- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Kedves Rover623!
Tehát megérkeztem. A prociról nem tok valami sokat leolvasni, csak ennyit:
80523PX333512PE SL2TV
Y8510253-0209 Ireland
A másik (ami alapból benne volt IBM) annyiban különbözik ettől, hogy Taiwan-ban készült, és (emlékeim szerint) a PE helyett van más. Ezt most azért nem tom megmondani, mert éppen használatban van a szerver és nem tom kicserélni, csak holnap. De kiderítem...
Mostanában hallottam olyat, hogy mind a 2 procinak ugyanolyannak kell lennie. A gyártó a mai világban nagyon sokat számít, de ennyire?
És még egy off (de nagyon zárójelben és félve!!!): Úgy jártam ezzel a fent nevezett szerverrel, hogy beletettem egy másik vinyót (gondolván Debian helyett Gentoo-t teszek rá) és a telepítésnél lefagy. Eddig nem lehetne gáz, de úgy gondoltam letesztelem egy Windows-al. (ami telepítést tekintve eléggé ''nem foglalkozik semmivel''.) Ott is lefagy. Szal a vinyóval lehet gáz vagy mással? (csak jóhíreket kérnék, hogy a vinyó a rosszNa jó. Ez csak poán volt.)
EZER Köszönet előre és hátra is!!! -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést a késésért, szokás mondani. Szóval két proci, mind a kettő pentium. A BIOS-ban találtam olyat, hogy dual processor nincs installálva. De azt hogy hol kellene installálni bios-ban, arra nem találtam rá. Egyetlen dolgot találtam: processor update. Ez be van kapcsolva. -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Huhh! Hol is kezdjem... Tehát a proci 333MHZ-es. A stepping kifejezés nem világos nekem, ezért ne haragudjatok.A switch megfelelően van beállítva, a CMOS Clear is megvolt (ha minden igaz, akkor egy jumpert kellett áthelyezni?). A BIOS még nincs upgradelve sajnos. Van itt egy link a manual-ról is:
[link]
Előre és utólag is köszönet mindenért! -
Craig85
csendes tag
Hali!
Sajnos most nem vok a gépnél, mert vissza kellett jönnöm Pestre. Tegnap, amikor próbálgattam bele a procit, akkor a csipogások minden variációját megkaptam. A Procik majdnem egyformák. Miért csak majdnem:
1. Az eredetinek a hűtőbordája fekete, a másiknak nem festett (ez nem lehet gond)
2. A másik procinak más a hűtőbordakialakítása (ez sem lehet gond)
3. A másik procit (ha jól emléxem) Taiwan gyártotta, az eredetit más (nem hinném hogy ez gond lehetne)
A procikon oldalt van egy elég hosszú hexakód. Szinte teljesen megegyezik, kivéve az utolsó 2 vagy 3 karaktert. Lehet, hogy ez lennne a gond? Arra gondoltam, hogy azért van ez, mert más a gyártás helye, de akkor lehet hogy nem? -
Craig85
csendes tag
Hali!
Van egy típuskód is: 864430X. A 8644 a serial, a 30X a model. Szeretik a 30X-et 30U-ra módosítani.Ha csak a másik proci van a gépben, akkor nincs gáz, szal tökéletesen müxik. Ha gugliban rákeresel erre, akkor ez lesz a kézikönyv: s05l1908.pdf.
A gép nem egy mai darab, PII-es 333MHZ-es procit eszik (2vel tele a hasa), de amire nekem kell, arra jó. -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy IBM Netfinity 3500-ás szerverem (30X). Szeretnék még plusz egy procit beletenni, de sehogyan sem megy bele (van neki hely, nem ez a gáz). A helyzet a következő:
1. beleteszem a procit a gépbe (a másodikat)
2. bekapcsolom a gépet
3. látom az eredményt.
azaz nem látom, mert a monitor jelet sem kap. Ellenben, ha kiveszem, akkor minden ok. Nagyon nehezen sikerült szerezni doksit az alaplaphoz, meg az egész géphez, de nem segített túl sokat.
Ha lenne valaki, aki szervizelt már ilyet, vagy ismeri, vagy csak alapból ért hozzá, akkor nagyon boldog lennék, ha tudna nekem segíteni. Ezer köszönet mindenért, mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged