- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
FoxiestFox #124160 üzenetére
Attól függ hova teszik.
A P5X-en is voltak a palmrest részen, azokkal soha semmi gond nincs, mert terhelés sincs rajtuk. De a zsanérnál baj lesz velük.
Mondjuk nem néz ki olyan szörnyen ez az E16, anyámnak simán megvenném, Ő sose nyitogatja. A nem cserélhető bill az nagyobb probléma nekem. -
válasz
FoxiestFox #124157 üzenetére
Jaja, ez a divat
-
válasz
FoxiestFox #124145 üzenetére
"megyek alapozót és festéket keresni a Praktikerbe"
Képet kérünk! -
válasz
vicze #124140 üzenetére
pont
annyi keverés van egyébként a L, E sorozatban, hogy ember legyen a talpán ki követni tudja. (Például a L15 G4 full műanyag, semmi rollcage, van USA szürke verzió ami alu fedlapos, az L14 G4 pedig full alu vázat kapott mint a T). Ezért sem szóltam hozzá, mert bár több tucat ilyen gép volt a kezeim között, a franc tudja épp mit változtatnak a következő generációban. Az E-re pedig rá sem nézek, ezért tapasztalat sincs vele.
És igen, a "fém vázas" sokszor ajánlott Ideapadok Asusok, Acerek többsége pont ilyen. Ez nem jelenti, hogy rosszak, csak az én fejemben a fém váz mást jelent.
-
válasz
vargas0502 #124141 üzenetére
A video és a monitor driver két külön eszköz.
Kézzel válassz ki egy olyan monitor drivert (ha nincs gyári ibm) ami tudja a 1024x768-at.
Emlékeim szerint ilyenkor ki szoktuk venni a pipát, hogy mutassa a nem kompatibilis eszközöket is, és mehet a próbálkozás. -
válasz
barnam_ #124093 üzenetére
Nem tudom miként kezeli ebben az esetben a LP magokat.
Nálam is hiba nélkül megy a 13gen a 21H2-vel, pedig elvileg nem támogatja, de a feladatkezelője hiba nélkül elbánik vele.
Én már P51-óta nagyon óvatosan bánok a bios frissítéssel. Akkoriban volt, hogy kijött egy biztonsági frissítés ami jól levágta a teljesítményét, és alig bírtam visszaerőltetni az 1.15-öst.
Szóval ami nem rossz azt ha nem muszáj ne javítgassuk! -
-
Nálam meg nem vált be. Fél évig használtam limittel, utána fél évig limit nélkül. Ezt két géppel eljátszottam.
Újabb gépeket is hozzál példának, mert én csak azt ismerem.
Ami 10éve volt azt már elnyelte a feledés homálya.
Tisztában vagyok, hogy nem szobahőmérsékletű az akku, de azt biztosan tudod, hogy a környezeti hőmérséklet befolyásolja, hogy mennyi, nálam pedig épp most 35fokos.
Na hogyha én a telefonomat 65%-ig tölteném, délután 4-kor dughatnám töltőre szinte nulla használat mellett. Köszi Apple! -
válasz
lezso6 #124055 üzenetére
Nem tudom mennyire okos.
Túl vagyok én már az elmúlt években pár akku kalibráción, és nem sokat változtat a kimutatott %-on.
Persze meg lehet keverni az agyát, ha pl gépek között cserélgeted, tud kiírni hülyeséget, pl.114%, de ha hagyod békén és csak használod, elég pontosan számol. Évente egy kalibráció ajánlott, csak hogy helyén legyenek a számok.
-
válasz
donjohnson #124040 üzenetére
De működik. Benne van minden szükséges a Lenovo-tól letöltött bios-ban. Csak kapszulás secure update van már pár éve, és ellenőrzi a file-t amit betöltöttél. Ha nem stimmel valami, nem frissít.
Ez bolondbiztos biztonsági szempontból, csak én most nem örülök neki annyira, mert non-stop megy a venti a mostani bios-al és hibernálnom kell, amit piszkosul rühellek, mert anélkül alvó állapotban is megy a venti. Az első bios-nál legalább 44fok alatt megállt.
Egyébként a Lenovo-nál voltam már hisztizni e-miatt, pár sorstársammal egyetemben, de hülye tanácsokon kívül, hogy pl.frissítsem a bios-t meg a drivereket semmi. Akkor lezártam annyival, hogy majd cserélitek szépen helyszíni gariba a heatsink-et. De ettől még továbbra is zavar a dolog. -
válasz
lezso6 #124032 üzenetére
Ja-ja, de kussolnak. Ilyenkor illene kiadni szerintem egy olyan példányt aminél ki van kapcsolva a verzió ellenőrzés.
Az a beállítás természetesen megvolt, eldobja a frissítést hibaüzenettel. Manuálisan winflash-al szenvedtem tegnap, de sok régi parancs már kikerült az új verzióból. -
válasz
lezso6 #124030 üzenetére
Én max.63-at láttam, de csak mentesztet futtattam, nem több órást.
Nincs ott semmi légmozgás, és mint írtad, rajta van a sugárzásvédő. Szerintem hagyd is rajta!
Ez legyen a legkisebb probléma.
A múltkor feltettem a w11-et teszt miatt, és rögtön frissítette a bios-t 1.51-re. Namost azóta az összes 1.1 utáni bios-t visszavonta a Lenovo, de visszatenni nem lehet védelem miatt. Ha valakinek van rá bios-írón kívül megoldása ne kíméljen! A winflash -force kapcsoló sajnos nem müxik. -
válasz
Rossi #124026 üzenetére
Nálam csak a driver frissítés miatt van fenn, a power management megy vantage nélkül is, szóval nem lenne rá szükségem.
Sokáig használtam én is a 80%-os hülyeséget, de semmi előnye nincs. Régen az akku lutri volt ma pedig egyöntetűen szar mind.
Az utolsó jó akksit a P53-asok kapták, azok még megúszták évi 1-2%-os degradációval, mindenféle limitálás nélkül. A P15-P16-osokon hiába limitáltam a töltést, évi min.10%-os degradáció borítékolható. -
Telepítettem a héten egy P53-ast.
Gyári W10-1909, gyönyörűen müxik minden, a gép síri csendben épp csak langyosodik, CB15 1200+ pont.
A battery slider is szuper volt, performance (90/60W) balanced (60/45W) efficient (45/25W).
Mivel nem nekem készült engedtem frissíteni mindent. Tette a dolgát az update vagy egy órán át. Befejezte a gép fúj, olyan meleg hogy megégette a combom és CB15 pont 800.
Nem tudtam vele csinálni semmit, beragadt a power limit 107w-on, és a battery slider nem működött.
Ha elcsesztem volna vele pár órát biztos megtaláltam volna az okát, de egyszerűbb volt újrahúzni, és letiltani a win driver és verziófrissítést. -
válasz
scarbantia #124008 üzenetére
Nem passzol bele. A P53 bill legalább annyira jó mint a P50/51, de sokak szerint jobb.
-
válasz
scarbantia #124006 üzenetére
Van, de kb.50% eséllyel küldöd el örök vadászmezőkre a lapot.
Én is néztem őket, de számomra anyagilag nem jön ki a matek.
Megtartásra jó lehet, és én békén hagynám a bios-t. -
válasz
FoxiestFox #123993 üzenetére
Ja-ja
Persze a fos AI kereső meg tudott még érkezni még w10-re, mert az fontos. -
válasz
donjohnson #123995 üzenetére
Meteor Lake-ről van szó. Én is w10-el használom a 13gen-t.
-
Billentyűzetet keresek, német kiosztással, E580 E585 E590 T590 P53S L580 L590 P52 P72 P53 P73
-
Egy dolgot nem vesztek figyelembe. Azt, hogy ezek a fejlesztések, mint sodimm/forrasztott, cserélhető/forrasztott gpu, nem a felhasználó örömét szolgálják, hanem mi éri meg jobban a gyártónak.
Ha teszem fel egy T14s-nél van 2fajta cpu, 3fajta méretű ram, akkor forrasztunk, mert 6féle lapot kell gyártani. Viszont egy P16-nál van 8-192GB-ig ram opció és 6féle cpu, akkor sodimm lesz, mert annyi féle lapot az isten sem szeretne legyártani. -
válasz
donjohnson #123916 üzenetére
W95 időkben még nem volt összekötve a bios-al, acpi-al az oprendszer.
Egyszerűen csak járatni kellet egy kicsit és valamelyik áramkör helyreállt.
Annak idején erről szólt egy telepítés. Volt hogy sokadik próbálkozásra állt össze minden. -
válasz
safranek322 #123855 üzenetére
Nincs ebben semmi fura. Ex céges gépek és nem foglalkoztak a jelszavakkal leadáskor. Van ahol a 3éves gép már veszélyes hulladéknak számít, ilyenkor felvásárolja vagy csak elszállítja egy ezzel foglalkozó cég, ahonnan aztán kacifántos módon visszakerül kereskedelmi forgalomba.
Én jártam olyan cégnél Ausztriában, ahol mindenféle 3+éves HP és Dell (köztük komoly workstation-öket is) bontottak feszítővasakkal.
A lényege az volt a műveletnek, hogy a műanyag a műanyagos szalagra, a fém a fémesre, az áramköri elemek meg megint egy másik szalagra kerüljenek. -
Nem tudunk semmi konkrétat, nem kell belefantáziálni továbbiakat. Szervizbe ment a gép (és nem cserére), és ott azt mondták rendben van.
100fok a mai gépeknek egyébként üzemi hőfoknak tekinthető (sajnos).
Volt már ilyenem, konkrétan az oledes P53-am volt ilyen.
Újrapasztáztam, bios frissítést is megcsináltam, továbbra is meleg volt. Ment Albacomp-hoz, először hűtést cseréltek, de nem lett jobb, aztán alaplap csere, és szuper lett. 4 nap alatt lezajlott a történet.
Igen nekem teljesen megfelelt így javítottan a gép, mert tudom hogy egy alaplapcsere nem sokkal nagyobb beavatkozás mint egy ssd vagy ram csere. Vissza is küldhettem volna, de épp a covid alatt voltunk, és olyan konfigot nem kaptam volna helyette, meg időben is sokkal több lett volna. -
válasz
vicze #123829 üzenetére
Balatoni lángososhoz odalép az apa a fiával.
–két darab sajtos-tejfölöst kérnék!
–tessék parancsoljon, 4000Ft lesz.
Az apa beleharap, elfintorodik, és felháborodottan kikel magából:
–Ez sótlan!
–Ó bocsánat, elnézést azonnal orvosoljuk a hibát.
Nyúl a sószóróért a lángosos.
–De mit képzel, ebbe már beleharaptak, én egy teljesen új lángosért fizettem, adjon egy újat, ami nem sótlan!
-Hmm, jó rendben, parancsoljon.
Adta meg magát a lángosos a várakozók hosszú sorára tekintve.
–Látod fiam, így kell ezekkel bánni. -
válasz
Rossi #123798 üzenetére
Rosszul nézed a dolgot.
Próbáld meg a kereskedő és a szervizes szemszögéből is.
Rendelnek nála a egy gépet, bontatlan dobozt leadja a megrendelőnél, pár nap múlva kiderül valami nem kerek, a gép szervizbe került, de a megrendelő onnan már nem kívánja visszavenni.
A kereskedő a gép hibáról nem tehet, a megrendelő veri az asztalt, hogy neki új gép kell nem javított. Te mit tennél ha a kereskedő helyében lennél? -
válasz
donjohnson #123796 üzenetére
Nem szeretném semmiként megbántani a srácod, de én is ezen akadtam ki. Egyszerűen ilyen hibák előfordulnak minden terméknél.
Ami viszont nagyon kéne itthon is, mint a Németeknél, hogy egy cég ha érdeklődik egy típus iránt, az üzletkötő bevágódik az autóba, pár konfiggal a csomagtartóban és megmutogatja, szükség esetén pár napra ott is hagy egy példányt, hogy ne utólag derüljön ki, hogy valamiért nem tetszik.
Ezeket hívják demo gépeknek, és nagyon jó áron szoktuk megvenni őket 2hónapos korukban. -
válasz
Rossi #123791 üzenetére
Szerintem lehet, hogy fordítva ülsz a lovon, de hogy magasan az tuti.
Tudod hányszor volt hogy bontatlan gépnek hibája volt?
Én speciel nem szoktam ilyenkor hisztizni, ment a szervizbe, megcsinálták, megjavult, használtuk.
Mit gondolsz kik és hogyan rakják ezeket össze gyárilag? Robotok, űrlények?
Az más kérdés, hogy nem vagy megelégedve a géppel, és emiatt nem szeretnéd megtartani. Ilyenkor a disztribútorral kell lejátszani a meccset, a szerviznek ehhez semmi köze. -
-
válasz
gaborbol #123749 üzenetére
Volt itt panasz az utóbbi időben a 12-13gen Intelekre aksi üzemidőt érintően. Ami a kezembe volt az elég szép számokat írt ki, de én nem használtam ezeket huzamosan, szóval lehet jogos a panasz.
Ezért is ajánlottam Amd-set. Az USA piacon a felsorolt gépek mind hasonló áron mennek, ajánlhattam volna X1-et vagy X13Y-t is, de az inkább duplája.
Fogd a kezedbe a T14-et, ha számodra megfelelő szerintem veheted.
Igen, itt beütöd a sorozatszámot, aztán a garancia részletek oldalon, lesz olyan menüpont, hogy alkatrészek, és ott a gyártottnak megfelelő fül alatti alkatrészek böngészhetsz. -
válasz
gaborbol #123746 üzenetére
Ha ilyen pici gépet keresel, én inkább T14s G3/G4 Amd, vagy X13 G3/G4 Amd-t néznék. Ha nem kellenek portok, vagy úgyis van dokkoló, akkor meg Z13.
A Ram forrasztott lesz mindegyiknél! A T14s-be gyakori még a gyatra kijelző, szóval arra is érdemes lehet figyelni, a másik kettőt nem szerelték rossz panellel. -
válasz
gaborbol #123733 üzenetére
"Dell-t meg mondtak, hogy dobjuk ki batran"
Azért vannak a Dell-nek is sokkal jobb szériái, meg a E/L-sem a csúcsok csúcsa, szóval van még feljebb bőven mindegyiknél.
Ha nem akarsz szopást, akkor a gyári Recovery-t tedd fel az ügyfélnek! -
Ma reggel néztem meg a riportot a MS ceo-val, és szörnyűek a kilátások. Az MS a Meta-val karöltve, minden eszközbe integrálni szeretné a copilot cuccot. Az ilyen renitensek mint én pár évig még kihúzzuk alóla magunkat, de előbb utóbb abszolút megkerülhetetlen lesz. Nem tudunk, vagy nem is akarunk ellene tenni semmit, minden adatunk és digitális tevékenységünk elérhető, analizálható és áruba bocsájtható lesz számukra.
-
válasz
vicze #123695 üzenetére
Nehogy félreérts, AI egy szuper dolog egyébként. Érdemes megnézni a kínai kereskedő oldalak keresőit mostanság, hogy milyen frankón kitalálják, hogy a hülye mit is keres. Meg a fordítókat, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi 2évben. stb...Szóval jó cucc.
De MS marketing berkeiben már valahogy 5 évenként van valami korszakalkotó dolog, ami aztán valahogy mégse az.
-
válasz
scarbantia #123644 üzenetére
Nem fog odaérni.
Egyébként nem szoktak le a 0,4-ről. -
válasz
scarbantia #123638 üzenetére
Nem kell belemerülnöd, elmagyarázom:
a P51 idejében fülesen rögzülő panelek voltak, és az elektronika a panelon kívül volt alul, kb.20mm "túlnyúlásként", az elektronika akkora volt hogy épp befért a zsanérok közé.
Jellemzően, a 16-os panelnél az elektronikát visszafordították a panel alá, így nincs túlnyúlás alul, ezért van, hogy "csak" 8mm difit látsz az ilyen-olyan adatlapokon.
A látható méret 15,6-nál 346x194mm, 16-nál pedig 345x215mm, szóval függőlegesen 21mm a difi, alul max 3mm-t tudsz csalni, a többit felül kell kifaragnod.
Ja és másik kábel is kelleni fog... -
válasz
scarbantia #123634 üzenetére
Jaj.
Melyiknek? -
válasz
scarbantia #123632 üzenetére
30mm, és más probléma is lesz. Alul nincs hely, ott a zsanér!
Nem vastagabbak, pont hogy megy továbbra is a spórolás.
P51 idejében 3,2mm körül volt egy panel, ugye ezt hívták slim-nek, most már inkább 2,6-2,8mm a vastagság.
De szívesen olvasok róla fényképes beszámolót. -
válasz
FoxiestFox #123628 üzenetére
Tényleg így hívták régen.
-
válasz
scarbantia #123625 üzenetére
Az xrite szenzor csatlakozója tudtommal sima usb, de hogy fizikailag nem fog belemenni más billentyűzet, az tuti.
A 16:10-es panelt, ha kivágod belőle az antennákat és a kamerát, akkor talán bele lehet faragni. -
válasz
lezso6 #123553 üzenetére
P16 G1-nél arra emlékszem, hogy a A2000 és az A3000 hűtése más volt, és nem is volt felcserélhető, mert a gpu oldalon nem ért le a kis hűtő a 3000-es tekercseihez.
Én is a 3 hűtőre tippelek, az uma verzió könnyen felismerhető, az A1000/2000 kapott közös hűtőt, és a 3000/4000/5000 meg a nagyobbat, aminek más a kamrája is.
A P16 G2-nél most fogalmam sincs és nem szeretném szétszedni e-miatt. -
válasz
fatpingvin #123543 üzenetére
Akkor ez nem neked való.
Én 5-6éve használom problémamentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest