Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thgergo

tag

válasz lacus83 #76071 üzenetére

Jól beállított HDD-re én is csak kíváncsi lennék. Ötleteim pl:
    - Mindíg hibernálásból jön bel a gép, vagy lebalábbis minden indításkor egy fix pár GB-os imaget olvas csak be?
    - Nálam pl egy Chrome indítás, asztalon levő ikonok (PDF előnézetek) mindíg lelassította a HDD-t. SSD-n ami régen 20s volt most 1-2s maximum.
    - Persze 8Gb rammal, miután megnyitotta az ember a programjait, minden benne lesz a RAM-ban, akkor sincs gond. Emiatt volt mindíg nem leállítva, hanem csak suspendelve a gépem. A ramdisk még az SSD-nél is egy nagyságrendben gyorsabb.

Nálam a régi Hitachi ~100Gb után a 120Gb-is Samsung SSD ég és föld volt. Mármint boot időben, és programok indításában. Kb 10-20x gyorsabb. Pedig 7200RPM-es "gyorsított" verzió volt. Persze csak random elérésben, nagy fájlok másolásában a HDD se rossz.

Még akkor is sokkal gyorsabb volt, amikor a samsung EVO 840-em sebessége kb 50Mb/s alá esett a széria ismert hibája okán. Amikor csináltam biztonsági mentést egy HDD-re a teljes SSD-ról, akkor esett ki hogy kb a hűdegyors SSD-m olvasási sebessége töretéke lehetett a Hitachi HDD-nek. Mégis nem vettem észre lassulást mindennapi használatban, mert a random elérése így is 10x gyorsabb volt mint bármely HDD-nek, ez az ami az SSD-nek az igazi előnye. Nincsenek ms-os elérési idők, hanem µs legfeljebb.
    Persze azóta már helyreállítottam a sebességét az új firmware-vel, de amíg nem mozgatok GB-okat rajta nem sokat érdekel ha tizedére esik a sebessége...

Új hozzászólás Aktív témák