- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Kedves Rover623!
Tehát megérkeztem. A prociról nem tok valami sokat leolvasni, csak ennyit:
80523PX333512PE SL2TV
Y8510253-0209 Ireland
A másik (ami alapból benne volt IBM) annyiban különbözik ettől, hogy Taiwan-ban készült, és (emlékeim szerint) a PE helyett van más. Ezt most azért nem tom megmondani, mert éppen használatban van a szerver és nem tom kicserélni, csak holnap. De kiderítem...
Mostanában hallottam olyat, hogy mind a 2 procinak ugyanolyannak kell lennie. A gyártó a mai világban nagyon sokat számít, de ennyire?
És még egy off (de nagyon zárójelben és félve!!!): Úgy jártam ezzel a fent nevezett szerverrel, hogy beletettem egy másik vinyót (gondolván Debian helyett Gentoo-t teszek rá) és a telepítésnél lefagy. Eddig nem lehetne gáz, de úgy gondoltam letesztelem egy Windows-al. (ami telepítést tekintve eléggé ''nem foglalkozik semmivel''.) Ott is lefagy. Szal a vinyóval lehet gáz vagy mással? (csak jóhíreket kérnék, hogy a vinyó a rosszNa jó. Ez csak poán volt.)
EZER Köszönet előre és hátra is!!! -
bocios
csendes tag
Sziasztok !
Előszőr is ellnézést az off-ért
Azóta a konfig ott minden winyo fent van a kábelen de elég fura - lehet tényleg rossz de:
adott 4 winyo külön id-n természetesen
ok, beállitottam hogy a 0-ról lehet boot-olni ide tettem 1 xp-t
fut fut de időnként az egyik winyot ''ledobja''
ami úgy néz ki hogy egyszercsak leáll a winyo mintha elment volna az áram
ez független attól hogy ezen a winyon van -e valami forgalom, másolás akármi
(persze a windows-ban lévő engergia-gazdálkodás ki van kapcsolva)
leáll a winyo, ok ujrainditom a gépet és a winyo-t minta kihúzták volna ott sincs
aztán változó idő múlva megint ott lesz a winyo és sokszor napoking szuperál..
aztán ledobja és kezdi előről
hogy miért gondolom azt hogy jó a winyo?
csak azért mert legtöbbszőr működik
gondoltam hátha a windows? de akkor ujrainditás után miért nincs ott a winyo?
2 scsi kábelem van, eredeti (mármint az ibm szerverből való) - boltba nagyon nagyon drága - és habár elég rosszul néz már ki szegény
szóval megpróbálom hogy veszek egy másik kábelt
4 winyo van, 2-t szokott ledobni most akkor mind a kettő rossz?
talán 1 próbát megér a kábel -
Printszkrín
senior tag
Elöttem elmondták a lényeget, de azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a vinyók
ID-jét hogyan állíthatja be, mert mintha itt is hiányosságokat észlelnék a
kérdező részéről.
Szóval hasonlóan az IDE eszközökhöz, itt is jumperelni kell, csak itt nem
Slave, master beállításokat csinálunk, hanem 0-tól 15-ig sorszámozunk,
és a 7-es kimarad, mivel default beállításnál ez maga a vezérlő.
A vinyók paneljén lesz egy tüskesor, kissebb jumperekkel, mint amit megszoktunk,
és ezek kombinációjából jön össze a SCSI ID.
Keress rá a vinyók gyártójának honlapján a beállításokra, vagy, ha rajta van a
vinyó matricáján, onnan olvasd le, melyeket kell összekötnöd egy beállításhoz. -
Rover623
félisten
Igen, a VRM hiánya miatt nem megy a második procid.
A SCSI-s kérdés meg nagyon off...
De: minden eszköznek egyedi ID-t kell állítani. A 7.-es fixen foglalt a vezérlőnek. A lezáró jó ha van...anélkül általában nem műxik a dolog...
Az adapter SETUP-jában kérjél defaultot, aztán az egyes eszközöknél állítsd be a legalacsonyabb sebességet, hátha segít.
A legjobb: minden vinyót 0.-ásnak beállítani és egyesével feldugni a kábelre egy teszt erejéig...mindegy hogy hova dugod...a lényeg: a kártya a kábel egyik végén legyen, a lezáró a másik végén, a vinyók meg a kettő között.
Ha így sem lát egy vinyót, akkor az valszeg rossz...
[Szerkesztve] -
bocios
csendes tag
helyesbitek
azt a kettőt ami benne volt látja rendesen -
bocios
csendes tag
Sziasztok !
Nekem is egy ilyen szerveren van otthon majdnem.
Ez 1 netfinity 3500 m20 nekem is 2proci kellene bele de nem megy.
A proci p3 733 teljesen azonos nem tudom hogy is van ez de van 1 üres VRM részem a proci mellett gondolom ezért nem megy..
Viszont más gondom van nekem és ugyan már olvasgattam utána nem jutottam sehová.
SCSI területén igencsak kezdő vagyok.
Nos ebbe a gépbe 2x20gb van és most szeretném ha 4x20gb lenne.
A leirás szerint állitsak be 1 olyan scsi id-t ami még nem foglalt.ok.
id1 -> winyo (benne volt)
id5 -> winyo (benne volt)
id7 -> vezérlő
beteszem a másikat:
id3 ->uj winyo bemegyek ctrl+a-val a scsi setup-ba hogy detektáljam a winyokat és semmi
nem látja az uj winyot pedig jó meg minden ugyanilyen gépből van!
fogtam kikötöttem a winyokat és betettem csak az ujat hogy hátha
állitgattam az id-ket de semmi, nem látja a winyot
ok visszakötöttem mindent különbőző id-kel és erre most meg csak az egyiket látja
valamit nagyon eltolok a winyok tuti jól működnek
az scsi kábel végén van lezáró vagy mifene
számit hogy hová dugom a winyot?
előre is köszönöm ! -
Printszkrín
senior tag
Nyolc darab ilyen gépet építettem át és adtam el az elmúlt 10 hónapban.
Most nincs nálam működö példány, csak egy darabokban lévő, ezért most
nem tudok belenézni a biosába, de hidd el ismerem a masinát.
Ha láttál volna ilyen ''rencereket'' élőben, akkor tudhatnád hogy az ilyen ''opciók'' a BIOS-ban nem kapcsolók, hanem állapotjelzők...
Arra viszont határozottan emlékszem, hogy ez a funkció nem állapot jelző,
hanem kapcsolható, enable, disable lehetőséggel rendelkezik.
Egyébként szerinted mi másért koptatnám a billentyűzetet, mint hogy segítsek?
Ha csak a postjaim számát akarnám növelni szakmai topikokban, elég lenne
egy ''upp'' vagy néhány sajnálkozó szó. -
Rover623
félisten
válasz
Printszkrín #16 üzenetére
Ezt most hasraütéssel találtad ki vagy vmi manualból?
Szvsz az első, mert ha lenne írásos ''bizonyítékod'' akkor azt is meg tudnád mondani neki hogy hol keresse pontosan...feltéve persze hogy komolyan segíteni akarsz neki...
De ahogy látom, nem ez a cél...
Ha láttál volna ilyen ''rencereket'' élőben, akkor tudhatnád hogy az ilyen ''opciók'' a BIOS-ban nem kapcsolók, hanem állapotjelzők...
Craig: a ''processor update'' funkció arra jó, hogy megengedted a BIOS-nak, hogy a boot folyamán a procik mikrokódját felülírhassa azokkal a frissítésekkel amelyek a proci gyártása óta keletkeztek. Hasznos, de ebben az esetben nem segít.
Továbbra is adós vagy a procik SL kódjával...
[Szerkesztve] -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést a késésért, szokás mondani. Szóval két proci, mind a kettő pentium. A BIOS-ban találtam olyat, hogy dual processor nincs installálva. De azt hogy hol kellene installálni bios-ban, arra nem találtam rá. Egyetlen dolgot találtam: processor update. Ez be van kapcsolva. -
karib
addikt
válasz
Printszkrín #13 üzenetére
2 db 333-as P2 procija van, ha minden igaz.
Amúgy a dual Celeron is megoldható, megfelelő átalakítóval - nekem is fut egy ilyen rendszer itthon -
kraftxld
félisten
válasz
Printszkrín #11 üzenetére
Egy kis berheléssel megy a 2 cerka is dualban
A slotos bordát már viszi a postásbá'
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
Még nem esett szó arról, hogy a procik P2-es, vagy celeron procik.
A géped elvileg megy 1 db celeronnal is, de kettővel nem.
A dual működés feltétele, hogy két egyforma nem celeron proci kell
legyen behelyezve.
Még egy fontos dolog, hogy ebben a gépben, a biosban engedélyezni kell a dual
processzoros üzem módot.
Nézd meg itt [link] a processzorod, valamelyik kettő
kell, hogy legyen ezek közül.
Ha nem, és mégis 333-as, és nyitott a hátulja, akkor celeron proci,
és ebben a gépben nem fog menni dualban. -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Huhh! Hol is kezdjem... Tehát a proci 333MHZ-es. A stepping kifejezés nem világos nekem, ezért ne haragudjatok.A switch megfelelően van beállítva, a CMOS Clear is megvolt (ha minden igaz, akkor egy jumpert kellett áthelyezni?). A BIOS még nincs upgradelve sajnos. Van itt egy link a manual-ról is:
[link]
Előre és utólag is köszönet mindenért! -
Rover623
félisten
Ezen a lapon integrált a VRM...mindkét procinak!
Craig85:
Nem mondtad hogy milyen procit akarsz beletenni!
Ha 333MHz-es, akkor bármelyiknek jónak kell lennie.
Ha ennél lassabb (és természetesen 66MHz-es FSB-jű, mert a 8644 csak azt kezelte), akkor egyik proci sem lehet C0 steppingű, vagyis nem lehet ezek egyike sem:
233MHz: SL264, SL268, SL28K
266MHz: SL265, SL269, SL28L
300MHz: SL28R, SL2MZ
Ezeknél az órajeleknél arra is figyelni kell hogy a C1 steppingtől felfelé elvileg keverhetők a reviziók, de a C1-esek 2.8V-os tápfeszt kérnek, az ez utániak pedig csak 2.0V-ot.
A 3500-as alaplapja pedig nem tud eltérő feszt adni a két procinak...tehát vagy két C1-es lehet benne, vagy két újabb...
Gondolom a dipswitch-en beállítottad a korrekt órajelet, CMOS clear megvolt, legújabb BIOS benne... -
Rive
veterán
Ezeknek a régi gépeknek még gyakran külön VRM-et kell berakni a második proci mellé: csak az első proci VRM-je integrált. Ha nincs meg a második VRM, akkor a proci csak egy darab döglött szilícium a buszon - naná, hogy lefogja.
De ha linkeled valahonnan a manualt, akkor megnézem közelebbről - bocs, most lusta vagyok előkergetni -
Craig85
csendes tag
Hali!
Sajnos most nem vok a gépnél, mert vissza kellett jönnöm Pestre. Tegnap, amikor próbálgattam bele a procit, akkor a csipogások minden variációját megkaptam. A Procik majdnem egyformák. Miért csak majdnem:
1. Az eredetinek a hűtőbordája fekete, a másiknak nem festett (ez nem lehet gond)
2. A másik procinak más a hűtőbordakialakítása (ez sem lehet gond)
3. A másik procit (ha jól emléxem) Taiwan gyártotta, az eredetit más (nem hinném hogy ez gond lehetne)
A procikon oldalt van egy elég hosszú hexakód. Szinte teljesen megegyezik, kivéve az utolsó 2 vagy 3 karaktert. Lehet, hogy ez lennne a gond? Arra gondoltam, hogy azért van ez, mert más a gyártás helye, de akkor lehet hogy nem? -
karib
addikt
-
Craig85
csendes tag
Hali!
Van egy típuskód is: 864430X. A 8644 a serial, a 30X a model. Szeretik a 30X-et 30U-ra módosítani.Ha csak a másik proci van a gépben, akkor nincs gáz, szal tökéletesen müxik. Ha gugliban rákeresel erre, akkor ez lesz a kézikönyv: s05l1908.pdf.
A gép nem egy mai darab, PII-es 333MHZ-es procit eszik (2vel tele a hasa), de amire nekem kell, arra jó. -
karib
addikt
Szerintem írj egy típuskódot (4+3 jegyű kód, vhol a gépen rajta van), abból már egész sokat meg lehet majd tudni az IBM site-járól.
Ahogy elnézem, ez egy P3 gép - elvileg nem kéne semmi nagy trükk legyen.
A második proci jó, működik? Ha csak azt rakod be a gépbe, akkor megeszi? -
Craig85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy IBM Netfinity 3500-ás szerverem (30X). Szeretnék még plusz egy procit beletenni, de sehogyan sem megy bele (van neki hely, nem ez a gáz). A helyzet a következő:
1. beleteszem a procit a gépbe (a másodikat)
2. bekapcsolom a gépet
3. látom az eredményt.
azaz nem látom, mert a monitor jelet sem kap. Ellenben, ha kiveszem, akkor minden ok. Nagyon nehezen sikerült szerezni doksit az alaplaphoz, meg az egész géphez, de nem segített túl sokat.
Ha lenne valaki, aki szervizelt már ilyet, vagy ismeri, vagy csak alapból ért hozzá, akkor nagyon boldog lennék, ha tudna nekem segíteni. Ezer köszönet mindenért, mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest