-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz adnoctum18 #9900 üzenetére
Tiédben milyen proci van?
Köszi mindenkinek a választ
-
Shadowfax
addikt
válasz muminka3 #9945 üzenetére
PCMCIA USB 2.0 adaptert [ilyet] használok az A31p-ben, kitűnően bevált.
Wifi: Előszöris tudni kellene, az az A30 wireless-ready-e, azaz van-e a fedlapban antenna. Ezt legkönnyebben úgy lehet ellenőrizni, hogy megkukkolod a MiniPCI slotot. Megfordítod a gépet. Az alján két lecsavarozható ajtó van, a baloldali kell most nekünk. Itt kell lennie egy fehér és egy fekete kábelnek "main" és "aux" felirattal. Ha ezek megvannak, szuper, már csak kártyát kell szerezni. Én az Intel 2200 bg-t javasolnám, naga kollégának szokott lenni. FONTOS! Csak IBM kártyával fog működni, tehát feltétlenül kérdezz rá, hogy IBM Thinkpadből lett-e kiszedve, vagy ha új, akkor van-e IBM-es FRU-ja!
Ha nincs antenna a kijelzőben, akkor vagy USB-s vagy PCMCIA wireless adaptert kell vegyetek, bár ez utóbbi macerásabb lesz, ha a PCMCIA egyik slotjában már befigyel a 2.0 USB adapter.
Példák mindkettőre:
WLAN hálózati USB adapter
WLAN hálózati PCMCIA kártyaS.Y.S. Nincs mit.
-
Tim82
félisten
válasz Shadowfax #9957 üzenetére
Éppenséggel van fölös USB 2.0 PCMCIA kártyám, valamint elfekvő IBM-es Atheros miniPCI wifim is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Minstrel
senior tag
Mitől lehet az, hogy a power manager-ből eltűnnek az előre beállított sémák? Húgom T60-as gépe csinálja ezt, friss xp sp3 van rajta, friss driverek stb. Egyedül a video playback maradt meg, de, ahogy nézem az enyémen, az alap sémákat még törölni se lehetne. Hiába telepítettem újra a pm drivert meg a programot is, akkor se jöttek vissza.
Plusz mióta eltűntek azóta néha nem megy le készenlétbe se és olyankor hiába megyek újraindításra vagy kikapcsolásra az is leáll a 'windóz leáll...' szövegnél és a power gombbal kell kikapcsolni
-
brd
nagyúr
válasz Minstrel #9959 üzenetére
A M$ "f...okossága" (na jó, kicsit talán a Lenovo is benne van). Ha szerencséd van, akkor a powercfg /RestoreDefaultPolicies parancs kiadásával (vagy ezzel) a windows-os gyári profilok visszajönnek, és utána új profilt is tudsz majd csinálni. Ha nincs szerencséd, akkor gyere vissza, elmondom, hogy tudod javítgatni (sőt, ha van egy fontos profil, amit nagyon nem akarnál újra létrehozni a PM-ben, akkor egy jó sörért elmondom, hogy azt hogyan tudod megmenteni) . Rendszervisszaállítás van? Ha igen, akkor a leggyorsabban úgy végzel, hogy csinálsz egyet, egy még biztosan működő időpontra, exportálod a linkelt oldalon lévő registry ágat valahová, ahol nem veszik el a rendszervisszaállítás miatt, majd visszavonod a legutóbbi rendszervisszaállítást, aztán törlöd a HKEY_CURRENT_USER | Control Panel | PowerCFG-ot, és importálod az előbb exportált .reg file-t.
Ha mindenki happy, akkor frissítsd a Lenovo-s PM-et! Ez fontos!The only real valuable thing is intuition.
-
Yakk
csendes tag
Sziasztok!
Lenovó nótbukok közül mit javasolnátok jelenleg max 250e Ft körül?
Igazából 13"-14" körüli méretben gondolkodom, de ha az nincs akár bevállalom a 15"-t is.
Azt jól gondolom hogy az Edge az felejtős?
T400 vs. T410 kapcsán mi az álláspontotok? olvastam olyat hogy az előbbi az jobb némileg, nyilván valamivel régebbi hardverrel adják, de talán olcsóbb is.
Köszönettel várnám a véleményeteket.Fekete Note 3 + KitKat - örömboldogság
-
yanna
addikt
Hi!
Megvételre keresek ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay Adaptert R500-hoz, nem horror (bolti) áron. Talán tudtok segíteni. (E-bay, és ilyesmi nekem sajna nem műxik.)
Köszi!
-
rankesz
veterán
Akkor keresd Winner-hun fórumtársat, nekem is ő rendelt ilyet a t400s-hez, nem volt 4500 pénz az egész móka postával együtt.
-
McRae81
tag
-
bwoay
nagyúr
válasz McRae81 #9967 üzenetére
én azt sem értem, hogy az x301-nek mi igazolja a horror árát (azt leszámítva, hogy mind a mai napig nincs más alternatívája - mármint utódja a Lenovonál), de hogy egy x300 ennyibe kerüljön, az szerintem vérlázító
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-
McRae81
tag
Azért ez magyar papiros, dobozában, magyar bill. stb. A legtöbb Thinkpad, ami itt ph-n van, nem magyar billentyúzetes, külföldről származó, bizonytalan eredetű gépek. Természetesen OEM kivitelben. Az, hogy magyar és tisztaforrásból származik, emeli az árát. Gondolom a tulaj újkorában közel 4 kilót fizetett érte.
-
bwoay
nagyúr
válasz McRae81 #9971 üzenetére
ja, akkor már tökre megéri! a felsoroltak közül szerintem egyedül a magyar billentyűzet lehet sarkalatos (magyar papír? doboz?), de az utólag még drágán is megúszható 15 rugóból.
egyébként az is növelheti az árat, hogy egy playmate adja át, nem valami szakállas kocka fazon, de nekem utóbbi is megfelel, ha 30-al olcsóbban méri bizonytalan eredetű gépet amúgy senkinek nem ajánlanék, meg nem is vennék, pont elegen kínálnak errefelé tiszta, leinformálható gépet a bolti ár töredékéért. Mikor x301-eket nézegettem tavaly októberben, 250-ért mentek, a számomra maximálisan nélkülözhető magyar papír, doboz, magyar bill. nélkül, cserébe vadiújan, 3 év garanciával. Az egy dolog, hogy a csóka mennyiért vette anno, ez pont olyan, mint evone esete a T61-el, IBJ. Ha a piacon 250-ért kapsz eggyel újabb típust, akkor nehéz tekintettel lenni rá, hogy a tulaj még drágán vette a régit.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
McRae81
tag
Én nem azt mondtam, hogy az X300-X301 megéri az árát. Ilyen felszereltséggel a T400-ast megkapod itt ph mondjuk 130-140-ért(HDD-vel). De a magyar lokalizáció mindenképpen értéknövelő! De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így.
ui:Amúgy engem sem érdekelnek a sallangok.(doboz, papír stb)
A playmate elgondolgodtató -
-
nagyúr
-
carrot
tag
Meghalt az x40-ben a venti, legalábbis ezt írja ki startup-nál a gép (meg pörög mint a szélvész). Kérdem én Pesten hol javítassam ha már ott leszek. Keringett itt egy név/bolt, de elfelejtettem a nevét. Köszi.
-
bwoay
nagyúr
-
Alexios
veterán
Sziasztok!
Mostanában szeretnék thinkpadet venni itt az apróban, eredetileg a T61-et néztem ki, de miután megláttam egy t400 hirdetést gondolkodóba estem. A különbség a két gép között leginkább az hogy a t8400 helyett p8400 proci van a t400ban. 2gb ddr2 helyett 2gb ddr3 ram, illetve az x3100 helyett X4500 integrált vga-ja van illetve n-es wifije. Viszont nem tudom hogy ezek hoznának-e annyi előnyt nekem ami megérne 35k különbözetet, úgy se játékra kell, és a t61-ről találtam a neten több tesztet is de a t400ról semmit. -
Shadowfax
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz Terminus_ #9983 üzenetére
mint írtam, tavaly októberben 250-ért mentek, majdnem vettem is, de a T400s minden tekintetben jobb választás volt. azóta nyilván már nem áll szándékomban venni, de 230-at tartok reálisnak most egy ilyen gépért. azért nézzünk már szembe vele, lehet szép, lehet jó, de 2 generáció lefutott már azóta. mondhatjuk, hogy presztizsgép, de ahhoz meg nem elég drága plusz túlságosan kőműves a kinézete.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vicces
addikt
-
-
Bocs, lejárt a szerk., utólag jutott eszembe: itt az aprón van X40 bontás is, eric.cartman-nél.
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz Alexios #9993 üzenetére
Annyi biztos hogy a R400-nak nincs rollcage (AlMg) váz a kijelzője mögött.
De alapjában véve külsőre és hardveresen nem különbözik a két gép egymástól.
Amúgy meg T8400-as proci nem is létezik tudomásom szerint, csak P8400-as.
A T és P szériás CPU abban különbözik, hogy 35W ill. 25 vatt a max fogyasztásuk.
Sokan ezért is szeretik a P-s procikkal szerelt gépeket, mert nem melegszenek.Az R szériás ThinkPad-et a gyártó azoknak szánta, akik szeretnének minőséget venni, de pl. nincs pénzük/szükségük a T szériás gép full-rollcage vázára...mert pl asztalon használják irodában és nem hurcolják.
Tehát a minőségérzet ugyan úgy megvan.
Jók az R-es ThinkPad-ek is.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
userZ
aktív tag
Másnál működik a Thinkvantage system update 4?
Ma reggel újrahúztam egy win7 32bit angol oprendszert, és a reinstall után egyből frissíteni akartam a thinkapdom szoftvereit, de folyton azt írja a system update, hogy nincsenek letölthető frissítések. Nem értem, eddig tökéletesen működött a thinvantage update...valakinek van esetleg ötlete erre?Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Oké, ezt ismerem, de ugye a system update-nak az a lényege, hogy nem kell egyesével kiválogatni ami kell, hanem összegyűjti ami szükséges. Valamivel kényelmesebb úgy, én meg hozzászoktam
Csak érdekelne, hogy miért nem talál most frissítéseket.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
válasz Daffni2 #9999 üzenetére
Az kétlem, hogy a win leszedné magának a thinkvantage, meg power manager cuccokat, mivel ez nem gyári win. Abszolút nem talál semmi frissítést, se impotant, se optionalt.
szerk: Na ez érdekes, most meg működik...odáig jutott eddig, hogy elkezdte tölteni a lenovo help centertől a csomag információt kb 30%-ig, aztán leállt az egész egy: there is no applicable update for your system dumával.
[ Szerkesztve ]
Stop the Earth, I want to get off!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - 14" QHD+ 90Hz (2880 x 1800) - i7-1165G7 - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest