Keresés

Aktív témák

• szipak

tag

válasz Nimrod #48 üzenetére

hat, informacios tarsadalom hatara el fog oszlani, pl. a zInternet nagyfoku terjedese miatt (lasd: INetes hutogep, ami rendel tejfolt, meg turorudit, ha elfogyott :) ). uj hatar alakul ki, hetkoznapi hasznalo es profi kozt (programozok, hardwaresek...). ide merem irni, hogy remelem, mert az nekem is jo lenne (Netet meg a szemuvegembe is :D)

• szipak

tag

na, ennyire hosszura sikerult, hogy se köpni, se nyelni nem tudtok? :P

• szipak

tag

na, néhány dolog eszembejutott temaval kapcsolatban, megpedig:
    1., szamitasi teljesitmeny - velhetoleg sose lesz eleg, az ember ugy van osszerakva, hogy mindig talaljon maganak valami ''nagyobb falatot'' (pl. most azzal szorakoznak egyesek, hogy elemzik az emberi geomot. kov lepes a modellezes, hogy mi tortenik, ha e helyett masik van..., aztan a modositasa elesben....). uitt emlitheto a virusok, biologiai folyamatok modellezese stb.

2., AI - hat igen, veszelyes, de csak akkor, ha az ember magarol mintazza, ha meg nem, akkor valoszinuleg ugyis arra a kovetkeztetesre fog jutni a teremtett ''letforma'', hogy az ember durvan szolva rossz, pusztuljon (nem akarok bovebben belemenni, kicsit hosszu lenne [igy is az lesz ez a kis monolog :)], persze vannak szep dolgok, de alapvetoen olyan tulajdonsagaink vannak, amik logikaval nezve [ami az AI alapja, aztan johet hozza az erzelem, stb.] veszelyesek).

3., otthoni felhasznalas - a nagybetus juzernek ugyis csak szovegszerkesztesre, levelezesre, bongeszgetesre kell a cumo. a szomszed Pistikenek ugyis az a maniaja, hogy neki jobb gepe van, meg hogy szebb nala a grafika. ez utobbi a neuralis interfesszel talan kiutheto, no monitor, agyat kell stimulalni, vagy valami ra csatlakozo bizbaszt, aztan mindenki ugyanugy latja, max mashogy ertelmezi...

[B4]., bio-chipek - a) latas, hallas, jaras visszaadasa szep dolog, de aki ugy szuletik, hogy valamilyen erzekszeri karosodasa van, azt szentem nem kene bolygatni, max keresre (istent telleg nem kene jaccani...). magyarul aki valamit elvesztett, annak jo, ha van lehetosege ''visszaszerezni''
    b) hallottam valahol, hogy fejlesztenek valami organikus szamitogepet vagymit. biztos szep meg jo, lasd Douglas Adams 5 reszes trilogiajat :DD

Aktív témák