-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #19175 üzenetére
Lapa próbálkozott ilyennel, a rezgéscsillapító gumik vastagsága adott, mint tartalékhely, de a csatlakozókat nem tudom, hogy jó helyen lesznek-e, ha így tolod be a HDD-t a helyére.
-
Gondwana
addikt
SSD+melegedés: ilyentájt lusta vagyok visszakeresni, hogy hol is olvastam, de elég komolyan körbedumálták a miérteket az körül, hogy ugyanaz az MLC SSD hidegebben kevesebb írási ciklust bír ki, mint melegen használva. (Törlésnél rácsban beragadó elektronok gyakrabbak hidegen, komparációs szint elmászik, előbb ér oda, hogy nincs kellő analóg külömbség a 0 és 1 között, röviden előbb döglik meg a bit, ezzel pedig gyakorlatilag az egész blokk tiltódik)
Tudtommal ezért nem jelez hőmérsékletet az intel SSD sem, mert a Vérpistikék lehűtenék, aztán meg sírnának, hogy nem is bírta sokáig.(itt teljesen OFF, de amúgy lagzifotózásnál is nagyon jó szolgálatot tesz az X200T+ExpressCard CF+X25m-160: amit ma este 6-ig lőttem képeket, 9-ig ki volt nyomva belőle kb. 300, amiből a kedves vendégek 180-at meg is vettek - tudom, Magyarországon nem szokás olyasmi, hogy a vendégek még a vacsora vége előtt fotókat vegyenek, de ez már másik topikba való)
-
Gondwana
addikt
Azt láttátok, hogy a Lenovo Support elköltözött?
(pakolnak lefelé az IBM-es címekről)
Ja, és vajon lesznek-e Medion-cimkés ThinkPadek nemsokára? -
Gondwana
addikt
válasz
Integra #18789 üzenetére
Itt a rajz, jelesül a kettes, ahol azt mutatja, hogy ha véletlenül lenne a gépből kiszedett HDD-n ilyen gumicsík, akkor ne felejtsd el levenni
A gyári rackbe egy filc csíkot tettem a HDD és a fekete retesz közé. Hozzám került egy utángyártott rack is. Azon nincs az az előrenyúló pöcök, lötyög a SATA konnektorja, van rajta aktivitásjelző LED, illetve van egy 1.5GB/s felirat a SerialATA logó alatt. (ettől függetlenül 275/108-nak mértem benne egy X25-M/160GB-t) -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #18631 üzenetére
Az Atheros kártya még anno az X31-ben brutálisan fűtött, amióta átkerült az X32-ben, ugyanúgy fűt, a helyére bekerült 2200-as intel meg nem, szóval még egy gyakorlati megerősítés erre. (Ja, és az Atherost nem is tudom BIOSból kapcsolgatni, hiába eredeti IBM/Lenovo darab, az X32-t whitelistelni kellett hozzá)
-
Gondwana
addikt
válasz
milestone #18599 üzenetére
Olyasminek kell lennie, hogy a TPM tartalmának reszetelése (Security menüpont a BIOSban) - mások ezt így magyarázzák (illetve itt van egy kicsit részletesebb körülírás a törlés magyarázása előtt)
A lényeg: restartkor nincs ilyen opció, csak kikapcsolt állapotból bootoláskor! -
Gondwana
addikt
X220 downthrottling probléma: addig jutottam vele, hogy nem a Lenovo sara, mert állítólag más gyártóknál is, amikor az i7 (i5-nél állítólag nincs ilyen gond) integrált grafikus magja van meghajtva, ezért overclockolja magát, akkor olyankor valamiért leveszi 800MHz-re a CPU órajelét és úgyfelejti, csak poweroff/poweron javítja. Tehát, ha nem i7, vagy nincs meghajtva a GPU, vagy nem az integrált GPU-t használod, nem lehetsz érintett, illetve szerintem elsődlegesen mikrokód-javiítás lesz (igaz, BIOS-updaten keresztül)
-
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #18574 üzenetére
Hivatalosan 1280x800 helyett csak ugyanolyant adhatnak, de - ahogy Micimackó mondta - méhecskéknél soha se lehessen tudni, lehet, hogy mégis meg tudsz egyezni a szerelővel, hogy akár némi pénzmagért, amikor más nem látja, véletlenül 1440x900 kerüljön a helyére...
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #18527 üzenetére
Szerintem csak Engadgetéknak RTFM: ugyibár, jól látszik, hogy a billentyűzet közel nincs a kiszáradáshoz, amikor megpróbálják visszakapcsolni. Nomármost Lenovoék új featureként mutatták be, hogy eláztatáskor egy szenzor kikapcsolja a gépet. Nekem ez úgy lenne logikus, hogy ezt a szenzort is ki kellene szárítani, csak, hát a managercsávónak is illett volna valamit tudnia erről a szenzorról, na, ez a blama! (szerintem már nincs a cégnél)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
yodamastah #18494 üzenetére
A gyari szinhomerseklet nem a legjobb, a feher pont 6000k korul van, es ugy amugy is eleg meleg a kepe.
A T60-amba beficcent UXGA (IdTech) panel alap színhőmérséklete 4400 körül, az előtte benne lévő SXGA+ (LG-Phil) pedig még alacsonyabb. Az SXGA+ 5000K kalibrálva siralmas fényerőket produkált (80nit alatt), az UXGA-ból legalább megvan a 130nit 5000K-en.
Az X200T kalibrációs riportját pedig itt posztoltam.Szerk.: Ja, és az X200T natív gammája szerintem csak elvileg 2.2, mert most újabban 2.0-ra kalibrálva használom, és mintha nem szolarizálódnának annyira a sötét részek.
-
Gondwana
addikt
válasz
octavio #18473 üzenetére
Én is két 1333/4GB Transcendet tettem a gyári 1066 Samsungok helyett.
Matt vs. fényes panel témában:
Valamit megint meg tudtak oldani a tableteken: a ragasztott plexis kijelző (a peremmentes fajta) fényes ujjlenyomatmágnes, de valamiért napon se csillog annyira, mint a S@l@mont0ke, egészen használható! (Mondjuk, a paralaxis-eltolódás szög alatt nézve időnként zavar, de ez ellen csak azt lehetne tenni, hogy víz alatt nézem a kijelzőt - úgyhogy elviselem) -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Lábkiosztás: 14. oldal illetve 10. oldal
A LED és a CCFL egymással természetesen nem lehet kompatibilis, de most lusta vagyok utánanézni, hogy a 40pines LVDS kábel Thinkpadekben milyen is... -
Gondwana
addikt
Bocs, igaz! Ez touch panellel együtt jár.
Viszont ez nem! Ez LED mátrixos - 48 db. világít benne -
Gondwana
addikt
(Szerk.: OK, ez nem Hyundai AFFS, hanem Toshiba IPS - de legalább nem valami tré Samsung VA)
-
Gondwana
addikt
Ondemand: igen, Ubuntu/Debianra értettem (nem vagyok benne biztos, hogy valójában mit is tekint demandnak, azt tudom, hogy W7 alatt Lightroom nekem érezhetően gyorsabbnak tűnik, Highest CPU sebességen, mint Adaptive-on).
Lemértem:
Opera és LightRoom nyitva, 34% RAM foglalt a widget szerint.
- 39 sec. amíg lement hibernációba (amikor elaludt a negyedhold)
- 0 sec, amikor megnyomtam a power gombot
- 13 sec BIOS
- 44 sec amikor kérte az ujjlenyomatomat (persze, az ujjam készenlétben)
- 50 sec, amikor megjelent a desktop/startmenü.- 15 sec. síma shutdown
- 0 sec, amikor megnyomtam a power gombot
- 13 sec BIOS
- 36 sec amikor kérte az ujjlenyomatomat (persze, az ujjam készenlétben)
- 45 sec, amikor megjelent a desktop/startmenü.Maradok én a kikapcsolt hibernálásnál.
-
Gondwana
addikt
Ez Win7, nem Linux: Ubuntu 8.10 alatt volt olyanom még az SSD előtt, hogy (mivel 1GB RAM volt a gépben telepítéskor) csak 1.2GB volt a swap, viszont a RAM felbővült 2GB-ra, de a hibernálás továbbra is működött - egyszer sikerült csak kiakasztanom, de akkor tényleg több, mint 1.2GB RAM-ot használtam (nem csak disk cache volt 1.2 felett).
-
Gondwana
addikt
...alapból ondemandon van, a panelhez adható cpu monitorban lehet ellenőrizni tényleg így van-e.
Pontosabban úgy van alapból belőve, hogy bootolástól 90 másodpercig maximumon menjen, és utána ugrik vissza ondemandra, feltételezve, hogy addigra kiugrándozták magukat a bootkor lefutó dolgok. Ezt szokták sokan nemészrevenni, és amikor állandóra teszik az ondemandot, lassabban bootol a gép. Én az X32-n a CF-SSD miatt ezt visszavettem 30 másodpercre, untig elég volt. -
Gondwana
addikt
válasz
Integra #18310 üzenetére
Hibernálás SSD-vel:
Nem az írások száma zavar, mert november óta csak 1.6TB-nél tartok X25M/80GB-n, hanem azt tartom túl nagy luxusnak, hogy a majdnem 220Euróért vett SSD 10%-át, azaz 22Eurót arra foglalok le, hogy használhassak hibernációt.
(Első naptól szűken vagyok 80GB-n, így is SD kártyára kerülhetett csak linux, illetve praktikusabbnak tartom a sleepet a hibernálástól, mert úgyis 24h-n belül kábelvégre kerül a gép, akármerre járok, illetve, ha kikapcsolom, nekem az a szubjektív benyomásom, hogy gyorsabban bootol, mint amennyi alatt visszatolja a RAM-ba a 8GB RAM hiberfil.sys-ét, ami mégiscsak 8GB belovasása a bootolás kb 1-1.5GB-éval szemben, a hibernálás időtartamáról nem is beszélve, illetve tiszta bootkor nem kell minden lokáción tökölnöm külön BAT fileokkal, hogy szelektíven visszakapcsolgassa a hálózati drive-okat - net use x: \\retek\...) -
Gondwana
addikt
Más lehet, hogy már ismerte, én csak most vettem észre:
Mivel SSD-vel 8GB RAM mellett qrrrr..nagy luxus a hibernáció engedélyezése, ezért letiltottam. (Adminként indítok egy Far Managert, abban powercfg -h off és törli a hiberfil.sys-t)
Nomármost, ha mégis rányomok a Fn+F12-re, akkor viszont megintcsak megcsinálja a hibernációs file-t és működik a hibernálás.
Tanulság: SSD-vel ajánlott minden hibernálás után lefuttatni egy powercfg -h off-ot. -
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #18259 üzenetére
UB akku: T410-ben már csak egy csatlakozó van az UltraBayben, a SATA - ehhez képest a T60-ban még 3 van, egy PATA, egy akku és egy Serial+Paralel.
RAM: amikor a 4GB max. specifikációt kiírták, még nem voltak piacon 4GB DDR3 modulok. Azaz 8GB kellene, hogy működjön (főleg, ha egyforma a két RAM modul)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #18184 üzenetére
Ha nem Acronis, akkor van az intelnek saját hivatalos megoldása is.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
atus72 #18078 üzenetére
Igaz, hogy Ericsson, nem Gobi, de Toshiba driverekkel gányolva működött szépen az SMS-küldés és fogadás egészen a legutóbbi System Updateig. Azóta még lusta voltam visszakeresni, hogy mit is raktam fel a múltkor.
Szerk.: Viszont a GPS most szobában kb. 40sec alatt fogott fixet (igaz, kb. 20m tévedéssel) -
Gondwana
addikt
Ez alapján viszont nincs sok értelme p4-clockmoddal lassítani a procit, mert ez kb. csak a thermal throttling, de az órajelet nem veszi ténylegesen visszább.
A másik kérdés
válasza itten rejtez. -
Gondwana
addikt
Valamiért úgy emlékeztem, hogy a Celeron M annyival kevesebb a Pentium M-től, hogy az órajele fix, és még itt is hasonlót írnak.
Szerk.: ez a proci egy 45nm-es csíkszélességű Dothan?! (Persze, 64bit, de minden más értelmes fejlesztést kidaraboltak a Core arhitektúrából?)
-
Gondwana
addikt
válasz
sbazsi #18053 üzenetére
Ha a gép ki van kapcsolva, nincs, ami értelmezze a furmányos töltési szabályokat, azaz csak két szabály van:
1.) 96% felett nem kezd el tölteni
2.) ha a gép bekapcsolt állapotában valami leállította a töltést, amíg jelen van a táp, a töltés kikapcsolt gépnél sem fog elindulni.
Ebből a másodikból következik számodra a megfejtés: ha valamiért éjjel 100%-ra akarod tölteni a gépet, kikapcsolod, kihúzod belőle a töltőt 15-20 másodpercre, majd visszadugod. Ha 80% alatt volt az akku, akkor még azt is látni fogod, hogy villog az akku-logó, ahogy tölt. -
Gondwana
addikt
Most néztem a CHS-ben, nem, hogy készleten nincs, de még az árlistából is kiszedték a magyar billentyűzetet. Angol UK van beárazva (kb. 20k), de nincs raktáron.
Ki is keresett T410-et boltból?
LENOVO NB ThinkPad T410, 14.1" WXGA+, Intel Core i5-580M 2.66GHz, 2GB, 500GB, DVD-RW, nVidia NVS 3100M, Win 7 Prof 64 bit, 6cell, Fekete LEN NT7ASHV -- ilyenből van egy db. raktáron jelenleg, igaz, 300k felett.
LENOVO NB ThinkPad T420i, 14.0" HD+, Intel Core i3-2310M 2.1GHz, 2GB, 500GB, DVD-RW, Integrált VGA, Win7 Prof 64 bit, 6cell LEN NW16NHV -- ez meg éppen hogy csak 200+áfa felett -
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17995 üzenetére
Tudtommal X201s főleg 1440x900 kijelzővel van, tehát ritkább az 1280x800-as s-es.
Ami a felbontást illeti: elvileg 140dpi a WSXGA+ 12.1" a 15" UXGA csak 134dpi, amitől sokan hüledeznek, de nekem sokszor kevés.
Gyakorlatban rövidlátót (azaz akinek minuszos szemüveg kell, még, ha csak -0.5dpt) soha nem fog zavarni a túl apró betűméret, akinek viszont kezd rövid lenni a karja, ha nem derogál az olvasószemüveg, szintén nem zavaró az apróbetű.
Aki meg attól fél, hogy kifolyik a szeme: nem az a baj, ha túl picit kell nézni, hanem az, ha órákon keresztül nem mozgatjuk a szemünket, illetve rohangálunk egy kicsit a fókuszálással messzire-közelre-messzire.
Akinek fáj a szeme, sürgősen forduljon szemorvoshoz, mert vagy szemtengelyferdeség, vagy aszimetrikus a dioptriája. A hong-kongi reptéren is azt írkálták minden szemaforon, hogy If you feel sick, go, see your doctor! -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #17983 üzenetére
A hibernàlàs a swapra történik, de làtom, magad is megtalàltad. Amìg csak 6-700MB RAMot foglalsz, még, ha több is van a gépben, addig működik, de a biztos mòdszer, hogy akkora swap partìciò legyen, amennyi RAM.
Én lemondtam ròla, mert ssd-n Qnagy luxus a hibernàciò, nekem elég a sleep. -
Gondwana
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #17930 üzenetére
Két hír akkortájtról.
A gyártósorok és az alkalmazottak maradtak ugyanazok, más tette zsebre az árrést.Illetve van még egy ilyen lista, amiben nincsennek benne a külső ODM/OEM gyártók.
-
Gondwana
addikt
válasz
omiki57 #17901 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ezt a drivert miért Vodafonozzák, mert gond nélkül működik még a szerb mt:s hálózat is, pedig az ID-je (22003) nem is szerepelt a program listájában (amíg bele nem írtam, előtte Unknown Networkként lehetett vele netezni).
-
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #17860 üzenetére
Power manager is csak 20% körül kezd el panaszkodni, hogy gyengült az akku, de szervízben általában arra is azt mondják, hogy normális elhasználódás. Mondjuk, azért 20-30 ciklus és 20% elhasználódásnál már bedumálható nekik, hogy biztosan egy cella gyárihibás, és azért öregszik ilyen gyorsan, akkor azt az akkut ki kellene cserélniük.
Az a jóféle T400-ad még nem ment el? Ha a jövő héten is meglenne, szólj - vagy majd úgyis látom a hirdetést.
-
-
Gondwana
addikt
Ha megnézem ezt a képet, és összevetem a szabvány lábkiosztással innen vagy innen, illetve az EEE gányolt slotjával, vagy ezekkel a kütyükkel, arra a következtetésre jutok, hogy ebben a pdf-ben (ICH9 datasheet) akár benne is lehet a válasz, hogy kell-e egyáltalán átkapcsolni azokat az Rx/Tx ágata, vagy autosense kapcsolgatja, hogy a PCIe buszra, vagy SATA portra kötődik-e éppen - csak most rögtön nincs idő átolvasni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Lacus MD #17781 üzenetére
A 32 bitben teljesen biztos vagy?
Csak, mert valami hasonlót AFFS panelen is sikerült elérnem. (32 bitre visszatéve jól lecsökkent - nem múlt el, mert ezek a panelek is 6bit/ch, csak jobb algoritmussal javítják a képet, mint a Win7)
(Dithering) -
Gondwana
addikt
válasz
vicces #17771 üzenetére
GPS vs. Google:
Picit pofaleszakadás volt, hogy a routerem WiFi mac címe alapján 20m-es pontossággal megadta, hogy hol a routerem. (A céges routert kb. 100m-el arrébb tette, mint a valós helye)
Ilyen körülmények között már abban se vagyok biztos, hogy az X200T GPS-e fogta-e be a fixet, vagy előbb a WiFi alapján találta meg, hogy hol kezdjen keresni. -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #17757 üzenetére
Nekem tegnap érkezett egy, de még nem volt annyit bekapcsolva, hogy véleményem legyen a hangjáról. (Intel, nem Nvidia)
</dicsekvés OFF> -
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #17755 üzenetére
Ha az a szalagkábel lenne, vagy egy szìn, vagy legalàbb fèl kèp hiànyozna, vagy az egész. De ilyenkor a tft panelen belül van a gond. (20 szàl madzag van az XGA szalagkàbelben, egy szàl nem csak egy sor adatát viszi)
-
Gondwana
addikt
Félpicit mellényúlás:
(Aztán meg meg vannak lepődve, hogy a tableten keresik a thinklightot.) -
Gondwana
addikt
válasz
Joe_Black7 #17657 üzenetére
Tudtommal ez a nem mindegy, hogy áll a HDD a sörétes csapágyas időkből való. A higanyos hdd-csapágy nyilvánvaló urban legend (RHoS), de tudtommal már nem is sörétes csapágyakat használnak erre.
Szerk.: ha ezzel bármi gond lehetne, nem lenne ennyiféle hordozható HDD, illetve, ha működés közben 300G gyorsulást elvileg kibír, akkor 1G gyorsulást kicsit más irányból tényleg illene elviselni.
-
Gondwana
addikt
Anyám cybernagyiskodik X31+9.04Ubuntuval. A 360p és a 480p jútyúb csak ablakban élvezhető (így szokta a fiam a Pingut nézni - Tux-rokonság), fullscreenben a 360p is beesik 10fps alá. Ami offline lejátszás, arra nincs panasz. XP alatt biztos eldöcögne, de falshhez szerintem x60 az élvezhető minimum.
X30 akku: én kimérném multiméterrel, hogy mennyi az annyi, szerintem az a 96% valami régi flashbackje lehet. -
Gondwana
addikt
Két féléről tudok: az egyiknél a gomb alatt a fóliában két ezüstréteget értet össze azzal, hogy összenyomja a fóliát, a másiknál grafitos gumi van a gumiharang alatt, ami lenyomáskor rövidrezár két egymás melletti fémcsíkot. A T60-ban nekem ez a második típus van, az 1-es gombot kellett moddolni, hogy erősebb legyen a lenyomás. (Lusta vagyok visszakeresni a képet, amit linkeltem akkor, de ha kell, szólj, és meglesz)
Más. CHS-ben láttam X200-hoz magyar billentyűzetet nettó 7K HUF alatt. Meg is lepődtem, hogy kevesebb, mint apróhirdetésből - és még van is raktáron.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #17471 üzenetére
Esetleg ebben a topikban kérdezz rá, hogy elvinné-e valaki - zseblámpában azok a cellák, amik még nincsennek a halálukon, elég sokáig képesek világítani. (nem lennél olyan messze, nekem is kellene bontásra)
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17458 üzenetére
LENOVO NB ThinkPad T410s, 14.1" WXGA+ LED, Intel core i5-580M 2.66GHz,4GB, 128GB SSD, WWAN, DVD-RW, Win 7 Prof 64bit. 6cell LEN NUK46HV.
... meg egy ilyen érdekesség: LENOVO NB ThinkPad T400s 14.1" WXGA+, Core 2 Duo SP9400 2.4GHz, NoRAM, noHDD, DVD-RW Integrált VGA, 6cell, NoOS. LEN NSDCYHV_Plammer
(Egyébként érdekesség: ismerősöm ugyanazt a gépet (T500) olcsóbban tudta megkapni Usankanotiéktól, mint a CHS-től, pedig nem kis vásárló az a cég se, akin keresztül vette volna) -
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17368 üzenetére
Fn+F5 = Access Connections (sokan fáznak tőle, nekem pl. fontos, mert van 7-8 manuális IP cìmem szervizes célokra benne)
Szekvenciálisan az x200t-ből kiszedett Segate 160/5400 gyorsabb, mint az a 100/7200 Hitachi, amin a T60 rendszere lakik - néha már szerintem többet számìt az adatsűrűség, mint a fordulatszám. -
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #17147 üzenetére
Ami a T60-ban van, abban nem lötyög a HDD, de serial UB-ben a HDD kb. 1mm-el rövidebb, mint a helye, ezért ide én betoltam egy filc csíkot, és már el is feledkeztem volna róla, ha most nem nézem meg, hogy nálam miért nem lötyög.
X200T ujjlenyomatolvasója kétirányú és nincs LEDje, viszont a hüvelykujjamra nagyon érzékeny, ha csak picit is más szögben húzom le (kijelző alján van, jobb hüvelykujj lenne a legkényelmesebb - ha mindig működne).USB: múltkorjában nézegettem valamiket, és többek között ilyent találtam, hogy egyazon USB hubon van a kártyaolvasó (300mA ha van benne kártya, egyébként 0mA), a jobb hátsó USB (akkor épp 500mA mert HDD volt rajta), meg a WWAN.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ringman #17111 üzenetére
Egyéb feltétel: a középső tüskéből valahogy érzékeli, hogy 65 vagy 90W tápot dugtál-e a gépbe. Ennek olvastam valami dokumentációját, de most nem ugrik be, hogy is oldották meg.
Mennyivel olcsóbb egy utángyártott táp azoktól az eredetiktől, amik itt, az apróban szoktak előfordulni? Csak azért kérdezem, mert számomra annak az utángyártott tápnak tudnia kell valami pluszt a Lenovoéhoz képest, hogy megvegyem - pl. a Lenovo táp teher nélkül 0W fogyasztású (standby power nem 2-3W, mint egyéb töltőknél, hanem rendesen lemegy 0-ra) -
Gondwana
addikt
Ezt szeretem többek között a tabletben: 800x1280, nem 1280x800, használható fogással (mondjuk, tömege az van, pláne, ha dokkolóval együtt kell így tartani - múltkor álltam így, mint Toldi Miklós és igyekeztem úgy mosolyogni hozzá, hogy ne látszon rajtam, hogy majdnem 3kg csuklóból)
-
Gondwana
addikt
válasz
#16820480 #17088 üzenetére
megnézem majd, hogy belemegy-e a gumicsík is a caddy-be, hátha.
Nem megy bele, a caddy szélére oda is rajzolták, hogy a gumikat az oldaláról le kell venni, de az aljáról a lemezt nem, az maradhat.
Nálam az X200T dokkjában lakik a géppel kapott eredeti HDD, az SSD-n 0-30GB ingadozik a szabad helyem, kisebb folyamatban lévő munkák laknak egy 8GB SD kártyán, illetve hordozok még egy 640GB ilyent, ha valami kell róla, nem olyan sokkal lassúbb az a 33MB/s áttenni az SSD-re. -
Gondwana
addikt
Albacomp volt ez a szervízszerűség?
Szerk.: itt érdemes rákérdezni
-
Gondwana
addikt
A T60-ban a HDD-kritikus dolgok nem voltak számomra észrevehetően lassabbak, mint most az X200T-vel (pl. Photoshop indítás, több program között oda-vissza ugrálás, ami 7200-as Hitachival meg-meg fogja néha, az ssd-vel nem volt, a lényeg, hogy értem én, hogy +100MB/s, de nekem a gyakorlatban nem hiányzott - egyébként a tabletben produkált furcsa dolgokat a múlt héten: két helyről pakoltam rá CR2 fájlokat, egyik másolás 20GB, a másik 8GB volt, gigabit etherneten, és a bruttó írási sebesség 20MB/s volt: ha egyik másolást szüneteltettem, a másik felment 20MB/s-ig, nem az olvasás volt a szűk keresztmetszet)
-
Gondwana
addikt
válasz
szaszaddd15 #16976 üzenetére
Már a múltkor is lemaradt, hogy milyen gép, milyen körülmények között írja ki, meg az is, hogy ha az egérrel fölémész/jobbklikk/balklikk, mi történik, vagy mit ír ki, az ügyeletes jósnak meg eltört a kristálygömbje.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #16950 üzenetére
Amiket fabferi árul, azok 99%-ban kísértetiesen megegyeznek a notebooksystem kínálatával.
(Az üzletben már többször vettem gépet, eddig mindig rendben volt minden - utoljára az X32-t vettem tőlük - rá is kérdeztem, mondták, hogy fabferi oda jár gépekért) -
Gondwana
addikt
Fn+F6
Ezt használja valaki? Érdemes feltenni?
(nem azoktól kérdezem, akik az Access Connectionst is sokallják) -
Gondwana
addikt
válasz
#47053824 #16841 üzenetére
XP: én úgy szoktam, hogy szűz XP-re felteszem az intel 1000Pro hálókártya drivert, a dot.net 2-t, meg a system update-t, az összes többit meg felteszi a thinkvantage system update.
W7: csak a system update-t, ami felteszi az összes többit (W7 alatt előfordul, hogy ez-az véletlenül kimarad, de azt az 1-2 dolgot elég manuálisan utólag leszedni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest