-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121660 üzenetére
Az sms, most is menne odanézés nélkül a nokián.
De abszolút nem érdekel a téma, volt hogy 1-2hétig nem volt telefonom szervíz miatt. Nem hiányzott. Húszon évesen, az volt az első, hogy néztem jaj ki hívott, mit miért, vagy miért nem? Most már
magasról teszek rá. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121645 üzenetére
Nekem aztán telefonokról beszélhetsz nyugodtan, felőlem az egész iparágat beszánthatják, és beszórhatják sóval.
Van egy régi nokiám telefonálni, meg egy ósdi iphone-om, mint emergency. Mikor megkaptam az első érintős telefonomat úgy vágtam földhöz, hogy ezer darabra törött, azóta is töretlen a szerelem közöttünk -
zsolti75
senior tag
válasz
FLD1987 #121623 üzenetére
Nem azt mondom, hogy teljesen felesleges, mert volt hogy 1p alatt lejött egy 1080p film torrentről, de nem ez a jellemző.
Napi felhasználásnál, nem veszel észre különbséget, ugyanúgy akadozik a 4K youtube néha, ha 2-3-an lógunk a routeren, mint előtte, pedig az egy közel ideális helyen van elhelyezve.A laptop viszont tuti nagyon ritkán lesz optimális pozicióban.
Szerintem most egy laptop vásárlásnál ez legyen a legkevesebb problémád. Nincs jóstehetségem, nem lehet tudni mi lesz akár jövőre, nemhogy 5év múlva. Egy viszont közel biztos, az a T14, ami most $1500, az 2025-ben $1750 lesz. -
zsolti75
senior tag
válasz
FLD1987 #121611 üzenetére
Ez, az 5G kifogás, ugyen nem komoly?
Gyakorlatban semmi különbséget nem veszel észre 4G és 5G között.
Max. ha speedtesztet nyomatod egész nap, de azon kívül szinte semmi. Esik az eső, vagy lehúzod a redőnyt, vagy épp nem optimáis a helyszín és már csak 4G van (vagy az se). Tapasztaltból írom, mobilnetet használok már 2007-óta. -
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121580 üzenetére
Az árakon kicsit kikerekedett a szemem
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #121538 üzenetére
Van pár beállítás
, igen az az egyik, meg van még egy.
Dehogy hideg, már fél 8 óta megy egyfolytában. Igen, az intel megy főképp.
Nekem is 50fok volt az alap, és fel-fel ugrált 60-70-re. Csináltam egy power profilt, így most ha nem kell akkor nem ugrál, Ha meg meló van akkor meg hadd izzon! -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #121519 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott ami segíthet rajtad.
Mivel én W10-et használok, vacakoltam a power management beállításokkal, hogy rendesen kezelje az összes magot.
Az alap heterogén házirendnek 0-áson kell lennie, viszont van 2 másik beállítás a heterogén magokra vonatkozóan, hogy hosszú ill rövid futásnál melyiket preferálja.
A W11-nél ezek mind auto-n vannak, ha w10-nél auto-n hagytam akkor főleg a takarékos magokat használta, és nagyon hűvös volt a gép. Na persze én nem hagytam így, de neked lehet pont ez lenne a jobb beállítás. -
zsolti75
senior tag
válasz
ricsip #121463 üzenetére
Semmi különbséget nem látok megbízhatóság terén a több száz értékeléses profi eladók és a magánemberek között.
Sok aprómat pont a nagyok vették meg és rá 1-2napra visszakerült +100-150e-el drágábban. Az hogy cég van mögötte, a gép és a gyári garancia is ugyanaz. A vásárlók fejében van a probléma e téren szerintem.
Nem ritka, és én is belefutottam, hogy feltettem valamit, rögtön megjelent 2-3 ugyanolyan termék olcsóbban a nagyoktól. Eladtam valamelyiknek, a többi hirdetés érdekes módon rögtön eltűnt.
És még mesélhetnék pár érdekes történetet. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121401 üzenetére
Természetesen elfut, de ami játékokat írt, az nem kispálya.
A P16 G1 és a G2-n pedig be van állítva gyárilag 60fokos thermal limit, így csúnya belassulások lesznek miatta.
A P1 pedig mind cpu, mind gpu oldalon sokkal gyengébb.
Továbbá, semmi cad és egyéb olyan célú felhasználást nem láttam, mihez quadro kellene, így jóval olcsóbb egy gémer gép. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121380 üzenetére
Ilyeneken PLC-ztünk 20-25éve.
Az enyém pont így nézett ki, valami 300-as celeron volt benne, és 2havi fizetés volt az ára. -
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121340 üzenetére
50W, max 80fok. Tökéletes
A GPU is megállt 77 foknál, szerintem az is remek.
Volt benne porcica? -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121328 üzenetére
2018 nyarán indult, előtte 2évet állt valahol
Bocsi de a takarítással, pasztázással kell kezdeni, én azt hittem már megtetted. Évente meg kell csinálni! Láttam már pár horrort.
Rendben lesz az a gép hidd el! -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121326 üzenetére
Az egy kicsit magas
Furmark alatt mennyire megy fel? -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121323 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam.
Az órajeleket viszont tuti tudja, én 1-2x játszottam vele mikor még Maxwell-em volt.
A Maxwell bios tweaker-el -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121319 üzenetére
Igen lehet, de annak előbb az Afterburner-el (+furmark)ugorj neki, ne rögtön a bios-nak! De csodát ne remélj tőle, nem voltak hülyék azok a mérnökök akik beállították!
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121317 üzenetére
Szerintem az a M5000 a fő hőforrás, nem a cpu.
Van Maxwell bios editorom, ha nem találod meg a neten szólj, azzal tudsz órajeleket, meg limiteket állítani.
1545 V5-ösöm volt, igaz precision-ban, de a lényeg ugyanaz
Nálam így volt: UV: Core -150, cache -50, SA -50, GPU -150
A speed shift-et kapcsold be a TPL menüben, utána a főképen speedstep-et kapcsold ki, a speedshift pipa, az utána lévő számmal tudod állítani, hogy mennyire turbózzon, minél kisebb a szám annál jobban, értelemszerűen az 1 a leggyorsabb a 255 a leglassabb.
A turbót ha akarod kikapcsolhatod.
Be tudsz állítani profilokat amit vagy jobb gomb menüvel válthatsz vagy program indulásához is kötheted (pl.játék)
Az max uv-t úgy tudod megkeresni, hogy egy szálon futtatod a TS-bench-et, és közben csökkented a feszt. Le fog fagyni de újraindulás után visszaáll. Ha pl.175-nél fagyott akkor 150-re állítod, pár napig kínzod, ha nincs fagyás akkor maradhat.
A cache-re nagyon érzékenyek voltak ezek a procik, nem sokat fog engedni. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121314 üzenetére
oké, természetesen semmi közöm hozzá, csak olyan csiga lesz turbó nélkül hogy csak na
Mi van benne egyébként? Van elmentve kismillió beállított Throttlestoppom mindenféle cpu-hoz. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121311 üzenetére
Nagyon sok P50/51-esem volt és azok arról voltak híresek, hogy verethetted neki nyélgázon órákon keresztül és semmi throttling.
A 6700-asok elvoltak 70fok körül, a 6820-asok még ha tuningoltam is őket se mentek 85-90fölé stressteszt alatt.
A P70-ben meg még nagyobb is a hűtés, szóval ha gond van a hőfokokkal akkor az nem természetes. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121309 üzenetére
Thottlestop.
De ha ecc ramod van akkor xeon a gép, és akkor csak a feszültségeket és a power limiteket tudod állítani.
A turbót minek akarod leszedni? -
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121298 üzenetére
Nem csak nálad. Én sem vagyok eltelve a boldogságtól, hogy már csak kettő van. A 3 m.2 nagyon kéne, már csak a meghajtó másolás miatt is, ami azért évente egyszer megesik az emberrel. Így most mindenféle külső vackokat kell vásárolni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121294 üzenetére
Azért nagyon keveseknek kell sok meghajtó manapság.
Mikor P16 lett (csak 2 m.2 van), akkor eladtam a 4terrásat, és annál olcsóbban lett egy 8terrás NAS itthonra. Rájöttem, hogy ahol van net, ott hozzáférek, így megy pl.a zenehallgatás telefonról fűnyírás közben, nem kell már agyonkomplikáltan felmásolni a szifonra. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121280 üzenetére
Gratula hozzá, nekem tetszik
A panel csere tök egyszerű, viszont most nagyon drágák az új UHD panelok (70 körül), próbálj szerezni egy B173ZAN01.0 panelt használtan!
Egy db új kábelem van hozzá, csak a meglévő hosszát kell csekkolni, hogy biztosan jó legyen. -
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Home-ot lehet aktiválni pro liszenszel, fordítva nem.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121258 üzenetére
Nem, w11 volt, csak valamiért pontatlanul írta ki a CB. Néztem is hogy miért? De tény hogy W10-el jobban muzsikál.
Van is egy összehasonlító alkalmazástesztem, Bár ez számotokra nem sokat fog mondani, ez is tavaly ilyentájt készült:
ja a konfigok: 11850, A3000
és 12850, A3000
A ram ugyanannyi az ssd meg pont az volt, mert cserélgettem a teszt kedvéért. -
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121203 üzenetére
A P15 G1-nél volt probléma, hogy csak kb.55fokon indult a venti, de mire elindult volna, már volt 100fokos és throttling, szóval a G2-nél már mindig megy alap beállításban a ventilátor, és így van P16-al is.
Ugye itt 157W-os cpu-val szerelt gépről van szó.
Na ezért ilyen gyárilag. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121201 üzenetére
Elvileg a akku ikon csúszkájával lehet állítani, hogy milyen energiaprofilban legyen, ki is dob ilyenkor egy ablakot a vantage, de nem emlékszem w11-ben hogy van ezért nem erőltetem.
Igen, tpfc oszt cső.
A Legion-oknál jelennek meg további menük erre vonatkozóan a vantage-ban. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #121194 üzenetére
Én felraktam a tpfc-t és csak 48foknál indul el.
majd átküldöm mindjárt neked.
Igen 6bit+frc a 4K panel az ami 8bit+frc. Az G2-ben a QHD 165hz is már valódi 8bit. Lehet felszabadul egy ilyen panelom.
Egyébként a régebbi gépeknél is így volt, hogy csak a 4K volt ami valóban jó, az olcsóbb kategóriában valahogy nem erőltetik meg magukat a panelgyártók. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #121175 üzenetére
Az USA-ban meg esetleg Angliában igen, nekem is küldözgetnek leveleket, már egy hete.
De a kontinensen nem szokás.
A németeknél pl az iskolakezdéskor szoktak jó vételek lenni, illetve késő tavasszal, mikor ki akarják szórni a beragadt készletet, mert jön az új típus. Inkább én azt tapasztaltam, hogy így év vége közeledtével szépen emelnek, egészen karácsonyig.
Egyébként tényleg azt hittem, hogy viccelsz -
zsolti75
senior tag
válasz
barnam_ #121157 üzenetére
A gyári oldalon igen, ennyi az árkülönbség, de hivatalos kereskedőknél (nem itthon)10eFt alatti szokott lenni. Ők nem annyiért kapják az ilyen-olyan opciókat mint a halandók. Valamint vannak nagyon jó áron előre konfigolt gépeik.
Lődd be nagyjából mit szeretnél és mennyiért, aztán nézünk neked valamit! -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #121144 üzenetére
Volt már nekem nem egy db Premier garis gépem.
Régebben emlékeim szerint csak a telefonos support-al és a távdiagnosztikával volt bővebb, mint a sima helyszíni. Most úgy tűnik alapból jár vele a baleset biztosítás? A TICRU, Keep my Drive és ezeknek a nemzetközi támogatása az szerintem most is további fizetős opció a Premier Plus felett. A 3Y Battery meg tuti.
Nálam nem járt alapból a baleseti az üveges gépekre, a P53 oled és a P15 oled-emhez is csak sima 3Y helyszíni van/volt.
Régebben ilyen premier supportos gépeim voltak: -
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121141 üzenetére
Igen, ugyanez van az autóknál is. Az alap gar szinte semmire nem jó, viszont sok milláért kapsz olyat, hogy 10év/200eKm és benne van minden alkatrész és szervizköltség ezen időtartamon belül. (service+repair inclusive)
Legutóbb még az ablakmosót is feltöltötték ingyen, pedig az nem járna, elvileg.
Ja, és kb ugyanúgy a garancia lejártával (vagy előbb) erősen ajánlott cserélni mind a laptopot, mind az autót. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121138 üzenetére
P16 G2
Én is csak kamilláztam. Ez a neve: Premier Support Plus NB
-
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121136 üzenetére
Ikszelgettek szorgalmasan
Nem én kértem, csak így sikerült. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #121070 üzenetére
Netes sztorikat olvastam erről régebben, hogy P70/71-be (HP) Quadro P4000/5000-es kártyákat tettek, és állítólag megy gond nélkül.
Hajrá és kérünk majd fényképes beszámolót!
Annyit még hozzátennék, hogy kis quaroval szerelt gépnél hűtőt is tuti kell cserélni. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121048 üzenetére
Nagyon sok céges gép van, ezek számláját beszerezni képtelenség, szóval nem jófejség, hanem praktikus okokból nem kérik.
Én csak egyetlen egy Legion-t gariztattam, az is német volt, és számla sehol, bár ha nagyon keressük, talán meglett volna, de nem kérték. Egyéb idea géppel nincs tapasztalatom.
A lényeg:
Idea gépeknél itt lehet lekérdezni, hogy van-e IWS,
Think gépeknél pedig itt
Ez a tuti és hivatalos. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121036 üzenetére
Igen, szerintem is rakjuk rendbe a szitut. De csak erre a konkrét esetre vonatkozóan.
Örülök ennek az esetnek, mert egy tapasztalattal gazdagodtam.
A TMX teljesen jogszerűen járt el, de nem úgy ahogy írtátok, nem a szerviz döntött saját jogon, hogy kell a számla, meg stb. Miután a panaszos kolléga átküldte a sorozatszámot, rögtön meglettek a Lenovo oldalán az adott gépre a támogatási kondíciók.
Az alany egy Ideapad flex, erre nem vonatkozik a nemzetközi garancia, (telefon, tablet, idea, asztali Lenovo). Szoval Legion és egyéb nem idea termék továbbra is IWS alatt vannak.
Tehát a számlát azért kérték, mert hátha hazai vásárlás a gép a külföldi lokalizáció ellenére, és akkor van gari, ha nem, akkor nincs. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121033 üzenetére
A Lenovo oldalán le van írva, hogy a készülékre minden olyan országban érvényes a gari, ahol azt értékesítik.
Extrém esetben Timbuktuban lehet nem, de nálunk szerintem a kínálat min.95%-a értékesítve van.
A Dell más történet, mert ott volt a covid alatt egy szigorítás, hogy csak a honosított, legyen ezentúl. De pont veled volt egy eszmecsere, hogy gond nélkül javíttattál nem honosítottat.
HP-nél meg fogalmam sincs.
A számla kérés, meg jogilag és etikailag is erősen megkérdőjelezhető.
Költői kérdés: hány százaléka lehet céges a thinkpadoknak, ezeknek a számláját el lehet kérni, illetve ha el is kérik teljesíthető kérés?
Vannak ismerősök akik Ideapadot használnak cégesen, ilyenkor mi lenne, gyakorlatilag az a garancia amit a cég vállal, nem is létezik a szervíz szerint? Ez nonszensz. -
zsolti75
senior tag
válasz
Remekelek28 #121029 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
Remekelek28 #121015 üzenetére
Nem. Olyat csinálnak, hogy az egyik cég vagy konkrét alkalmazott tájékozatlan vagy rosszindulatú, vagy netán bal lábbal kelt fel, és hülyeségeket mond.
Ha sor.szám szerint garanciális akkor meg kell csinálniuk!
A számlát meg vagy elveszett vagy szétrágta a kutya.
Ha nem csinálják meg akkor ügyfélszolgálathoz kell menni!
Ezer meg ezer külföldi származású Legion meg ideapad van az aprón, itt is olvastunk már nem egy garanciális javítást ezekről.
Regisztráld be a gépet a Lenovo fiókodba, és onnan indíts ticket-et! -
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #120962 üzenetére
Én visszaálltam w10-re, de most, hogy a srácnak utánaolvastam, látok teljesen friss, up-to date rendszerek alól is hasonló panaszokat.
Ezért gondoltam, hogy ez szoftveres lesz. Annál is inkább, mert a FW januári ami feltelepült neki, és azóta ha tömegesen fennállna ez a hiba, akkor már lázadás lenne. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #120958 üzenetére
Igen, én is olvastam, de régebben játszottam vele, még P51-53 időkben és akkoriban tudtam visszaírni a régebbit, de nem volt egyszerű dolog. Valami ME csomagot kellett letölteni és nem volt könnyű annyi rémlik, de a többi már homály.
Néztem ezt a két verziót és semmi infóm róla, amin megakadt a szemem, hogy januári, viszont biztosan emlékszem, hogy a nyáron jött valami, amit maga a winfos frissített, emlékszem a lenovo indítókép alatti szövegre, hogy a ME firmware frissítése zajlik kérem várjon.
Passz, egyébként szerintem w11 probléma lesz. Tele vannak hasonló siralmakkal a fórumok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest