Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85232 üzenetére
Nem irónia volt. Apple fogta és a régi telójuk házába belerakták a csúcsmodell hardverét és kameráját. És ölik egymást az emberek, nekem sem sok hiányzik, hogy cseréljem a Sony-t. Olvass utána, mókás
Tessék, anno TP cikkben volt, hogy nem tervezi a TP. Anno sem tervezték, hogy mekkbukkot fognak/próbálnak gyártani a TP helyett mégis ez megy. Tessék ezt is másolni, mindenki happy.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85225 üzenetére
iPhone 5SE. Apple megcsinálta, lám mekkora biznisz.
Tim82: Hát akkor gond nincs, igazándiból akkor minden adott, más kérdés, hogy ha minden beszerezhető és van akkor hol a trükk és a szopó. Mert akkor 2 milla befektetésből összevásárolnak egy halom alkatrészt és gépet, összerak és mehet a piacra.
-
Tikakukac
titán
Olvasom őket, csak nem ezen szekciókat nem.
Fogalmazok akkor másképp: olyan emberek akik nem gyűjteménybe akarják beletenni vagy éppen az a hobbijuk, meg időtöltésük, mint a műkincsvadászoknak.
A baj tényleg az, hogy a panelek kiöregednek teljesen mindegy mennyit voltak használva és a hardvert lassan a sima netezés is megöli, annyira erőforrás igényes lett minden. Ez már csak gyűjtői terep. Anyámnak is T520 jön amint stabil az ára, egyszerűen netezés alatt is csutkán fő a gép, mert elfogy a proci/vga -
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #85098 üzenetére
Fülhajtogatással jön a kövi stage: zárjunk rövidre random dolgokat
stp1dh: Másik remek kérdés: azért gépet úgy venni, hogy nem dugjuk végig a portokat egy pencivel bekapcsolt géppel és nézzük meg minden faja velük számomra igen fura. Ha bolti akkor szépen vissza, ha nem az akkor kérdéses mi és hogyan volt eladva.
tothjozsi96: Monitorról meg nem mondja senki mi a gond. Ha nem a tüskék vannak kb egyenesen hanem a műanyagot tartja a lélek, az cserebere.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #85095 üzenetére
Attól függ ki mennyiért csinálja majd meg. Sárga csatit égen világon nem sikerült szereznem, ha van rajta olyan, főleg ilyen nagyon furán forgatott, akkor szopóroller, majd lesz fekete, ha egyáltalán lesz az is rakin valakinél, max rendelés. Plusz kimegy a munkadíj alaplap kibontásra is. Na így lesz az olcsó és tuti gép drága és hát nem annyira tuti.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #85093 üzenetére
Ezek szerint egy nem nagyon jó, főleg nem tökéletes T420-at sikerült venni. Ha a nyelv van benne lötyögősen, akkor azok csaticserések lesznek.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
hyperspace #85060 üzenetére
Nagyon baráti áron kapnék elviekben T450-et. Nem tudom, félek, hogy hiába raknám azt is romig IPS-el meg minden bővítéssel a maradék csíráját is kiütné belőlem a TP családból.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #84886 üzenetére
Hátrány leginkább: pont úgy foltosodik az a panel is, grátiszban ezen az érintő roncsolhatatlanul nem lebontható már, így bármi kijelző bajod van, a gép árának tetemes részét ráküldöd megint.
Meg akku megint más, zsanércsere az külön tudomány ha lazul, elhagyott gumibakok nincsenek külön csak elemmel. Nagyon megkímélve kis szerencsével tartós dolog is lehet. Akár.
-
Tikakukac
titán
válasz
levente88 #84711 üzenetére
Hát ezüstös csodát ne. Leszedhetetlen.
MX-2, MX-4 olcsó és sokat ad. Kolléga gépét megtoltuk a legdrágább/legjobb még nem fém pasztával ami emlékeim szerint 3-szor drágább az MX-4-nél és prociban elértünk vele 0 fokot, max a szobák diffijét dolgozta le. Szóval túl van ez specelve. Asztali más ott kupak delid után én is fémezni fogok, de az más.
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #84680 üzenetére
Jellemzően ezek céges gépek, garipapíros és számlás TP főleg munkaállomás szerintem fehér holló szinten van.
Egyébként de, van hozzá garipapír, szép TP-s garipapír, olyasmi mint az ideapad, csak sötétebb és TP van rajta
Inkább az ellenőrzés a necces. Sajnos apró nagyon elqrvult. Nem mernék saccolni mennyi cucc van ami fekete, de nem kevés.
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #84673 üzenetére
Hát most épp volt egy esélyesen lopott gépre majdnem ráfutás. Szóval ha garis vagy nem kifejezetten igényes boltból van az semmit nem jelent. Azt jelenti, hogy igen, kevesebb mint 2-3 éves
Kívül belül átnézés, hallgatás. Kb ennyi, innentől azon múlik mennyire vagy precíz
-
-
Tikakukac
titán
válasz
parkasz #84568 üzenetére
Ha meló közben nem akarsz megkergülni, akkor a külső monitoros példányokat keresném, mert a 900p-s panel minősége, hacsak nem valami csodát fogsz ki megütik a mínusz végtelent. A sima HD-s meg még kevés is. A TP-s bácsitól kérdezném meg annyira egyszer, hogy ezeket anno hogyan gondolták.
-
Tikakukac
titán
válasz
LattilaX #84526 üzenetére
A legheréltebb i7-esekben asztaliban van ilyen, ami max 2.5GHz-re megy alapon, de turbo már ott is erősebb, 4770T címen. Más kérdés mi hűti a mobilt, mert tartósan kihasználni esetek döntő többségében nem tudod.
Van gépem olyan procival vagyis 20-as végűvel. Nem ugyanaz a szint, turbo az 10 perc render után szevasz
-
Tikakukac
titán
válasz
all6atos #84521 üzenetére
Bocs, én meg azt hittem, hogy éppen hülyeséget írtál le és mertelek javítani. Ismét bocsi, legközelebb hagyom.
LattilaX: Nagggggyon rossz irányba mentünk
Mobilban ezerszer másabb a paletta mint asztaliban. Asztaliban nagyjából (kevés kivétellel): i3 az 2 mag és 4 szál, turbo nincs
i5 az 4 mag 4 szál és turbo van
i7 az 4 mag és 8 szál turbo vanVan sok egyéb véggel is, amik utalnak erre-arra de kb. ez az irány. Na mobilban kb. minden van. Konkrét típusoknak menj neki, különben terjed a szokásos nagy igazságok halmaza, nekem meg ügyfeleknek kell elmagyarázni, hogy nem, hölgyem, nagyon nem ennyire egyszerű.
-
Tikakukac
titán
válasz
all6atos #84517 üzenetére
És ez most miért is fontos?
Azért mert ha nem azonos órajelen nézed a különbséget, kb adtál a sz@rnak egy pofont.
De ha tévedek javíts ki.
Megtettem. Ha generációkat akarsz hasonlítani légy pontos. Ha gépekbe szerelt változatokat akkor azt írd, de ne jelents ki általános dolgokat, mert nem jól sül le.
-
Tikakukac
titán
válasz
fefe65 #84375 üzenetére
A másik 2 nem ilyen? Erősen meglepne, ha mindkét notidat utólag valaki csoda IPS-re építette át titokban.
Egyébként panel-panel között is lehet diffi, lehet van jobb T-n belül is, amit én láttam mindegyik sikítófrászos. Igaz, sokszor elmondtam, monitorra én nagyon sokat költök, nem bírom a szemét kijelzőket.
HF77: Vehetd az 1333-ast meg az 1600-ast is de max 1066-on fog menni és elviekben veheted az L-est is, első genes intel volt csak allergiás rá.
-
Tikakukac
titán
Be mernéd ezt írni a TP teszt alá, 10 percen belül szétszedne a "szakma krémje", hogy hádde nem is
Sony telóban ugyanazt csinálja, csúcs vas alá olyan a szoftveres háttér, amit nem enged meg magának semmilyen dzsunka telo gyár sem, emiatt lesz nekem is cserebere. Valamiért a szoftver egy ideje nem része egy terméknek.
-
Tikakukac
titán
válasz
gyurczy #84313 üzenetére
Mikor ilyesmi merül fel, és nincs azonnali instant válasz még mi is elküldjük a potenciális vevőt. Az ilyen, jellemzően windows móka reinstallt kér, kevesen mennek bele. Megértem. Óradíjban kiszámlázhatatlan, szopó a dolog mindenhogy ha magadtól nem tudod kigubancolni.
-
Tikakukac
titán
Ujujujuj. Ebbe a ránézésre mondok anyagminőséget, vastagságot és egyebeket témát hagyjuk, mert erős lesz
Maradjunk annyiban, hogy ha ráérsz lehozod amit szeretnél gépet, 2 nap alatt kerítek hozzá olyan notit amit szeretnél és 1:1 egymáshoz kenjükÉn már tudom így 3 számjegyni tesztelt gép után mi lesz a vége, te még nem sejted maybe
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84164 üzenetére
Akkor szemészet lesz
Segítek: HWInfonál a summary lapon megjelenő kis procis diagramnál a magok után ha a számok zöldek akkor nincs throttling, ha piros akkor van.
Újabb segítség (jó, oké, nyilván nem mindenki dolgozik ennyire az iparban, hogy tudja) Asus nem 95 és 100 foknál throttlingol, hanem 85 fokon.
-
Tikakukac
titán
Vagy rosszul látok valamit?
Látod azt a sor pirosat? Na az mind throttling. Most hadd ne kezdjem elindítani Aida mérőkét, szépen látod a 15-20%-ot ott grafikonon is
De nem a proci tehet róla, ha alulméretezik a hűtését.
A G751-ben kb 30 deka a hűtés és 2 akkora blower van bent, hogy csak lesnél rá. De, a proci baja, ha képtelenség lehűteni rendesen vagyis a gyártóé aki belerakja.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84159 üzenetére
Passz olyasmi nekem nincs, ellenben premiere pro van. Az eredmény: 4 magos throttling 20 sec után
4720HQ az alany, N551-ben.Jön most be egy W530 a héten, megnézem majd
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #84156 üzenetére
65 fok a teteje a procinak Aidával asztaliban. 30-35 nyugalomban évszaktól függően. Intel alatt majdnem 100, Prime alatt nem fogod meg 100 alatt, AVX Linx megint nincs meg 100 alatt. Új víz még bejáratás alatt, majd meglátjuk, az erőviszonyok Haswell alatt így néznek ki
-
Tikakukac
titán
Pocok fórumtársat megpingeled és agyonüt szerintem 1 tera képpel, meg pár oldal hőmérsékleti adattal
Asus topik/gémer noti topikot is tuti telenyomta már vele, keress rá
Intel nem forraszt hanem pasztáz sima asztalikban.Asztali más. Nekem most lesz kb kész a rendes víz, csak a hűtésem ára több volt, mint egy fél tucat T420, és lám, így is le fog főni delid nélkül a proci, szopi. Na OFF end.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy most szervizeltem le másodjára egy G751-et ami minden, csak nem slim. Konkrétan belefér a házába egy T440 szerintem. Ez sem bírja el az ilyen procit, akkor mi a töknek kéne ez egy kis vékony vacakba? Kollega elég sokat költ a gépeire meg vállalkozó kedvű, a legjobb még nem fém alapú pasztát toltam rá a gépre, egyik legjobb GAP is ment rá, most állunk úgy, hogy a GPU elbírja rendesen a gépet, a procinak még mindig throttling. És ez egy dupla ventis szörnyeteg, a benne lévő venti kétszer magasabbak, mint egy átlag laptop. Az ilyen procinak ennél kisebb kasztniban nincs helye.
* 500k felett szerintem meg az lenne az alap, hogy ki tudom használni azt amit vettem, 700k körül pedig jogot adnék a vásárlónak, hogy felgyújtsa a márkaképviseletet, ha szemetet adnak el neki.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
_Petya_ #84012 üzenetére
A T450-en is érezhető azért hogy gyengébb a minőség, de hát még mindig sokkal jobb mint egy T410-korabeli konzumer laptop
Ez az összehasonlítás az aminek nem szabadott volna megszületnie gondolati szinten sem, főleg nem leírva egy TP topikban. Mikor már én is verdikteknél azon agyalok mi a kacifántos gépen nyöszörgött valami vagy működött így és jönnek fel 120-130k-s gépek, mikor a tesztgépen vigyorog 250-350-500k és alá olyan bullshit, hogy füstöl...na akkor kéne nagyon mélyen magába néznie egy cégnek. Nagyon mélyen és sírnia, bömbölnie, mint egy 2 éves.
Egyszerűen hihetetlen, hogy 300k fölött is van olyan gép amiben képtelen az ember rendesen kihasználni a hardvert vagy mondjuk beülni netezni előadásra és kávézóba akárhova, mert olyan pusztulat benne az egész. Fő a változatosság megint van nálam ilyen, asztalim 1,5 hete van szétkapva és noti lett a main gép. Elképesztő szemétdomb lett ez az ipar. -
Tikakukac
titán
válasz
atomanti19 #83879 üzenetére
FPR-hez kell maga az olvasó is, ami a palmresteknél nem szokás benne lennie az árban. Na az az a tétel aminél kb feladja mindenki. Irreálisak.
-
Tikakukac
titán
2 órásan vettük azt a gépet, szerintem jobban meg volt vigyázva, mint a családi ezüst. Ez van ami szemét az szemét. Anno már aki T530-at akart venni egyből HP-ra kellett rakni, mert 4/4 visszaküldés után mindenkinek elege volt a "kicsi hibák"-ból. 350k+ szinten oltári gáz atom ragasztósan meg nyikorogva nyitni a gépet, valljuk be.
-
Tikakukac
titán
Egy kicsi itt egy kicsi ott és kész is a recsegős gép. Laktárs megmondja, most jött vissza hollandoktól, megy a gép garira, foltos kijelzős, HDD kezd lehalni és úgy ropog a palmrest, mintha szárazkenyér lenne alatta. Meg kopik is. Konzumer Asus volt eddig neki és mit ne mondjak, nem verte magát hanyatt a géptől.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #83761 üzenetére
Fuji meg Toshi mai napig így tolja default.
-
Tikakukac
titán
válasz
westlake #83748 üzenetére
Na ezért foglalkozom csak X-es TP-vel
Kis szerencsével eleve klasszik törött és akkor kárt már nehezen teszek benne.
Jó, mondjuk ez esetünkben nálad nem hiszem opció lehet, de hát ilyen a popszakma. Egyébként volt T530 ami zsír újonnan volt ügyfél előtt és szét kellett kapni, majd utána lett "gyárias", alapból elcsusszant egy picit a helyén a panel. De ritka eset, az is kérésre volt, egyébként küldjük vissza, azt' majd megoldjá(to)k
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest