- Telekom mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neil Watts #122022 üzenetére
40AS-el menne. Csak kérdés, hogy megéri-e?
Kicsivel többért 40AN-t adok, az összes gyári kábelével. -
válasz
lezso6 #121842 üzenetére
Pár éve, megnyertem egy nagy melót.
3 ember helyett nyomtam 2 évig. 1-1,5 év után szemüveg kellett.
Végeztem a melóval, kivettem egy hónap szabit, elvittem a családot. Egyre ritkábban kelett szemüveg, hazafelé pedig már egyáltalán nem. Megjavult hál istennek. Akkor megfogadtam, hogy nincs az a pénz amiért ezt én újra végigcsináljam. -
válasz
FoxiestFox #121834 üzenetére
jó sztori, tetszik! Értékelem a küzdelmet és a kitartást!
-
válasz
FoxiestFox #121829 üzenetére
Erre soha nem is volt, semmilyen gépre bios beállítás!
powercfg -h off
és nem fog hibernálni.
Azt már félve kérdem csak meg, hogy mi a fészkes fenének kell egy 7éves gépre az a szarkupac W11? -
válasz
Wolfskin #121776 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sokat lógsz itt. Én speciel szeretem olvasni az ilyen barkácsolásokat.
Csak írtad, hogy egyébként is 16:10-re gyúrsz.
Most egy 80eFt értékű géphez veszel egy 30-35e-es panelt, pár %+színért meg +100nit-ért. Oké, a régit ha nem törik el kiszereléskor el lehet adni 15-20-ért. Én magamnak megcsinálnám, már csak perverzióból is, a B140ZAN02.1-el, de látom, hogy neked nincs benne gyakorlatod, tartok tőle, hogy csak csalódás lesz. Túl sok a buktató, kezdve a kínai vásárlással, és a ragasztók bontásának veszélyeivel, és szintén a beragasztáskori pozicionálási gondokkal.
Szóval, ha megcsinálod, örmömmel fogom olvasni. -
válasz
Wolfskin #121766 üzenetére
Itt tudsz válogatni magadnak panelt.
Szerintem a legegyszerűbb egy B140HAK02.7 , marad a kábeled, jók a színei, és jó az ára is, igaz ragasztani kell majd. -
válasz
lezso6 #121768 üzenetére
A Gergő gépét saját füllel találtad halkabbnak, vagy elmesélés alapján, mert lehet neked van különleges hallásod.
Tegnap füleltem a sajátomat, és 2centiről sem hallottam, de én már vén süket vagyok, szóval ez nem mérvadó.
Ha viszont egymás mellet a két gép között mások számára is hallható a különbség, akkor szerintem egyértelműen garanciális a probléma. -
-
válasz
lezso6 #121745 üzenetére
Ezt a témát úgy gondoltam, hogy privátban már kitárgyaltuk.
Egy okos értelmes embernek tartalak, de ahogy ezt a problémát kezeled szerintem nem a legcélszerűbb.
Biztos vagyok benne, hogy nem gyári a hanghatás ami téged zavar, főleg, mert a Gergő ugyanolyan gépe nem csinálja.
A géped melegszik, megdumáltuk hogy újra kell pasztázni, már majdnem egy éves. A hang lehet egy porcica gyűjteménytől, vagy a lapátokon felrakodót kosztól, de az is lehet, hogy gyengébb hűtőt kaptad a gépbe (2 gyártó van), vagy gyártás közben történt módosítás. Nem a mi dolgunk szerintem ezt kitalálni, premier garis a géped, és Pesten vagy, be kell jelenteni mint hiba, és jön a szerelő, valószínű hűtés lesz cserélve.
Szerintem ezért adunk ki ennyi pénzt egy Thinkpadért, hogy ne nekünk kelljen fejleszteni, hanem ha hiba van oldják meg! -
L15-ösökkel van tapasztalatom, az alapap ugyanaz.
Nem rossz a gép. A fő különbség, hogy nincs teljes allu váza, hanem "csak" a gép 2/3-a alatt van. Nem recseg/ropog, de ha félkézzel emeli az ember érezni, hogy nem anyira merev.
A kijelzők is gyengébbek, és nincs gumírozott bevonata.
200 körül/alatt szerintem jó vétel lehet egy G2-es, viszont 300-ért már új G4-est lehet venni. A Thinkpad alja az E.
Én amd-vel nézném mindenképp!
Szerintem a westnotebook-nál vannak polcon ilyen gépek. -
válasz
donjohnson #121711 üzenetére
Minden szavad arany
-
válasz
vargas0502 #121706 üzenetére
Ami re azt írják, hogy original, az az is.
A P15 magyar bill készletüket szerintem én vásároltam fel és mind eredeti volt, rendes magyar cikkszámmal.
A kommunikáció viszont horror velük. -
válasz
FoxiestFox #121660 üzenetére
Az sms, most is menne odanézés nélkül a nokián.
De abszolút nem érdekel a téma, volt hogy 1-2hétig nem volt telefonom szervíz miatt. Nem hiányzott. Húszon évesen, az volt az első, hogy néztem jaj ki hívott, mit miért, vagy miért nem? Most már
magasról teszek rá. -
válasz
FoxiestFox #121645 üzenetére
Nekem aztán telefonokról beszélhetsz nyugodtan, felőlem az egész iparágat beszánthatják, és beszórhatják sóval.
Van egy régi nokiám telefonálni, meg egy ósdi iphone-om, mint emergency. Mikor megkaptam az első érintős telefonomat úgy vágtam földhöz, hogy ezer darabra törött, azóta is töretlen a szerelem közöttünk -
válasz
FLD1987 #121623 üzenetére
Nem azt mondom, hogy teljesen felesleges, mert volt hogy 1p alatt lejött egy 1080p film torrentről, de nem ez a jellemző.
Napi felhasználásnál, nem veszel észre különbséget, ugyanúgy akadozik a 4K youtube néha, ha 2-3-an lógunk a routeren, mint előtte, pedig az egy közel ideális helyen van elhelyezve.A laptop viszont tuti nagyon ritkán lesz optimális pozicióban.
Szerintem most egy laptop vásárlásnál ez legyen a legkevesebb problémád. Nincs jóstehetségem, nem lehet tudni mi lesz akár jövőre, nemhogy 5év múlva. Egy viszont közel biztos, az a T14, ami most $1500, az 2025-ben $1750 lesz. -
válasz
FLD1987 #121611 üzenetére
Ez, az 5G kifogás, ugyen nem komoly?
Gyakorlatban semmi különbséget nem veszel észre 4G és 5G között.
Max. ha speedtesztet nyomatod egész nap, de azon kívül szinte semmi. Esik az eső, vagy lehúzod a redőnyt, vagy épp nem optimáis a helyszín és már csak 4G van (vagy az se). Tapasztaltból írom, mobilnetet használok már 2007-óta. -
válasz
donjohnson #121580 üzenetére
Az árakon kicsit kikerekedett a szemem
-
válasz
lezso6 #121538 üzenetére
Van pár beállítás
, igen az az egyik, meg van még egy.
Dehogy hideg, már fél 8 óta megy egyfolytában. Igen, az intel megy főképp.
Nekem is 50fok volt az alap, és fel-fel ugrált 60-70-re. Csináltam egy power profilt, így most ha nem kell akkor nem ugrál, Ha meg meló van akkor meg hadd izzon! -
válasz
lezso6 #121519 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott ami segíthet rajtad.
Mivel én W10-et használok, vacakoltam a power management beállításokkal, hogy rendesen kezelje az összes magot.
Az alap heterogén házirendnek 0-áson kell lennie, viszont van 2 másik beállítás a heterogén magokra vonatkozóan, hogy hosszú ill rövid futásnál melyiket preferálja.
A W11-nél ezek mind auto-n vannak, ha w10-nél auto-n hagytam akkor főleg a takarékos magokat használta, és nagyon hűvös volt a gép. Na persze én nem hagytam így, de neked lehet pont ez lenne a jobb beállítás. -
válasz
ricsip #121463 üzenetére
Semmi különbséget nem látok megbízhatóság terén a több száz értékeléses profi eladók és a magánemberek között.
Sok aprómat pont a nagyok vették meg és rá 1-2napra visszakerült +100-150e-el drágábban. Az hogy cég van mögötte, a gép és a gyári garancia is ugyanaz. A vásárlók fejében van a probléma e téren szerintem.
Nem ritka, és én is belefutottam, hogy feltettem valamit, rögtön megjelent 2-3 ugyanolyan termék olcsóbban a nagyoktól. Eladtam valamelyiknek, a többi hirdetés érdekes módon rögtön eltűnt.
És még mesélhetnék pár érdekes történetet. -
válasz
FoxiestFox #121401 üzenetére
Természetesen elfut, de ami játékokat írt, az nem kispálya.
A P16 G1 és a G2-n pedig be van állítva gyárilag 60fokos thermal limit, így csúnya belassulások lesznek miatta.
A P1 pedig mind cpu, mind gpu oldalon sokkal gyengébb.
Továbbá, semmi cad és egyéb olyan célú felhasználást nem láttam, mihez quadro kellene, így jóval olcsóbb egy gémer gép. -
válasz
FoxiestFox #121380 üzenetére
Ilyeneken PLC-ztünk 20-25éve.
Az enyém pont így nézett ki, valami 300-as celeron volt benne, és 2havi fizetés volt az ára. -
-
-
válasz
FoxiestFox #121340 üzenetére
50W, max 80fok. Tökéletes
A GPU is megállt 77 foknál, szerintem az is remek.
Volt benne porcica? -
válasz
FoxiestFox #121328 üzenetére
2018 nyarán indult, előtte 2évet állt valahol
Bocsi de a takarítással, pasztázással kell kezdeni, én azt hittem már megtetted. Évente meg kell csinálni! Láttam már pár horrort.
Rendben lesz az a gép hidd el! -
válasz
FoxiestFox #121326 üzenetére
Az egy kicsit magas
Furmark alatt mennyire megy fel? -
válasz
FoxiestFox #121323 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam.
Az órajeleket viszont tuti tudja, én 1-2x játszottam vele mikor még Maxwell-em volt.
A Maxwell bios tweaker-el -
válasz
FoxiestFox #121319 üzenetére
Igen lehet, de annak előbb az Afterburner-el (+furmark)ugorj neki, ne rögtön a bios-nak! De csodát ne remélj tőle, nem voltak hülyék azok a mérnökök akik beállították!
-
válasz
FoxiestFox #121317 üzenetére
Szerintem az a M5000 a fő hőforrás, nem a cpu.
Van Maxwell bios editorom, ha nem találod meg a neten szólj, azzal tudsz órajeleket, meg limiteket állítani.
1545 V5-ösöm volt, igaz precision-ban, de a lényeg ugyanaz
Nálam így volt: UV: Core -150, cache -50, SA -50, GPU -150
A speed shift-et kapcsold be a TPL menüben, utána a főképen speedstep-et kapcsold ki, a speedshift pipa, az utána lévő számmal tudod állítani, hogy mennyire turbózzon, minél kisebb a szám annál jobban, értelemszerűen az 1 a leggyorsabb a 255 a leglassabb.
A turbót ha akarod kikapcsolhatod.
Be tudsz állítani profilokat amit vagy jobb gomb menüvel válthatsz vagy program indulásához is kötheted (pl.játék)
Az max uv-t úgy tudod megkeresni, hogy egy szálon futtatod a TS-bench-et, és közben csökkented a feszt. Le fog fagyni de újraindulás után visszaáll. Ha pl.175-nél fagyott akkor 150-re állítod, pár napig kínzod, ha nincs fagyás akkor maradhat.
A cache-re nagyon érzékenyek voltak ezek a procik, nem sokat fog engedni. -
válasz
FoxiestFox #121314 üzenetére
oké, természetesen semmi közöm hozzá, csak olyan csiga lesz turbó nélkül hogy csak na
Mi van benne egyébként? Van elmentve kismillió beállított Throttlestoppom mindenféle cpu-hoz. -
válasz
FoxiestFox #121311 üzenetére
Nagyon sok P50/51-esem volt és azok arról voltak híresek, hogy verethetted neki nyélgázon órákon keresztül és semmi throttling.
A 6700-asok elvoltak 70fok körül, a 6820-asok még ha tuningoltam is őket se mentek 85-90fölé stressteszt alatt.
A P70-ben meg még nagyobb is a hűtés, szóval ha gond van a hőfokokkal akkor az nem természetes. -
válasz
FoxiestFox #121309 üzenetére
Thottlestop.
De ha ecc ramod van akkor xeon a gép, és akkor csak a feszültségeket és a power limiteket tudod állítani.
A turbót minek akarod leszedni? -
válasz
vargas0502 #121298 üzenetére
Nem csak nálad. Én sem vagyok eltelve a boldogságtól, hogy már csak kettő van. A 3 m.2 nagyon kéne, már csak a meghajtó másolás miatt is, ami azért évente egyszer megesik az emberrel. Így most mindenféle külső vackokat kell vásárolni.
-
válasz
vargas0502 #121294 üzenetére
Azért nagyon keveseknek kell sok meghajtó manapság.
Mikor P16 lett (csak 2 m.2 van), akkor eladtam a 4terrásat, és annál olcsóbban lett egy 8terrás NAS itthonra. Rájöttem, hogy ahol van net, ott hozzáférek, így megy pl.a zenehallgatás telefonról fűnyírás közben, nem kell már agyonkomplikáltan felmásolni a szifonra. -
válasz
FoxiestFox #121280 üzenetére
Gratula hozzá, nekem tetszik
A panel csere tök egyszerű, viszont most nagyon drágák az új UHD panelok (70 körül), próbálj szerezni egy B173ZAN01.0 panelt használtan!
Egy db új kábelem van hozzá, csak a meglévő hosszát kell csekkolni, hogy biztosan jó legyen. -
-
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Home-ot lehet aktiválni pro liszenszel, fordítva nem.
-
válasz
donjohnson #121258 üzenetére
Nem, w11 volt, csak valamiért pontatlanul írta ki a CB. Néztem is hogy miért? De tény hogy W10-el jobban muzsikál.
Van is egy összehasonlító alkalmazástesztem, Bár ez számotokra nem sokat fog mondani, ez is tavaly ilyentájt készült:
ja a konfigok: 11850, A3000
és 12850, A3000
A ram ugyanannyi az ssd meg pont az volt, mert cserélgettem a teszt kedvéért. -
-
válasz
Tikakukac #121203 üzenetére
A P15 G1-nél volt probléma, hogy csak kb.55fokon indult a venti, de mire elindult volna, már volt 100fokos és throttling, szóval a G2-nél már mindig megy alap beállításban a ventilátor, és így van P16-al is.
Ugye itt 157W-os cpu-val szerelt gépről van szó.
Na ezért ilyen gyárilag. -
válasz
Tikakukac #121201 üzenetére
Elvileg a akku ikon csúszkájával lehet állítani, hogy milyen energiaprofilban legyen, ki is dob ilyenkor egy ablakot a vantage, de nem emlékszem w11-ben hogy van ezért nem erőltetem.
Igen, tpfc oszt cső.
A Legion-oknál jelennek meg további menük erre vonatkozóan a vantage-ban. -
válasz
lezso6 #121194 üzenetére
Én felraktam a tpfc-t és csak 48foknál indul el.
majd átküldöm mindjárt neked.
Igen 6bit+frc a 4K panel az ami 8bit+frc. Az G2-ben a QHD 165hz is már valódi 8bit. Lehet felszabadul egy ilyen panelom.
Egyébként a régebbi gépeknél is így volt, hogy csak a 4K volt ami valóban jó, az olcsóbb kategóriában valahogy nem erőltetik meg magukat a panelgyártók. -
válasz
vicze #121175 üzenetére
Az USA-ban meg esetleg Angliában igen, nekem is küldözgetnek leveleket, már egy hete.
De a kontinensen nem szokás.
A németeknél pl az iskolakezdéskor szoktak jó vételek lenni, illetve késő tavasszal, mikor ki akarják szórni a beragadt készletet, mert jön az új típus. Inkább én azt tapasztaltam, hogy így év vége közeledtével szépen emelnek, egészen karácsonyig.
Egyébként tényleg azt hittem, hogy viccelsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest