Új hozzászólás Aktív témák

• magyarzoltan

tag

válasz valakky #6081 üzenetére

Nálam Qbit vagy transmission megy jellemzően 500+ aktív torrentel ( letöltés 1gbit unlimited max 3 torrent , feltöltés 1gbit korlátlan szál) Qbit erre csinál AVG70% körüli terhelést 6GB ram write cache-el mondjuk a mentés közepesen gyors raid0 tömbre megy külső vezérlővel e-satán kb 200gb ssd cache-el, nyilván elég sokat számít hogy a CPU-nak nem kell másodpercenként újra számolnia mit hova a tökömbe írjon. Emellet Plex ( priorizált folyamatként ) 1080p-t átviszi TV-re bár ha bele tekerek akkor érezhetően lassabb mint ha nem futtna torrent ( itt a forrás 4x4tb Jbod szintén 200GB ssd cache-el VAGY 5x5TB sharepoint meghajtó kb 100gb ssd cache-el. Szóval nyilván az sem árt ha van egy bika routered ami el tudja kezelni ezt a terhelést hálózati oldalról. Sajnos egy ilyen kb 50e környékéről indul de kell. Nekem anno pl az azthittem elég ide routerem volt a szűk keresztmettszet. Emellett fut 6db onedrive kliens, 3db Google drive, 1db backup progi, Jdownloader, Stablebit Scanner \ Drivepool \ Cloud drive nevű progi és az RDP. HA jól paraméterezel és skálázol a a kis gyösz CPU-ból ki lehet hajtani ezt a rendszert DE a 16gb ram kell alá. Én ezt kezdem korlátnak érezni. Most azt vvizsgálom az 1 éves teszt időszakba hogy meg tudom el oldani hogy az erőforrás igényes dolgokat kiszervezzem Azure vagy AWS alá, vagy vegyek egy GEN8-at ( bár ott is a 16gb ram maximum lesz a gyenge pont )

Új hozzászólás Aktív témák