-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
dabadab #5746 üzenetére
kezdem úgy érezni, hogy 1-1 dolgot kiragadsz a szövegkörnyezetéből, és arra válaszolsz. ennek így sok értelme nincs, hiszen amit írtam egyáltalán nem erről szól.
de ha szeretnél szőrszálhasogatni, legyen. ha a 100% menne el, akkor nem lenne mellette semmilyen más sugárzás, ha jól gondolom. illetve, azt gondolom van valamekkora hőveszteség magán a processzoron is (burkolat, stb), még akkor is, ha ez csak pár %. ebben egyetértünk?
először is leírtam a TDP definícióját, ami valóban nem a fogyasztásról, hanem a hőtermelésről szól. ez, mivel definíció, gondolom nem vitatod. az, hogy egyenesen arányos a fogyasztással én sem vitattam. ebben is egyetértünk?
másrészt, a TDP egy jelzés arra, hogy a CPU átlagosan maximum load-on mennyi hőt termel. ahogy írtam, ez egyenesen arányos a fogyasztással, de nem azonos vele (KELL hogy legyen veszteség, akkor is, ha az csak pár %...). gondolom ezt sem vitatod?
harmadrészt, miközben egy számról (TDP) beszélünk, nem beszélünk az egyes CPU frekvenciákhoz tartozó fogyasztásról, nem beszélünk az elképzelhető maximum load-ról, nem beszélünk a felhúzott procikról, és semmi másról, aminek lássuk be nem sok köze van a TDP-hez. ebben is egyetérthetünk?
szóval, valójában miről is beszélünk? szerintem a TDP egy irányadó szám, hogy valós használat mellett kb ennyi maximum hőleadást kell tudnia a hűtésnek. egyetértünk? azt pedig továbbra sem vitatom (és sokadszor írom le), hogy ezen (vagy bármilyen) terhelésen a CPU felvett fogyasztása egyenesen arányos a TDP-vel. egyetértünk?
azt viszont továbbra sem fogadom el, hogy pontosan annyi. van eltérés, hiszen a netes mérések is ezt mutatják, hol kisebb, hol nagyobb. ha minden proci TDP-je tök egyedi lenne, akkor minden noti gyártónak minden egyes processzorához más hűtési stratégiát kéne alkotnia.
remélem egyetértesz velem, és nem ragadsz ki több mondatot
peace!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Bomba ár! Dell Latitude 5580 - i5-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest