- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Tegnap kezdtem el tesztelni egy Wintel W8-at, de még nagyon az elején tartok. Most épp ráeresztettem egy csomó képre és videóra (utóbbiak között akad sok sd minőségű .avi, ill. full hd felbontású .m2ts is) a rajta futó Plex Media Server-t, és a proci kihasználtsága 4 és 100% között ugrál, a maximális órajele pedig 1,65 GHz, miközben a hőmérséklete Real Temp szerint 68-74 °C. Ez a szkennelési folyamat kb. 1-1,5 órája tart, szóval szerintem már nem fog feljebb menni.
Nem szeretnék a hűtésével vacakolni, de szerintem nem is kell majd, mert nálam média szerverként és az átlagosnál lassabb NAS-ként fog funkcionálni, az esetek döntő többségében pihenő üzemmódban. Ha nem állja meg a helyét, akkor meg megy az apróra.
Később (lehet, hogy csak holnap) felteszem rá a Kodit, ill. megnézem, mit kezd egy durva felbontású és bitrátájú filmmel, aztán beszámolok az eredményről.
Mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért vettem olyan eszközt, ami szerintem semmi esetre sem ér meg 100-120 usd + ÁFÁ-t, gyorsan leírom, hogy nem változott meg a véleményem: ez a cucc számomra kb. 20-25e Ft-ot ér, ha a droidos mini pécékhez vagy ha wines laptopokhoz/pécékhez viszonyítom.
-
interstate76
addikt
Itt a legolcsóbb megbízható eladónál. Valóban nem nagyságrendekkel, de azért drágább (olyan 40e Ft + ÁFA, tehát nem is éri meg Kínából rendelni). Az összes többinél kamu a free shipping, ha megnyitod a terméket, akkor rájön 20-30 usd szállítási költség.
-
interstate76
addikt
Tudom, hogy csak mutatni küldted, de egyrészt egy ilyen eladó esetében nem reális az ár (azért olcsó, mert nem küld semmit), másrészt pedig ha idetéved valaki, aki nem annyira rutinos vásárló, akkor az bizony sülhet el balul is. Én Alin csak "gyémántos" eladóktól vásárolok, eBayen pedig olyanoktól, akiknek minimum több ezer pozitív visszajelzésük van.
Maga a linken szereplő hardver egyébként tényleg jó.
-
interstate76
addikt
500 GB tárhely, usb 3.0, ill. itt tudsz ránézni a procikra. Klassziskülönbség van.
Az ethernetet nem is láttam, hogy csak 10/100-as. Szerintem elírták. A leggyengébb pontja a 2 GB RAM, ez így winhez karcsú, pláne, ha játszani is akar valaki. OpenELEC kell erre is, aztán meg is van a brutál médiaplayer.
Hogy ár/érték arányban melyik a jobb, arról én nem szeretnék vitatkozni, anyáztatok elegen, amikor azt fejtegettem, hogy szerintem a Pipo nagyon drága, ennél a gépnél kihagynám ugyanezt a témát.
Max. annyit fűznék hozzá, hogy én inkább keveset használt HTPC-t vennék 50e Ft-ért, nem egy ilyet 190,- USD + ÁFÁ.ért, de ez szubjektív, meg nem is ugyanaz a két cucc.
-
interstate76
addikt
Erősödő wines vasak - ezen proci köré sokan építenek HTPC-t. A RAM nem túl sok, de ha a hűtést jól meg tudják oldani ilyen kis házban, akkor ez egy jó kis cucc.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Lassan ugyan, de végre kezdenek reális irányba mozdulni az árak. A dobozos kivitel 92,95 usd-ért már megközelíti azt az összeget, amiért - szerintem is - megéri az árát. Csak azt nem tudom, hogy - miközben jó ideje lehet 100-110 usd-ért venni ips paneles, 8"-os tabokat ugyanezzel a vassal - miért tart ennyi ideig. Sokkal gyorsabban és teljesen logikus módon jóval a hasonló hardverrel szerelt tabletek ára alá szokott esni a mini PC-k ára, most meg úgy csinálnak a kínai gyártók, mintha több pénzbe kerülne egy doboz, mint egy ips panel.
-
interstate76
addikt
A többi forgalmazóhoz képest ez most valóban jó ár. Én azt nem értem, hogy miért nem esik be 100 usd alá, miközben a mini PC-k jóval olcsóbbak szoktak lenni, mint a hasonló vassal szerelt tabletek, és már nem egészen 105 USD-ért lehet venni wines tabot, 110-ért pedig dual bootosat (mindkettő ips paneles és 8"). Ja, és csak 1 webshopban néztem körül, lehet, hogy másutt még olcsóbbak.
-
-
interstate76
addikt
"Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot."
Nem, nekem annyi volt a problémám, hogy a hozzászólásokat olvasva, önmagamat érdeklődő laikusnak képzelve egyértelműen fals kép rajzolódott ki a Pipóról. Ez - szerintem - most elég nagyot változott, téma lett néhány szűk keresztmetszet, hiányosság is, nemcsak az megy, hogy "dejómindentudócucc". Lehet, hogy kevesen olvasgatják ezt a topikot, nem tudom, de azért lehessen már értelmesen tájékozódni a tárgyalt kütyü gyengéivel kapcsolatban is, különben semmit nem ér az egész.
A többieknek: nyugi, nem zaklatom a topikot, csak Mike88-nak szerettem volna válaszolni, neki is csak nagyon röviden.
-
interstate76
addikt
Te meg azt vedd észre kérlek, hogy ugyan valóban kritikus vélménnyel vagyok a Pipo X7-ről, de ezzel az égvilágon semmi baj nincs, és csak azért húzódik ennyi ideig a téma, mert sorra jöttök (tényleg egymás után, mintha csak be lenne osztva, hogy mikor ki tartja életben a témát
) és leálltok velem vitatkozni, és mindig jön egy új ember, amikor valakivel már pont befejezzük. Arra meg engedtessék meg, hogy válaszoljak, amikor ír nekem valaki.
Legyes és djnice hozzászólásaihoz még csak hasonlót sem találtam korábban a topikban (persze lehet, hogy én voltam figyelmetlen) és utóbbi pl. egészen biztosan azért született, mert elkezdtem feszegetni a "mire jó a Pipo X7 és mire nem"-témát. Ergo biztosan volt értelme annak, hogy betértem ide, mert már nemcsak annyi az elemzés, hogy "ezakütyüpontjóarraamirevettem". És ez akkor is így van, ha szerintetek valóságos sértés az, ahogy a Pipóról (ill. a jelenlegi áráról) vélekedek.
Akár hiszed, akár nem, én is unom. Over, peace, meg minden.
(#717) nagash Neked is!
-
interstate76
addikt
Először is tedd OFF-ba, ami oda tartozik.
Másodszor pedig szólásszabadság van, szóval ha az MK908-as topikban mindenféle besértődés nélkül le lehet írni, hogy a kis ketyere nem alkalmas médiaplayernek (márpedig nem az, és egyik tulajdonosa sem fog emiatt trollkodással vádolni), akkor itt is le lehet, hogy asztali gépnek és médiaplayernek is van olcsóbb és/vagy jobb alternatíva/célhardver. Pláne ha valaki megkér rá, hogy írjak olyan eszközt, ami szerintem alkalmasabb adott célra, mint amire ő a Pipo X7-et használja. Fárasztó ilyen sokszor olvasni? Rég abbahagytam volna, ha nem jönnétek egyesével, mint a sértődött óvodások.
Egy hardver jellemzéséhez a kritika is hozzátartozik, még akkor is, ha erről csak egyetlen topiklátogató vesz tudomást.
(#714) djnice Ez egy korrekt jellemzés.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Én nem rakok össze semmilyen mini ITX-et.
Ha azt írjátok, hogy asztali gép/laptop helyett jó, akkor ahhoz hasonlítom, ha azt írjátok, hogy médiaplayerként szuper, akkor meg ahhoz. Ez már átmehetett volna, hisz legalább fél tucatnyian állítjátok, hogy túl sokat foglalkozom ezzel a témával.
(#692) Legyes: "A Pipo X7 utáni tapasztalatok alapján bátran ki merem jelenteni, hogy a jelenleg kapható ilyen SoC-kal szerelt eszközök esetén óriási felelőtlenség pénzt költeni rá, ha a hűtése nem megoldható (és ebbe a moduláris Mele-t is beleértem - aminek nem ugrik be az azonosítója, de cserélhető benne a proci modul és a hűtés)."
Mi történne, ha még ezt is én írom le? Elégettek máglyán?
-
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2 #703 üzenetére
Leírhattad volna normális stílusban, a legelőször feltett kérdésemre is, hogy mire használod, akkor lehet, hogy el sem jutunk idáig. De jobb megsértődni aztán keményen odamondani, hogy "erre és erre használom, mondj jobbat, te kötekedő troll"!
Azt kérlek hagyjuk már, hogy kinek mi és mennyiért csusszant be a vámon! A Pipo X7 jelenlegi ára hivatalosan 40e HUF, ez alapján kell értékelni.
Hasonló dolgokra, mint amire te használod a Pipo X7-et, arra én egy 12-15e Ft-os droidos mini PC-t és egy 20e Ft-os, Samsung BD Playert használok. Utóbbi gond nélkül viszi a 40-50 GB-os filmeket is, gyönyörűen kezeli a feliratokat, optikai hangkimenettel bír, a Plex meg egyenesen szenzációs, és teszi mindezt melegedés nélkül (a lemezes és a smart részét most nem részletezem), a mini PC-n pedig fut a Flud (torrent kliens), egy VNC-, egy FTP- és egy DLNA-szerver, amik a távoli hozzáférést és a médiamegosztást biztosítják, ill. néha netezek is rajta - jelenleg ennyire van szükségem, de tudna mást is a rendszer.
A fogyasztásról: a droidos mini PC még kevesebbet eszik, mint a Pipo, a Samu pedig csak akkor megy, ha filmet nézünk rajta (vagy ha wifin tovább kell osztania az egyébként vezetéken kapott netet).
A mini PC-m a monitoromban lóg, így tudok rajta netezni is, ha valami miatt nincs kéznél a laptopom, a Samu pedig a nappaliban teljesít szolgálatot (utóbbiból van egy a hálóban is). Nem szeretek TV-n netezni, így nekem a TV-k mellé nem mini PC kellett, hanem "csak" egy olyan média player, ami jó hálózati lejátszásban, van optikai vagy koaxiális hangkimenete és a (blu-ray, DVD és audió) lemezeimet is kezeli.
Ha valaki egy helyen (TV-n vagy monitoron) szeretne filmeket nézni, netezni és egyszerűbb játékokkal nyomulni, és mindezt nagyon energiatakarékosan, akkor lehet, hogy 40 ezret is megér neki egy Pipo X7. Nem én vagyok ez az ember, mert én laptopon netezek és játszom, de biztos van olyan, akinek a Pipo jobb megoldásnak tűnik.
(#706) aryes Ne haragudj, de ez elég érdekes okfejtés volt. Akkor ha egy 79e Ft-os laptophoz van win8.1, akkor 50e Ft-ért vettem a laptopot? És ha külön kiveszem belőle a proci árát, akkor anélkül csak... A vége az lenne, hogy ingyen kaptam az alaplapot... Ne szedjük darabokra, ítéljük meg egyben! Szerintem.
-
interstate76
addikt
Ellene vagyok az ilyen kütyüknek? Az egyik legrégebbi motoros vagyok a mini pécés topikokban, és olyan régen vettem az első mini PC-met, mint itt nagyon kevesen, továbbá az RK3066-os után megvett RK3188-as megvásárlása óta lesem utóbbi utódát. Jöttek az Amlogic SOC-kal szerelt cuccok, a Mali450-es GPU-val, ami mindössze 2 db Mali400-as, szóval nem láttam, nem látom benne a technológiai áttörést. Jöttek az RK3288-asok a maguk problémáival (ezt ne itt beszéljük ki), és most már itt vannak az intel procival szerelt, wines mini PC-k is, amiket meg azért nem tartok jó vételnek, mert... leírtam már párszor.
DE: meg lehet győzni róla, hogy kijelző és egyéb perifériák nélkül megér 40 ezret, csak még senkinek sem sikerült. És amíg ez nem jön össze, addig bizony a topik olvasói a sok hurrázó vélemény között olvasni fogják az én véleményemet is, miszerint nincs az az Isten, hogy egy atomos cucc megérjen ennyit, pláne ilyen hűtésproblémák mellett. Azt gondolom, ez is hozzátartozik a topik olvasóinak hiteles tájékoztatásához.
Az meg már egyenesen vicc, hogy a véleményemen, az érveimen nem találtok fogást, de pár óránként jön valaki, aki azt kifogásolja, hogy egyáltalán ellenvéleményem van, ill. hogy utóbbit még le is merem írni. A fene essen az internet adta szabadságba, mi?
(#701) Zsoo80 Egy csomószor leírtam, hogy 80-100 USD-ért sztem is megéri/megérné megvenni. De nem lehet úgy értékelni egy terméket, hogy majd csak becsúszik vhogy a vámon. Szerintem.
-
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2 #693 üzenetére
Mit hagyjak abba? Ne legyek rá kíváncsi, hogy mire lehet használni a Pipo X7-et?
Ne haragudj, de ez nem fog menni.
Még egyszer mondom: egyetlen topikban sem találkoztam még olyasmivel, hogy gond lett volna azon kérdés feszegetése, hogy a tárgyalt hardver mire használható, milyen célból éri meg megvásárolni. Épp ellenkezőleg, sok topik gyakorlatilag erről szól - bármily meglepő legyen is ez neked vagy másnak.
-
interstate76
addikt
Egyetértek, tartalomfogyasztásra elég az MK808B Plus is, annál többre viszont - szerintem - nem a Pipo a legjobb választás, maximum extra igényekre: pl. elhangzott itt olyan, hogy egyszerre 2 felirat megjelenítése, de úgy, hogy az egyik alul, a másik pedig felül, meg valami japán kódolású videókról is esett szó. Én itt nagyjából mindent leírtam a témával kapcsolatban. Kiegészíteni nem merem, mert megint kapok a fejemre, úgyhogy senki ne is reagáljon, meg van kötve a klaviatúrám!
-
interstate76
addikt
Ez olyan, mintha mondjuk az MK908-asról csak akkor lehetne leírni a topikjában, hogy a dedikált médiaplayerek jobbak nála a filmekhez, amikor valaki külön megkérdezi, egyébként meg hadd menjen csak a hülyeség, hogy "hejjdejómédiaplayerakicsike", elbírja a képernyő. Szerintem meg nem bírja el. Sorolhatnám még a példákat, de teljesen felesleges.
-
interstate76
addikt
Akkor vagy kénytelen ugyanazt leírni, ha a vitapartner nem veszi az adást. Vagy ha ugyanaz a butaság jön elő többször ugyanabban a topikban.
Egyébként majd legközelebb megkérdezlek, hogy mondjuk 2 hét múlva leírhatom-e újra, hogy sztem 80-100 usd-nél nem ér többet a Pipo, ok?
-
interstate76
addikt
A korábban, általam futott körökről: én nem azt mondtam, hogy ki mit vegyen inteles mini pc helyett, hanem megkérdeztem, hogy szerintetek mire jó, és ebből lett olyan vita, hogy márpedig az itt leírt célterületekre, ilyen áron bizony jobb, használhatóbb hardverek is vannak. Én a magam részéről most is ott tartok, hogy 80-100 USD-ért (járulékos ktg-ek és melegedési problémák nélkül) szuper kis ketyere lenne, de 40e Ft-ért nem az. Ehhez jön bónuszképpen, hogy szét kell fúrni, hogy fél óránál hosszabb ideig is használni lehessen, szóval... (ide most nem írok jelzőket, mert nem akarok újabb vitát generálni).
Egyébként őszintén kíváncsi vagyok a továbbfejlesztett verzióra! Van egy 20 USD-s GB-os kuponom, ami alig várja, hogy elköltsem - ha nem kell gányolni a cpu felmelegedésének elkerüléséhez, akkor lehet, hogy megkockáztatok egy rendelést és lesz a fórumon egy nagyon-nagyon kritikus teszter!
Ha az új is ilyen lesz, akkor meg marad az MK908-as és lecserélem a telefonom.
-
interstate76
addikt
Én sosem "kameráztam" velük, szóval ezt a részt abszolút nem vágom, de a tippem az, hogy pl. az RK3288-nak és a Mali T764-nek hardveresen nem okozhat gondot a videóhívás, és ha linuxos a mini pc, akkor valószínűleg a szoftveres rész (a driverekre gondolok) is meg van oldva. De mindez csak sötétben tapogatózás.
Bele kell ásnom magam ebbe a "linux on rk3288"-témába, mert szükségem van egy linuxos mini pc-re, újabb rk3188-ast meg már nem szívesen vennék. Ha 20e Ft-ból ki tudnám hozni, akkor azzal maximálisan elégedett lennék.
Bocs a sok OFF-ért!
-
interstate76
addikt
válasz
zsozsoooooo #532 üzenetére
Ó, hát az MK808-asnál már sok, gyorsabb választás van, ráadásul akad jópár rk3188-as és 3288-as kütyü is, amire lehet linuxot tenni - azt persze meg nem mondom neked, hogy a kamerádat tudnád-e használni velük.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
zsozsoooooo #529 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy senkinek nem jó semmire, csak hogy én nem igazán látom a piaci rést, amit be tud tölteni.
Japán kódolású videókhoz, egyszerre 2 felirathoz és TV-n történő Silverlight-futtatáshoz biztosan szuper (nem mintha ugyanezeket nem tudná a laptopom, de én sem szoktam a TV-re dugdosni). 93 usd-ért, azaz kb. 25e Ft-ért pedig általános célú felhasználásra is az lenne - reméljük, esik majd az ára és nemsokára mázli nélkül is be lehet szerezni ennyiért!
Egyébként Neked sztem bőven elég lenne egy olcsóbb, linuxos mini PC is - azt hiszem, lehet rá silverlightot hegeszteni (de nem igazán vagyok jártas a témában, szóval ez nem biztos).
-
interstate76
addikt
válasz
Milka 78 #527 üzenetére
Na jó, de itt általában véve beszélünk a Pipóról, és hát te médiafogyasztás terén igencsak eltérsz az átlagtól (ez nyilván nem kritika, csak helyzetelemzés). Az emberek döntő többsége eközben még olyan anyagokat sem néz, amiket az én BD-H5500-as lejátszóm röhögve lejátszik (hálózaton keresztül is, felirattal együtt és kadenciahelyesen). De az tény, hogy ha az általad említett anyagokat szépen viszi a Pipo, akkor legalább már tudok egy olyan (nem túl széles, de létező) felhasználási területet, amire megéri megvenni.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #525 üzenetére
Tiszta sor, írtam is, hogy nálam nem látom a Pipo helyét, ettől még másnak jó lehet (én nem igazán látom, hogy kinek és mire, de biztos van ilyen). Az irodai felhasználásról a múltkor beszéltünk valakivel: jó lehet rá, de én csak úgy vállalnám be az ilyen jellegű alkalmazását, ha mindegyik, de legalább a használatban lévők 10-20%-a helyett lenne 1-1 cserekészülék a raktárban.
Annyit kiegészítésképpen, hogy én sem izzasztok i3-ast a TV tetején: nem egészen 20 ropiért vettem Samu BD-H5500-ast, ami amellett, hogy viszi a blu-ray lemezeket, gyönyörűen jeleníti meg a DVD-imet, a hangfalaimhoz bőven elég az audio tudása is, és emellett kadenciahelyes hálózati médiaplayer (viszont a Plex miatt kellene egy linuxos mini PC, mert droidra nincs Plex Media Server, amivel teljesen ki tudnám használni a Samut). Egyébként összességében úgy érzem, hogy abszolút nem lógok ki még a hazai sorból sem az otthoni multimédia- és IT-felszereltségemmel (használtan, hdd nélkül 40e Ft-ért vettem a laptopom, szintén használtan, 45e Ft-ért az Xbox-ot plusz 15e Ft-ért a kinectet, az MK908 ugye 12e Ft volt, és emellett van a 20e Ft-os Samu lejátszó, szóval összesen 132e Ft-ból célhardverem van szinte mindenre, még ha nem is a legkorszerűbb eszközök. Szóval azt gondolom, hogy ha ebben a nem túl drága felállásban nem látszik a Pipo helye (sem sztg-ként - a laptop sokkal jobb erre, sem játékkonzolként - a box és a laptop is agyonveri, sem médiaplayerként - a laptop és a H5500-as is sokkal jobbak nála), akkor kevés olyan hely lehet, ahová hasznosan beilleszthető - de persze lehet, hogy túlságosan is magamból indulok ki.
A vámmal kapcsolatban is egyetértünk, ezért is kezelem 40e Ft-nál drágább készülékként a Pipot.
-
interstate76
addikt
válasz
Milka 78 #520 üzenetére
Nem vitaképpen, de engem 40e Ft-ért sem érdekel egy olyan kis ketyere, aminek nem bővíthetem a memóriáját, a belső tárhelyét, nem cserélhetek benne procit stb. Kizárt dolog, hogy kiváltsa a jelenlegi MK908-as mini PC, i3-as laptop, samu blu-ray player, xbox360+kinect négyes bármely szereplőjét (egyedül az MK908-asnál lenne erősebb, de az csak 12e Ft volt és szépen ellátja a feladatait), 5. elemre pedig - egyelőre legalábbis - nincs az égvilágon semmi szükségem (ha lesz, akkor az egy 2. médiaplayer lesz, és az sem a Pipo, hanem még egy Samu, nem egészen 20e Ft-ért, vagy használtan 10-12e Ft környékén). Magyarán én továbbra is ott tartok, hogy nem látom, hogy számomra mi helyett lenne jó kicsivel több, mint 40 ropiért, és akkor a járulékos költségeket (monitor, háttértár, billentyűzet, egér) még nem számoltam.
Hangsúlyozni szeretném, hogy másnak egészen nyugodtan tetszhet a Pipo, csak arra reagáltam, amit írtál, azaz hogy "40 körül mindenkit érdekel a motyó". Engem pl. 30 körül érdekel(ne) az MK908-as kiváltására, de még annyiért is alaposan meggondolnám a dolgot. Lehet, hogy inkább egy olyan RK3288-ast vennék 20e Ft-ért, amire van sokaknál bevált custom rom.
(#522) zoltan6 93 dodóért viszont nagyon jó vételnek tűnik!
-
interstate76
addikt
Figyi, össze ne vesszünk, nem ér annyit az egész!
Esküszöm, hogy tiszteletben tartom mindenki más felhasználói szokásait és hogy nem akartam leszólni a Pipot, csak arra voltam kíváncsi, hogy ki mire tartja ár/érték arányban jó választásnak, aztán meglepett, hogy az asztali gép volt a válasz.
Mindeki arra használja, amire jól esik neki, eszem ágában sincs leszólni senki szeretett kis ketyeréjét!
Szép, vita- és konfliktusmentes napot mindenkinek!
-
interstate76
addikt
"Inkább azt kellene megbeszélnünk, hogy mire jók, nem pedig azt, hogy mire nem."
Ez igaz. Ezért kezdtem azzal, hogy szerintetek megéri-e az árát, és pont arra gondoltam, hogy én nem látom, milyen célterületen való felhasználásra érdemes ennyi pénzt kiadni egy ilyen hardverért. Erre eddig az jött válasznak, hogy tök jó asztali gépnek, aminek szerintem meg nem tök jó. Itt tartunk. Ill. én itt tartok. Amúgy NAS mellé annyival jobb, hogy megspórolod azt a 10e Ft-ot, amit egy új, 500GB-os vinyóra számoltam. Némileg jobb lesz a végeredmény.
Bocsi, szerkesztenem kellett volna a hsz-eimet - valamiért kimaradt.
(#400) tlala Én is látom a win előnyeit, ezért írok most is egy laptopról.
Szóval értelek, de nekem meg pont a TV-ről nem hiányzik a win (persze megértem, ha valaki máshogy gondolja). Ja, még valami: az árösszevetésnél figyelembe vettük a win8 árát (az egyik, általam linkelt laptophoz az is jár).
-
interstate76
addikt
Amikről írtál, arra én egy 12e Ft-os MK908-ast használok (pár letöltés, ezek megosztása belső hálózaton, néha kis YouTube, néha kis filmnézés, ill. korábban egy darabig a monitoromban lógott, mert egy darabig nem volt laptopom). Pont az a bajom a Pipo-val, hogy nem látom, miben tud 3-4-szer annyit, mint a droidos mini PC-m, nem látom a piaci rést, amit betölt. Erre írták itt, hogy milyen jó asztali gépnek, azóta vitatkozunk róla, mert szerintem márpedig nem jó.
Ha 50-60 USD-be fognak kerülni, akkor bőven megérik majd az árukat.
-
interstate76
addikt
válasz
Multibit #389 üzenetére
Pipo X7-hez hasonlítgatjuk a laptopokat és asztali gépeket, szerintem ne kanyarodjunk el a videóvágás felé, mert nagyon messzire vezetne (én is direkt teljesen alap, 75e Ft körüli áron kapható laptopokat hoztam példának).
Amúgy teljesen igazad van abban, hogy vannak munkák, amikhez elengedhetetlen a klasszikus asztali masina.
Más: gyerekek, legalább 2-szer levezettem, hogy ÁFÁ-val, kijelzővel és értelmes méretű háttértárolóval nem áll meg 60-65e Ft alatt a Pipo (jelenleg inkább 70-75e Ft, igaz, ebben már új, 500GB-os HDD és 19"-os monitor is van), ne keverjetek ide ÁFÁ-tól és további hardverektől mentes árakat, mert úgy használhatatlan a kis ketyere (asztali gépként biztosan, márpedig most az a téma). Ráadásul ott a bővíthetetlen memória.
-
interstate76
addikt
Nem értelek. Azt elfogadod, hogy a laptop jobban megéri asztali gépnek, mint a Pipo, de azt nem, hogy egy asztali gép is kihozható annyiból vagy kevesebből? De hát olcsóbb, mint a laptop! Emellett - mint írtam - a Pipo jelenlegi ára 40 felett van. Ha tudsz 26 ezerért, akkor én is kérek egyet.
Amúgy én nagyon régóta laptopot használok asztali gépnek, és akkor is ezt tenném, ha nem lenne szükségem házon kívüli mobilitásra. A lakás legkülönfélébb helyein használom a laptopot, amit egy asztalival sosem tudnék megtenni.
-
interstate76
addikt
Pipo X7-eket egy irodába? Max. úgy, ha ugyanannyi tartalék lenne a raktárban, mint amennyi épp üzemel, de még úgy sem szívesen.
Egyébként, mint már írtam is, a Pipo plusz egy monitor közel annyiba kerül, mint egy prociban másfélszeres, memóriában kétszeres kapacitású laptop, és akkor a beépített tárhelyről, usb 3.0-s csatiról, kártyaolvasóról még nem is beszéltem. A monitort egészségesebben el lehet helyezni, mint egy laptop kijelzőjét, de más előnyét nem látom a te verziódnak.
A MeegoPad-ot valóban könnyű hordozni. De mindenhol van laptop vagy asztali gép, amibe bedugok egy pendrive-ot, szóval ez sem győzött meg, ill. sticket már csak a melegedés miatt sem vennék munkára.
-
interstate76
addikt
Az SU9300-as nem lassabb az érintett atomoknál, kb. egy szint velük.
Asztali gépként való használhatóságról volt szó, ezért hasonlítottam laptophoz. A PIPO X7 belső tárhelye senkinek nem elég, és kijelző is kell hozzá, márpedig ha asztali gépként használjuk, akkor ez egy monitor lesz. Azt fent levezettem, hogy így közel 70e Ft a történet vége. Erre mondhatják sokan, hogy van otthon monitoruk, amire kötik, de akkor én meg azt mondom, hogy akkor nézzük a használt laptopok árát és hasonlítsuk azokéhoz - megintcsak az jön ki, hogy külső merevlemezzel együtt annyiba kerül, mint egy nála erősebb, használt laptop. Nem értem, hogy lehet jó asztali gép helyett.
(#378) djnice Ez jogos, de win egy csomó laptophoz is van.
Mondjuk azt pont nem néztem, hogy a linkeltekhez jár-e.Pl. a fentebb linkeltek közül a másodikhoz szintén Win 8.1 jár. -
interstate76
addikt
Kétszer annyi RAM és 500 GB-os háttértár. Nem jobb? A PIPO-ban meg bővíthetetlen a memória és vehetsz hozzá vinyót még kb. 10-12e Ft-ért. A másodikként linkelt laptopban pedig kb. 50%-kal (!!!) nagyobb teljesítményű proci van, szintén 4 GB RAM és 500 GB HDD mellett. És még egy csomó laptop van 80e Ft alatt, szóval egy PIPO X7 nálam akkor vált ki egy asztali gépet, ha maximum 80 dollárba fog kerülni, de inkább akkor sem.
A PIPO 100 USD volt. Ha ugyanennyi lenne most is, és 250 Ft lenne az USD, ami nem mostanában lesz megint, akkor is 25e Ft + ÁFA lenne az ára, ami 30 fölött van, és olyan 55e Ft-ba kerülne egy rosszabb fajta, 19"-os monitorral. Na ehhez jön a háttértár, ami a linkelt laptopokban 500 GB-os volt, és amivel együtt 65-70e Ft-nál tartanánk akkor is, ha visszaesne az ára és erősödne a Ft! Ha bővíthető lenne a memóriája, akkor sem lenne jó vétel, de jelen helyzetben biztos, hogy vagy 70-75e Ft-ért vennék egy új, vagy 50e Ft környékén egy sokkal jobb és erősebb használt laptopot, ami még hordozható is amellett, hogy sokkal jobb és alig drágább (ha drágább egyáltalán). De ez én vagyok, nem állítom, hogy sz.r a PIPO X7, csak azt, hogy szerintem a tudásához mérten drága.
-
interstate76
addikt
Az SU9300-as is keveset fogyasztott, volt ilyennel szerelt laptopom. Kb. 6-7 éve, és nem 2 GB RAM-mal. Szóval nekem a Pipo paraméterei egyszerűen kevesek egy mai wines géphez, de tényleg lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, a többségnek pedig bőven elég, amit tud. De monitorral együtt meg drága, szóval tartom, hogy szerintem nem éri meg - hangsúlyozni szeretném, hogy ettől másnak még jó lehet.
-
interstate76
addikt
Nem akarok droid vs. win vitát nyitni, nagyon messzire vezetne, és hitvita lenne belőle. Én egyébként nem vagyok egyik rendszer elkötelezettje sem.
Azt viszont tartom, hogy az Intel Atom Z3736F proci teljesítményét olyan régen megugrották a korábbi windows-os vasak, hogy pl. nekem ez óriási visszalépés lenne, ha már windowst használunk. Egészen mások az elvárásaim egy wines vassal szemben, mint egy droidos esetében - lehet, hogy ez egyedi, és nem mondom, hogy hülyeség Pipo X7-et használni, de nekem az atom proci és a 2 gb ram az első hallásra karcsú és kipróbálva sem elég.
Ellenben elég az átlagembernek? Igen, ebben igazad van, simán elég, és akinek nem kell mobilitás, annak én is inkább egy ilyen mini PC-t plusz egy monitort javasolnék - így viszont már kb. 70-75e Ft-nál járunk. Ennyiért kapsz pl. egy ilyet 4 GB RAM-mal és 500 GB HDD-vel (!!!) Szétüti a Pipo-t. Vagy ha nagyobb képernyő kell, akkor itt van ez még erősebb procival és szintén 4 GB RAM-mal.
Szóval látom a kis fogyasztású, wines mini pécék létjogosultságát, de vagy olcsóbban, vagy nagyobb teljesítménnyel. Nekem egy ilyen proci, 2 GB RAM-mal, értelmes méretű háttértár és képernyő nélkül nem ér több, mint 40 ezret.
-
interstate76
addikt
Nem az internetezési szokásaim álltak a kérdés középpontjában, érdekes, hogy neked mégis azt sikerült kiszúrni.
De szerintem ezt ne itt és most tárgyaljuk ki, mert senkit nem érdekel, én meg nem fogok neked magyarázkodni. Mindemellett nem mondtam, hogy droidos boxon netezek, honnan vetted ezt?
A kérdés arra vonatkozott, hogy szerintetek valóban ér-e több, mint 40e Ft-ot egy doboz, aminek a procija annyit tud, mint egy 9-10 évvel ezelőtti 2 magos, és amiben összesen 2 GB RAM van. Szerintem a mini pécék akkor mennének jó irányba, ha a 20e Ft alatti árkategóriában vásárolhatnánk egyre jobb eszközöket, ahogy az korábban volt, de már nem így van. Most ott tartunk, hogy 40e felett van a legolcsóbb wines kis doboz, ami egy heavy usernek természetesen nem elég, és játékokat még véletlenül sem lehet futtatni rajta. Na ezért álltam én meg az MK908-asnál. 12 ropi volt, és 1-2 tucatnyi torrentet lazán elfuttat, miközben meg is osztja őket a belső hálón, és még számtalan dologra használható. Igaz, nem win-t futtat, de az nekem nem is hiányozna egy TV-be dugott mini PC-ből.
Korábban nagyon elgondolkoztam egy i5-ös procival, ssd-vel, 4 GB RAM-mal és Intel HD videókarival felszerelt mini pécé megvételén, de az meg kb. 60e Ft + ÁFA lett volna (a mai árfolyamon még több lenne), amit sokalltam érte, szóval a spórolás és a mobilitás jegyében végül inkább vettem egy használt laptopot. Szóval nálam most az van, hogy nem látom, melyik mini PC éri meg igazán az árát. Régebben az RK3288-asokat vártam, mint a Messiást, de az ismert nyűgök miatt azok sem győztek meg arról, hogy be kell szereznem belőlük egyet. A korábban linkelt Draco-t megvenném 120 USD körül, ha tudnék rá tetszőleges linux distrot tenni. Vagy a 2 GB RAM-mal szereltet 80 USD körül.
-
interstate76
addikt
Ez a PIPO most 120 usd a GB-nál, szerintetek tényleg megér ennyit? Ez a mostani árfolyamon számolva, ÁFÁ-val együtt kényelmesen 40e Ft felett van. Nem fikázom, csak ez az atom proci kb. annyit tud, mint egy T5500-as (ami közel 10 éves technológia), csak kisebb fogyasztással, emellett tudom, hogy windows-on chrome-ot használva nekem már a böngészéshez is kevés a 2 GB RAM. Most is 11 lap van nyitva és ezzel 2 GB RAM-nál már kb. 80-90%-os lenne a memóriakihasználtság.
A 4 GB RAM-mal megpakolt Tronsmart Draco lenne az igazi, Linux-szal, de az meg már 200 USD (ÁFÁ-val együtt több, mint 70e HUF)...
-
interstate76
addikt
Nem akarok vitatkozni, de sajnos messze nincs mki tisztában vele. A legtöbb ember azt sem tudja, mi az a 24p, meg a kadenciahelyes lejátszás, aztán vesznek egy 2-300 ezres csodatévéhez egy olyan médialejátszót, ami sz.rul működik. A mini pécéket is rengetegen szidják vásárlás után, utólag, mert ez nem jó, meg azt nem játssza le szépen. Régebben eladtam párat, és egy idő után inkább mindenkinek a szájába rágtam vásárlás előtt, hogy nem célhardver, mert ha 10-ből 1-2 érdeklődő tisztában volt ennek a hátrányaival, akkor sokat mondok.
Kizárólag hálózati médialejátszást írt, tehát a torrentezés - elvileg - nem pálya. Ha igen, én akkor is a BD-H5500 plusz egy MK808B Plus kombóra szavaznék - árban kb. ugyanott lenne és ha valaki nem letöltőgép, akkor az utóbbi eszköz elég a torrentezésre (bár azt nem tudom, hogy az 1 gb ram nem kevés-e hozzá, én MK908-ast használok ugyanerre a célra, abban meg ugyebár 2 gb van).
Szoftveres előny miatt nem vennék célhardver helyett egy jóval drágább eszközt, aminek az egyéb tudását nem használom ki, de az xbmc valóban lehet érv az intel procis mini pc mellett.
"Erre, amire pl. ez a Samu képes, képes egy smart TV is, de ha pusztán csak a lejátszási képességeit nézzük, leszámítva a lejátszást lemezről, akkor egy buta TV is elegendő, amiben van médialejátszási lehetőség."
Ne haragudj, de ez öngól. Nemhogy a buta, de a legokosabb TV-k beépített lejátszói sem érnek a nyomába sem egy BD-H5500-asnak. És akkor most írhatnám hogy "go to hsz eleje", de nem akarok végtelen ciklust generálni.
-
interstate76
addikt
Itt is leírom a kis vesszőparipámat: csak és kizárólag hálózati médialejátszásra szerintem abszolút felesleges mini pc-t venni, ilyen célra jobb egy célhardver (asztali médialejátszó vagy BD player). Ez a Samu BD-H5500 nincs 20e Ft, és kadenciahelyesen lejátszik gyakorlatilag mindent (a 3D tartalmakat is), ill. Plex Media Server-ről még a feliratokat is szépen viszi.
Persze kérdés, hogy:
- miket akarsz lejátszani?
- TV-re megy a hang vagy valami komolyabb hangfalszettre?
- szóba jöhet később komplexebb felhasználás? -
interstate76
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ASUS TUF Gaming F16
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged