem, hogy jobban járt volna, ha SSDvel szereli inkább. Talán akkor nem melegedne ennyire. Talán lehet jobban járnál Te is az SSDvel, úgy is lesz külső wincsid ahogy olvasom.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4144 üzenetére
Hiszed sem 53 fok fölé nem szokott menni a hőfok a hűtésmodingal, szóval akkor ezt próbálgatnom kell, vagyis ki kell tapasztalnom.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4142 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül? A Modecom freepc-m esetében a gyári 1330Mhz-et megemeltem 4 magon max 1840Mhz-re. Játék közben mivel írtam World of Tanks játékkal szoktam játszani, ami jelenleg is csak 1 magot használ, szóval jobb a kis mini pc-nek ha csak azon is 1 magon emelem az órajelet, vagy mind a négyen hagyjam játék alatt? Egy magon elvileg lehet erősebb a kis gép??? Na ebben látod semmi rutinom nincs. Én is kaptam a tippet, hogy így állítsam be...
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4140 üzenetére
Igazából a tabletem nekem is melegszik, érzésre elég rendesen, de én nem vettem észre ez miatt teljesítménybeli különbséget. Nyilván az újabb gép jobb hűtéssel is rendelkezik, a gyártó korábbiak tapasztalata miatt. De bevallom nem is nyüstölöm annyira
inkább a hűtés moddolt kis pc sticken játszok gyakrabban. Szerintem ezeket a kis mini pc-nek szánt dolgokat tudni kell mire használja az ember. De szerintem a korábban leírtakra tökéletesen megfelelnek. Nem olyan rosszak ezek, annyit tudnék felróni a hátrányukra, jó lenne ha kicsivel erősebb lenne a benne az integrált gpu. De ha ez megtörténne, akkor soha többé nem vennének számítógépeket az emberek
mindenkinek ilyen lenne.
-
Lala79
csendes tag
Ezzel igen csak vitatkoznék, ez nem teljesen van így! Nekem személy szerint van egy z3735f es Modecom free pc-m és egy z8300-as Chuwi hi8 pro tabletem. Mind kettő azonos szinten gyors, semmi külömbség nincs szinte a Mhz külömbséget leszámítva. A melegedés az sajnos mind kettő esetében probléma, ezért én is a pc stick esetében hűtésmodot használok. Így viszont nem lehet észre venni a kettő közötti külömbséget. És viszi a youtube filmeket is. Bár én leginkább munkára használom, ennek ellenére néha a WOT-ot is tolom rajtuk. Játék közben sincs szinte köztük külömbség, persze stock alapgrafikán lehet velük csak játszani. És ami viszont mellette szól az a kedvező ár, a hűtést max 2K ból megúszod az sem tétel szerintem. De persze érdemes egy jobb korszerűbb procival szereltet választani annak aki most szeretne mini pc-t vásárolni. Ha budget pc sticket akar valaki vásárolni akkor nyugodt szívvel ajánlom a Modecom Freepc-t, abból is a 32Gb-os verziót. Én nem bántam meg egyik választásomat sem...
-
Lala79
csendes tag
válasz
g.gergo #4117 üzenetére
Elvileg nincs gond vele, ráadásul.alig fogyaszt valamit. Nekem pont át van ugyan alakítva, a hűtést megoldottam rajta. De szerintem a gyári passzív hűtéssel sem lesz gond. Arra számíts, hogy 1330Mhz amit a gyári verzióban maximum ki tud préselni magából, pont azért hogy ne melegedjen. Lehet emelni a teljesítményt, de azt csak hűtés modingal ajánlom. Nekem is így megy 1830Mhz-en gond nélkül.
-
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4098 üzenetére
Először nekem is volt ilyen, de később valamitől ez a probléma nem jelentkezett. Olyan mint ha megszokta volna a proci a magasabb órajelet.
-
Lala79
csendes tag
Én Rapoo 8000-es billentyű + egér szettet használok. Kicsi normál méret a gombsor (az én vaskos ujjaimhoz megfelelő) elég könnyen hordozható is. És ami nagyszerű benne, hogy egy egy ceruza elemmel működik egy éven keresztül normál használat esetén is. Az egér fura elsőre, de pontos és meg lehet szokni, először le akartam én is cserélni, de annyira megszoktam, hogy ha valamiért tönkre menne, újra rendelnék másikat.Az elem ne no name legyen persze, és birja a 10 méteres hatótávot is, legalábbis nekem megy amikor próbáltam.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4079 üzenetére
Én tulajdon képp használok egy 1TB-os külső vinyot, a kis Modecom free mini pc, illetve Chuwi hi8 pro tablethez. Egyik sem dobja le, pedig nincs külső áram ellátása, csak az USB-ről kapja az áramot. Sőt megy plusz pendriveal, és még benne van az egér + billentyűzet bluetothos csatija. Nem lehet driver probléma???
-
Lala79
csendes tag
válasz
linuxforum #4070 üzenetére
Nekem mindíg el kell indítani a Throttlestop programot, sajnos a bios korlátozott, de ennyi kompromisszumot megér szerintem. Az is lehet csak beállítás kérdése a programban, bár én nem is néztem még ezt a lehetőséget benne. Igazából egyszerű dolgokhoz elég a gyári beállítás is, csak komolyabb dolgok esetében fogod szerintem használni. Viszont fontos, hogy a hűtést meg kell oldani rajta, nehogy megfőzd ezzel a provrammal a kicsikét. Filmet néztem már én is rajta, de nekem nincs tapasztalatom a CEC funkciójával sajnos. Többnyire TV okosításra használom, ugyan a TV is tudja az internetet használni, de klasszisokkal gyorsabb így. Valamint mobilis kis mini pc, ezért is vettem meg.
-
Lala79
csendes tag
válasz
interstate76 #4067 üzenetére
Na az a helyzet, hogy jó pár napon át a nagy melegben ízzasztottam a kicsikét játék alatt (World of Tanks). Hát vissza kell vonjam amit előzőleg mondtam
mérgemben. Ez így rendesen üzemel, nem melegszik hűtés moddolva, és az 1830Mhz-et is kihajtja a Trootlestop programnak köszönhetően. Szerintem ez így rendben is van. Egyáltalán nem érzem, hogy egy mini pc stick lenne a gép, nyilvánvalóan alap grafika, de legalább nem laggol, és nem melegszik így. Amire vettem, arra így már tökéletes nekem
. Van egy Chuwi hi8 pro tabletem is. Hiába a z8300-as proci benne az laggol, és melegszik. A kicsi sticknek, hiába régebbi a procija több értelmét látom így folyamatos használat esetén. És ezzel az apró hűtéssel még mindíg hordozható maradt.
-
Lala79
csendes tag
Na írtam egy lengyel srácnak, aki a YOUTUBEon szokott filmeket felrakni. Nem értettem, hogy nála hogyan miért működik maxon a processzor. Kaptam, egy tippet tőle a ThrotleStop programot. Annyit írt engedélyezzem ezzel a programmal a turbo funkciót, és állítsam 16-ról 22-re a szorzót Nem melegszik, és játék alatt is bírja a kis Z3735Fes proci. Állítása szerint is bírja, nyugodtan lehet így használni.
-
Lala79
csendes tag
Na meg is jött a válasz a gyártótól, szándékosan van 1333Mhz-re állítva az órajel, mivel nem rendelkezik a készülék beépített ventillátorral. Azt hiszem ennek tükrében ne vegyetek ilyet, mert önmagában ez igen kevés teljesítmény manapság...
-
Lala79
csendes tag
Meguntam a keresgélést, írtam a gyártónak, hátha esetleg küldenek erre a lehetőségre is linket. Nem tudom, meglátjuk. Csak azért hiányzik az az 1830Mhz teljesítmény, hiszen ezért vettem meg...
-
Lala79
csendes tag
válasz
Sándor -P20- #4063 üzenetére
Azt hiszem tettél fel képeket, de sajnos már semmi ötletem sincs... Még jó, hogy Ti itt vagytok, és lehet segítséget kérni, amit előre is köszönök!
Már azon gondolkodok, visszaállítom eredeti állapotára, és elküldöm szervizbe, én csak egy hónapja vettem meg. Bajlódjanak vele ott, úgy vagyok vele. De lehet igazatok van, és egy BIOS frissítés lenne az ami megoldaná. Csak az a nagy kérdés honnan szedek hozzá cuccot? Egész délután nem találtam rá semmit sem??? Egyáltalán létezik olyan hozzá? A driverek azok megvannak, de a BIOS-hoz semmit sem találtam. És a driver frissítések sem oldották meg, szóval az is kevés.
-
Lala79
csendes tag
válasz
adorjant #3971 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék, esetleg megoldódott valahogy a problémád? Sajnos nekem szintén ugyan ezek a gondjaim ami neked. A BIOS-ban nekem sincs semmi erre utaló funkció, illetve nekem is max 1332-1333 Mhz a processzorom teljesítménye, mintha nem tudná a turbo boost funkciót a proci. Én annyit javítottam megvétel óta, hogy a hátlapot levettem (nagyon melegedett, folyton tűzforró volt, és azt hittem ezért veszi vissza a teljesítményét) ezért ráraktam egy 3,8 cm -es hűtőbordát + 4 cm -es ventilátort (5 V-ost) ami az USB kimenetéről kapja az áramot. Most nagyon jó a Modecom működési hőfoka, de ennek ellenére még sem teljesíti az 1860 Mhz teljesítményt.
Válaszodat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest