- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
A rossz? Hát ide sorban nem fér ki. Elitebook, Latitude, ThinkPad. Latikra van nagyobb rálátásom, TP-re itthonról, HP-ra kevesebb. De mióta az van, azóta azért van kontakt 3 szervizzel és ők is érzik, hogy itt bizony minőség van. Úgy sütik a refurb lapokat, mint mama a rétest.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #93365 üzenetére
Éves karbantartásra visszahozott gépeken olyan gondok vannak, hogy az emberek sírógörcsben rohannának az utcára, ha vásárlás előtt mindent felsorolnánk nekik. Nem egyed hiba 300k fölött, hogy szétesik a gép belül, sem az, hogy adott sorozatból esélyesen már be sem kell hozni őket, mert az ügyfeleknél szétesik a venti. Ami enyhén szomorú. LCD-t bekarcoló palmrestek és billzetek alap dolgok már. Alaplapok üzleti 300k feletti gépekben is 1,5 év után totál természetesen pörögnek. Lám, az enyém is megint garis, ez lesz a 3. alaplap. 1 éven belül
Nesze, csúcs üzleti gép
-
Tikakukac
titán
Kérj rá shippinget, meg lehet kéne még 2-3 ilyen.
Régi tapasztalatok szerint az ilyen gépek akkor jók ha a shippinget meg tudod etetni még 1-2-3 másik géppel. Akkor tutira lesz pár alkatrészed talonban és még pár forintod is. Jobban szerettem bontani EU-s gépeket, nincs szopó VÁM és ÁFA meg shipping témakörrel. Ott tényleg lehet ilyet venni, x200-ból baromi sokat bontottam el így.
-
Tikakukac
titán
Hát talán van egy éppen, de basszus, most jöttem el vidékre megint ebben az órában ültem le
Mondjuk a szopó itt maga a chip lesz, mert akkor tippre neked az is kell. Na így viszont totál GTK lesz a gép. Mint a panelcsere. Na vajon míg odavoltam nyaralni hány X220-X230-as tulaj írt, hogy a kijelző kuka? Így van kettő darab, szák 5 napon belül, nuku hirdetés. Tökös gyerek aki manapság ilyet mer venni.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #93334 üzenetére
Húha, hát első körben definiáljuk, hogy hogyan lenne a vásár. Mert ha SN-re kell gépet kutakodni, akkor ott van a móka, hogy nem az lesz benne, mint volt, mivel lett ára a panelnek, 3 ilyet gépet találtam a németeknél okosítva, meg ugye ha meghalt akkor is inkább TN-t raknak bele.
Ha be lehet kapcsolni, akkor 20 foktól lila a fekete, az IPS, felesleges is nézni melyik reves, milyen végű LG panel lett berakva.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93256 üzenetére
Lehet fordítva gondolkodom, de akkor bagolymódra van hátrafelé a fejem is.
Szemmel láttad a mélységét a karcnak és alkoholos törölgetéssel leszedtél annyit az anyagvastagságból, hogy eltűnt a karc? Tényleg semmi bántás, de ahhoz piszok mocsok erősen kellene azt a rongyot dörzsizni, minimum egy középerős polírfolyadékkal és sas hozzád képest vak nagymama, ha szemmel kiszúrod azt, amihez jobb helyeken kell 1500W-os ellenfény és gépre dugott kamera kell. Épp most volt lakatolás, fényezés, polír a kocsin és találtam egy rendes műhelyt, pont betalált a tegnapi témakör a dologba, elég sokat beszélgettem a szakikkal.
De okés, ne legyen igazam. Ellenben akkor a karceltávolításra óradíjat szabjon valaki és hordom oda a TP-ket raklapszám, mert nálam ha fejtetőn pörgök sem sikerült ilyen csodatétel.
Gyorsan összekaptam a műhelyben is a dolgokat, ha még van kapacitás beütök egy T60-as tesztet: 4 féle polírfolyadék és viaszok, szénhidrogén alapú spriccelős dolgokból egy komplett polc, 4 fajta sűrűségű mikroszálas kendő, 6 fajta ablak és üvegtisztító meg rakat egyéb háztartási folyadék áll rendelkezésre a teszthez. Makrófordító gyűrűt kell még Pestről elhozom Balcsi után meg vagy 2 softboxot és részemről semmi gond nincs. Örülnék még ha a TEVA-ba valahogy bekerülne egy elektronmikroszkóp alá is, de szerintem azt nem tudom elintézni, marad a makró
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93253 üzenetére
Egy polírral, géppel, ezred mm-t veszel le. Mikroszálassal meg alkohollal kb. annyit mint együttlét során a hímtagból
Ott inkább a kosz húzta dolgokat látod eltűnni. Feltölteni alkohol ami instant párolog nem fog semmit. Sem TP fedlapom, sem lakkon, sem sehol máshol. Elemi fizika-kémia lefutásával 50hsz.-t lehetett volna eddig spórolni
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93246 üzenetére
De minek? Szerintem elég sokaknak lapul otthon olyan TP aminek a sarkai kopottak. Ott látod, hogy 2 külön fizikai réteg van. Elektronmikroszkóp ne kelljen már hozzá, meg videó. Ha összeöntöd a mosószert és az öblítőt, nem habzik tovább. Ha a szalonnazsíros edényre ráküldöd a zsíroldót zsírmentes lesz. Ha a WD-re ráküldesz kellő mennyiségű ablaktisztítót akkor az WD mentes lesz. A kellő mennyiség a kulcs, ez ugrasztotta be a málnásba a macit.
spyduck: Tényleg no offense, de a saját időtöket és pénzeteket veritek el feleslegesen ezzel
Ha jó, nekem okés, de a WD40 nem csodaszer. Youtube dobja a fényezés javításos és egyéb videókat is tonnaszám. Az ugyanez. Lakkhibát töltesz fel és carpe diem van. Aztán kikopik és megint ott a karc. Közben meg olyan poros lesz a kocsi, hogy megőrülsz. Eladásra tuningolni jó, bár az első ujjlenyomat után én azért morognék. Javítani fizikai hibát sosem javított, nem javít és nem is fog. Tisztítószernek meg ha tényleg ennyi a cash akkor izopropil, arra való. A fedlapon a 30-as gépekig pedig külön bevonat van, ami nem kosz. Ezt az összes ThinkPadomra ráolvasva merem állítani, ami volt annyi, mint egy kiskernek egy bő 2-3 havi forgalma, alkatrészben meg hajaj
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93238 üzenetére
A matt rétegre angol fórumokon rendesen topikok vannak, mert hát szívás. Szerintem felszedni nem szedi fel, csak a csiszolás, az mondjuk tényleg. Ami tutira felkapja egy kis fújás féktisztító. Na az tutira lekapja, majd keresek törött alsó meg felső dolgokat, aztán a garázst beizzítom, csak tényleg 2 hete ott vagyok és esténként pihennék már.
Az biztos, hogy a WD árát elnézve és tudva mekkora a rohanás, biztosan nem így taxolnám fel a gépeket
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93233 üzenetére
Hát morgás vagy nem morgás, elhinni vagy nem hinni, a fizikát meg a kémiát nem tudod átb@szni
Ha a TP-n márpedig bevonatos a fedlap, akkor mindegy mit kensz rá, a matt felületet nem építed vissza semmivel és nem is fogod polírral szintre hozni.
Itt van a 840-em, klasszikus lenyomatokkal. Direkt a kedvedért megnéztem lehozza-e a foltokat a Clin. Nem hozza. Garázsba nem megyek ki WD-ért, benzinért, gázolajért, Stihl adalékért stb., mert voltam most eleget a héten, gyorsan körbenézve idebent: húgom körömlakklemosója és anyám gyógyszertári alkoholja készen áll, aceton és jóféle etil, ugye. Mindkettő leszedte a foltokat, tökéletesen. Nem ragad, nem olajos, nem old fel semmit, nem drága, mondjuk a gyógyszertári helyett érdemesebb denaturáltra menni, nem gyengén olcsóbb meg ugye nem büdös.
Én tényleg örülök neki, hogy felhajtjátok a WD40-es gyártósort meg a Clint is, de spóroljatok időt és tényleg hagyjátok a fenébe a szutykos gépeken ezt a hűhót és csapjatok fel egy ezresért egy liter denaturáltat, szerintem még félbe hígítva is tökéletes lesz vízzel. Csodát tesz
Protip: 2 év után most sikerült a kis robogó restaurálás is, a tankban kicsapott vizet is remekül ki lehet vele hajtani 1-2 deci után felveszi a littyót és megy is kifele a pufón
metal01: Elcseszve nem lesz, de tényleg van szaga is valamennyi és csúszik meg koszosodik sokkal gyorsabban. Ha már mindenképpen akkor viaszra tippelek. Még megyek kerítést kiszedni nagymuterhoz, mert bedőlt a drága, aztán este lekenem az egyik T60 tetejét.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93230 üzenetére
Amit leszedsz sárgás anyagot az kosz. Egészen addig amíg az jön le, az kosz is lesz. Ha olyan vastagon retkes a fedlap, hogy a koszban vannak a karcok, akkor egyfelől részvétem, mert qrva sok alkoholt kell rátolni, mire tényleg tiszta lesz, másfelől sokat elmondd a nagykerről is, de hát ki hogyan dolgozik, most vettem 25k-ért csavarhúzót is, mert valaki otthon is ad dolgokra.
Viszont teljesen felesleges a WD-Clin kombó. Oda egy a Clinnél erősebb tisztítószer kell akkor, ha tényleg annyira nagy a baj. Nem lesz tőle ujjlenyomatos és pormágnes a gép, teljesen "őszinte" a fedlap (is). Ha meg kozmetika akkor inkább valami viaszra tippelnék, bár mivel a felület 40-es gépekig matt gyárilag, így az is felfényesedik és csúszni fog, bővebb kémiai háttérhez ha kell előkapom a VeBi jegyzeteimet, ott megvan minden rajz a rácsszerkezetekről és láncokról
Egy valami tuti: fogsz egy random 0/1/00/10/20/30 gépet amit lemostál tökig alkohollal és karc van rajta, rátolod a random kőolajszármazékot és aztán szenvedve is, de Clinnel visszatakarítod mindet amit ráfújtál pontosan azt kapod vissza, mint amit először csináltál. Mivelhogy ezek a fedlapok bevonatosak. Itt ül előttem 3 darab ThinkPad és hidd el, ha lehetne karcot leszedni a T60p-ről leszedném, mert tényleg gyűjtői darab. De nem lehet
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93228 üzenetére
Viszek fedlapot is, nem is egyet, meg 6 fajta vízpapírt és vagy 3 fajta műszerolajat. Hidd már el. A *40-es széria óta nincs plusz réteg, arra egy ideig-óráig egy kevés wax, viasz, olaj stb. megoldás lehet. De ettől még a karc az ott marad. Plusz az ujjlenyomatok és por is szépen gyűlik.
Nem retek. A WD meg a dörzsi az magát a bevonatot szedi le. De ehhez nem értem minek szívtok két környi fújkálással. Mintha mosószert öntenétek össze öblítővel, mert valami PH semlegeset akartok inni
Amit kerestek: denaturált szesz. Olcsó, és úgy leszedi az egészet, mint a sicc
A tiszta 90%-os alkohol minden nem autóműhely szintű koszt leszed tökéletesen. Minden ennél erősebb vegyszer és fizikai behatás egy 20-as és annál régebbi TP-n le fogja szedni a matt réteget. Ne kelljen demonstrálnom, van most itthon pár TP
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93218 üzenetére
Nana
Eladásivá lehet varázsolni maximum. Mivel a dörzsi leszedi a matt bevonatot és csak a műanyag marad, arra felmegy a WD40, ami gázolj gyakorlatilag. Ezzel feltöltöd a karcokat és kiemeled a feketét, főleg a kék metálszemcséket. (Régi neppereket megkérdezed, mind felröhög, anno minden Lada frissen gittelve és fújva, gázolajjal átkenve várta a gazdit, mert úgy mutatott. Pont addig, amíg nem unta meg a rengeteg port amit az olaj összeszedett, aztán jött a mosás és lett egy matt határgané az autó.)
Ha ezután te letörlöd alkoholos Clin-el, akkor az összes gázolajat lemosod róla. Ergo minek kented meg WD40-elEz a trükk addig jó, míg kevés WD40 van fent és takar. Cserébe látszik az ujjlenyomat. Amint eltünteted az olajat ugyanolyan fos marad mint addig. Próbáltam, csináltam. Ha hámlik a fedlap akkor csere vagy matt le, de a karcokat kiszedni nem lehet.
Polír ugyanez. Ez nem anyag-filler-alapozó-fedő-lakk felállás, hogy legyen miből csiszolni. Itt ha sérül akkor az úgy is marad. Esetleg még plexi, ott is lehet néhány századot lekapni, vagy azonos anyaggal tölteni, aromás folyadékokkal "olvasztani".
-
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93200 üzenetére
Hát ha működik miért ne. Gyárit ember nem fizeti meg. A gyári-gyári dolgok ha nincs megmutyizva a szervizből olyan áron mennek, hogy nagyon-nagyon kevés esetben fizetik ki a vásárlók. Mondjuk van amiből nincs ebayes se, XPS és pár jobb TP is ezen a szinten van. Ott egy kijelző hiba a gép piaci ára. Nettóban. Cseréltük panelt törött forgatós tabletes notin is, ott 130k-nál csattant el a számla.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93198 üzenetére
A beszállító amit nem a gyártónak visz, az marad és lesz belőle utángyártott. Innentől ezer anyagminőség, gyártási minőség és egyéb lehet a pakliban amiért az nem gyári lett hanem ment ebayre huszad annyiért.
A gyári is kínai okosság, amit rendeltél is esélyesen ugyanott készült, mint a gyári. Csak ez már hulladék szint valami miatt, ebayre meg jó. Milliónyi ilyen van az iparágban. Bosch cuccokból ha légszűrő kell kocsiba azonos modellhez tudok intézni vagy 4-et. Az első és utolsó között lesz dupla ár. Az egyik kínai, a másik EU-s. Minőségben is nyilván fentebb-fentebb mindegyik. Ilyen az iparág
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #93180 üzenetére
1. Az X220 nem x200s
2. Nem írtatok külső hőmérsékletet. 21 fokos légkondis haveromnál és nálam a 29 fokban érdekes lenne azonos dolgokat dobni.
3. Win10 néhány régebbi gépen kifejezetten fűt. Nem egy gépen teszteltük és alapjáraton is volt 5-6 fok
4. Nyilván takarítás nem árt, de ha tiszta nem bontogatnám, főleg palmrest miatt. -
Tikakukac
titán
válasz
marton.m #93167 üzenetére
Touchpad fóliázható, minden más műanyag csere. Polírozni nem tudsz, mert ez nem lakkos, javítani meg, hááát. Van ugye régebbi TP-re a plasti dip és társaik, csak ugye pont annyira tartós, mint amennyire egyszerűnek tűnik a dolog. A wax kicsit segít, cserébe csúszik majd minden. Ez ilyen. Használni kell amíg megy, ha meg már karcos, akkor nem is fáj a kövi sem
-
Tikakukac
titán
Egyszerű: ha nem mozgatod és rajta van az akksi de nem tölti fel, akkor akksi halott. Ha mozgatás nélkül lehúzod a tápot és behal akkor akksi halott. Ő azt jelzi töltene. Csak nincs hova.
Win meg a lehalt akksit úgy jelzi ahogy akarja, nézz egy battery resetet, ott elég gyorsan kiderül a dolog.
Egyébként az akksi nem zsugorodik, be is cseszne, nem lötyög az jobban, hacsak törve nem volt a ház vagy az akku maga. Ez akku halál lesz erős gyanúval.
-
Tikakukac
titán
Úgy, hogy raksz fel szépen valamilyen Linuxot vagy más Wint. Ha ott sincs sehogy és közben nem tiltogattál le semmit, na akkor marad a fejvakarás és élvezkedés, hogy ki fogja megcsinálni. Ez az alap, mindig. Régen én is nekiestem a rendszernek, beállításoknak, meg bújtam netet. Abból indulunk ki, hogy ha valami elszállt piszka nélkül, akkor kell másik meghajtó, tiszta rendszer és nekiesni. Ha szűz driverezve is szemét, akkor van gond, az hardver. Ha úgy jó, akkor szoftver és lehet keresni az eredeti meghajtón a problémát. Ezy as f*ck, mindig bejön és az egyértelmű típushibákat kivéve mindig ez a leggyorsabb és legpontosabb
Tekintve, hogy a Win önmagában egy hatalmas nyitott kapu, így ha be akarsz szívni valami vackot, meg fog történni. Tudod, a vírusok és kártékonyságok mindig hamarabb vannak, mint a tapaszok. Így ha jön valami, értesítést kérsz és azt az egy csomagot felteszed. Nem céges környezetben kell menedzselnem sok gépet és ennél jobb kivitelezést még sosem tudtam összehozni
-
Tikakukac
titán
Hardver vagy szoftver, derítsd ki. Frissíteni pedig, hát, nem tudom hány év kell még, hogy kitapasztalják az emberek ezt hogyan is szabad. 1 hete az új csodaturbóWin10 update 2 gépet ölt meg a baráti körben, szerencsére van hely, így a legtöbb géptípusra van image Acronisban. Szánalmas.
Mirr Murr: Azon sírtam anno. Meg az egyik enyhén túltolt boltban az SLI kijelző duma. Félelmetesen felhígult a szakma.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #93048 üzenetére
Flotta itt is volt, csak nem egy tucat a fél millás gépekből, plusz itt ugye nem a szalagmunkásokat szopatták, hanem a krémet. Így pár százas megrendelés bukott. Van pár ilyen, csak drukkolni tudok, hogy beszakadjon kicsit a piac mindenhol alattuk és aztán megindul a fejlesztés.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #93046 üzenetére
Egy felsővezetős társulat kapott úgy 15 darabot tavaly. 3 gépről tudok ami nem lett garis legalább egyszer és egyetlen gépről sem ami 3 héten belül meg lett volna javítva. 3 naponta kaptam egy üzit az állapotokról, nem árulok el titkot szerintem, hogy a céges gépek innentől nem levonók lesznek arrafele
-
Tikakukac
titán
válasz
#11620608 #93021 üzenetére
Ha penge akarsz lenni valamilyen vegytiszta benchmark. Utána jöhetnek azok, amik próbálnak valós környezetben sebességet mérni a gépedről. Utána pedig az, amikor indítod a megszokott dolgaidat, vágod a 4K videót és nézed hogyan tölt be stb. Első rész a totális értelmetlen, azzal egymás kukiját lehet mérni leginkább. Második a legjobb amikor gépeket kell összeengedni. Harmadik pedig a legjobb magadnak, hiszen nem más gépe érdekel, sem a világrekord, hanem a te előnyeid elővakarása.
Hogy most melyikre milyen konkrétat nézel, azt te tudod, ha kell simán guglizol rájuk, van bőven
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #93005 üzenetére
A bővítés sosem jó. Az nem pénz a gyártónak, minden más le van ejtve.
Dell is meg HP is van ami mögé rakta. Ez még akár kontinensenként is változik. Egészen addig amíg nem 3 darab SSD-ről tolod TB-n keresztül az adatokat a laptopodra, addig jó az a SATA2 is. Mindenki másnak aki ilyesmire használja a gépét ott van a SATA3 meg a PCIE.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #92998 üzenetére
Mérd ki, nézd meg. Jobbat nem tudom, nekem annyi szerencsém van, hogy általában ha kell 2-3 azonos gép, akkor van és megnézem. De ha valaki gyorsabbnak érzi, nekem az is jó
Az a felső rész amit te keresel az a klasszikus benchmarkos látvány. Én most cserélek NVMe-re SSD-re asztaliban, majd akkor megstoppereljük. Reakcióidőn belül lesz az is
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #92996 üzenetére
Vakteszteld ki, erősen kétlem megérzed az ezred másodperceket, mert kb. annyit hoz egy bitang erős gépben is. Tegnap volt itt apámék ismerőse Vizsolyban álltak valami megszentelt izé fölött, azóta semmi lábfájás, fejfájás, ott helyben bizsergett is
Mosolyogtam és inkább húztam tovább a nyomatékkulcsot.
Vizes topikban volt, hogy egyszer rendszer szétkapás után lassabb Sata portra lett rakva a méregdrága high-end SSD. 1 év múlva takarításnál vette észre, hogy hopp. Egyébként semmi. Ezek a dolgok inkább az ember fejében vannak -
-
Tikakukac
titán
Ennél azért bonyolultabb a matek, a nálam követett akksik sokáig rendszeres "kínzás" mellett is tartották a szintet és csak a gari idő vége felé kezdett pusztulni, akkor is volt ami picit, volt ami instant zuhant 4%-okat.
Önmagában meg sajnos a 90% meg 80% sem váltja meg a világot. Mobilomban mindig csuma töltés van, másfél éves és 1,5%-ot romlott. Hülye lennék nem csontra tölteni, így is van elég bajom az akku bankozással, kábelekkel meg egyéb francokkal.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Martin97 #92939 üzenetére
Volt igaz ez részben egyes kategóriák egyes darabjaira.
Neked Edge-ed van. Attól, mert rárakom a Dell logót a HP-ra, nem lesz Dell. Az Edge is a KKV-nak legyártott szegényített TP. Na, most ha már gyárilag is herélve vannak akkor sokat nem kell ettől sem várni
Ez ilyen tipikusan 5 oldalas leírásból megszült szájhagyományos 3 szavas mondóka, hogy a TP, az megborít, olyan. Eggyel jobb a Lenovo vásárló aki a 90k-s idejapedet azért veszi, mert van otthon T60 és az is Lenovo, milyen jó is az 10 év után. Egyfelől remek, hogy a brand ilyen erős, másfelől, mivel ezt a levonó gyönyörően széttrancsírozza nonstop, így kíváncsi leszek mi lesz később.
-
Tikakukac
titán
Ez mind jó lenne, csak akkor a Intel igen lazán adna specifikációt, ami igencsak érdekes lenne, hogy egyik gépben ennyi másiknak annyi, aztán te magyarázd ki
Szóval nem, a procik azok elég szűken vannak kiadva. Ennek a beillesztése egy ilyen áramkörbe és a menedzselés ami elviszi az egészet. Nem véletlen mondta egybehangzóan legutóbbi tankörös sörözésen a villamosmérnök szakasz, hogy összedobni azt a sort, nem vész. Megoldani, hogy a mercik úgy is legyenek sorban összerakva, na az az idő meg a rohadt munka
-
Tikakukac
titán
Eddig procról volt legalábbis ezzel indult a thread. Azért mondtam, hogy önmagában lehet nem ez számít. Régen és most is órák lehetnek a különbségek egyes gyártók gépei között. Ez a szegény 840 is kukára veri a másik 2 kortársát. Pedig kopp ugyanaz a proci és a panel is, sőt, konkrétan az Dellből lett lopikázva.
Hogy miért ne vedd be amit ezek a progik mondanak, arról a tápos mélyvízben sokat tudnak mesélni. Nem véletlenül a konnektoros mérők szitokszavak arrafele
Odáig, hogy ennyit vesz fel a táp, odáig okés. Onnantól hatalmas a köd, ez a gond. Régen egy Acer TimeLine volt nálam a csúcs, az konkrétan 20-30%-al evett kevesebbet azonos konfiggal, mint a társai. Hogy a progik mit írnak, hát amit akarnak. Most nem vagyok labor közelben, de érdemes lehet megnézni kiherélni egy lapot és meglesni vajon Intel olyan hülye, hogy túlfeszel procikat vagy inkább csak nem
-
Tikakukac
titán
Hát amennyiben van otthon egy fullos laborod ahol kimértél minden segédáramkört, akkor elhiszem, az amit mutat egy konnektoros mérő vagy egy random progi az halottnak a csók
Én a körítés címén egészen mást értettem, betáptól megindulva minden egyes kis körbe felírható nagyobb fogyasztót külön-külön.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy itt 2 igen nagy téma lett bemosva és most már akkora a kavar, hogy a Duna kiárad tőle.
De így már értem, true. Van Inteles kolléga azért ő megjegyezte, hogy hát nem feltétlen a proci eszik kevesebbet genváltásnál, hanem minden más. Ez keményen ki is van kommunikálva.
-
Tikakukac
titán
válasz
Martin97 #92911 üzenetére
Olyan, amilyen, nyilván te sem gondolod, hogy ok nélkül lesz T árának töredéke egy E
HSM: Na ez most kezdett nagyon érdekelni. Na akkor írd le pontosan mit is csinál másképp az M-es i5 meg az i7 nálad és mitől lesz akkora fogyi meg erő diffi., mert az általam ismert működési eltérés ezen a szinten Turbot lelőve nem sok, leginkább kevés.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #92907 üzenetére
Definiáld apró és jelentős. Mikor váltottunk a 130-ról 90-re és végre nem kellett hűtőszoba, az jelentős volt. Még talán a 65-ről 45-re is megérződött asztalin is. Azóta azért messze nem a csíkszél ami miatt a fogyi csökken.
HSM: Vakteszteltem ezt anno, össze-vissza mondott mindenki mindent
Egy i5 meg i7 között senki meg nem mondta a diffit. 2 azonos gép volt, letakart matricával, klónozott rendszerrel. Ennyi előnye van a helyemnek, az ilyen mítoszokat gyorsan és hatásosan lehet rombolni
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #92905 üzenetére
Miért lenne fura. Eközött a kettő között fogyiban sok diffi miért is lenne, semmi nagy truváj nem volt, ez a 2-3 nanométerezés meg baromság, mikor léptünk a Prescottról meg Northwoodról, na ott volt. Meg 45-ről. De ez itt már régen nem ilyen alapvető dolog. Plusz tablet egy szép csokor extra fogyasztóval.
Nyilván az akksi idő ősi téma, nagy mágiával bármi megoldható. Nekem van egy saját felhasználásom ami 2 hétig lett rögzítve, utána erre lett megcsinálva a battery eater és így megy. Nyilván Word pötyivel meg 13 órát elmegy, de hát ha nem arra használom annyira mindegy
-
Tikakukac
titán
Nem. Ez alatt azt értem, hogy mindenki más, mint aki tudja mi a konfigja, ami a jellemző emberi tulajdonság. Az átlag nem netezik 80 oldallal, nem vág 4K videót Premiere-ben, nem fűz 500 megás PDF-et, mert azt sem tudja hogyan kell, nem játszik Excelben 20 lapon és makrózik, mert poén stb stb stb.
Ha nálad a 2620M-et kiakasztja az átlagod, akkor te nem az vagy. Mert az a procierő bőven kiszolgálja a mai napig az ügyfelek létező legnagyobb részét. Mindenki más vagy a szomszédnak veszi, vagy játszik vagy tényleg tudja, hogy neki az kell. Mint a pult másik oldalán álló mondom.
AxBattler: Becsületes, de közelben sincs. Én vadásztam feszeket épp elég X-es TP-n, wattokban lehet mérni a különbséget. Ami qrva sok.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #92899 üzenetére
6600K, 16GB RAM, 4,5GHz-es fix 4 magra. Itthon 6GB RAM, 5300U, 200MHz-el megvágott turbo.
Büdös életben meg nem mondtam volna az elmúlt 3-4 napban melyiket használtam
Itt emberi dolgokra gondoltam persze. Onnantól, hogy az ikonsoromat elkezdem nyitni más a tészta. De ezekről az emberek többsége azt sem tudja micsoda.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #92870 üzenetére
Mostanság kb. semmit, mert nagy roncsvételek nem voltak, gyári garis gépeknél meg nekem elég a burkolat, meg az SN, a többit meg megoldja a szerviz ha mégis fosos lenne.
Kijelzőt nagyon, ventizajok ne legyenek, HDD ha van kussban menjen, furmark és prime95-re ne fagyjon, bemenetek-kimenetek menjenek, trükkös repedések ne legyenek, zsanér legyen frankó, mint gyárilag (na ehhez kell ugye a sok emlék, mikor újban teszteltünk, mit írtunk le) meg nem tudom. Ez úgy rutinból megy mindig.
Az a baj, hogy tényleg ménkű sok dolog van amit nehéz helyszínen intézni. Szóval én még mindig az 1 napra kérek garit hívő vagyok. Otthon, nyugiban minden megy. Mondjuk az is igaz nekem vagy elmondja a tulaj, ha tényleg baja van vagy megadja az 1 napot, mert hát miért ne adna, elég IT-s fejem van, van azért háttér is. Vagy mondjuk nem, de akkor vasárban veszek gépet, az is jó buli.
-
Tikakukac
titán
Mást akartam. Tökéletes burkolatos hibás gépekből is tele a padlás. Ha nem látszik ki konkrétan egy alaplap annyira romra van törve, akkor bármikor beszarhat egy bizti vagy bármi más, amiért ugyanúgy fizetni fogsz. Nem 1 olyan gépet hoztak amiről nem mondtam volna meg, hogy nem zacskós volt 10 perce és pörgött bele a lap, mert még ez is olcsóbb volt, mint a műszerész rezsije.
Másik dolog a kategória. Én sokszor nem értem mit mihez hasonlítanak, így elmegyek, megnézem, jöhet, cső. Mostani gépemet úgy kukáztam össze, gyakorlatilag alaplap-base-top-bezel-kijelző-fedlap-akku-SSD minden más gépből jött, mert nekem pont az a panel kellett, pont azzal a lap-proci kombóval, gyárilag meg ilyen nem volt, így romra tört, begarizott lap és kis Delles kijelző, egy gennel régebbi bezel meg ház szépen romra kopva-törve, SSD passzolom miből, akksi is másik HP-ra rendelve, billzet valami probookból oszt cső. Ha valaki A+ gépet akar és azt elkoptatni, hajrá. Én megveszem a szemetet, használom, nem fáj. Túl sokat fizettem én már csilivili gépekért, amikben ugyanúgy cserélgettem kijelzőt-alaplapot, mint a szemetekben.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #92829 üzenetére
Inkább szomorú a dolog kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest