- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Redmi Note 10S mikrofon problèma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
akela91 #3704 üzenetére
Nem is tudnám hirtelen felbecsülni, még a képek alapján sem, maximum ha ott vagyok, de nekem ez nem hivatalos szakmám. Viny jól írta, becsültesd fel a bankkal, bár szerintem kényelmesebb (pláne ha van náluk hiteled) ha egy független értékbecslőt bízol meg ezzel, és akkor mindketten tudjátok mire megy ki a játék. De pl az is számít, hogyha a település utolsó utcájában van, és mondjuk szemben nincs már házsor (Ponty vagy Petőfi u).
Ahogy látom fűtésből van backup rendesen, klíma, kazán, kandalló.
-
viny
tag
válasz
akela91 #3704 üzenetére
Ha valóban reális árat szeretnél, szerintem a legjobb egy banki értékbecslés. Persze ennek ára van.
Bemész, kérsz egy jelzálog kalkulációt (mennyit vehetsz fel a házra), kijön, mond egy számot mennyit ér a ház a banknak. Ez általában 10-20%-kal lesz a reális ár alatt (a lokáció rengeteget számít, inkább a -20%-hoz közelít ez a szám). Kiindulásnak jó.Utána visszamondod a hitelkérelmet, a bank addigi költségeit meg kifizeted.
(40k+ volt 4 éve az Erste esetében. Hogy most mennyi, azt nem tudom)fyi: könnyűszerkezetesnél nagyban befolyásolja az árat, hogy megfelel-e bármilyen tanúsítványnak a ház. Ha nem/nincs ilyen papírod, akkor a bankok általában nem is hitelezik, vagy hiper-nyomott áron. Jellemzően ezért nem is hiteleztetik itthon az ilyen ingatlanokat - több ilyen, "csak kp-s vevőt várunk" hirdetést lehet látni beragadva, jó hosszú ideig.
Hiszen nem mindegy hogy egy jó képességű brigád rakta össze, amiről ki tudja meddig bírja, vagy van minőségbiztosítás mögötte, és tutira bírja 40+ évig is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...