- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ezt a 3G+GPS modemet megvehetem az x200-ba? többen mondták hogy fake v hamisított modemet vettek bayről. Egy ilyen cuccot mindenképp vennék a gépbe ha nálam marad. Utána nagy akkut, bár akkor elvesztené a "báját". Tegnap belőttem a procit, úgy néztem 6 órát is elmegy nettel kis akkuval, egész korrekt. Főleg ha kap egy kevesebbet fogyasztó ssd-t is majd.
-
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35099 üzenetére
x200-ba biztos van, valszeg akkor x200 tabba is. De az LG is ugyanolyan jó ahogy elnézem, de elég ritka az is. Audi100td-nek volt egyik gépében ő se panaszkodott rá. Sanyoban is vannak jók, de sztem rohadt nagy a szórás, azért van az hogy valaki dicséri valaki meg köpködi.
-
Chaser
legenda
Innen. Volt 9-10k-ért is új panasonic.
szmissz: Kivéve amikor 1-2 év alatt meghal. Többen illeszkedési problémáról is beszámoltak. Két dolgon nem spórolok a gépnél, akku és töltő. Gyári cuccok átmennek ilyen-olyan teszteken, az ugy. cuccokkal senki nem foglalkozik. Gondolom nem mondok vele újat hogy akku és táp hazavághatja a gépet ha nem megfelelő minőségű. Panasonic akkuk simán bírják 5-600 ciklusig komolyabb kapacitáscsökkenés nélkül. Figyelgetni kell az aprót, kb ennyi.
-
Chaser
legenda
Nézegettem az x200 manualját, le vannak benne írva milyen lapok voltak bele. Nemhogy T9400 meg P8700, hanem T9550-nel is szerelték
Egy T500 hűtése biztos megbírkózik k_vad-dal, pláne ha only intel vga-s. Ha van mellette ati is úgy már melegedhet..de alul kell feszelni. Laza -20 fokot jelent most nálam ez a T60-nál...és semmibe nem kerül
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #34902 üzenetére
Az jó ha cpu-t pasztáznám. WWAN ready is, most láttam saját szememmel. Nem tudom az EC kioldónak mi baja lehet. Ha elviszik a T60-amat rendelem is bele az affs panelt
-
Chaser
legenda
Az EC foglalatból nem lövi ki a kártyát a kioldó x200-ból, de nem látok rajta hibát. Ennek örömér szét kellett szednem, rámjött a para mikor levettem a palmrestet és nem lógott ki belőle kábel...volt fél perc mire leesett hogy nincs touchpad
Ahogy nézem nem nagy valami lenne a lapot is kiműteni.
-
Chaser
legenda
x200 panelcsere, szerelési segédlet.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #34885 üzenetére
A két kis karom a különbség, valszeg T500 bordán van bemélyesdés hogy fogja a venti keretét, vagy valami más megoldás. Megkérdeztem a T60 gurut akit ismerek ő hogy rakta fel, de még nem jött válasz. T500 komplett hűtőt mondta hogy nem igen lehet összehozni, de csak venti cserénél nem mondott hasonlót, ő is ejtett ilyen cserét. Valszeg eladom a gépet, de szerettem volna kipróbálni estra silent kiadásban is
szerk: azbest: rmclock high performance mód nálam, AC üzemmódnál max órajel általában, akkunál 1500mhz környéke és nincs lassulás meg fagyás se.
Milyen szakértő lettél te? -
Chaser
legenda
Legalább újrapasztáztam a gépet, ennyi haszna máris volt. Meg kipróbáltam akku nélkül 65-ös töltővel a dokkot, működik úgyis.
-
-
Chaser
legenda
Megjött a T500 ventim de nem pont olyan a tokja mint a T60-nak, konkrétan egyik oldalon nincsenek "karmok", így beesik a vázba a venti. Leszedhetőek a keretükről a ventik roncsolás nélkül hogy átcseréljem őket?
szerk: Az alul látható két pöcök nincs rajta a vázon.
-
Chaser
legenda
válasz
buca84 #34854 üzenetére
Anno én is kérdeztem ezt párszor
Az eredmény sajnos lesújtó...vagy 15" nonwide panelben voltak ips-ek pl T60, vagy 12" wide&non-wide gépeknél, pl x61 tab, x200 tab, 12.5" wide pl x220, jelenleg x230. Más méretben nem. Szóval ha ips-t akarsz új hw-rel akkor 12"-on tudod összehozni. Egy x200 panel cserével elég jó gép, x200 tabokban nem túl erős a cpu, meg sokféle panellal szerelték őket.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #34814 üzenetére
Én a helyedben azért saját szememmel győződnék meg róla mit csinálnak a géppel.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #34803 üzenetére
De az is meg van adva, hogy mekkora területen belül kell hogy legyen az a 3 dead pixel, azt hiszem 1 cm2. Az is megvan határozva külön mi számít teljesen halottnak és mi részlegesnek.
qnadam: Én is így jártam nemrég
-
Chaser
legenda
Vettem egy akkut, az eladó nyilván nem ért hozzá mert gyárinak gondolta. Van is rajta FRU, közvetlen a replacement felirat után
Gép be se kapcsol vele, töltőre dugva csak pislog a led. Semmilyen aktivitás nincs. Powermanager szerint good...sztem merg gyorsan veszem ki mert a tag azt mondta meghalt a gép, lehet ez a csoda is besegített
-
Chaser
legenda
Nézegess teszteket, van itt épp elég
Nem mindig és mindent, de lassíthat. esetek többségében elhanyagolhatóan gyorsabb, nagyon ritkán 10-20!-kal gyorsabb 3MB-nál, viszont van amikor lassít, ez sw-től függ. Lehet épp az van defektesen megírva, de a végeredményen nem változtat.
-
Chaser
legenda
Tele van ez a fórum tesztekkel. Annak idején mikor bejöttek a c2d-k elég sokszor górcső alá vették az L2-t. Hogy mért lassít pontosan azt már nem tudom. annyit tudok, hogy 3 vs 6MB közt már nem sok különbség van ekkora órajelnél. 1500mhz környékén még sok lenne, mert az L2 magórajelen jár. Pl a HT is van, hogy nem gyorsít, hanem lassít adott alkalmazáson, annak se tudom a pontos okát, de tény.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #34746 üzenetére
Vannak különbségek a cpu-k közt, majd még tesztelgetem. Azért P8400 vs P8700 IDA közt van már különbség. Erős-gyenge viszonyt nem pont erre gondoltam, T900 is mehet akár 1800mhz környékén, aka' SL9400
Szóval egyáltalán nem baj az, ha minél erősebb cpu van a gépben. Sztem amúgy nem sokkal gyorsabb P8700-nél, dupla cache amiben több. De 3 vs 6MB közt nincs akkor különbség mint 1/2 vs 3 közt. Sőt van olyan, hogy a sok L2 lassít az alkalmazáson. 3MB arany középút
Panelt biztos veszek, azt még nem tudom honnan de veszek. Aki szintén cserélne írjon pm-et és összehozunk valamit.
Ha van vkinek eladó 3G modeme x200-ba az is írjon. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34708 üzenetére
Azért mondtam elvből se vennék MB-t
Az amcsiknak van kitalálva, nem nekünk. 4-600k-s géphez mernek 1 év gart adni, hát ne röhögtessen már ki. Legyen stabil, meg hosszú életű, elhiszem én. De akkor mért nem ad rá 3-4-5 év gart ha az
TP-t lehet legozni igen, kiegészítő is van hozzá mint csillag az égen. Ma megjött a T500 ventim is, azért beépítem már csak kíváncsiságból is a T60-ba, akár marad akár eladom
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34706 üzenetére
Igen, a másik hogy csúnyán tudnak kopni és ott egybe van építve sok dolog, nem olyan könnyen cserés mint TP-nél. Nem azt mondom masszív volt a 430 meg a 4300 is. De 430 sztem felépítésileg visszalépés az elődhöz képest, 430 meg hw-ileg nagyon elavult. A T400 halkabb valamivel az x200-nál, de ez is kb semmi
T400-nak nem hallottam hangját max suhogást ha agyon terheltem, x200-nál a suhogást hallom, de úgy hogy csendes helyen vagyok és nem megy se zene se tv. HDD bőven elnyomja motorzajával is. Kipróbáltam már sok mindent de most egy darabig sztem ácsi lesz
Ezt kibővítgetem amilyenre nekem kell aztán elleszek vele. Talán egy MB ami vetélytársa lehet bizonyos szinten, de olyat meg elvből se veszek.
szerk: Valami magnézium ötvözet volt a borításuk, trimetalnak hívja a dell. 6500-ösön pl fedlapnál középütt simán be lehetet nyomni. A kisebb gépeknél nem volt stabilitási gond, de használati élmény elég gyeszura, ahogy bill meg touchpad is. Olyannak jók, akik még nem próbáltak TP-t.
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #34704 üzenetére
1.8" pata-zif van a 430-ban, lassú és drága. cpu-ja is lassú és nem cserélhető, ramból 1.5GB-ig kezel ha jól tudom. nyilván 512MB van beépítve és 1 v 2GB-os modul mehet még mellé.
4300-ban hw az ok, ua. mint x200-ban. De thinkpad után rossz használni, na mg az ótvar kijelzője. Fentebbi dolgok 4200-re is vonatkoznak, annyi hogy ott is 1.8-as háttértár van ha jól rémlik, csak már sata. X200-at vegyél, nem fogsz mellényúlniGarisat is ki lehet fogni.
-
Chaser
legenda
Az x200 halk és hűvös, érthetőbben nem lehet elmondani
5k4 rpm hdd üvölt a venti mellett, de szó szerint. Ha pedig dokk nem fontos, feltételezem saját kijelzőjét használnád. akkor meg szintén ez a gép, gyári panelt cserélve affs-ips-re. 1280 az tény, de még mindig jobb mint az edge hádé' felbontása a 768 vízszintes sorával.
E4200-t sztem nagyon hanyagold. D430-am volt, kijelzője még egész tűrhető is. De pl akkuja elöl van, érdekesen festett nagy akkuval. Meg persze melegedett is. Meg 1.8-as hdd megy bele ha jól rémli, speckó csatolású. 4300 kijelzője sztem botrányos, touchpad használhatatlan, traickpont nagyon gyér. Bill elmegy, de közelében nincs x200-nak. Melegedik is, egyetlen előnye a backlit bill, már ha olyat veszel. -
Chaser
legenda
válasz
franc0 #34681 üzenetére
Alul kell feszelni egyértelmű. De tovább megyek. Nem feltétlen kell azt mindig max órajelen használni, rmclockkal szépen be lehet lőni, nem nagy valami. Ha meg kell a kraft akkor ott van. Játszottam a P8700-tel, 2400mhz@0.925V atomstabil
Hétköznapokra ez lesz, eist-et nem használok, sztem lassabb úgy a gép. Ha nincs terhelve így is alig fogyaszt, ha meg terhelve van akkor eist is felkapcsolná. Ha nagyon kell a kraft akkor meg 2660mhz@1V. Erősből lehet gyengébbet csinálni, de fordítva már nem igaz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34678 üzenetére
Nincs is mit róla beszélni
x200 most is van fenn 80-ért, ráadásul T9400-gyel.
Francia91: Van aki kiveszi de sztem felesleges, az a dolga hogy ott legyen. Ha nem dokkról használod áramszünetkor elég hasznos tud lenni. Ha meg kiveszed akkor legyen feltöltve félig és minél hűvösebb helyen tárold és pár havonta nézz rá meg töltsd fel.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34676 üzenetére
Csak egy kis amd APU van benne, nem is jött ki ebből más ha jól tudom. Netre éppen jó, bár a cpu elég harmatos. Hát 100x inkább x200. Arról nem is beszélve azokra 1 év gar van - legalábbis régen annyi volt . x200-at is ki lehet fogni nem sokkal kevesebb garral ha gar is számít. Ha legalább könnyű lenne, de úgy nézem még valamivel nehezebb is mint x200 6 cellás akkuval.
szerk: Nofene, tényleg volt belőle i3-mas. Mo-n nem találkoztam vele, mondjuk nem is nézegettem túl sűrűn.
-
Chaser
legenda
Hát nem tudom, ez sztem Edge. Lehet nincs ráírva de attól még az. Roll cage van benne? Ha az nincs meg dokk lehetőség meg thinklight, mitől lenne Thinkpad
Elég megnézni az árát.
audi100td: Lehet egybeesett azzal amikor indult az optimus és az első szériák után tudták vele összehangolni.
szerk: Látom szted is edge
Tök mind1 mit írnak rá.
-
Chaser
legenda
Akkuideje jobb az edgenek, meg multimédiában jobb. De ha officera kell gondolom ez nem számít. Viszont dokk lehetőség, 3G - ebben nem vagyok most biztos 100%, de úgy rémlik nem tudja -, erős cpu az ugrana, nem beszélve arról hordozhatóságot se fogja annyira bírni mint az x200. Én is elgondolkoztam egy röpke pillanatig hogy olyat veszek..de nem
Nekem thinklight meg az affs panel hiányozna elő körben, aztán a többi.
-
Chaser
legenda
válasz
ReFleXx #34655 üzenetére
Alapból jól tudom sata1, bios lekorlátozza, modbios-sal sata2. Kb mind1 milyen ssd-t raksz bele, csak gyors legyen kis fájlok olvasásánál és írásánál. Meg lehetőleg ne sokat fogyasszon. Amivel biztos nem nyúlsz mellé pl samu 830, kingston v200+. Nekem a T60-ban v100+ volt, felpörgött tőle a gép de nagyon. De már nem éri meg csak sata3-asat venni. Alig drágábbak vagy akár olcsóbbak is sata2-nél, eladni könnyebb ha mondjuk nagyobbra váltanál.
audi100td: Úgy tudom a T500-aknál is voltak anomáliák vga váltáskor, legalábbis sok hasonló írásba futottam bele. Lehet T510-nél nem erőltették amíg nem tudták 100%-ra megoldani. 1ébként nem optimus a neve, az csak nv vga-nál van. Viszont az optimus minden gépnél működött elejétől fogva, az ati kapcsolgatás nem. Még újabb gépeknél is láttam hogy nem az igazi, pl Y560 v 570 lenovo.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #34649 üzenetére
Technikai részét nem vágom de azt tudom hogy mindig fáj tőlük a szemem. az tény, hogy fényerőben sokkal jobbak, de ára is van neki, részemre legalábbis. Legyen ebben ccfl BH panel akkor nem lesz gond
Csak jó sokáig bírja ki, mert nincs mire cserélni, led-est nem akarok ha nem muszáj.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34644 üzenetére
Köszi majd megnézem. Én 256-os ssd-t akarok majd, kezd szépen lemenni az áruk. Oda meg már nem nagyon kell nekem hdd. Illetve napok alatt megtöltöttem a 750-est is, szóval mind1 mekkora. Halk hűvös gép, kár lenne hdd-vel elrontani
mitulabattyi: Jah van 9400-es, volt olyan ajánlat is, csak gar nélkül. Inkább ezt vettem. az a csúcs, ez meg a 2. a sorban
Viszont sztem jobban alulfeszelhető, nekem az többet számít.
Kamerát nem használok, de majd rálesek, csak kíváncsi voltam mi az ott. Úgy rémlik 2 antennás intel 5100 van a gépben.szerk: Tévedtem, 5300.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #34641 üzenetére
audi100td: P8700, 1x4GB ram, wwan ready, 6 cell 100% lg akku 51 cc, 250GB hdd - ez kicsit bad sectoros de majd eladom v gariztatom - újszerű állapot és a P8700
Na meg még 7 hó gyári gar, szóval nem öregecske a gép. Nem lett volna olcsóbb német bayről se ahogy elnéztem. A cpu-nak nagyon örülök, főleg hogy IDA-s, mivel ezek ugye nem cserélhetők. Tablet sl9400-ét azért csúnyán veri az biztos. Elfelejteni nem fogom a T60-at , most agyalok megtartsam v mi legyen vele, de két gépet nem nagyon szoktam használni. Viszont az x200-hoz gyorsan hozzászoktam, inkább így mondanám
Ezt azért bárhol könnyen elővehetem, meg tényleg könnyű. Persze kell rá költeni az affs panel meg kiegészítők miatt, de megéri.
Van a thinklight alatt egy kis rész, úgy nézem még fóliás is. Kamera úgy rémlik a pilács mellett van, vagy ott lenne? Ha nem akkor mi van ott?serk: Nekem mindig megfájdul led-estől, nem tudom mért
Mióta a T60.-am van furcsa mód nem fájt a szemem, de mikor egy darabig használtam az E4300-at akkor megint igen. Most állt össze hogy mikor led-es gépem volt akkor mindig fájt a szemem. Valami villódzás félét látok, hasonló mint régen a 60hz-es crt monitoroknál
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34638 üzenetére
Lényegtelen
Nyúzom az x200-at
P8700 eddig úgy néz ki 1V-on stabil, alá még nem mentem. IDA is megy. Kezdhetem begyűjteni a körítést, dokkoló, 3G modem
Úgy néz ki 2660mhz-en is stabil az 1V, de prime alatt visszaveszi max gyári órajelre. Hangja alig van, 65 fokig ment fel 10 perc alatt a cpu. Tetszik.
Aztán most jötem rá hogy tablet nem lett volna jó, a fasza belőle ledes, de attól meg fáj a a szemem, ccfl világítástól nemaffs panel a kicsibe jó lesz ez egy darabig.
-
Chaser
legenda
X200-ról írok, nem rossz
De a panel erősen cserés, TN-hez képest szép, IPS-hez képest sehol nincs. Valszeg megtartom a kicsit.
szerk: noorbertt Teljesen korrekt egy T61p-től net alatt.
-
Chaser
legenda
válasz
kulcsari #34606 üzenetére
Sztem továbbra is rendben van. De -27 fok honnan jött az passz. Tényleg állítsd át az 5%-ot. Mért annyin volt? Ha jól rémlik én 1x találkoztam pittyegő akkuval, az egy teljesen új panasonic akku volt 0% töltöttséggel, rám is jött a para hogy mi van
De aztán feltöltődött rendesen.
mitulabattyi: És tényleg, az nálam kiesett a látótérből. Köszi az infot
-
Chaser
legenda
válasz
kulcsari #34599 üzenetére
A panelos kérdés nem neked ment mint láthaod
Sajnos 14-es géppel nem tudok segíteni. 700+ ciklus az nagyon szépÉs nem is nagyon csökkent le a kapacitás, ha jól látom 6 cellás. Próbálj neki olyat amit fentebb mondtak, vagy egy perform resetet. Ezt a battery maintenance pontnál tudod megcsinálni. Jó lenne másik akkuval is megnézni a gépet mit produkál. De sztem az akkuval nem lesz gond, elektronikája biztos működik, ha behalt 1-2 cella akkor is töltené még.
szerk: mitulabattyi: igen arra
Azt hol látod hogy 5% alatt kezdené tölteni az akkuját
brekiisti: Panasonic akkunál nem 200 ciklust adnak meg standardnak hanem 5-600-at vagy többet
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #34597 üzenetére
Lemérnéd nekem a géped paneljának méretét? Találtam pár infot, nem tudom melyik az igaz.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Ilyet találtam még, 86$ szállítással. na most itt csak azt írja gateway géphez, de az azonosító ugyanaz mint x200-nál, BH panel. sok hirdetésnél úgy is írják gateway + lenovo a HV121WX4-110 panelra.
-
Chaser
legenda
Találtam x200 affs panelt jóval olcsóbban, eddig nem sikerült
Viszont csak akkor olcsóbb ha többet veszek, 50 dodó alapáron + 55 dodó ptktsg, viszont minden további darabnál már csak 10 dodó. Tehát 2db panel 165$, 83$ így darabja. Persze ha vámon nem fogják meg. Érdekel vkit?
szerk: de ez refurbished, így nem feltétlen éri meg
-
Chaser
legenda
Láma kérdés, de tőlem már megszoktátok
Ha leveszem a T60 1400x1050-es felbontását 1280x800-ra akkor az új hasznos felület akkora lesz mint az x200-nak? Akinek van x200-a lemérné a magasságát/szélességét a panelnak?szerk: vagy mindjárt rákeresek
szerk2: Levéve 1280x800-ra kicsit furcsa a kép, persze nem nyújtva hanem natívan van, szép nagy fekete keret alul meg oldalt is van. Egész tűrhető.
-
Chaser
legenda
Volt itt már 10k-ért is 2503, csak akkor még nem tudtam a tagról hogy megbízható
Na de azóta vettem tőle pár cuccot. Na az tényleg alkalmi volt, de múltkor egy másik korrekt tag 15-ért árulta, de ha jól rémlik apróba nem rakta fel. Nézem az x200 ultrabaseket, ott is van szórás nem kicsit.
szerk: buca84: Mért ne lenne használható?
természetesen igen. Managementnél beállítod fedél csukásra semmilyen művelet ne legyen és ennyi.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34528 üzenetére
Nem gift, az semmit nem ér, kb mindenki ráírja kérés nélkül is. De ha azt íratom rá, hogy garanciából visszaküldött termék akkor tudtommal nem vámköteles - mért is lenne az? hiszen nem vettem semmit -, de majd utánanézek. Vagy pedig parts only cc 40$, aztán fizetek neki két részletben. Bár kicsi az esély hogy megfogják mert kicsi a panel
Jött már nagyobb csomagom is 45 eur fölött, szerencsére azt se nyitották ki. De biztos ami biztos.
Link. Ennél csak jóval drágábban találtam másoknál.
szerk: Jah és ezzel "Economy Int'l Shipping" a postázási móddal ahogy észrevettem nem igen foglalkoznak, viszont pl ems automatikusan vám alá kerül. Ha összejön egy ilyen és 10-12k-ért el lehet adni a gyári panelt akkor nem sokban volt az upgrade. Gyári meg jó annak aki összetörte, de lehet jó más 12-es gépbe is.
-
Chaser
legenda
válasz
Mathematics #34512 üzenetére
Igen nincs tökéletes gép
Eddig ami talán közelíti mostaniak közül, nekem az x230 lesz backlittel. Ha hw-t nem nézem akkor meg egyértelműen T60, nem tudok belekötni. Csak hát hw-t is nézni kell, néha kevés már nekem.
SL9400 stb az x200 tabletben van, nontabletekben P8400/8600/8700 amit láttam, én 8700-est veszek ha minden igaz. Egyik kollega meg T9400-est árul, igaz gar nincs de elég jó áron van az a gép is. Tablet is valszeg ezért fog kimaradni. Sok féle panellal szerelték, abból nekem egyféle kéne de az nem nagyon van, na meg ott a jóval gyengébb cpu. Többre megyek x200+affs moddal, ráadásul megmarad a thinklight isTalán a tab funkció is. x201-et láttam ott működött az is, x200-nál nem tudom elfér-e a wacom réteg is, de ha nem az se baj.
Szummázva ha nem nyúlok a gépbe és marad gyári ram meg hdd és affs bővítés akkor megvan most 115k-ból, de akkor az eredeti panel is megmarad. Ha meg belenyúlok az T400-nál vagy 420-nál is meglenne, szóval azok is drágulnának -
Chaser
legenda
Nekem nagyon jó lett volna a T400 is ha létezne bele IPS panel, de nincs. Így kénytelen vagyok vagy 15" T60-at használni vagy 12" x200-at, annál drágább gépre nem adok pénzt mert nem lenne kihasználva. De IPS-ről nem mondok le
Ez sztem magáért beszél. Főleg hogy én egy gépet használok, van több gép is amik jönnek-mennek de azok csak vannak ha nagyon nincs más. Már a desktopról is lemondtam, nem kell. Inkább veszek majd az x200 mellé egy 23" IPS monitort - vagy hagyom a jelenlegi 19" spva-t -, úgyis legtöbbet otthon használom a gépet, affs mod meg csak később lesz. Viszont hordozáskor tényleg jó lesz a 12" méret.
-
Chaser
legenda
válasz
Mathematics #34509 üzenetére
Tudod ami nagyon kicsi vagy nagyon nagy az mindig drágább
Azért volt itt 90k körüli ajánlat több is, kijelző perpill 23k bayről, jó persze kis ram bővítés meg ssd nem árt, de hát az kellene másik gépbe is, meg el lehet adni a gép eredeti paneljét is. Szóval 100-110k körül meglehet affs panellal. Vagy mért nem veszel sok garis x201-et?
szerk: Ha ez nem jön össze akkor x230-at vennék majd 1x de csak backlitest. Viszont olyan teljesítményre nincs szükségem, még egy x201-ére sem. C2d proci - lehetőleg azért nagyobb órajelű -, 8GB ram meg ssd nekem mindenre elég. Ha nem lenne akkor szaladnék az x230-ért
-
Chaser
legenda
válasz
Mathematics #34507 üzenetére
Vettél x200-at v tabot?
-
Chaser
legenda
válasz
mustang28 #34470 üzenetére
Ez azért van, hogy nagyobb kraftos hdd-nél is adjon elég áramot valami, pl egy 7k2 rpm hdd-nél, a pcie áramleadása véges sajnos. akkor is kell használni, ha mind2 usb portot igényybe vennéd egyszerre, egyébként nem. Ha rátolsz 5k4 rpm hdd-t akkor elég vmelyik usb3 csatit használnod, nem kell a segédtáp.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34395 üzenetére
"Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy bad sectoros hdd-t kicserélnek-e, vagy rakjam sütőbe biztos ami biztos alapon?"
Asszem ezt a részét nem bíznám a véletlenre, a hdd hibás, nem az én hibámból, javítani úgy se lehet, lelkiismeretem tiszta, szerviznek se kelljen akkor már tesztprogrammal szenvednie
Tényleg az lenne az érdekes hogy mostanában is elég-e leadni a hdd-t, vagy kell nekik az egész gép.
buherka: Ha nem is mikroban, de megoldanám. De csak mert tényleg hibás és így kb eladhatatlan...
-
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #34370 üzenetére
Köszi
Arról van vkinek infoja x200-akban mekkora szórás van panelek terén? Nézek egy gépet, abban AU Optronics panel van, az elég jó gyártó.
-
Chaser
legenda
x200-akban is forrasztott a cpu v csak a tabletekben?
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #34312 üzenetére
Jó tudni.
kubitomy: T61p-be ddr2 kell, tehát ha 8GB-ot akarsz zsebbenyúlós. A vga-ja nem kapcsolható le, T400-500-nak igen ha van benne ati vga is. Ha jól tudom összes T400 3G ready. Továbbá T400/500-ba olcsóbban vehetsz erős cpu-t is mint T61p-be. Olyan 10-15k van köztük, sztem simán T400/T500. T500-on van DP csatlakozó is. Hűtésük meg kiváló.
szerk: Szériahibája a fentebbi gépeknek tudtommal nincs. Prime95-öt mindenképpen eressz rá a cpu-ra, ha valami gond van a géppel akkor gyorsan elhasal, 1ébként meg órákig is gond nélkül megy. Meg ha diszkrét vga is van benne teszteld játékkal, hőmérsékleteket figyeld.
-
Chaser
legenda
Továbbra se tudom T60-on beállítani w7 alatt, hogy teljes képernyőre húzza a nem natív felbontású sw-t. Még win dekstop is csak natívan jelenik meg, nem csak alkalmazások. CCC-ben se találtam semmit amivel ezt átállíthatnám. BIOS-ra se reagál. Akinek ilyen gépe van w7-tel megnézné nála működik-e a dolog?
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #34197 üzenetére
Alulfeszeled a cpu-t az rmclock nevű sw-rel. A gyári feszültséghezt képest az esetek 90+ %-ában jóval kisebb feszültséggel is beéri a cpu, ált-ban a legkisebb adható legkisebb órajelhez adható feszültséggel is, ez a legtöbb c2d notebook cpu-nál 0.95V. Max órajelhez lehet szükség van 1.1.05V-ra. Többi órajelhez viszont elégséges a 0.95V is. Ennek eredménye kisebb fogyasztás, kisebb hőtermelés.
Az én T2400-esemgyári fesz 1.2625V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged