- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PR0JECTNR56 #2103 üzenetére
Utóbbi... U6 két kollégának is van, Angie, Layla is talán.
-
-
Nem, te azt írtad, hogy idézem: "vegyen mindenki egy sundámbundám 10 méteres hdmi-t, és kérjen kölcsön egy több százezreset is...majd 10 méteres hosszon nézzen mindkettőn 4k HDR-t...és tráráááá...van különbség a digitális jeltovábbításban....". És ez nem releváns teszt, mert lehet a sundámbundám hdmi 1.0-t (vagy még azt se) teljesítő kábel, a másik meg hdmi 2.0a (ami a minimális követelmény a 4k HDR-hez) és mindjárt csalás az egész és azt hozza ki, hogy lásd megéri a "több százezres".
-Skylake- általi felvetés lenne releváns: két azonos szabványt teljesítő hdmi kábel (pl hdmi 2.0a, annak megfelelő maximális hossz) esetén van-e különbség a képben? Szebben megy-e át a "több százezres" kábelen a digitális jel? Szerintem
-
De nem minőségi kérdés, nem az van, hogy nem teljesíti azt, amit ígérnek.
Hdmi kábelről nem találtam szemléltető példát, hogy mi a különbség az egyes szabványokhoz tartozó kábelek fizikai jellemzői között, ezért kénytelen vagyok ethernet kábel példát hozni. Csatlakozó ugyanaz, mégis a cat5e 1000mbps sebességéhez képest a cat7e 10000mbps-t tud (vagyis egységnyi idő alatt 10x annyi adat megy át rajta): -
Összemosod a sebességet az adattal, és így próbálod azt a látszatot kelteni, hogy nincs igazunk. Az, hogy egy kábel nem 4k sebességű nem jelenti azt, hogy másképp megy rajta az 1000111, csak annyit hogy lassabban. És szétesik a kép, mert egységnyi idő alatt nem megy át annyi adat, amennyi szükséges. Képletes példa, hogy egy tölcsérrel töltöd a vizet, ha vékony a cső a tölcséren lassan folyik, ha vastag gyorsan. 1.0-ás hdmi kábel a vékony tölcsér a 2.1-es a tízszer olyan vastag...
-
Ne legyél már demagóg
Hdmi szabvány a 1.0 (2002) óta most a 2.1-nél tart (2017), 10x olyan sebességre képes az utóbbi, mint az előbbi (és ha egy 1.0-ás kábelen próbálsz áttuszkolni 10x annyi adatot az nem fog menni...) . Ehhez a kábel is változott, pont úgy mint az ethernetnél. Persze lehet ezt azzal magyarázni, hogy mert az audiofil hdmi kábel és 100e, de ez a hifikavics szintje...
-
A példád arra volt jó, hogy szalmabála érveléssel próbáld az igazad bizonyítani. A "sundámbundám" hdmi kábel ha nem teljesíti a szabványt, akkor nem viszi át a jelet úgy, ahogy egy szabványos kábel. Ugyanez a 380 amp átkábelezése: az már amp, vagyis a DA konverzió megtörtént, analóg jel rohangál rajta.
Az AK meg pont úgyanúgy színez, mint a többi gyártó, tiszta zene egy akusztikus koncertteremben van (vagy ott sincs, mert maga a terem is hozzáad-elvesz).
A digitális jelátvitelben 10001100 közlekedik, ha nem ugyanaz érkezne meg, akkor ha sokszor átmásolod a Haboru_es_beke.docx-et Zabhegyezo.docx lesz belőle?
Ellenben vannak konverziók, pl a flac-ból lesz bt-képes adatcsomag, majd vissza ezek már beleszólnak a hangba.
-
Most tegyünk pontot ennek a USB2-3.1 vitának a végére, a további hozzászólásokat mondjuk itt vagy privátban lehet folytatni. Akinek kicsit is van szeme látja mi itt a végeredmény, ki az, aki próbálja vélt, de nem valós igazát a végletekig bizonygatni mókolt kábelekkel és egyéb hülyeségekkel.
-
-
válasz
darvinya #1925 üzenetére
Egyelőre te mész szemben az autópályán... Emellett kerek, érthető mondatokat se sikerül írni, így aztán mégnehezebb lesz meggyőznöd bárkit.
Csak próbaképp rádugtam telefonra egy PC-s usb-c-s külsőHDD-t és szó nélkül ment....
szerk: mindkettő usb 3.1-esJah és nem lehet, hogy Tulku rád értette azt, amit írt
-
válasz
darvinya #1916 üzenetére
"Másik, hogy gyárilag hozzáadott USB-jack átalakító csak egy aljzat kapcsoló, és USB C aljzatból analóg jelet kap-ad át."
Ne terjeszd már itt is ezt a hülyeséget, x+1 alkalommal volt már cáfolva. Nem csak ez létezik, sőőt.
szerk:
(#1918) Yofej75 nem jó célszemélyt választottál, konvergál az esély a nullához, hogy meggyőzd. Ész érvek, specifikációk és adatok nem nagyon hatnak rá, csak mondja a magáét.A szerkesztettre:
ráadásul direkt be is csukja a szemét, nehogy meglássa
-
Az XB10 szerintem kifutott már, ahogy nézem a Mo-i forgalmazónál már nincs, így ebay, amazon...
A BTR3 van a fiio.hu-n.Az U6 nem kapható, néha elő-elő fordul egy-egy eladó példány, amire rögtön lecsap bucsher
Nekem a hangképe annyira nem jött be, az APEX rohadt jó benne. Viszont az U18, na az az igazán jó!
-
-
Streamelt forrásra gondoltam, tökmind1, hogy spotify vagy tidal (tudom, hogy tidal most épp). Ak70 II-vel jobb volt ahogy mondta, csak ott nincs
spotifytidal
Jobb hanghoz nagyobb méret kell, van egy szint, ami alá perpillanat még nem tudnak menni, ugyan Tulku próbálkozik, mert az SP1000-ről nem volt már hova, de...(#1650) s4tch ez a DAP-ról fejes nekem zsákutca volt, most az AK300+amp-pal már nem lenne az, csak kéne egy amp... És méretben messze van az XD05-höz képest...
-
válasz
#16820480 #1526 üzenetére
Ühüm, az a nem a legjobb kamera az OP5 esetén azt jelenti, hogy konkrétan szar
Még a 3T-hez képest is, ami nagy szó.
(#1525) s4tch Mondanám az OP3T-r is, de legjobb esetben is több mint 1 éves telefonról van szó, az 5 sem sokkal fiatalabb és az én tapasztalataim szerint olyan 2 éves korukban mind elkezd titanicot játszani.
szerk: Xiaomi Mi8 nem OP, ott nincs FaceID, max vmi program, ami tudja ezt. A FaceID az OP sajátossága, 3T-től kezdve.
-
válasz
darvinya #1507 üzenetére
Ne keverd már a szezont a fazonnal
Én annyit írtam, hogy a digitális jeltovábbítás folyamán nem változik az adat.
Ennek pont semmi köze ahhoz, hogy a forrásfile konverziója során EQ történhet-e vagy sem, mint ahogy ahhoz se, hogy a konverziók során változhat-e az adat. -
-
-
Az mp3-flac témában újfent kifejtette mindenki az álláspontját, a két tábor (ABX tesztel ha nem hallod: nem hallható <> hallható) nem fogja meggyőzni egymást, csak hsz-cunami keletkezik, aminek semmi értelme.
A témát fejezzétek be, minden új hsz törlésre kerül.
Át lehet fáradni az Off topikba a témával.
-
-
Tegyük fel, hogy 30%-os haszonnal dolgoznak, akkor a 3000$-os fülesen keresnek durván 1000-et. 1Db-on. Az U6 900$ volt, vagyis hármat le kellett gyártani ugyanannyi haszonhoz (és lehet, hogy kisebb volt rajta a haszonkulcs, így lehet 4 is kellett): sanszos, hogy több ideig tartan mindez (alapanyag, elkészítés, postázás), mint 1db U18T. És ha emellett rendelnek annyi U12-18-at, ami a kapacitásuk jórészét kitölti akkor nem sok értelme van kevesebb haszonnal kecsegtető fülest gyártani
-
-
válasz
#71562240 #1202 üzenetére
Teszek egy próbát
3-4 éve én is azt mondtam, hogy a DAP igen messze van az asztalitól. Ez mára már nem igaz, egy SP1000 (vagy akár már az AK3XX széria) is megközelíti-eléri egy olyan 200-250e-s asztali DAC szintjét. Nem erősítésben, hanem DAC szinten. De ugyanez igaz a fülhallgatókra, régen a W4 volt a sztár, igen messze volt a kedvenc fejesemtől. Ma már az U18 igen közel van hozzá, ha ilyen ütemben fejlődik a technika, akkor már csak a kényelem az, ami miatt fejhallgatót érdemes használni....
-
válasz
#16820480 #1185 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy nagyon nincs is hova lépniük... Az SP1000 már asztali DAC-szint (persze a kb tized árú), ha nem akarnak saját maguknak konkurenciát teremteni azt a hangot nem vihetik lejjebb. Offiine Tidal valszeg nem néprétegek kívánsága... Viszont van gyorstöltés, 8magos proci (Se100, sp1000)...
-
Te
De pl sheratan meg nem, neki kell az, hogy a forrás Tidalt tudjon bár a kisördög bennem van, hogy mikor fogja ezt feladni azért, hogy normálisan ki legyen hajtva az az U6
LDAC-ra kíváncsi vagyok, de sztem messze még az az idő, amikor olyan eszközt gyártanak, ami ki tud váltani egy komolyabb DAP/DAC-ot.
-
Kinek a pap, kinek a lánya
Nekem sok az U6-ban, nem tudnék vele perpillanat együtt élni, pedig a tere nagyon bejön.
Persze, hozzá lehet szokni a mélyekhez, de minek, ha más hangzást szeretek alapvetően? Megtaláltam azt, ami tetszik, nem az alapján választok fülest, hogy mi a hype éppen (U6). Na jó, egy U18-ra lecserélném
-
Formája is az N40-hez hasonlít, annak a továbbgondolása.
Tulku mindkettő hybrid, szerintem összevonták a két vonalat (N40-K3003) és ebből lett az N5005. Hangzásban meg a jól eladható az irány.(#1098) s4tch nekem is bejön a W60 hangja, picit melegebb, mint ami az én ízlésem, de még pont azon a tartományom belül, ami megszokható. Viszont kíméletlen a mastereléssel: kellett szelektálnom zenéket, amik eddig fejessel elmentek rajta hallgathatatlanok.
Összehasonlítottam egymás mellett az U6-tal és nálam a W60 nyert. Az U6 tere jobb, de nekem túl sok benne a mély. -
-
-
Primo közepe nem kiemelt szerintem csak a magas van kicsit (másnak nagyon) túltolva, élesre véve. Ha leveszem azt, hogy sok a magas, akkor térérzetben, részletességben, megjelenítésben valahol a W4 szintje, párhuzamosan hallgatva a B400 elbújhat mellette.
Az U18-al ne gyere, az etalon nekem is. Vmi olyat keresnék olcsóért
A Mojo még mindig nem a musthave eszköz
-
válasz
monti0222w #847 üzenetére
Az én Primomat már nem fogod meghallgatni mert eladtam jó ideje
Schawo-nál kopogtass, övé (de mint írtam nem hiszem, hogy az a te fülesed, az enyém se, abban még nekem is sok volt a magas)
(#846) bucsher , (#848) ∂яσнυη: Lassan szervezhetünk egyet, rég ettem kínait
-
-
Egy az Aurvana. Annál 5x nagyobb tér, 5x részletesebb hang, 5x... Ezt nem magyarázod be
Saját tapasztalat alapján kb a 10e-es kategória, ami ár/értékben a legjobbat nyújtja. Afölött már nem lineáris a hangminőség-javulás az elköltött forintokkal arányban.
Persze, lényegesen jobb a K3003, de abban a magasságban az ízlés is lényeges, meg a szinergia a forrással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest