- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
válasz fatpingvin #117297 üzenetére
Ha ez ennyire egyszerű lenne, rég custom fw épített akkukkal rohangálnának a TP közösség tagjai, és millió kínai seller árulna normálisan működő utángyártott akkukat.
Sajnos nem ez a helyzet, mint látjuk.
Még ha az akkut valahogy meg is oldod kontrollerestől-számlálóstól, még ott az EC a gépekben ami egész biztosan keményebb dió. -
félisten
-
félisten
válasz fatpingvin #117268 üzenetére
Pár kritikus ponton ki kell pattintani, aztán végig kell feszegetni. Nem olyan nehéz mint amilyennek tűnik, szerezz adott típusból egyet, amit kinyitsz roncsolva, a második már menni fog elég igényesen, ha ügyes vagy.
-
félisten
válasz vargas0502 #117266 üzenetére
DE, ha mégis találnál valami furmányos utángyártott típust, aminek nem zuhan úgy a kondíciója, mint egy kő, linkeld be, mert vennék.
-
félisten
válasz vargas0502 #117264 üzenetére
Kerülném a helyedben az ultrabay akkukat, kivéve, ha újra tudod cellázni magadnak.
Sokkal rosszabbul öregednek, mint a sima 18650 alapú akkuk.
Tavaly vettem néhány darabot T4x, T6x-hez is német ebayről, teljesen új, genuine, bontatlan példányokat, 0 ciklussal, egy hónap alatt álltak a földbe, mind beállt ilyen 90% elhasználódás környékére Nagyon kotvány akkuk voltak, pedig király opció lenne ha megcsinálják normálisan.
Illetve az is elég tróger, hogy sose volt állítható, hogy az ultrabay, vagy a nornál akku merüljön elsőnek. Én pl mindig azt szerettem volna, hogy a fő akku merüljön elsőnek, mert abból gyakorta volt 2-3 jó kondíciójú darab a gépeimhez, és az ultrabay akkunak csak az lett volna a szerepe, hogy kikapcsolás nélkül ki tudjam cserélni a nagy akkut, ezt se az ibm, se lenovo nem bírta abszolválni...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz barnam_ #117249 üzenetére
Marhára nem találtam meg az utalási előzményeim között, de ilyen 20-30k magassága, ha jól emlékszem.
Nem volt kérdés hogy muszáj volt megvennem, ilyen állapotút nagyon rég nem láttam belőle, a tulaj pedig nem gamer volt.Illetve a típushoz sok jó emlék fűz, éveken át nyúztam egyet, mint napi gamert, szerettem, most pedig beállt az "olykor előszedem retro gamelni"-gépek közé, amilyen a 380ED (DOS, Win98) A31p (98-XP), T42 és T60p (XP), mint Win7 gémör.
Aztán azon vettem észre magam, hogy napok óta ezt használom fő gépként a kanapén, az ágyba pedig a Frankenpad szorult vissza.
Pár nap alatt végigvittem rajta az XCOM-EW-t, és a Mafia II-ben is az utolsó harmadnál járokA kövi beszerzendő gépek a W510 (sosem volt, de mindig akartam, lehetőleg Optimusost a széria végéről), W520 (volt, imádtam), de ezek fogyatékos árakon szoktak felbukkanni, ráadásul a többsége leélt vacak, úgyhogy valszeg német ebayről kell majd szépet vennem.
-
félisten
válasz fatpingvin #117246 üzenetére
Most jöttem.
-
félisten
#roncsvadász poszt
Az a gyönyörű W500 amit a gyűjteménybe vettem nemrégiben, valami agyament módon tuningbarát darab Az a példány, amit kb 6 éve adtam el, és előtte használtam évekig, 750/850 MHz GPU/VRAM órajeleket bírt a gyári 600/700 helyett, ez pedig 800/1000-et bír (ráadásul alacsonyabb feszültségen, mint a gyári 1.1V), és így is 80 fok alatt megáll.. a feszültségen lehet, hogy tudok még csökkenteni, de csak tegnap kezdtem kísérletezni vele. Ha sikerül levinni 1V-ra, valszeg meg fog állni 75 fok körül.
Természetesen maxon pörgetett ventivel.Ez a tuning óriási különbséget jelent pl XCOM vagy Dead Space esetében is, amikben a kijelző natív felbontásán alapórajeleken azért röcög-lassúcska a game, ezzel a sebességgel mindkettő gyakorlatilag tökéletesre simul ki.
Érdekes, hogy még mindig a Sapphire Trixx régi verzói képesek csak tuningolni ezt a chipet, az Afterburner nem működik vele (se új, se régi verziók), viszont nekem nincs emlékem arról, hogy a feszültséget tudtam volna benne állítani annak idején.
Érdekes lenne kipróbálni azt is, hogy plusz fesszel meddig menne a GPU (1.05 Volton 825-nél eldobja a drivert, aztán visszaáll), de nincs szívem kínozni, a lényeg hogy 80 alatt maradjon játék közben, és 60 körül legyen idle, minimalizálandó a különbségeket, ami minden bga halála.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz vargas0502 #117210 üzenetére
Ta húztad be azt a T42p-t Fb Marketplace-en?
-
félisten
válasz vargas0502 #117208 üzenetére
Miért ne lenne. Bármelyik csóri pata-msata adapter jó lesz, nekem is olyan van a T42-ben.
-
félisten
-
félisten
válasz fatpingvin #117195 üzenetére
80 pin molex, IBM proprietary csatit, erre mentek anno az Ultrabay HDD caddyk, optikák, akkuk is. Hogy mik voltak még, itt lehet megnézni.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Tim82 #117178 üzenetére
Próbáld ki alkalomadtán.
-
félisten
válasz Tim82 #117174 üzenetére
Simán. Visszafelé kompatibilisek.
Kb ugyanaz az eset, mintha T40-re tennél T43 recoveryt. Menni fog, csak kicsit újabb driverek, szoftverek lesznek rajta (és több bloat, kb Lenovo folyamatosan adagolta a preinstall szemetet nagyjából pont a T/W500-ig.
Sőt szerintem még 64 bites T60-on pöpecül menne a T520 recovery, valszeg ott is az fpr-t és a Radeont kellene utólag telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Graphics #117171 üzenetére
Ha van switchable, biosban be lehet állítani, hogy az OS is detektálhassa, vagy ne.
Viszont Win7 alatt ez semelyik beállítással nem kellene, hogy gondot okozzon, az egy támogatott OS ezeken a gépeken.
Mivel a System Update már nem megy, legegyszerűb fognod egy T/W520 64 bites Win7 recovery szettet, telepíteni arról, törölni, ami nem kell, és feltenni az 1-2 hiányzó dolgot, pl FPR és Switchable. Én pont pár napja csináltam a W500-amon, ezt is azon írom. Tök használható netes gép.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Donki Hóte #117071 üzenetére
Jó de ebből hogy sikerült oda extrapolálódni, hogy "minden" gennél ez volt a helyzet?
Utánanéztél egyáltalán annak idején, hogy mi a helyzet ezzel a dokkolás témakörrel, vagy csak fogtál egy T540-nel is kompatibilis dokkot, és megpróbáltad ráültetni a T530-at, nem ment, szar? -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz mahi1 #117038 üzenetére
Mindent nem lehet a vékonyításra fogni.
Már feltalálták a használaton kívül vékony, használatkor lenyitható-kinyitható csatlakozót is. Egyszerűen szándék kérdése.A másik, hogy csomó dolog elvesztését a vékony gépházak rovására írsz, ami nem azok hibája.
Attól hogy valami vékony, még az oldalai ugyanolyan hosszúek, mintha vastagabb lenne, nyugodtan tele lehetne szórni portokkal, legyenek azok USB C vagy A vagy akár ethernet.
A javíthatatlanságot is át kellene gondolnod, van a piacon vékony és full moduláris laptop, amiben cserélhető minden, a CPU is csak azért forrasztott, mert a gyártó nem kínál socketes megoldást.A gyártók persze szeretnék, ha a user azt gondolná, a szép vékony laptopjánál beleférnek ezek a kompromisszumok, hisz azért tud olyan szép vékony lenni, mert csomó mindent nem tud, vagy csak körülményesen.
Ne edd meg. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz fatpingvin #117026 üzenetére
Olcsó Windowsos tablet + sk8855 = jobb user experience mint sok mai thinkpad.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz barnam_ #116956 üzenetére
Nagyon gáz az egész ami akkuk terék megy évtizedek óta.
Remélem egyszer eljut odáig a szabályozás, hogy ne csak mondjuk usb c-t kelljen a mobilokra tenni, hanem a laptopgyártóknak teljesen fel kelljen számolni a closed source töltőáramkörök használatát.Ne az akkukon akarják megszedni magukat, mert irgalmatlan mennyiségű veszélyes hulladék keletkezik miattuk és a user is szív vele ha használni óhajtja a gépét azon az 1-3 éven túl, amit a gyári akku általában kibír.
-
félisten
válasz barnam_ #116954 üzenetére
Egy rakás fos mindegyik.
Amiről lelkendeztem itt nemrégiben hogy az X60-ban milyen jól működik, az is elkezdte a váratlanul magasabb töltöttségnél hirtelen kikapcsolást, aztán visszakapcsolom, megy még 3 órát, aztán megint hirtelen kikapcsol és akkor már tényleg le van csontra merülve, de akkor sem jelzi a sárga leddel hogy helyzet van, hogy power off csáó -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Bizsu1st #116857 üzenetére
Na majd alszom párat erre a postázásra.
Biztos hogy van pár erősebb cpum ami jó T60-ba (lévén van egy zsák T60-am, és bontottam is el egy párat) de bajban lennék ha most meg kéne keresni mindent ami TP.
Ha megtalálok olyat ami jó neked, dobok egy pü-t ha addig nem szerzel máshonnan.14"-es T60-am amúgy egy se volt. Lehet kellene vennem egyet csak a gyűjteménynek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bizsu1st #116853 üzenetére
4-5k soknak számít a prociért?
Egy jó állapotú T60 (főleg ha ips-es) azért nem értéktelen még, kompromisszumokkal használható, és amíg az, addig az alkatrészeinek is lesz pár ezres értéke.T7100-at találtam itthon, ha az is jó.
Illetve van 2 gigás DDR2 is.
Postára nem fogok járkálni velük, de ha budapesti vagy és eljössz értük, megkaphatod őket mondjuk egy touchpad stickerért és 2-3 gombelemért ha a hirdetéseid még aktuálisak. -
félisten
válasz Bizsu1st #116848 üzenetére
DDR2 árával akkor van probléma, ha notiba 4GB modult szeretnél, netán többet is, mert az aranyárban megy. Illetve nem is nagyon találni.
Ami nekem a fő Frankenpadban 2x4GB, pont Hardveraprón bukkant fel 2-3 éve. Nagyon a végét járta már a tech, amikor kijöttek rá a 4-es modulokkal, kevés van, mindig drága volt, mindig drága lesz.DDR3-nak szerintem nem szabdna most sokba kerülnie, de nemsoká kiderül, mert akarok tenni 2x4-et a W500-ba úgyhogy fogok venni ha nem leszek lusta hozzá.
Addig is, csekkoljátok a kedvencek-sarkom:
T601, T42, és T60p lemaradt, mert azok konstans a kanapé mellett vannak.
17 TP-t minimum havi szinten használni tök normális, nem? -
félisten
válasz fatpingvin #116845 üzenetére
Jó de hát ne legyen már a piaci ára több ezer Ft egy olyan csatis töltőnek, amit tizenévig használt kb az összes TP, és hidd el hogy a töltők túlnyomó része túlélte a Thinkpadjét.
Nálam is van valahol fél doboznyi, és ehhez jönnek még azok, amik szerte a lakásban vannak konnektorba dugva.
Plusz a régi centerpin nélküliek, abból is annyi van, úgy veszek régi TP-t hogy szólok az eladónak, töltőt ne küldjön -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Furcsa amúgy, hogy akku reset közben is elment aludni a noti.
Én alap hogy mindig nyitott kijelzővel csináltam a resetet, de azt gondoltam, alap, hogy nem megy el aludni a gép, hogyha fut egy reset.
Úgy látszik ez too much engineering lett volna a lenovonak megcsinálni normálisan. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Apollyon #116767 üzenetére
Van vagy két tucat régi Thinkpad csak a kezem ügyében, a 90-es évek elejétől a 2010-es évekig, értelemszerű, hogy nem "csinálok" folyton valamit mindegyiken.
De ha a használósokra gondolsz, számomra egy C2D lazán elég mindenre.
Amihez több pávör kell, ott a fostos céges Probook, de azzal a hátsóm nem törölném ki szabadidőmben.Illetve van pár modell amire adott éra szoftverkörnyezete és játékai vannak feltéve, és időnként játszom rajtuk. Ez olyan 6 db modell DOS-tól XP-ig.
Most ha feltelepítem, még bejön melléjük Win7 gamernek a W500, de valszeg le lesz cserélve egy W520-ra mert az GPU-ban sokkal jobban fedi az érát.Akkor most irány a retro topik és kérdezd meg a pc-seket is, hogy mégis mit csinálnak annyira régi gépeken.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz batyuska100 #116765 üzenetére
Nem vágom mi az a vodafone tv (alkalmazás, vagy netes tartalom?), milyen szoftverkörnyezet, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
Minden másban ami T60 viszont tudnék, az egyik kedvenc retro gamer modellem egy eléggé felpimpelt T60p, van mellé két tartalék X1400-as T60, két darab Frankenpad (T60 ház, T61 alaplap, egyik a napi használósom Win10-zel), az összes IPS modell, mindezek mellé még két X1400-as T60 alaplap, mert nem élném túl, ha T60 nélkül kellene maradnom.
Szerintem autódiagnosztikára XP-vel fölösleges erősebb proci, vagy SSD.
Tegyél rá egy gyári XP recoveryt (archive-on fent van), arra egy SP3-at, aztán töröld le ami nem kell a preinstall szoftverekből, és készen vagy, van egy stabil XP-d eleve feldriverezve.Ha viszont napi használósnak akarsz megcsinálni egy T60-at, akkor azt mondanám, SSD + Win7, mert az még elfut normálisan a T60 bosszantó memória limitációjával is, pár tabos böngészésre simán jó lesz (még Steam is megy Win7 alatt).
-
félisten
válasz FoxiestFox #116761 üzenetére
Hááát, nem akarom elkiabálni, de belement két full ciklus reggel óta, és úgy néz ki, szuper.
Nincs hirtelen kikapcsolás, a gép érzékelte amikor kritikusra csökkent a töltöttség, és elhibernálódott, de nem váratlanul, már előtte is sokáig sárgán világított az indikátor. Bírja is jó darabig.Bárcsak a tőlük vett T60 9 cellásom is így működne, akkor mehetne vagy 4 órát akkuról a Frankenpad, a 6 cellás kicsit nyúzott Panával csak 2-t bír.
-
félisten
válasz barnam_ #116760 üzenetére
Én nem bánnám a random kínai utángyártottat, ha képes lenne azt a töltöttséget kommunikálni a gép felé, ami ténylegesen van még benne, nem pedig kikapcsolna mondjuk 35%-nál, hiába kalibrálom újra és újra és újra.
Van pl egy G40-em, Pana cellás ősrégi akku, új korában majdnem 100Wh (Northwood P4, kell a kraft), még mindig tudja a felét, és 100-tól 0-ig nem kapcsol ki.
Mikor sok év után elő lett véve, kikapcsolt 30% körül.
Ment bele pár ciklus, és beállította magát. Na ezt nem tudja se a Greencell, se a Patona.Ezeket sírom én vissza, hogy egy akku úgy működjön, ahogy kell neki. Még csak reset se kellett nekik mert használat közben bekalibrálták magukat szépen, ezeket a fosokat pedig hiába reseteled, nem változik semmi.
-
félisten
-
félisten
válasz batyuska100 #116755 üzenetére
Az írt hőmérsékletek normálisak, throttling közelében sincs a gép.
A hűtése pedig bőven elbír egy tuningolt CPU-t (C2D X7800) és mellé gatyába húzott GPU-t is.
Persze ha ez a felállás az igény, TPFC és egy agresszív ventiprofil kelleni fog. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz BigBlackDog #116711 üzenetére
-
félisten
válasz BigBlackDog #116709 üzenetére
Valószínűleg jó helyen keresgélsz, a Synaptics driverek szeretnek a többi periféria működésében problémákat okozni.
Ha jól emlékszem volt problémám a Logitech G700 egeremmel W500-on, de hogy mi volt az pontosan és megoldottam-e, már nem tudom felidézni. -
félisten
válasz donjohnson #116700 üzenetére
+1, ez az OG megoldás régről.
-
félisten
Roncsvadászat következik!
HDD takaró X60-hoz esetleg valakinél amit nekem ajcsizna?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz AxBattler #116590 üzenetére
Az X220t a letörő palmrest sarkaival, lötyögő akkujával, legalja ghostingos ips kijelzőjével, folyton elmászó touch kalibrációjával, letörő, kihulló kijelző rögzítőpöckeivel, leeső gumitalpaival, ordenáré minősésű mikrofonjával?
Na az már tuti nem jön vissza.Én is imádtam az enyémet, de azért volt ott is baj dögivel.
Persze volt cserébe irtó cuki kinézet, király dock, slice akku opció, 7 soros billzet. a fos műanyag alatt erős felépítés. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz donjohnson #116541 üzenetére
Általában sehogy, vagy csak nehezen.
-
félisten
válasz fatpingvin #116531 üzenetére
Az tökmindegy hogy te mit szeretnél, itt az a lényeg hogy mindenki feltárhassa az ötleteit a téma kapcsán, mint egy remek pszichoterápia során
-
félisten
válasz fatpingvin #116522 üzenetére
Vagy X200-ból, vagy 201-ből láttam touch nélküli verziót japán billzettel.
Nem kizárt, hogy a későbbiekből is van, de én még nem láttam olyat. -
félisten
válasz fatpingvin #116516 üzenetére
inkább a dac topikot javasolnám neki, főleg ha kókányolás nélkül akarja megoldani, ami javallott, nem mindenki olyan elvetemült hogy homemede dolgokat dogjon a laptopjára
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz ricsip #116480 üzenetére
De hát miért lenne átverés? Az autókban sem átverés azoknak a gomboknak a helye, ahová az extrásabb modellek esetén szerelnek valamit.
Egyszerűen nem éri meg többféle házat gyártani a laptopoknak.
Ez már sok generációval ezelőtt is így volt, a SIM hely ott van a T60-amban ahogy az antennák is bele vannak építve, de életében nem látott modemet.
Normálisan utána kell nézni, mielőtt megvesz az ember valamit. Ez az alap. -
félisten
-
félisten
válasz fatpingvin #116464 üzenetére
Inkább úgy gondolnám, hogy a kezdeti implementációkkal vannak problémák.
Az USB C PD és adatátvitel is tök jó dolog lenne, de valahogy csak nem akarnak még úgy működni ezek az eszközök, ahogy kellene.
Hogy most a specifikáció fos, vagy sok a gagyi gyártó, nem tudom.
Melóhelyen kínáltak USB C dokkot első szavam volt hogy kurvanyád. -
félisten
válasz Tim82 #116461 üzenetére
PD-vel vannak ilyen anomáliák.
Nekem egy 65W (azt hiszem) Baseusom van, a szuper jó értékelésű darab, néhány noti elég hülyén viselkedik vele adapterezve.
Sőt adaptertől is függ. Nagyon mókás. Sőt van olyan notim is ami meg se mozdul vele adapter ide vagy oda.
Szóval a régi TP USB-C PD töltőről való töltése elég lutri szerintem.
A Frankenpadom le se szarta, töltött vele mindenhogy, de a Carbon adaptertől és széljárástól függően döntötte el, épp lelassul-e tőle. -
félisten
-
félisten
válasz fungi #116450 üzenetére
Azt jól az élére ejtették, ráadásul a legszerencsétlenebb helyen. Zsanéron is látszik, hogy ferde az ütéstől.
Több R házat is kidobtam az utóbbi években, ha tudom, akkor tartok meg belőle. Nekem a T-k tetszenek, úgyhogy az R alaplapokat T házakba szoktam építeni, már legóztam egy csomót, bár legtöbbjét eladtam azóta. -
félisten
válasz fungi #116445 üzenetére
Nem rossz gépek.
Főleg a Radeonosok, teszel bele egy sxga+ ips-t és jól el lehet vele retrogamingelni.Picivel vastagabb a hűtése is, mint a T szériának, amivel amúgy kompatibilis az alaplapja. De olyan szinten, Hogy T4x bármelyik házába bele lehet tenni az R50, R51 és R52 alaplapot és vice versa.
Nekem több T4x-em is van, amiben R-es alaplap van, mert a T-k háza gyengébb, és több hullott belőlük a board flex miatt, míg az R jobban bírja a strapát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OTP Bank topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- SQL kérdések
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 17 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Zenbook UX3405MA 14" 3K OLED Intel Ultra 7 155H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14s Gen41 4" FHD+ IPS érintő i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad P14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar