- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
ékszíj #46468 üzenetére
Egyetértek SeniorTilla-val, itt most a legjobb megoldás az lenne,ha vennél egy mély lélegzetet, megszabadulnál a laptoptól, leírnád a tanulópénzt és vennél valami használható laptopot. Minden egyéb procedúra ezzel a laptoppal csak önkínzás. Ez egy 10! éves BELÉPŐSZINTŰ! modell! Engedd el!
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
ékszíj #46415 üzenetére
Nem.
Azt írtad,hogy egy 2007-es HP 530-as laptopról van szó.Azokat Core Duo vagy Celeron M procival szerelték, 2GB RAM-ig bővithető.
A képeken,amiket beraktál ide Asrock alaplap van HP helyett, i5 proci, 8GB RAM és egy HD6790-es VGA kártya van.
A Sandy Bridge-es alaplapok kb. 2011-től vannak forgalomban, ahogyan a HD6790-es is.
Ezek szerintem egy asztali géphez tartoznak, nem a laptopodhoz.
A laptopodban az alaplap biztosan HP, a perifériák pedig a HP beszállítóitól származnak. Asrock cuccot még nem láttam HP laptopban.
Nézd meg AIDA64 progival a laptopod:
Az enyém így néz ki: -
SZIGMA
aktív tag
válasz
ékszíj #46401 üzenetére
A dátum pedig a CMOS elem miatt áll vissza, azt is cserélni kellene (az elem nem drága, csak ugye szét kell hozzá szedni. A(zt a) szervizt itt most kilőttük, vagy megpróbálod magad netes leírás alapján vagy ha találsz valakit, aki segít a vinyócsere-újratelepítés ügyében, akkor rábízod ezt is.
-
ékszíj
csendes tag
válasz
ékszíj #46399 üzenetére
Meghánytam-vettem. Nem reménykedem. A szervizesek tényleg jól becsaptak, nyilván az lett volna az alap, hogy újrahúzzák a gépet és feltelepítenek rá egy (jogtiszta) windows-t. Elkérnek max. még pár ezer forintot.
Most már asszem annyiban hagyom, nem írtam eddig, de van egy olyan probléma is, hogy amikor kihúzom a konnektorból, és aztán újra visszadugom a konnektorba, a dátum mindig 1980-ra áll. Bár ez lehet, hogy normális, mert nincs aksija. Csak tápról megy. -
-
Sefter
veterán
válasz
ékszíj #46389 üzenetére
A képek alapján nem a gép a szűk keresztmetszet.
Amit tennék:
Új hdd (vagy ssd), mert a 80% -os állapot csak romlani fog (ha van rajta fontos adat nem éri meg kockáztatni, hogy elveszik). Újra telepíteném a win7-et, de teljesen felesleges az ultimate verzió. Ez így egyben (csere+telepítés) kijött volna egy rendes helyen (kis túlzással) a 15-ből amire lehúzott az a barom... -
SZIGMA
aktív tag
válasz
ékszíj #46375 üzenetére
Szia!
Nem a proci pörög 100%-on, a RAM meg 65%-on?
Feladatkezelőben rá kellene nézni, hogy mi eszi a rendszered.
Bár az én meglátásom szerint egy másik vinyó kell bele, arra meg úgyis új rendszert kell tenni, szóval a probléma megoldódna. ÁMDE, mielőtt ebbe belefognál, leírnád milyen processzor van a gépben és mennyi RAM? Mert azért egy 7 éves alapgép már nem biztos,hogy hozza a felhasználói élményt a mai RAM-ra éhes böngészőkkel.Pláne,hogy ha jól látom 2GB-ig támogat az alaplap, amiből 1-et a WIN7 meg is eszik helyből.A 15k meg rengeteg....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest