- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #34403 üzenetére
Leginkább az, hogy nagyon jól össze van rakva, legalább a T60 szintjét hozza. Semmi recsegés vagy süppedés, a billentyűzet alátámasztása is mindenhol teljesen merev. A zsanéroknak 0 a játéka. Az ALPS hosszú DEL-es billzet még az NMB-re is rátesz egy lapáttal, eddigi legjobb ThinkPad bill amit próbáltam. A T410-et nem éreztem ilyen jónak.
De megtartani úgy sem fogom, ősztől cipelgetni kell a gépet, ez meg már hosszabb távon nehéz. A Quadro is eszik azért rendesen, igaz a hűtés jól végzi a dolgát, de közel sem hangtalan.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34381 üzenetére
7-8 féle van, már ha lehet hinni thinkwikinek, de mit számít, abba a gépbe affs való.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mathematics #34339 üzenetére
Szerintem is jó ajánlat, bár a HD4000-et én hiányolnám, a többi nem érdekel.
-
audi100td
nagyúr
Nem tudja valaki DDR1 RAM-ok milyen feszültségen üzemelnek?
1,8V nekem valahogy kevésnek tűnik, T41-be kellene
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34260 üzenetére
"Nekem pl sokkal jobb az, hogy világítós billentyűs, mintha a régi kiosztás lenne."
Na de miért kellett az egyiknek a másikat kizárnia? A régi kiosztásra is építhettek volna szigetes billt, akkor nem lenne ennyi sírás. Meglett volna az új divatos bill és az ergonómia sem szorult volna nagyon háttérbe, ezt mivel magyarázod?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34250 üzenetére
"Piaci igény= emberek/felhasználók igénye"
Bár így lenne, de a mai neoliberális kapitalizmusban, max a tőkés jár jól. A fogyasztó helyett majd a marketingosztály kitalálja, hogy neki mi lesz az igénye. Ha tényleg az emberi többség (=birkák) az okos mindig, akkor miért tartunk ott, ahol? Elég megnézni az utóbbi 2-3 évtizedben mi zajlott le a világban, beleértve Magyarországon, és, hogy milyen irányba haladunk...
"Lenovo, Hp, Dell, Apple. Szerintem kb ennyi a minőségi gép gyártó és mindenki így változtat. Szerinted ez véletlen?"
Természetesen nem véletlen, mindenki az Apple-t majmolja, mivel ez a divat, sőt ha jól rémlik még ők is a Sony-tól vették át a chiclet style keyboard-ot. Jók a marketingeseik, meg persze óriási összeget tudnak erre fordítani, kb ennyi. Amúgy a gépeik se rosszak, de a consumer kategóriába versenyez, más igényeket kell kielégítenie. A lenovo most pont egy üzleti feature-t dobott el, ugyebár a Thinkpad tradicionálisan üzleti széria (volt), ezért ennyire gáz ami történik, ugyanis céleszközről beszélünk.
"tapasztalataimat írtam le, mert szerintem nem a legjobb megközelítés, valamit látatlanban bírálni."
Ne kezd már megint ezt a hülyeséget könyörgöm, képről is látszik, hogy az új kiosztás sokkal rosszabb a réginél, a dizájn is unalmasabb lett, ehhez nem kell megvennem egy olyan terméket amire nincs szükségem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #34244 üzenetére
"úgy érzem ez ilyen divat dolog lett, hogy szidjuk a lenovot, mert hozzá mert nyúlni valamihez."
Inkább a gagyi ám "szép" billentyűzet lett divat, most már az üzleti gépeknél is... Másrészt a valaminél azért jóval többről van szó, pont azt vették ki belőle ami az egyik legnagyobb erénye volt.
"A piac igényeihez kell alkalmazkodni, apple, hp, dell, mindenki billentyű világít, egyértelmű, h nem maradthat le a lenovo."
Szerintem meg az lenne a normális ha az ipar igazodna az emberek igényéhez.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #34227 üzenetére
Az ár megszokott, de ha már szigetes bill igazán benne lehetne az alapfelszereltségben a háttérvilágítás.
Hát nem tudom, a kiosztás mellett ezzel az új megjelenéssel sem tudok kibékülni, valahogy elvesztette a szememben ThinkPad mivoltát. Az éles vonalvezetés és a totális feketeség olyan semmitmondóvá tette az egészet. Korábban legalább volt 1-2 lekerekített él, meg 2 kék gomb ami kicsit feldobta a dizájnt, úgy pont harmonizált.
-
audi100td
nagyúr
válasz
bradam #34170 üzenetére
Lenovo System Update-et töltsd le, az ideális esetben le szed hozzá mindent.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gondwana #34095 üzenetére
Ok, de akkor is van különbség, én meg le lettem hurrogva, hogy egyforma mind. A korábban linkelt német oldal szerint hőelvezetésben és hangban is van kisebb-nagyobb differencia, (tudom nem szabad bármit elhinni
). Ettől függetlenül én is már az elején írtam, hogy bármelyik procihoz jó mind a kettő...
franc0: Részben jogos, tegnap valamiért i3-3xxx-nek olvastam az X230i prociját, így végképp egyértelmű, hogy sandy, persze igp, gyártástechnológia is mind erre utaltak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Francia91 #34035 üzenetére
s-video eleve nem továbbít hangot, jack-rca kábellel lehetne megoldani vagy pl. scart átalakítóval
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #34032 üzenetére
de ugye ezért nem számol fel pénzt?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #34028 üzenetére
akkor üttesd ki a jelszót, valamilyen szinten már úgy is mindegy
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #34013 üzenetére
cto-s konfigot is tudsz ellenőrizni parts lookup-ban
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #34010 üzenetére
"Vagy ha eladásnál megyünk direkt átveréshez, akkor valami atom gyenge, olcsó, de a kasztniba nagyjából passzoló lapot kéne beletenni."
ez valahogy nem az én stílusom
amúgy a kínaik megcsinálták
fake thinkpad X200
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #34007 üzenetére
mondjuk T61-nél szinte mindegy, nem igen lesz ott már gyári garis gép
de a jelszót csekkolni kellett volna átvételkor
-
audi100td
nagyúr
és mennyiért?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33992 üzenetére
T510, T520, T530...
kraftxld: szerintem a hardverre gondol, csak nem ismeri a modellszámozást
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33989 üzenetére
a t500 egy 4 éves modell
akkoriban még sehol nem voltak a mobil core i procik, a tokozása is más, nem annak a fogadására lett felkészítve az alaplap
T430, T430s, T530, W530, X230 az aktuális felhozatal
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33986 üzenetére
Minek cserélnél alaplapot?
procit lehet, de csak belevaló c2d-re, már ha van értelme...
inkább 4-8GB RAM + egy SSD, ez többet hoz a konyhára, ha nem használsz nagyon cpu igényes alkalmazásokat
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33981 üzenetére
mármint mivel?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33971 üzenetére
Szerintem meg attól is lehet annak nevezni, mert egy T61 "lelke" került T60 köntösbe, de igazából leszarom.
Olyat meg még nem igen láttam amit tényleg totál átszabtak, de nyugodtan mutathatsz egyet. Gondolok itt pl T420 belsőre T60 házban.
A fogalom meg már évek óta él thinkpades körökben: [link]
-
audi100td
nagyúr
Hát, most már nincs is, átvette őket a seagate, szóval mindegy, bár ezek szerintem inkább sztereotípiák. Sok vinyó átment a kezem közt, az utóbbi 10 évben nálam mindössze egy-egy asztali Hitachi illetve Maxtor, meg egy pata seagate notivinyó hullott el. Amúgy most már van választék, minden mai szereplő gyárt már 9,5mm 1T vinyót, az árakban viszont néha elég nagy a szórás a thaiföldi áradások miatt, legalábbis ez a fedősztori.
Kromestar: Hát, ha tuti az akksi a hunyó akkor egyéb hibáit tekintve szvsz 35-40k körül.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kromestar #33938 üzenetére
Ha a gépben rossz valami (pl. alaplap) és emiatt nem megy akkuról, szerintem a 40 sok, gyakorlatilag nem használható notebookként.
Tim82: 1TB 9,5mm van már úgy egy éve
, Samsung M8 volt talán az első, a többi gyártó elég lassan kapcsolt, Seagate asszem nem is fejlesztett magának, továbbvitte a Samut miután azt felvásárolta.
-
audi100td
nagyúr
UB Slim-be nem fér be a 12 feles, az enhanced-be valószínűleg igen, de 9,5mm is van 1TB-ig.
soldi3r: Advanced Dock, ebbe mehet a 12,7mm is
-
audi100td
nagyúr
válasz
erevere007 #33929 üzenetére
Szerintem simán jó, a töltőmre 1,5A van írva.
-
audi100td
nagyúr
válasz
erevere007 #33922 üzenetére
Lokalizációt nem lehet átállítani, de ha világgaris (itt tudod csekkolni: [iws]), akkor itthon is tudod szervizeltetni.
Igen, enyhén szólva jó vétel volt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33909 üzenetére
vagy egyszerűen letiltották BIOS-ban
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #33899 üzenetére
igen, persze
fi:zi'k: Nem a lenovo gyártja az olvasót, talán több gyártó is szállít nekik, nem tudom, de nem volt még vele gondom. Igaz olyan sok értelmét nem látom, persze újabb gépeknél jól jön, hogy lehet rögtön azzal indítani és be is jelentkezik magától a windows-ba. Linux alatt nem tudom mennyire működnek ezek a dolgok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #33878 üzenetére
Már csak elvből is visszavinném, hogy volt bőr a képén így át*****i.
-
audi100td
nagyúr
válasz
bluewin08 #33814 üzenetére
Alapjában véve megbízható, csak ezek a gépek már 7-8-9 évesek, eljárt felettük az idő. Meg ez egy típushiba amivel küzd ez a széria, tudtommal az Ati hibájából, meg talán a szerkezeti kialakítás sem sikerült elég szilárdra és az alaplap többet hajlik a kelleténél.
5 ezerért szerintem nem igen találsz hozzá hibátlan lapot.
-
audi100td
nagyúr
Ja, értem, köszönöm.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare #33789 üzenetére
Hm, nem hangzik rosszul.
Panelt nem gyárt a lenovo, a típusszámot üsd be google-ba, vagy keresd ki az FRU-t parts lookup-ból type és s/n alapján, majd google. Már ha egyáltalán számít valamit...
Akksi milyen cellás benne (panasonic, lg, sanyo, sony)? Power Manager-ben megtalálod, de aida is kiírja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #33769 üzenetére
hm, nálam nem ír FRU-t, csak valami típusszámot, ha az stimmel:
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33760 üzenetére
Félreérted, a legtöbb alkatrész rendelkezik FRU számmal, és emellett van amelyik CRU is, amit viszont nem jeleznek külön számsorral. Az adott gép HMM-jában tudod megnézni mi számít CRU-nak és mi nem. Ha a parts list-ben a CRU oszlopban * vagy ** szerepel, akkor otthon cserélhető az adott alkatrész, ha "N", akkor nem.
Egyébként, a HDD, RAM, optikai meghajtó, mini PCIe kártyák, billentyűzet, akku rendre CRU-k, régebbi gépeken a palmrest is.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #33734 üzenetére
Hm, ez érdekes, esetleg BIOS reset? RAM-okat is kikapnám egy teljes áramtalanítás erejéig
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #33731 üzenetére
nem lehet, hogy döglődik benne a vinyó? nézd meg mit ír rá HD Sentinel, ha eljut odáig a gép, hogy fel tudod telepíteni
-
audi100td
nagyúr
Lehet hülyeséget mondok, de hivatalos szervizben úgy rémlik 30k körül van az óradíj, minden esetre drága.
Akitől vettem a Dell D400-asom, állítólag szervizeléssel is foglalkozik, fénycsőcserét is vállal, 5k-t mondott, de nem tudom mennyire megbízható, ha érdekel priviben átküldöm az elérhetőségét.
-
audi100td
nagyúr
válasz
#16820480 #33681 üzenetére
Hm, érdekes ez a garis dolog, úgy tűnik a világ különböző pontjain eléggé változó a a lenovo szervizek hozzáállása/működése.
Francia lokalizációjú gépet javítottak nekem Ausztriában és Magyarországon is, a másik gépem Angliai volt, javításra nem szorult, de itthon sercive tag alapján szolgáltattak hozzá ingyen recovery DVD-t. Nem volt egyikhez sem számla és nem is kérték.
Azért is nevetséges a dolog, mert ha pl. valaki üzleti úton van külföldön és ott meghibásodik a gépe, alap dolog lenne, hogy gyorsan, szó nélkül szervizeljék neki. A legtöbben nem hiszem, hogy folyton a gép mellett hordozzák a számlát.
Egyébként ha géped type számát beírod az IWS-be szerepel benne az adott ország? Ha igen, akkor érvényesnek kell lennie a világ garinak, lehet csak le akartak koptatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest