- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Csináltam egy kis esti olvasnivalót: 1.8" Lenovo SSD PATA teszt.
KingSpec SSD-t majd talán holnap.
-
^Clown
addikt
válasz
justincase #11275 üzenetére
ITT tudnak neked segíteni.
-
^Clown
addikt
válasz
pilsner #11270 üzenetére
Én próbálkoznék pofátlanul, ne add fel.
Más: viszonylag szűk réteget érint, de azokhoz lenne kérdésem, akik megcsináltatták a meghalt VGA és déli híd tokozásukat szakszervizben (tehát nem kókány-melóra, pl. ráteszem a mécsest a tetejére, meg hőlégfúvóval rámelegítek megoldásokra gondolok) (T4x-tulajok); azóta, amióta megcsináltatták, ismét meghibásodott az alaplap? Vajon kb. mennyi ideig mennek el az ilyen felújított alaplapok?
-
^Clown
addikt
Az ATI Mobility FireGL V3200 -re mennyire jellemző, hogy leválik az alaplapról (a T4x -féle VGA-hibára gondolok)? T42p és T43p esetében érdekelne, köszi.
-
^Clown
addikt
Az X31 tulajoktól szeretném megkérdezni, hogy milyen sebességű a vinyó azokban a gépekben? Vállalható, vagy olyan tetű lassú, mint az X40/X41-ben?
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #10982 üzenetére
Tim82-nek is mintha ilyen egere lenne, ő elégedett vele.
Más: 1024x768-as felbontásban keresek ThinkPad háttérképeket, elsősorban a "kék világidős" verziót. Tudom, Google, de csak 16:10 vagy 16:9 arányú képeket találtam, 4:3 kihalt... Ha esetleg van tippetek, megköszönöm.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
baliii #10758 üzenetére
Szia! 6 dollárért meg tudod rendelni innen. Én is rendeltem ettől az embertől X40 csavarkészletet, igaz, még nem érkezett meg.
-
^Clown
addikt
válasz
Ghandi #10743 üzenetére
PCMCIA slotba bele lehet tenni egy USB2-es kártyát, és a probléma megoldva
1802-es hibához visszatérve, valószínűleg az X41, amiből kivettem, ott "kiütötték" a hibaüzenetet, ezért nem ment az X40-ben. Szóval nem IBM firmware-es volt az Intel 2200-as kártya. De a probléma megoldva Tim82-nek hála, egy Atheros chipes (Atheros AR5001X+) wifi kártyát vettem tőle, hibátlanul megy az X40-ben.
-
^Clown
addikt
Már megint nem jó sem a System Update, sem a Lenovo Support & downloads oldala...
-
^Clown
addikt
válasz
mazsonpopo #10729 üzenetére
Szerintem az autós töltőt hamar megveszik, ha feldobod az apróra. A dokkolók nem tudom, hogyan mennek, szvsz. azt is elviszik, csak kicsit lassabban.
-
^Clown
addikt
System Update is jókor rohad le... Előbb legalábbis nem működött...
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Arra van tippetek, hogy egy X41-ből kivett Intel 2200-as wifi kártyát miért nem szeret egy X40-es? Error 1802-es hibát dob. Azt hittem, hogy jó lesz bele... Vajon miért visít? Köszi!
-
^Clown
addikt
válasz
balint8724 #10682 üzenetére
Ha találsz is Pesten, elég drága lesz. Itthon inkább bontottal fogsz találkozni. Maradj inkább az eBay-nél, 2 hét alatt itt lesz a hűtő, vagy ha olyan szállítást kérsz, még hamarabb is.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
gecsoz #10616 üzenetére
Igen, 2,5" IDE. Keress rá!
Most valamiért nem találom, de itt van pl. ez, igaz nem 90 dodó, hanem szállítással együtt 120.
-
^Clown
addikt
Üdv!
Ha esetleg van valakinek elfekvőben olyan csavarja, csavarkészlete, ami jó az X40 billentyűzetéhez, keressen meg pü-ben! Köszi
5db-ra lenne szükségem.
-
^Clown
addikt
X41-nél hogyan lehet megszüntetni azt a jelenséget, hogy 800*600-ban jelenik meg a BIOS meg a Win XP telepítő, stb.? Köszi
Egyszer az X40-nél megtaláltam, vissza kellett állítani valami alapértelmezettre az összes beállítást, ha jól rémlik... De most nem találom!
-
^Clown
addikt
válasz
icipicirigo #10006 üzenetére
Nyáron kicsit pangás szokott lenni sajnos, de szerintem ha nem sürgős, várj vele, augusztus végén szeptember elején lesz majd jó ajánlat.
-
^Clown
addikt
Bocs, lejárt a szerk., utólag jutott eszembe: itt az aprón van X40 bontás is, eric.cartman-nél.
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #9900 üzenetére
Tiédben milyen proci van?
Köszi mindenkinek a választ
-
^Clown
addikt
Üdv!
T60 tulajokhoz lenne egy kérdésem (főleg T2400 - T2500-as procival szerelt): ennél a szériánál is lehet tapasztalni az úgynevezett high pitch noise jelenséget, azaz a "zizegő, sistergő" hangot a proci felől? Köszi
Napfénysüti: az én Dellemben T7500 van, sima 5400-as HDD-vel, az X40-ben egy 1,5GHz-es LV-os proci, és SSD. Mégis a mostani Dellemet érzem gyorsabbnak.
-
^Clown
addikt
válasz
abcukistván #9700 üzenetére
Ha van rá érvényes garancia, akkor cserélni fogják
Természetesen ingyen és bérmentve.
-
^Clown
addikt
Visszajött a KingSpec 1,8"-os SSD-m Kínából. Mivel gép már nincs hozzá, így eladósorba került. Várom a pü-ket
-
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9559 üzenetére
Nincs mit. 52K végül is reálisnak tűnik, de sok függ a laptop állapotától, akksi kondíciójától, bill. nyelvétől, stb. Próbálj kicsit alkudni
-
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9557 üzenetére
- Igen, jobb a kijelzője a T42-nek.
- A T42-ben DDR1, a T43-ban DDR2 memória van. Utóbbi azért jobb, mert olcsóbb, és könnyebben beszerezhető, ha bővíteni akarod később.
- Lehet vinyót cserélni a T43-ban, de kicsit problémásabb a beszerzése, nem jó bele akármilyen vinyó, hanem speckó IBM firmwarerel ellátott HDD-t illik beletenni. Másmilyennel is elindul, de indulás után sípol egyet, meg dob egy hibaüzit, de a működést nem befolyásolja.
- Viszont az előbbiekben kivesézett problémát a T42-nél érdemes figyelembe venni, ha hosszú távra tervezel a géppel, illetve ha sokat lesz hurcolva. Ha szinte csak az asztalon használod, és nem emelgeted (vagy csak ritkán, és akkor is csak két kézzel, hogy ne hajoljon a gép, és vele együtt az alaplap), akkor valószínűleg (!) nem lesz gond.
Én továbbra is a T43-ra szavazok, időtállóbb beruházásnak tartom.
OFF2: ha hülyeséget írtam valahol, javítsatok ki
-
^Clown
addikt
válasz
Sziszifeca #9540 üzenetére
Csábító a nagyobb felbontású T42, de én a T43-ra voksolnék.
neomorf: az nem megoldás, hogy kiveszed a gépből a vinyót, és úgy adod be? Adatok rajta vannak, beteszed egy 2,5"-os rackbe, és kész. Persze előbb kérdezd meg a szervizt, hogy ilyet lehet-e, de gyanítom, hogy nincs akadálya.
-
^Clown
addikt
Ez alapján szerintem az van, hogy a régi X60-asakat leselejtezték és ingyen odaadták a képviselőknek. Plusz kapták még az újat is...
-
^Clown
addikt
Nekem is feltűntek, szvsz. X60 vagy X61-esek.
Szerk.: bocs, X201...
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
TheProb #9306 üzenetére
Nem veszek rá mérget, de ha integrált vga-d van (X3100), akkor a chipset driverben benne lesz a vga driver is (ez elég szakszerűtlen megfogalmazás, de ez a lényeg
). A chipsetet Intel 965GM-nek hívják, ha jól sejtem.
Próbáld meg frissíteni a chipset drivert, ha továbbra is fagy, akkor szerintem marad a Win reinstall. -
^Clown
addikt
válasz
TheProb #9304 üzenetére
ThinkVantage System Update 4.0 -t próbáld meg.
-
-
^Clown
addikt
Szia!
Itt le van írva, hogy milyen memória (DDR2-667.) és milyen HDD/SSD (SATA 2.5" HDD) kell a gépedbe. Nem kell az IBM-től rendelned! Remélem segítettem.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Első ránézésre megérheti a 60K-t a T60. Reálisnak tűnik az ára, nagyjából ezen az áron mennek mostanság (persze felszereltség-függő).
Hogy mire kell figyelni? Itt van egy kitűnő olvasmány, használd egészséggel!
-
-
^Clown
addikt
Ezt a Te topikod tudtommal.
-
^Clown
addikt
X40 történet: ma ismét volt egy kis időm, letiltottam mindent, amit csak lehet a BIOS-ban, a wifitől kezdve a lanon át tényleg mindent. Eredmény:
1.) [link]
2.) [link]
3.) [link]
4.) [link]Egyedül az első memtest után reménykedtem kicsit, ott nem jött elő az unexpected interrult - halting CPU0 hiba. Elég sokáig is futott, na akkor gondoltam még izzasztom - felesleges volt.
Még egy dolog jutott eszembe, valahogyan le kéne tiltani az alaplapi memóriát. Viszont semmi ilyesmi lehetőséget nem találtam a BIOS-ban. Én vagyok a béna, vagy ilyet tényleg nem lehet csinálni? A legújabb, 2.08-as BIOS van fent (köszi TOZ
). Csodálkoznék, ha nem lehetne...
-
^Clown
addikt
Uhh, mobileman fórumtárs nagyon bekezdett, T41 30K, T43 50K, T61 65K. Akinek olcsón kell gép, csapjon le
-
^Clown
addikt
9093-as hozzászólást olvasd el figyelmesen, még egyszer.
MÁS: létezik valamilyen leírás, videó, aminek segítségével le tudnám szedni a bill. gombjait? Ki kéne pucolnom rendesen azt a billentyűzetet, elég sok mocsok összegyúlt a gombok alatt az évek során.
-
^Clown
addikt
Erre a kérdésre a beárazós topikban kapod meg a választ!
Oké, hogy sűrűn használod, de mire? Sima netezés, levelezés, office?
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #9063 üzenetére
Nagyon megszerettem a TP-ket, úgyhogy van rá esély. Már csak lóvé kéne rá
-
^Clown
addikt
Nos, akkor 99% bizonyossággal kijelenthetem, hogy alaplapos lett a drágám:
[link]
[link]SSD nélkül futtattam le a memtest-et.
Már csak azt kell végiggondolnom, hogy megéri-e 17K-ért alaplapot cseréltetnem, vagy dobjam fel a vaterára így ahogy van, ssd-stül-second skinestül. Jelen pillanatban az utóbbi felé hajlok...
-
^Clown
addikt
Bocs, lejárt a szerk.: szóval bios-t frissítettem, de az SSD-t továbbra sem lehet formázni, Parted Magic 4.11 linux alatt (meg Ubi alatt is) mindig a már korábban linkelt input/output errorokat dobja.
Rászabadom újra a memtest-et, de így legalább kiderült, hogy nem bios hiba.
-
^Clown
addikt
Magam sem értem, hogy miért törött le, szerintem már meg volt repedve, jött egy szerencsétlen mozdulat, és reccs...
Különösen bosszantó amiatt is, hogy szinte betegesen szoktam vigyázni a dolgaimra, a nagyobb értékekre meg aztán különösen.
Köszi az eBay-es linket g.gergo, én is megtaláltam, de a ~8 dolcsi enyhén szólva vicc kategória.
TOZ: köszi az iso-kat mégegyszer, előbb megcsináltam a bios frissítést.
-
^Clown
addikt
Köszi! Ennek nem mertem nekivágni inkább...
IBM X40 saga folytatódik:
Ma volt egy kis időm tovább szórakozni a drágaságommal. Nos, az Ubi 10.04 nem tud felállni CD-ről, így maradt az Ubi 8.akárhány. Lőttem két képet, hogy mit ír ki, ha formázni, illetve particionálni akarom:
[link]
[link]Plusz, hogy még boldogabb legyek, az ujjam egy picit ráragadt a ctrl billentyűre, persze mindezt úgy, hogy közben oldalra mozgott a kezem. A bill. kijött a helyéről, sajnos egy kis műanyag biszb@sz letörött. Lehet ilyet kapni valahol?
[link]Jaj, majd elfelejtettem, most épp egy PartedMagic linux-szal próbálkozom. A beépített EraseDisc nevű programot szabadítottam rá az SSD-re, eddig úgy tűnik, hogy nincs gondja, 52%-on áll, még melózik. Nem kapkodja el, 3 órája megy, és még 2,5 van hátra.
-
^Clown
addikt
USB-ről vagy külső DVD-meghajtóról lehet valahogyan bios-t frissíteni? Vagy csak külső floppy drive-ról lehet? Kaptam egy tippet, lehet, hogy egy bios frissítés meggyógyítaná a halott X40-emet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végre módosított a shader fordításon a Monster Hunter Wilds
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged