- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
Segítsetek kicsit, mert kiborulok.
T60-asra akarok XP SP3-at felrakni és AHCI módban nem akarja látni a sata hdd-t, beadom neki a drivert is pedig, F6, aztán floppyról kiválasztom az IBM-től letöltött drivert, itt ICH7MDH kell. Írja, hogy be is tölti, de utána mikor telepítéshez kell entert nyomni utána elkezd nyervogni, hogy nem talál meghajtót. Tudom kompatibilis módban is telepíthetném és utána windózban adnám neki sata-t, de most így akarom, meg valamiért felcserélte a meghajtó betűjeleket, szerinte a D-n van a Windows, miközben C-n volt és lehet a kompatibilis mód miatt cseréli vagy nem tudom
-
gecsoz
aktív tag
válasz Minstrel #10202 üzenetére
gondolom két partíciód volt a HDD -n, a C és a D.. és mind a kettő elsődlegesnek volt készítve.. és mikor a windows -t elkezdted telepíteni, akkor törölted a C-t.. innentől az XP telepítő látott egy törölt és egy elsődleges partíciót (a régi D -d), és mivel az elsődlegesnek volt jelölve, és más betüjel nem volt hazsnálva, ezért azt nevezte ki C -nek...
Ennek megoldása sajna elég nehéz..
Vagy törlöd a régi D partíciót is, vagy ha fontos adatok vannak rajta, akkor le kell menteni, majd törölni, majd léterhozni egy elsődleges C -t, meg egy másodlagosat (D), és oda felmásolni..
Az AHCI -re passz, nekem csak Vista volt/van a gépen, és ahhoz soha nem kellett driver floppy..
-
Gondwana
addikt
válasz Minstrel #10202 üzenetére
Nem pont erre írták ezt a választ, de ha a betű/drivesorrenddel van a gond, én az adatos partíciót egyszerűen elrejteném, pl. egy linux bootCDről gparteddel. Telepítés után pedig vissza.
You can right-click a partition and select the "Manage Flags" menu entry; this will (among other flags) allow you to mark the partition as hidden and bootable (and - of course - to clear these flags as well).... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Minstrel
senior tag
válasz Gondwana #10205 üzenetére
Na de jó, hogy nem néztem be előbb, épp az előbb töröltem le az egészet, azért köszi. Kimentettem ami kellett egy előretelepített xp-vel.
Amúgy gondoltam az nlite-al driver integrálásra, viszont két újraírható cd-vel is próbáltam és mindegyikre azt írja boot után, hogy hiányzó ntdlr, pedig minden ugyanolyan a lemezeken, most megcsinálom ide módban és utána felteszem sata driver-t, már nincs kedvem szórakozni.
-
Terminus_
aktív tag
A T410-esem hibernált állapotban is meríti az akksit. Fél nap alatt 100%-ról 93-95%-ra megy vissza töltöttség.
Van valami tippetek, hogy miért? Win7 Pro 64bit-es verziót használok, ha ez jelent valamit.
(Holnap megnézem a céges T510-esemet is, hátha az is csinálja ezt.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
-
Shadowfax
addikt
Hmm. Messze vagyok még a 40-től, most jelenleg 17 db működő Thinkpadem van (a 730TE hiányzik a képről). De adományokat szívesen elfogadok.
Balról jobbra, fentről lefelé haladva:
PS/2 Note N33SX, ThinkPad 220, 345C, 340
365E, 701C, 365XD, 360PE
370C, 755C, 765D, 600
i1400, X20, A31P, T43.Ezen kívül van még szétszedve egy 560Z.
-
bwoay
nagyúr
válasz Terminus_ #10210 üzenetére
én mind a mai napig "szégyellem", hogy egyszerre kettő is van a birtokomban. hál' Istennek ez nem az a közösség, ahol emiatt pironkodni kell. nem jöttem amúgy rá, hogy a képen milyen típusok vannak.
Shadowfax:
vótmá, első, photoshop![ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tim82
félisten
válasz Terminus_ #10210 üzenetére
Nekem volt úgy, hogy volt X20, A30, T41p egyszerre. Négy azért sok volna.
Így most négy notim van egyszerre (illetve igazából hat van nálam, ebből egyet elajándékozok, egyet eladok)... ebből kettő TP.
bwoay: Terminus_-nak T40-e és Z60t-je tutira volt, szvsz balra szélső a Z60t, jobbról a második vagy T40/egyéb T4x, vagy T60.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Terminus_ #10215 üzenetére
Mindezek megvannak még? Láttam régebben, hogy a Z60t-t hirdetted.
-
bwoay
nagyúr
válasz Shadowfax #10214 üzenetére
a kedvedért előkerestem, mert vótmá!
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
_ak_
addikt
Egyik ismerősöm megszabadította a thinkpadjét a középső scroll gombtól (az izgatóhoz tartozót). Lehet ezt valahogy pótolni? Mármint hol lehetne venni?
Let's begin, de gozaimasu!
-
tomi.tomi
tag
Sziasztok!
Ismerősöm T400-asával kisebb baleset történt: megsérült a palm rest, és kéne egy új.
A gép típusa: 6474-W66, ujjlenyomat olvasó nincs, a Lenovo szerint a palm rest cikkszáma: 45N6137.
Két kérdésem is van. Az egyik, hogy hol tudnánk ilyet szerezni minél olcsóbban?
A másik, hogy az ujjlenyomat olvasós verzió (45N5967) is passzol a fenti géphez? Ezzel egyből működő leolvasót kapnánk?
Köszönöm a segítséget! -
tomi.tomi
tag
válasz Terminus_ #10207 üzenetére
A T400-am is merítette a Win 7 64bit telepítése után, de valamit átállítottam a windows power managerében, és azóta az alap energiasémánál (Energy star) nem meríti. Ha másik sémánál hibernálok, akkor meríti most is... A lényeg, hogy ez beállítási kérdés, nem hiba, de sajnos nem emlékszem, hogy mit állítottam...
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Anno érdeklődtem Tőletek az SL510 ügyében, és sok segítséget kaptam, amit ezúton is köszönök. A gépet megvettük az illetőnek, s eddig nagyon meg van vele elégedve. Látszik, hogy nem egy T széria (nekem T500-am van), azonban meglepően egyben van, s a billentyűzet stabilitásával sincsenek gondok. Eddig én is azt mondanám több teszthez hasonlóan, hogy árkategóriájában új gép vásárlása esetén abszolút ajánlott.
Csak gondoltam, beírom az eddigi tapasztalatokat nagyon nagy vonalakban, hátha valakinek jól jön majd később.Üdv,
k-rock
-
sedios
tag
Sziasztok!
Bootolásnál az R400-as Thinkpad-em gyakran nem kezdi el betölteni a Windows 7-et, hanem egy rózsaszín (/lila?) "_" karakter villog a bal felső sarokban. Ekkor kikapcs, bekapcs játék van addig, amíg nem kezd el bootolni a win, onnantól már magabiztosan működik. Továbbá hibernálásból és sleepből hibátlanul visszajön, ott még sosem volt probléma, és egyébként is teljesen hibátlanul működik a gép. Általában így használom, csak néha újra kell indítani, ekkor pedig zavaró.
Mi lehet az oka? Először arra gyanakodtam, h máshonnan akar bootolni, de nincs bent cd/dvd, és boot sorrendnél is előreraktam hdd-t.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Akinek X41-e van, megnézné, milyen RAM van a (cserélhető) slotban? Különösen az érdekelne, hogy Kingmax brand-es-e. Akarok a tabletembe venni egy 2 GB-os Kingmax DDR2-667 modult, az eladó szerint a T60-jában nem működik, ami érdekes.
(Így lesz 2.5 GB RAM az X41t-ben, ebből az alaplapi 512-t külföldi fórumok tanúsága alapján nem fogja használni a rendszer.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
Hány memóriachip van egy oldalon? 4, 8?
Este van, benézem...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Mert van egy fura feltételezésem, bár az DDR-re és X40-re vonatkozik, érdekelne, hogy van-e hasonló X41/DDR2-nél is.
Emlékszel, pár hónapja volt azzal szenvedés, hogy az elhunyt T41p-mben lévő egyik 1 GB-os DDR modul nem volt hajlandó menni X40-ben, a másik pedig igen. Hátha az egy oldalon lévő memóriachipek száma összefügg a kompatibilitással. Mondjuk kéne egy igen komoly reprezentatív minta ennek igazolására/cáfolására...
Meg lehet, hogy az égadta világon semmi összefüggés nincsen, de egyszer jó volna nekiállni megnézni alaposan, hogy mitől függ, hogy egy RAM-modul Thinkpad-kompatibilis-e vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Thx.
Valaki tudja, hogy a Kingmax melyik gyártótól veszi a RAM-moduljaihoz a memóriachipeket?
-
tomi.tomi
tag
válasz McRae81 #10228 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés: nem gond a garanciában, ha ujjlenyomat olvasó nélkülit cserélnénk leolvasósra? Tudom, hogy CRU-ról van szó, de mégis csak egy másik "modellé" alakítanánk a gépet a változtatás által. Vagy ez csak olyan, mintha nagyobbra cserélnénk a merevlemezt? -
dbius
veterán
válasz tomi.tomi #10243 üzenetére
Hasonló dolog miatt én is keresgéltem és esetemben az X200-as Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyve szerint az alábbi dolgokat cserélheti a felhasználó is:
Ebben a palmrest nincs benne, ami azért érdekes, mert az én gépemnél pl. wifi vagy wwan cserekor, beépítéskor azt is le kell szedni és ha annak a beszereléséhez megengedik a leszerelését a felhasználó által, akkor a cseréjét miért nem?
Szerk: Nem tudom, hogy a Te gépednél mi van az említett dokumentációban a palmrestre vonatkozóan, meg kell nézni.
Szerk2: Esetleg felmerülhet a kérdés, hogy a billentyűzet nem-e foglalja magában ebben az értelemben a palmrestet is...
A kérdés, hogy ha ennek ellenére a felhasználó cseréli ki, akkor hogy áll a jótálláshoz a szervíz... Ebben nálam tapasztaltabbak kellene nyilatkozzanak, mivel egy hónapja vagyok tulaja a gépnek és nem volt garis dolgom - remélem nem is lesz -
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Nálam a T60-ban történetesen 2GB/667 KingMax RAM van a gyári 1GB mellett (eddigittálból).
Ha nem működik valakinél T60-ban, akkor vagy a keresztényüldözések előtti BIOSsza van, vagy rossz a RAM. A RAM-kompatibilitás - emlékeim szerint - biosfüggő.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
aram01
nagyúr
sziasztok
kéne egy kis segítség lenne itt egy thinkpad 390x az a baja hogy mindig f1-el indul és hiába állítom be az időt meg a dátumot a biosba,a következő újra indításnál ugyanez jön elő.Elem lett cserélveIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
vizcsap
tag
Másnál is be szokott ragadni a pöcök? Néha azt veszem észre h bőszen terelgetem a kurzort majd egyszer csak elkezd valamilyen irányba finoman húzni. Ha elengedem a pöcköt akkor kb 2 másodpercig még mozog magától a kurzor majd megáll és lehet folytatni a terelgetést, de elég idegesítő
Lehet ezzel valamit kezdeni?
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #10245 üzenetére
Kipróbáltam, nálam sem megy (X41t-ben) a RAM, valszeg rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kupon kunyeráló
- BMW topik
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- Gyári laptop töltők: Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Samsung
- Keresek: hibás, sérült, hiányos laptopot, laptop alkatrészeket
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 1. : Acer, Lenovo
- Retro I-Buddie 907 működő lapotop töltővel
- 959 Eladó Dell Latitude 5510 laptop i5 10 gen FHD 256SSD 8GB RAM Új Akkuval a képek szerinti állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest