Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackdog
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
No, hat erdekeseket irsz, ill. sajnos semmi ujat.

Ugyvezeto vagyok egy jarmufejleszto cegnel, ahol en is rengeteget excelezem es bizony sok grafikai programot hasznalok.
Nekem a halalom, ha kis felbontasu a kijelzo. Egyreszt mert a mai vilag elkezdte a keparanyokat megvaltoztatni, szerintem ertelmetlenul. Filmnezesre lehet valoban jobb a 16:9. De dolgozni nem. A 4:3-bol a 16:9-be eljutas ertelmetlen volt. Nekem szemely szerint a 16:10 meg elfogadhato volt. Ma is ilyen 30 colos monitor elott ulok, ha nem hasznalom a 15,4-es notimat, amin a mar irt 1680x1050 felbontas van.
Mindamellett, hogy a kijelzok egyre alacsonyabbak lettek, a microsoft egyre vastagabb talcakat, menuszalagokat (Office) kezdett el hasznalni. Persze a tobbi szoftvergyarto koveti oket. Ennek eredmenyekeppen ma egy excel eseteben joval kevesebbet lat az ember egyszerre. De hasonloan egy word-doksi irasanal is, ha egyszerre akarsz megjeleniteni ket oldalt (allo A4), akkor rendkivul aprok a betuk.
A 90-es evek vegen win2000-rel office-cal egy 22colos crt-n, csak igy irtam leveleket, dokumentaciokat.
Nekem szemely szerint az uj 15,6 colos 16:9-es kijelzoju notikkal az a bajom, hogy mar tul nagyok. Ertsd hosszuak. A 17 colosak pedig szerintem konkretan asztali szamitogep helyettesitok. Ekkora notebookokkal nem szaladgal napi szinten valaki munkaba. Az arra van, hogy ha vinni kell, akkor megis konnyeden mozdithato legyen. Mondjuk 5-szor egy evben.A mai 14 colosak olyan hosszuak, mint az en korabbi 15,4 colosom. Ezert gondolkodom ilyenben.
Termeszetesen elmentem bolta nezni egy fhd-t, de hat azon kivul, hogy neztem, nem igen tudtam programokat (Catia, Nx, Word, Photoshop) kiprobalni rajtuk. Ezert kerdeztem, hogy hasznalat kozben van-e valakinek tapasztalata.
De ezek szerint akkor nincs itt a forumon olyan, aki napi szinten hasznal 14 colos fhd vagy qhd kijelzos notit, monitor nelkul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Gumi és felni topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Háztartási gépek
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- MSI Prestige 14 AI Evo C1M
- Acer 15,6",Intel(2,58Ghz)8-16GB RAM,akár 1TB SSD,jó akku,jó állapot
- ThinkPad 15,6",core i3 6100u(4x2,3Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,Jó akku,nagyon szép állapot
- Asus Zenbook UX333FAC Screenpad 13" i7 10.
- 4K ÉRINTŐS Dell,15,6"core i7 (8x3,3Ghz)GT750 2/4GB VGA,8-16GB RAM,Vil.bill,SSD,jó akku,Win.11,SZÉP
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Pyttawrx