- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #38857 üzenetére
Igen, a HP-knál a másik, hogy mindenhol azt olvasom, hogy hangos a hűtés, igazából részemről már ott ki van lőve a dolog. Ezek az újabb alu házas Dell-ek viszont kifejezetten tetszenek, a második helyre beraktam mint esélyest, aztán majd lesz valami. 17" Precision is elgondolkodtatott, de az megint a megfizetetlen kategória.
Igazából az zavar a legjobban, hogy egy 2,5-2,8GHz-es Core2-vel is ellennék kellő mennyiségű RAM mellett, de olyan szinten gyenge a T500/W500 kijelzőben, hogy túl nagy kompromisszum lenne. HP itt még DDR2-vel meg szériahibás fedélzárral bohóckodott, az akkori szögletes, fekete Dell-ek szintén nem túl szimpatikusak.
-
audi100td
nagyúr
Jelenleg asztali gépem van IPS monitorral, a teljesítménye is tökéletesen megfelel, de zavar, hogy oda vagyok kötve az asztalhoz, nem egyszer veszem észre, hogy inkább a nappaliban nyomom az X200-zal.
"Nem mondom hogy csapnivalóak a színek a gépen csak nekem nagyon "szürke/kékes/fakó"."
Lehet elég lenne kalibráltatni, nem?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #38851 üzenetére
Mindenesetre nem egyszerű megtalálni az ideális gépet. Én is már hetek óta azon vacillálok, hogy mi legyen otthonra, de nem igen tudom eldönteni. Az FHD Dell-nél még jobb a T510/520 panel, de elég ritka, utólag bele lehet rakni akár az 1366x768 helyére, mindössze 62£ lenne szállítással együtt, de akkor meg ugrott a gari. Másrészt Dell E6520-ak FHD panellel, Optimus-sal 160k-ért voltak fenn rendszeresen aprón, én meg későn kapcsoltam, most vagy egy hónapja semmi. A HP-val szemben meg mindig van valami ellenérzésem, a korábbi modellek nekem túl csicsásak és nincs rendes bill világításuk (thinklight koppintás, de valami nagyon gyenge), az újabbak meg drágák.
parkasz: inkább T61 lapot raktak T60 házba, de igazából mindegy
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #38846 üzenetére
Sajnos sok régi játék nem is igen volt felkészítve magasabb felbontásra, pl. diablo 2-nél 800x600 a max. Igazából mindegy is, ez a 14-es 1400x1050-es.
"510-et, akár 520-at is..de bachatom a jó hw-t ha pont a kijelző meg nem lesz jó"
T510/T520 FHD
nem IPS, de lehet szebb a képe mint egy sok éves "fáradt" T60 kijelzőnek
-
audi100td
nagyúr
válasz
parkasz #38835 üzenetére
Szerintem ennyiért teljesen jó, képek alapján nagyon szép állapotban van és a másfél GB RAM sem olcsó DDR1-ből. Ha megfelel a teljesítménye helyedben elvinném, még ha nem is IPS-ses. A 14-es dizájnra úgy is szebb (szubjektív) meg persze könnyebb. Ahogy elnézem az akkisja is még használható valamennyire.
Persze nem akarok reklámot csinálni senkinek.
-
audi100td
nagyúr
T400s Hardware Maintenance Manual
"Removing and Replacing an FRU" menüpontban részletesen le van írva, ábrákkal.
-
audi100td
nagyúr
Igazából azt nem értem, hogy mi szükség van erre. Miért nem lövöd ki egyszerűen teljesen a lapozófájlt, főleg, hogy a RAM-ra tetted át?
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #38759 üzenetére
Miért kell ahhoz megvenni, hogy lásd Aida64-ben hogy majd leolvad a proci stress test alatt? Ránézésre a hűtő sem tűnik valami izmosnak, azért 35W cpu + 35W gpu mellé valami komolyabbat várnék el.
Kicsit ellentmondásos, hogy fanboynak nevezed azt aki örömmel használja AFFS kijelzőjét, közben meg véded ezerrel a lenovo-t amikor elég egyértelműen látszik, hogy alul méretezték a hűtést. Na mindegy...
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #38691 üzenetére
Te most komolyan mondod, hogy egy üzleti gép csak prezentációra van kitalálva? Oda minek egyáltalán i7 meg Quadro? Elég egy Core 2 is IGP-vel, sőt.
Sokan pl. már csak abból a megfontolásból is vesznek TP-t mert ez nem hullik darabjaira 3 év után, halk, hűvös (volt), jó a billentyűzete, stb. Eddig pont a jól megtervezett hűtőrendszer volt az egyik erőssége a szériának, erre ezt lebutították consumer szintre.
"Lehet nem a legjobb példa de az én opelem is tud 5000 fordulatot X Km en csak nem arra van kitalálva és nem biztos hogy úgy viselkedik mint normál használatnál amire szánták."
A notebookok világában ez nem egy Opel, hanem egy Audi A6.
Nem lehet egy kalap alá venni a kettőt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38665 üzenetére
Hab kell az erősebb gpu keress T61p-t, igaz az azért be tud fűteni, de nem ilyen durván mint a T430.
-
audi100td
nagyúr
Pontosan erről van szó. Szánalmas, hogy kifizettetik veled a méregdrága hardvert, közben meg nem lehet kihasználni. Lehet magyarázni, de ez akkor is egy óriási baki, ez már nem ThinkPad sajnos, lassan úgy vagyok vele, hogy előbb választanék a Dell, esetleg a HP palettájáról.
Azért szívesen megnézném lenovo-nál mi történik a tesztlaborban (ha van még egyáltalán olyan), hogy egy ilyen súlyos hibát nem vesznek észre.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #38632 üzenetére
A WVA annyit tesz, hogy Wide View Angel, ami egy elég jó Tn panelt takar, viszont a "Dreamcolor"-nak nevezett UWVA változat IPS-es ha jól tudom.
T, W-ből csak Tn van.
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #38623 üzenetére
Nem kell ahhoz fotósnak lenni, hogy zavarjon egy mobileszköznél a legalja Tn panel, abból is van használható, de a lenovo valamiért mégis a kritikán aluliakat favorizálta éveken át. Ha már napi 3-6 órán keresztül használom a gépet, nehogy már azt a pocsék, fakó képet kelljen lesnem, kifejezetten zavarja a szemem. Ez nem fanság kérdése, asztalinak lehet 17-es Dell vagy HP Workstation-t nézek, IPS panellel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #38600 üzenetére
A T500-ba sem szereltek jobb paneleket mint a T61/T400-ba. Ha ez fontos szempont, akkor FHD T510/W510 és innen felfelé, vagy 15" T60/T60p SXGA+/UXGA.
franc0: Szerintem óriási a különbség, a szemem sem fárad el annyira mint a hulladék Tn panel előtt, de ha nincs rá igényed minek vetted meg?
-
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #38584 üzenetére
Látom nem nézted meg a táblázatot
, ott fel vannak sorolva a T, A, R modellek is.
szerk: Igaz kicsit félreérthetően fogalmaztam a második bekezdésben.
T-n belül melyiknek van legjobb panelja?
Az újabb modellek közül az FHD paneles T510/W510, T520/W520, T530/W530-nak a legszebb a képe. [link]
Igaz ez Tn panel, de kifejezetten jó minőségű.
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #38523 üzenetére
"ez van vagy tekernek a BIOSon vagy így sikerült ez a sorozat."
Ebben egyetértek, más kérdés, hogy kinek van szüksége ilyen minőségű lenovo gépre ilyen magas áron, ezzel a trehánysággal már a Dell mögött kullognak gyakorlatilag. Egy 200k-s gépnél ok, hogy túlmelegszik, na de egy 3-400k-snál, köszönöm, inkább kihagyom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #38514 üzenetére
Nem tudom mit néztél, de itt is ugyanúgy felment 102 fokig ami baromi sok, emellett 22%-os a "throttling", azaz a teljesítményét sem tudod teljesen kihasználni. ez így nagyon tré...
Vannak progik amik meg tudják nyúzni a procit, ha meg nem használja semmire, felesleges az i7.
Shadowfax: Samsung 830, Crucial M4, Kingston V+200, esetleg Vertex 3 / Vertex 4 ha bízol az OCZ-ben.
Chaser: akkor félreértettelek, sorry. valóban elég ha 2 egyforma
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #38500 üzenetére
Érdemes kitben venni, legalábbis T400 pont nem szereti ha nem egyforma modulok kerülnek bele. Már ha számít a virtualizáció, én napi szinten használom, tudtommal az összes GM45-ös TP érintett.
Az X200-am elvolt 2+1GB-vel is, de ezek FRU-s modulok voltak, 2 egyforma a biztos.
Gyártó szinte mindegy, csak márkás legyen, CSX-el szívtem eddig egyedül, esetleg Geil-t kerülném még, asztalin nem a legjobbak vele a tapasztalataim. Samsung-ból megfordult nálam sok, nem volt velük gond, de Kingston, Kingmax, Nanya, Hynix/Hyundai, Elpida, Infineon, Micron, stb márkákkal nem igen lehet mellényúlni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #38477 üzenetére
Hm, én eddig nem tapasztaltam ilyet se Win7 x64, se Win8 x64 alatt.
Milyen oprendszer?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38441 üzenetére
Lényegében annyi, hogy pár mm-rel vastagabb és nehezebb a T500-nál és esetleg gyengébb a hardvere, de ebben is van már rollcage, minőségre ez a széria ugyanolyan jó szerintem, mint az akkori T-k.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38421 üzenetére
Csak T61 nvidia ilyen, T400/T500-ból jó az összes. Ha türelmes vagy szerintem 75-ért is találsz T500-at, német ebay-en meg simán.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #38415 üzenetére
ugyanúgy érintett, keress inkább T500-at, ha van rá keret
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38382 üzenetére
Méréstechnika? Ne is mondd, az még rám is vár...
Sok újat nem tudok mondani, volt már X200s-em ilyen panellel, imádtam. A napokban írták, hogy zavaró, hogy "glare", nekem kifejezetten bejön, sokkal jobban átjönnek így a színek, a kép is élesebb, igaz én szabadban nem használom.
scuderia: Nem tudom melyik jobb a kettő közül, a Quadro CAD-re van optimalizálva, persze ettől függetlenül játékra is alkalmas.
-
audi100td
nagyúr
válasz
scuderia #38378 üzenetére
T530 egyértelműen
erősebb az említett edge, de nem említhető egy lapon minőségben, tartósságban a T szériával.
Hát, játékra nem a legjobb választás a HD4000, de nem is erre való ez a gép.
más: Végre belekerült az én X200-amba is az AFFS kijelző, micsoda felüdülés.
Köszönet a panelért fi:zi'k-nek és Chaser-nek, valamint a leírásért Gondwana-nak. -
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #38357 üzenetére
Nem volt gond semmivel, az OSD is működik, Power Manager-t is fel lehet pakolni. A system update egyelőre még nem működik. Ujjlenyomatolvasót mindig letiltom BIOS-ban, így azt nem néztem.
Win7-es progikkal egyelőre nem futottam problémákba, igaz én csak Office 2010-et és VMware Workstation 9-et használok, utóbbi hivatalosan is támogatja a 8-at. Meg persze fent van néhány alap progi, mint avast, adobe air, aida64, daemon tools lite, utorrent, total commander, stb.
-
-
audi100td
nagyúr
Használ valaki esetleg Windows 8-at intel GMA X4500-as videovezérlővel? (X200, T400, T500, stb)
Nem létezik a vga-hoz valami normális driver? A WDDM 1.1 nem az igazi.
-
audi100td
nagyúr
válasz
szektamokus #38341 üzenetére
mivel magyar billes 90-et megérhet
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #38337 üzenetére
100-ért már W500-at kapsz, 80-85-ért jó lesz ha van benne ATi vga és rendben van az akksija.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #38291 üzenetére
Az Ubuntu egy linux disztribúció, mint a Debian, Suse, Fedora, stb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38243 üzenetére
Igen, a palmrest szériahiba, nálam eddig 2/2 kettő "repedtsarkú" (X200s, X200), az X201-em rendben volt.
Ventire is érdemes már odafigyelni ezeknél a több éves gépeknél, igaz anyagiakban nem nagy tétel, de szét kell bontani a az egész gépet a cseréhez, nekem nem gond, de nem mindenki mer/szeret szerelgetni.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
SG3rg0 #38199 üzenetére
Szerintem az a gép pont T61 feeling, recseg ropog a palmrestje, hangos a ventije, keveset megy akkuról.
Nekem nem jött be, de lehet kifogtam egy gyengébb példányt, nem tudom. A T400-zal jobbak a tapasztalataim, igaz hw-ben elmarad tőle, de ott nem tudok belekötni semmibe, az audio csatik idétlen elrendezését leszámítva, meg a kijelző lehetne jobb, de ez vonatkozik a T410-re is. A T510-et is sokkal jobbnak éreztem, szerintem a zajszintet leszámítva köröket ver a T500-ra és a T410-nél még így is halkabb.
Amúgy T420-at mostanában simán meg lehet kapni 160-ért HD+ kijelzővel, lehet azzal jobban járnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest