- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmx56
csendes tag
Ezt a hűtőt hogy szereljem le a prociról?
http://noob.hu/2011/07/06/01862.jpg
http://noob.hu/2011/07/06/01942.jpg -
zsommi
senior tag
Mindjárt rakok róla képet..
[Szerkesztve] -
Hikvision
senior tag
-
zsommi
senior tag
-
norbiphu
őstag
válasz
Hikvision #50 üzenetére
Nézd meg ezt a PDF - et: [link]
Azt írja, hogy egy pontba nyomd ki a pasztát. De az AC Freezer 7 instrukcióban az volt, hogy kend szét, úgyhogy szét is kentem és mégis jól működik úgy tűnik. Egyébként vmi kompozit anyagból van, qrva szarul lehet felkenni sztem. Mondjuk 3 nap után jelentősen javulnak a hőátadó képességei e táblázat szerint:
[link]
Az optimális teljesítményt meg 200 óra után éri el ajjjajjj az azért rohadt sok idő...
Screammm -
zsommi
senior tag
válasz
jakewyler #49 üzenetére
Emiatt hűtőt venni?
Max csak akkor vegyél, ha túl hangos a mostani hűtőd, egyébként fölösleges..
Na meg ez egy Intel ugyebár, amiknek olyan 60-70 fok felett lehet csak bajuk, és általában az Intelek olyan 45-50 fokon szoktak lenni..
Szóval ami most van neked, az tökéletes. -
Hikvision
senior tag
Énis megvettem ezt a ''csoda'' pasztát,Gondoltam, hogy Majd mien jólessz mer ez majd Hi-tech meg minden....A Procim az 2500+ barton És világéletemben 3200+ként használom, a Procin egy Zalman CNPS 7000B ALCU van és alap állapotba 43fokos a proci terhelve meg olyan 50-55fok körül van, Ami kb ugyanazt hozta mint a tuskó gagyiságos sima fehér NoName paszta. És ami a legviccesebb,hogy EKKORA BETÜKKEL RÁVAN ÍRVA A DOBOZRA,hogy nemvezeti az áramot, akkor kérdem én mi a túró történt a prociaval amikor egy kicsit lefolyt a magról a paszta,és mikor kapcsoltam volna be a gépet se kép se hang,Szépen lekelett tisztítani alkohollal az egészet és ujra felpasztázni leheletvékonyan,kb olyan szinten mintha ezüstpasztát használnék...Akkor kérdezem én mi ebben a pasztában olyan nagy szám hogy ennyi pénzt elkérjenek érte?
-
jakewyler
senior tag
Sziasztok!
Nekem van egy 2,8 celeronom és 5óra után is 31-32c,de ha játszok egy-órát akkor 38c!
Szerintetek ez jóóó érték vagy vegyek hűtőt? -
norbiphu
őstag
terheléssel 53 fok, terhelés nélkül 38 - 39 fok.
ez már ok nem? -
norbiphu
őstag
[link]
Ez a paszta van most rajta és az a kérdésem, hogy ''javulni'' fognak e a hőátadó képességei, mert 2200 - 2300 - at (max 2500) pörög a cpu hűtő jelenleg és ezt soknak a tartom.
A paszta meg elvileg jól lett rárakva.
Screammm -
directsl
tag
alkohol és fültisztító pálcika. ne próbáld meg csavarhúzóval meg semmi ilyen kemény tárggyal levakarni, mert felkarcolod a hűtőt, türelem kell hozzá
ja, most látom hogy a prociról akarod... arról is ezzel a puha alkoholos b@sszal szedd le, és várd meg, amíg megszárad, mielőtt az újat rákened
mod.: ja, és a szilikonpasztát újságpapírral a legcélszerűbb felvinni, semmiképp nem vattával vagy zsepivel, mert abból a kis szálak benne maradnak és ki tudja, mi lesz...
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
Vettem egy AC Freezer 7 - et és az a kérdésem, hogy ami a procin rajta maradt paszta (mert leszedem az eredeti hűtőt) azt mivel ajánlott (kell egyáltalán) eltávolítani?
előre is köszi -
Bubu79
addikt
válasz
master bud #38 üzenetére
Ha dobozos procit vettél, akkor az abban lévő hűtők alján van paszta - egyesek ezt le szokták szedni, és a saját maguk által favorizáltat rakják rá - szerintem az AMD nem olyan balfék, hogy rossz minőségű pasztát rakna a hűtőire.
Ha esetleg a hűtőn nem lenne, akkor Neked kell felraknod, a lényeg, hogy vékonyan tedd rá, mert ha sok pasztát használsz, akkor estleg nem lesz megfelelő a hőátadás a proci és a hűtő között - bár igazából ha nem húzod a procit, nem számít, ha néhány fokkal magasabb a hőfok, mint amilyen lehetne - a K8-ak amúgy sem kazánok, bőven 50 fok alatt mennek jobbára. -
KőkorSzaki
tag
válasz
master bud #38 üzenetére
Ez szvsz csak attól függ hogy van-e gyárilag a hűtőborda alján paszta (mint a glacialtech-eken) vagy thermal pad (mint a gyári p4 hűtőkön). Ha van akkor nem kell, ha nincs, akkor kell. Szóval akkor ''you tell me'' hogy kell-e.
-
master bud
tag
Halihó,
raknám rá a vadonatúj A64-emre a gyári hűtőt. A rajzon fogja és egyszerűen rápakolja a hűtőt a procira, kenőcs nélkül. A szövegben meg írja, hogy kell a kenőcs.
Nem értem. Bármilyen javaslat jól jönne. -
fasyrt
őstag
Up neki...
nah szóval: socket 7-tel, s370-nel, s939-cel már volt dolgom, de a s478 valahogy kimaradt az életemből... Erre kérnék felvilágosítást!(Gyári intercooler dízel turbofeltöltős
)
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #35 üzenetére
Wellcome...szívesen...
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
Hogy alakultak a dolgok??
-
Majstor
senior tag
Bocs a helyesírásomra...szeretek sötétben nettezni...
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #28 üzenetére
Nem szükséges...de ha nagyon béna vagy..akkor mindegy...
Mert aki ki tudja venni az alaplapot és aztán visszarakni a helyéra az akkor elég ügyes ahhoz hofy ne verje ki az alkatrészeket csavarhúzóval egy béna mozdolattal...
De ha az Alaplap annyira hajlik hogy már a szívroham kerget akkor vedd ki...
-Rajtad függ- -
Mania
senior tag
Ghost no.26
''Mostam csap alatt, tisztítottam fogkrémmel, alkohollal''
A kártyát???
[Szerkesztve] -
Mania
senior tag
válasz
Szerintem vedd ki.
Jóval konnyebben hozzáférsz és a sérulés veszélye is kisebb lesz. -
sky77
aktív tag
válasz
Szvsz ha kiszeded, kisebb az esélye hogy véletlenül valami baja esik és jobban hozzá is férsz.
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
Ok thx még egyszer! Még annyi hogy kiszereljem az alaplapot v ne?
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #25 üzenetére
A lesarkazások többsége akkor történik ha egy ''Izom-Jani'' meg akar bizonyosodni arról hogy a hütö a helyén van e...
???
A másik fellhelyezés közben nem fog jobban oda illeszkedni a cucc ha az ember fell nem helyezett álapotban már nyomja a bordát a CPU-hoz...
Szerintem az utóbbirat csak hangya-agyú elefántok képesek... -
Gh0sT
addikt
Radeon 9600 Pro. A vízhűtő blokkot raktam fel rá kicsit vehemensen. Egyébként nagyon jól bírta. Mostam csap alatt, tisztítottam fogkrémmel, alkohollal. Csak miután felkentem az ezüstpasztát a lesarkazott procira nem volt hajlandó működni.
És a legjobb az egészben, hogy garanciálisan kicserélték sulineten belül. Pont a héten jött meg a cserekártya.
Szóval örülök.
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
Isten őritt hogy bármit is csavargassak! Csak finoman. Azért ez a para mert sokat ilyesztgettek lesarkazásos dolgokkal
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #23 üzenetére
Ha jól kiterveled és nem álsz úgy neki hogy most kicsavarom ezt a Sz@art egy mozdulattal akkor sikerül...
Elöször mrg kell nézni a Cooler fülének a techikáját(Általában ...néhány kivétellel U.A.)és akkor már a siker székében ülsz! -
tjhooker464
őstag
THX! Asszem belevágok. Szereltem már soksok gépet de azok régebbi p2 esek meg k6.2 esek voltak.Nyugtasson meg vki hogy nem lesz baj
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #20 üzenetére
Egyébként amikor oldalra fekteted a Házat akkor azért óvatosan bánj a csavarhúzóval.
1.!!! PowerSuply KIKAPCS !!!
2.Csavarhúzó a kezedben...
3.bedugod a csavit határozott mozdulattall a Cooler Kapcsának a fülén lévö egy kicsi résbe...
4.Nyomjad lefelé...
5.Amikor eléggé lenyomtad a cs.húzóval kiakasztod...pontosan úgy mintha le akarnád szedni a kabátod a fogasról...azért ez csak egy gagyi hasonlat...de kb. UA... -
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #20 üzenetére
Nem...szerintem ha a magra rakod akkor tutira mész majd...
-
tjhooker464
őstag
Biztos nem egyszerübb a venti réztalpán szétkenni?
-
Majstor
senior tag
válasz
tjhooker464 #16 üzenetére
A szilikon felkenésére nem kell fültisztító pálcika...
fogsz egy piciny erösebb papír-darabot...és azzal szépen lassan
-hajszálvékonyan!-fellkened...nem kell a széléig azt úgyis kinyomja majd a borda.
A fültisztító azért nem ajánlatos mert ha lejön róla egy kis vatta...akkor a kapcsolat nem lessz az igazi...
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
tjhooker464 #16 üzenetére
Nagyon bénának...
De ha még annál is bénább vagy, akkor a GPU-t is le tudod sarkazni. (Nekem már sikerült)
-
tjhooker464
őstag
Tehát mondjuk fülpucoló pálcikával fölviszem a magra jó vékonyan nem fogja kinyomni a magon kivülre ugye? Kicsit fosok. Lesarkazáshoz bénának kell lenni ugye?
-
Blackmate
őstag
válasz
tjhooker464 #13 üzenetére
Én a proci magra szavazok. Vékony rétegben egyenletesen raksz rá egy kis szilikon zsírt, és mielőtt leszorítanád a bordát, óvatosan ''szétkened'' --> körkörösen mozgatva a bordát a chipen.
-
Flashy
veterán
válasz
tjhooker464 #13 üzenetére
végülis mindegy, de a procira jobb, mert tudod hova kell paszta. a bordára akkor tudod csak jól, ha korábbi paszta nyomából vagy valami jelből (beleégés) tudod hogy hol van alatta a mag, különben pont azt éred el hogy nagyobb felületen kened be mint kéne és összeragacsol mindent.
-
tjhooker464
őstag
Hi! Én azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni hogy a procimagra vagy a hűtő rézlapjára kenjek e pasztát? A boltban azt mondták, hogy jobb ha szétkenem a rézlapon és akkor nem folyik le a magrol. Sztetek lehet ezt így?
-
stpotty
tag
A ''nem kell kivenni'' az alaplapot úgy értettem, hogy nem csak úgy lehet felrakni a hűtőt, hogy kiszereled, de mivel gondolom van rá 15 perced, szerintem is vedd ki a házból.
-
Arius
aktív tag
Nos a többiekkel ellentétben szerintem jó ha kiszeded a lapot, és amit a dobozában találsz műanyag szivacsot, arra teszed, plusz karton alá és jó stabil asztalra...hogy miért? Azért, mert általában elég erőteljesen ''ráhúzza'' a leszorító a bordát a procira, annyira, hogy meg is hajlik az alaplap...gondolom Te sem akarod, hogy a kis csavarokon vagy tartópöckökön a házban ''álló'' alaplapod szépen eltörjön eközben...
-
Batman
őstag
Na az lenne a kérdés hogy mennyire nehéz hűtőt szerelni a procira, mert a jelenlegi hűtőmmel nem vagyok megelégedve 2500+ barton 2300Mhz-en játék közben wishperock 4 hőtővel 65 fok szerintem ez gáz!Alap állapotban kb olyan 50fok de ha bekapcsolom a cpuidel nevü progit az leviszi 36 fokra is!
Szal mennyire nehéz beszerelni egy hűtőt abit NF7-S lapom van!Ki kell szedni az alaplapot a házbol vagy ugy is be lehet rakni?Vagy inkább bízzam szakemberre!Eddig meg ilyet nem csinaltam de álltalában mindent megtudok szerelni amit muszaly!Szal kérném az ötleteketés a tanácsokat!thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest