- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Egész olcsó lett az év első kagylótelefonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Jó, hogy írod, mert a CK550-kben a kapcsolón van átfűzve a 4 lábú LED.
Az meg nem megy bele a felül teljesen zárt polikarbonát házas kapcsolókba.
Szerencsére nem reménytelen, mivel a kéznél lévő kapcsolóim közül egyedül az Outemu Sky Silentnek van zárt teteje, Silent Lemon, White-on SMD LEDhez tervezett alj ellenére megvan a klasszikus LED helye.
Gateron Silent Brownon meg eleve csak átfűzni lehet a LEDet.Ja, Cherry MX RGB Red NEM jó erre a célra, de az Outemuk, Gateronok, Kailhek többsége, meg a sima, nem RGB Cherryk is.
(Esetleg rápattintod a mostani Gateron Brownjaid tetejét a Cherry RGBre, ha már azonos méretűek, de ahhoz mindkét kapcsoló szettet szét kell pattintani.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Milyen billentyűzetbe menne? Általában igaz az, hogy alapszínű Outemut akkor érdemes csak választani, ha arra vagy korlátozva. Ugyanígy RGB házas kapcsolót akkor érdemes csak választani, ha fontos a világítás, mert a polikarbonátnak azonkívül, hogy áttetsző tud lenni, így a kapcsolótesten is átmegy a fény, nem csak a LED számára kialakított nyíláson, inkább hátrányos tulajdonságai vannak.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Ez nem Cherry, hanem BSUN, látható is a ház felső részén a felirat. Cherryből a sima változat fekete nylon házzal rendelkezik, az RGB változat alul-felül áttetsző polikarbonáttal. Részben vagy egészben fehér házas Cherry nincsen a piacon.
Cherry MX Black Taobaón nettó 25 dollárcentért van, innen nettó 30 dollárcent darabja, EU-n belül bruttó 45 eurócent német áfával.
Gateronból az alapszínek bruttó 30 dollárcentre jönnek ki magyar áfával együtt AliExpressről.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ott valami nem kóser a bolttal.
Amennyire emlékszem, 30$ környéke volt az egy full billzetnyi (=110db) Gateron, mielőtt fixen előre felszámolták az ÁFÁt, mostanában 40$, Cherry meg még többe került.
(55€ volt német ÁFÁval a nemRGB-s MX Developer Kit, amikor pár éve rövid ideig lehetett kapni.)Vagy itthon, amikor találtam ~3-4 éve mezei MX Blacket (MX1A-11NW) a Conradban, akkor is volt vagy 150Ft darabja.
Nézem a beszerkesztett linkedet, hát ez nagyon nem eredeti.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Nem sok értelmét látom rosszabb minőségű kupakok vásárlásának, csak hogy több fény szűrődjön át rajtuk. A teljesen átlátszó kupakok feliratát pedig esélytelen lesz leolvasni mind bekapcsolt, mind kikapcsolt világítással.
Ha színeket akarsz, akkor vegyél fehér blank PBT kupakokat, aztán ha jól rémlik, akkor ruhafestékkel színezd meg olyan színűre, ahogyan szeretnéd, hogy kinézzenek.
-
dqdb
nagyúr
Hogy a színkavalkád élmény ne vesszen el egy más tőle nagyon eltérő színű matricával.
Azt ugye tudod, hogy ezeken a blank kupakokon tipikusan nem megy át a fény, mert olyan vastagok, legjobb esetben is csak némi derengés van.Szerzek egyet és megnézem. Ehhez mindenképpen ki kell forrasztani
Nem kell, csak a megfelelő lábakhoz kell érinteni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
De azt nem tudom hogy nekem r+gb vagy r+bg kell ?
Előveszel egye multimétert is kiméred. Először beállítasz fix zöld világítást, és megnézed, hogy melyik lábon van feszültség, majd beállítasz ellenőrzésképpen fix kéket is ellenőrzésképpen.Illetve a másik, léteznek olyan keycapek amiken SEMMI felirat sincs ? (Majd én felmatricáznám/iratoznám), de tök jó lenne újítani egy kicsit
A matricázás nem lesz tartós, a saját feliratozás sem, kivéve, ha házilagos dyesubot csinálsz, ami nem lehetetlen, de jó minőségben nem egyszerű.Ez a legolcsóbb Cherry profilos blank, amit jó áron és relatíve közel van, bármi más jóért AliExpressre kell menni, mert ami még volt, az elfogyott, vagy ami van, az kerülendő. KAT, MT3 és DSA profilban is előfordulnak blank kupakok, de ezekből a billentyűzetes aprókon kell bontatlan vagy alig használt példányt vadászni (ami nem lehetetlen).
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Adott egy cm ck550, amiben a ledek vszeg halottak, mert amikor narancsos színűnek kéne lennie a gombnak akkor piros pár helyen.
Aliexen néztem, hogy vannak-e ledek s igen. De azt nem tudom hogy nekem r+gb vagy r+bg kell ?Illetve a másik, léteznek olyan keycapek amiken SEMMI felirat sincs ? (Majd én felmatricáznám/iratoznám), de tök jó lenne újítani egy kicsit :D
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Domonkos
Ármester
Bar nem tudom, hogy kiforrasztas elott mi lehetett a problemaja a kapcsolonak; az erintkezonek az ilyen fajta elcsuszasat en sokkal inkabb tulajdonitanam a tul lassu kiforrasztasnak, mint gyartasi problemanak. Szerintem szimplan csak tulmelegitetted a kapcsolo labat, ami megolvasztotta a hazat es elcsuszott benne. Javitani nem hiszem hogy lehet, vagy erdemes.
Ami a kepen van az egy 3 pin-es kapcsolo. Ha azt a tipust rendelted, aminek 3 muanyag laba van, akkor az az 5 pin-es.
Problemad nem lesz belole, mert ha van a NYAK-on furat neki, akkor siman passzolni fog. Ha nincs, akkor egy csipofogoval pillanatok alatt 3 labura lehet redukalni ezeket is.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
60/40 az a pg/sn arányra értendő ?
Igen.(Illetve miért előírás ennek a használata ?
RoHSElvileg akkor ólommenteset is használhatok, nem ?
Persze, használhatsz, de ólommentessel nehezebb lesz dolgozni. Sokkal magasabb hőmérsékleten olvad, így kiforrasztani is macerásabb, könnyebb felemelni véletlenül forraszszemet/kinyírni a nyákot. Emellett az ólommentes forrasztás sokkal ridegebb, mint az ólmos, ami általában nem probléma, kivéve a billentyűzeteket, ahol folyamatosan és jelentős erőhatások érik a nyákot, a mostani probléma is így keletkezett.Igen azt láttam, hogy átfűzött a történet, nem tűnik egetrengetően nehéznek "csak" oda kell tenni az embernek magát
Azok a forrasztások kisebbek és sokkal sűrűbben is vannak. Elsőre nem lesz egyszerű.lyen switch kiszedőt tudsz linkelni itthoni storeból ?
IC kiszedő néven fut a legegyszerűbb és legkevésbé jó konstrukció. Az így kinéző hibrid konstrukciók eléggé jók és egyúttal olcsók is, és ez a csúcs nemcsak árban, hanem használati értékben is.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A leírás alapján ez tipikusan megrepedt ólommentes forrasztás lesz. Valószínűleg elég lesz forrasztópákával megfolyatni az ónt, vagy ha biztosra akarsz menni, akkor tegyél rá pluszban egy kevés ólomtartalmú forrasztóónt is (60/40 vagy 63/37).
hány PIN-es switchet kellene rendelnem hozzá ?
Plate mount, vagyis 3 pines a válasz, azonban mivel 5 pinesből egy csípőfogóval 2 másodperc 3 pineset gyártani, így mindegy.A CK550 az egyik legrosszabb alany kapcsolócsere és a forrasztás megtanulására, mert kapcsolón átfűzött LED-eket használtak, így a kapcsoló előtt a LED-ek négy lábát kell kiforrasztani és kapcsolócsere után visszaforrasztani, azaz 3x akkora meló, mint világítás nélküli vagy SMD LED-es billentyűzetnél. Ráadásul az EU előírások miatt ólommentes ónt használtak, amit kiforrasztani mindig nehezebb feladat (érdemes úgy kezdeni a kiforrasztást, hogy teszel rá egy kevés ólomtartalmú ónt, mert a keveréket könnyebb lesz kezelni). Jól működő switch puller legyen kéznél, arra is szükség lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Akvarisztika
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla