- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem kamera gomb, kérem, AI-gomb! Kezünkben a Honor Magic8-ak
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Szerintem urbanjozsi a Kémek a Sasfészekben című nagy sikerű filmre célzott, de ott ugye a kémek nem üldögéltek hanem belibbentek, kilibbentek
Saját fejlemény: a vízsugaras vágás (egyelőre) nem játszik. Sajnos egész máshogy működik a dolog mint ahogy én azt megálmodtam
. Ha minden jól megy holnap feldaraboltatom a lemezt és marógéppel lesz a végleges fazon kialakítva. Már ha találok a közelben rendes CNC maróst
-
urbanjozsi
senior tag
Hello FID!
Nagyon pofás így feketén.
Egy-két saját tapasztalat: spray-el soha nem fogsz gyárihoz hasonló minőséget produkálni!
Nekem a legtökéletesebb házfestést, lakkhengerrel sikerült véghezvinnem. Itt arra kell figyelni, hogy a festék ne legyen sűrű! A legszebb eredményt, vagy autófényező segítségével, vagy porszórózás útján tudsz elérni.Ja egy vélemény: az alaplapi lemez élvédője kicsit "túlméretes" Vastag
Amúgy pöpec..........
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki, bár egy picit ciki hogy a RAM modulok nem rózsaszínűek
Komolyra fordítva a szót ha le is lakkozod akkor sokkal ellenállóbb lesz. A festékek (főleg a spray-k) magukban nem túl erősek. Felcsiszoltad, vagy legalább zsírtalanítottad a felületet festés előtt? Az is nagyon sokat számít. Amúgy ha lakkozod is akkor jobban jársz ha a festék matt és csak a lakk fényes (vagy selyemfényű vagy matt, ízlés szerint).
Szórakoztató elektronikai téren én is fekete hívő vagyok, bár láttam már néhány szép pezsgő színű hi-fi berendezést.
-
zodo
nagyúr
Én is melózok a Vu-n ,de roh@dt nehéz szakma ez a forassztgatosdi.
Főleg ,tapasztalat nélkül.Összeraktam egyszer a kapcsolást (anno linkeltem), de akkor nem vagy csak épphogy mozdította meg a mutatót ,pc-ről hajtva. Erősítő hangfalkimenetéről viszont , jó volt.
Másodjára már kapott 5 Voltot + IC-t + azt szabályzó pótit. Ekkor már tuti volt ,pc-ről is.
De nem sikerült mindezt átvinnem a panelra, elcsesztem ,mert ott ugye minden fordítva van és benézhettem valamit.Csapó három: Dádáám ,mükődik !
-
Pista0001
addikt
... a fizut várom...
Annyi haladás van hogy autoCAD-ben csinálgatom a vízsugaras vágáshoz a terveket. Még néhány szellőző nyílás van hátra de nem tudom hogy milyen legyen. Először ilyen kialakításra gondoltam, de 655 darab lyuk kéne
. Most valami egyéb kialakításon töröm a fejem.
-
Pista0001
addikt
Van egy rakás nagyon csöndes 6 centis ventim, ha a lapos kialakítás mellett döntök akkor is lesz huzat a házban.
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki bár a lábtér kicsit korlátozott.
Nálam is történt előrelépés, nem is kicsi. Megvan a végleges konfig
. DFI Infinity RS482 alaplap (integrált VGA S-Video kimenettel!! és DVI-D-vel felvértezve, ez utóbbi ugye HDMI kompatibilis
), AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2*512 Kingmax DDR400 ram (rózsaszín akár csak az alaplap hogy teljes legyen a harmónia
). A procit egy NorthQ 3390 típusú multimédia hűtő fogja hűvösen tartani. Alacsonyabb mint az I/O shield
. Annyi csak a probléma hogy nem kompatibilis az NB hűtővel, ezért egy Zalman NB-47J kerül majd a lapra. Van két SFX tápom, egy 200 wattos EverPower meg egy 450-es Gaba, még nem döntöttem el hogy melyik lesz benne, szerintem a 200 watt is bőven elég ennek a konfignak.
A másik jó hír hogy a házhoz is már megtaláltam az alapanyagot. A Mór utcai metalloglobus ad ki fél vagy akár negyed tábla alu lemezt is nem csak egészet. A terveimhez a negyed tábla (50*100 cm)is elég, meg ugye úgy olcsóbb is. Újpest városkapunál találtam vízsugaras vágással foglalkozó céget, holnap felhívom őket hogy mégis mennyiért vágnak (egy hódmezővásárhelyi cég honlapján találtam árakat, ők 60 forint/cm-ért vágnak 2-3 mm vastag lemezt). Már csak a fényezéshez kell megtalálni a megfelelő alapanyag forrást és utána már megy majd mint az ágyba sz@rás
Egy dolgot nem döntöttem még e, hogy a táp fektetve (szélesebb de nagyon lapos ház) vagy állítva (nagyon keskeny de relatív magas ház) legyen. A kocka szerű kialakításnál nem lenne probléma a normál méretű DVD meghajtó elhelyezése, a nagyon laposnál viszont igen
-
zodo
nagyúr
Jó lesz így feketén is , ídővel sem látszik majd rajta a kosz.
Hogy érted ,hogy mennyivel lasabb ?
Ha az elérési ídőre akkor "talán" lasabb a normál társainál ,de nem szoktam méregetni. Most megnézztem a kedvedért egy 4.7-es dvd-r lemezel: 4.35 gb / 110 db fájl = 20mp
Amúgy teljessen átlagos:Puffermemória: 2MB
Olvasási sebességek:
24 X CD-ROM
8 x DVD-ROMÍrási sebességek:
24 x CD-R
24 x CD-RW
8 x DVD-R
8 x DVD+R
6 x DVD-RW
8 x DVD+RW
6 x DVD-R DUAL LAYER
6 x DVD+R DUAL LAYER
5 x DVD-RAMurbanjozsi
Klassz lett a floppy csatis, venti áramellátás.
(Láttam a gányolósban) -
Jam zsöme a vu-ról beszélek!
A másik h már tök jól haladok bár a ki jelző nincs rendesen a helyén.
de már elkezdtem kábel harisnyázni meg ilyenek.
Meg elgondolkoztam h veszek másik tápot ami márkás és harisnyázott.
Meg szereztem egy néma tt 12cm-es ventit ez lesz a fedlapra belülről rögzítve, mert eléggé izzanak a dolgok így h majdnem mindenen víz van.
A cpu blokk is meg lesz Tody forum társtól, elég pofás lesz! -
-
nb18
tag
Köszi
Érintésre kb olyan melegek a táp hűtőbordái mint a vinyó, everest szerint 40fok,mármint a vinyó.Érdekes, de több órás filmnézés és másolgatás után sem melegebbEkkora helyen nagyobb rendet nem tudtam kreálni
Még a tápkábel összekötegelőzésén gondolkodom vagy valami kábelharisnya még nem tudom. A tervezés, és az eredeti dolgok kiszerelése 1-2óra volt, a lemezmunkák durván egy fél nap, összességében egy hétvége volt ( péntek du.,szombat, vasárnap már ketyegett
)
-
Pista0001
addikt
Ez lesz a végleges helye kábé fél centivel megemelve a szellőzés végett. Ha elfordítanám akkor a procihűtő alá is benyúlna. Azt a részt mindenképp szabadon akarom hagyni hogy elég levegőhöz jusson a proci és környéke, illetve ha szükséges lesz akkor kívülről tudjak odavezetni friss levegőt.
Az a wrc beömlő imitáció jó hely lehet akár a kijelzőnek is
-
TESCO-Zsömle
titán
Végülis ja. Én azt tudom, gogy Q6600-alatt komolyan droopolt a kicsike és bizonyos fesz fölött egyszerűen kifagyott. Szvsz Quad-procihoz kevés az a négy analóg fázis.
Mostani deszkán teljesen digitális 8-vázisú VRM van, olyan fajta, mint az ATI karikon.
Atomstabil feszeket ad.
-
zodo
nagyúr
Lehet viccelődni, de szerintem egy igen is jó tápegységről van szó!
Anno itt a ph-n vettem Sergio's -tól egy Hp D530 sff konfigot ,amiben ugyanilyen táp van.
Kis házban dondolkoztam ,így kiraktam a gyári alkatrészeket és beraktam (vga kari nélkül) a mostani konfigomat.Szóval az a táp (185W) simán elbír egy ilyen konfigot:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) int. vga HD3200
Amd 4850E
2x1 GB Geil 800mhz
Pioneer 110D dvd-rw
Samsung 160Gb-os vinyó
Néha mellé kelett raknom egy másik vinyót is , még így sem volt gond.Mindemelett a táp igen halk, inkább gyári 6cm-es ház ventit érdemes valami halkabb típusra cserélni, de ami igaz az igaz ,tényleg hosszú.
-
TESCO-Zsömle
titán
Igen. Mi ezen az érthetetlen?
sz:
Ha össze jön akkor gondolom bele megy egy q6600Áhh. Ki van zárva. Valami alacsony fogyasztású cuccot kap.
De ha van félmagas vga, akkor a 6cm magassághoz negyed magas vga kell
Nehéz lesz találniA VGA full-magas lesz, az alaplap mellett fog feküdni* és a ház alól szívja a levegőt.
*És egy ilyen lesz köztük:
-
zodo
nagyúr
Nem vagyok annyira rajta ezen a témán,hogy minden nap csináljak valamit ,ráérek.
Épp volt egy kis ídőm ,mikor szétkaptam a pio-t.Ha elkezdem (egyszer) akkor haladni fogok ,tempóssan.
De ehhez sok ídő kell ,ami elég kevés mostanság, max. a vázlatterveket tudnám rajzolgatni. Van egy másik fő probléma is ,hogy szét kell szednem a mostani gépem,ha másikat akarom építeni, de addig nincs gépem. Slimsata kábel még beszerzés alatt , ki tudja ,szerintem 2-3 hét is kellhet Tesco úrnak,hogy megkapjam. Vu meter prototípusát sem sikerült még tesztelni. Talán vasárnap összerakom a régi gépem és akkor legalább a ház kinézetén elkezdhetem törni a fejem. ( asszem fából lesz a-z-ig, pio előlap nem játszik ,de még tényleg nem tudom ) Sajnos, így állok. Amint lesz kézzelfogható eredmény, hozzom a topikba.tukko1 Eject gomb, úgy már tetszetős. Nincsmit.
-
zodo
nagyúr
Persze.
Úgy is terveztem,hogy meghagyok jópárat.
Kapcsolók helyét már kitárgyaltuk, megmarad szellőző nyílásnak (amihez ajánlottál piaci magnó rácsot ) vagy még usb ajzat helyéül is szolgálhat.
Még nem mertem rákérdezni,hogy halad ? Bíztos jelentkezik,ha kész lesz vele.
Nekem meg, ráér egyenlőre. Jövőhéten legkésőbb csörögni fog a telefonja. -
zodo
nagyúr
Csak leírtam milyen hülyeségek vannak Arra gondoltam.
Nem csavarozom mert ötletem sincs h csináljam
Anno egyszer csínáltam rétegelt lemezből egy pc házat. Abban úgy oldottam meg a táp rögzítését,hogy leszedtem a táp borítását és a belsejéből kifelé adtam neki egy pár db csavart, aztán visszaraktam a borítást. Persze az egy gagyi noname táp volt. -
zodo
nagyúr
Akkor most így marad.
Inkább színre fújom ,ha kell. Meglátjuk.
Micsoda, marketing szöveg.Te tudod, de miért nem csavarozod ?
Amúgy az istenért nem akar összeállni a fejembe valami házterv féleség az elrendezését illetően. Pista0001 is idejön ,ezzel a fejreállított ötletével csak bonyolítja a dolgomat.
Régebben én is elkondolkoztam rajta, később visszatértem az álló házhoz csak szemből nézve ball oldalra tenni az alaplapot. Nem tudom így is úgy is kocka vagy téglatest. Pedig jó lenne nekiállni,mert lassan a lakásfelújjítás is kezdetét veszi nálunk akkor aztán nem lesz ídőm ezzel játszani.
-
tukko1
aktív tag
Én elvileg ma rakom össze az 2x20 OLED usb-s kijelzőm [link]! Ha esetleg valakinek van ilyen igénye 8000-ért tudok még szerezni! Vagy van még egy 2x24-es piros[link], az is usb-s, zsír új, ez azonnal vihető 6000-ért! Amúgy én is HTPC-t építek! A belseje már megvan, csak a külseje van romokban [link]!
Most éppen egy slot in-es dvd-romra vadászom, mert újan elég drága! Ha esetleg valaki tudna azt megköszönném! Mindegy, hogy notebook vagy desktop!
A ház előlapját miből lenne érdemes vágatni, aluból vagy acéllemezből? Színtereztetni szeretném majd! -
zodo
nagyúr
Ezt ,miért is.
(#153) FID : megelőztelek.
(#154) FID : ilyeneket én is találtam, de mint írtam ezek nem tetszenek és tehetség híányából adódoan össze se tudnám rakni. (ha nekem szántad)
Ha magad nézed akkor én inkább valami "komolyabbat" keresnék. ( több ledből állót és sztereo-t )
Esetleg a már ajánlott ph-s apróban csináltasz magadnak (ha nem tudsz) egy 4 soros kijelzőt lcd kijelzőt usb-ről hajtva. LinkVagy egy ilyet , ez szép darab
Szerk: Hát sok sikert,szerintem azt régen mondták neked. És itt az usb-s elérhetőség, kijelzőhőz-
-
zodo
nagyúr
Nem adom fel.
Ilyenek viszont vannak: Számítógépház fából és Egyedi ház születik fából!
Mondjuk a babusz nem is annyira hülyeség ,talán jól szellőzik.Most vettem az írót nem akarnám eladni ,majd csak lesz hozzá tápcsati.
Álmomba nem gondoltam,hogy nincs hozzá Mo.-on kábel.
Milyen másik íróra gondolsz ? -
zodo
nagyúr
Áááá ne is kérdezd.
Letörtem ,mint a bili füle a dvd íróm miatt.
Teljessen ki vagyok,hogy ebben az országban semmit nem lehet kapni, amit igen azt meg horroráron.Atuci,sem tudot segíteni csatlakozó ügyben.
Elkezdtem rajzokat gyártani,de nemigazán haladtam. Sehogyse látom a jó elrendezést,hogy használható is maradjon. Mindenfelé járnak a gondolataim,lehet,hogy kocka házat kéne építeni vagy fából összedobni az egészet, persze igényesen.
Amint lesz valami a haladás utján ,megosztom veletek.
Köszönöm az érdeklődést. -
TESCO-Zsömle
titán
Nálam egy SATA-s van. Scythe idén dob ki hozzá kábelt.
Az egyetlen ok, hogy vettem egyet, hogy ennek ugye rápattintós a motorja, így akármilyen pozícióban elhelyezhető, amár átlátszó ajtó mögött is.
-
-
zodo
nagyúr
Na, ez jó lett !
Melyik -melyik, piros a power és zöld a hdd ?
Nem mertem bevállalni a csillogó villogósokat
Bár a képek most tényleg nem élvezhető minőségűek,de bíztos jól mutatnak.
Mondjuk elég nehéz helyzetbe vagy a müanyag borítás véget ,előlapügyileg.
Úgyhogy ,dupla gratula.Vu méter: igen az a poti, tényleg nem árt a szabályozhatóság véget. De ez bíztos,hogy a hangerő csökkentésére ill. emelésére kell ,hogy változzon a kilengés mértéke?
Segítség kérés ügyben: előszőr várjuk meg az enyémet ,milyen lesz, aztán visszatérünk rá. Igen én is olyat kértem ,hogy a tápra lehessen kötni ill. 3.5 jack dugó legyen a bemeneti ágakra kötve. Sajnos nem gondoltam erre a "vezetékes póti" kérdésre ,
de ez még csak a prototípus lesz.Egyenlőre örülők,hogy végre nekilátot elkészíteni.
Szerk: (#94) FID:
Nem értek a témához,nem vagyok elektrotechnikus.
Szerintem ízzó, mert ez világította a kazit. Vagy a bíztositék is világít ?
De mért nem cseréled ki kék ledre? Mert van hozzá kék plexi burkolat is csak most levettem,hogy le tudjam fényképezni.
ha 6 v-os akkor menni fog a táp 5 V-ról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő