- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
Ferenczi Áko #2089 üzenetére
Aha, akkor jó, hogy épp tegnap vettem gyári Honor töltőt.
-
Exian
addikt
válasz
Ferenczi Áko #2087 üzenetére
Ezt javasolják a szakik, én csak ezt mondtam. Én sem szoktam tudni betartani. Illetve, azt igen, hogy 20% alá ritkán engedem. Viszont 100%-ra szoktam tölteni.
Előző telefonommal is így csináltam, 5 évesen is még tökéletes volt az akku, simán bírt egy napot.
Leginkább a teljesen lemerites a fő gond, amúgy eleve úgy van elvileg a töltés optimalizálva, hogy 80% felett lassítja a töltést. Legalabbis nekem ez be van kapcsolva, előző telefonon is be volt:
Azt hiszem ez azt jelenti, hogy ha azt érzékeli a telefon, hogy sokszor "rajta felejted" a töltőt, akkor egy idő után nem tölt 80% felett, csak ha használod, vagy valami ilyesmi.
-
Exian
addikt
válasz
Raisen1989 #2083 üzenetére
Nekem is ilyen tokom van, kettő is, amiken hátul a kamerák előtt egy elhúzható védő van.
Ezek azért is jók, mert van a hátuljukon egy kihajtható fém gyűrű, amivel ki lehet támasztani, plusz annak a közepe egy nagy fém karika és így mágneses autós tartóra stabilan rárakható. Csak nem ócska kicsi mágnessel ellátott tartó kell, hanem amin jó erős mágnes van.
A GSM boltos dolgokkal vigyázz. A képen a baloldali, szürke betéttel ellátott tokot 4000 Ft-ért vettem ilyen helyen, a másik, full feketét 1000 Ft-ért Temuról. Teljesen tök ugyanaz a kettő, csak színben van eltérés, de amúgy minden millimétere ugyanaz. Persze, egy GSM bolt kénytelen más árakkal dolgozni, helység bérleti díj, alkalmazottak bére, tulaj haszna, nagyker haszna, stb. Hát ez van.
Akku: az a legjobb, ha 20 és 80% között tartod folyamatosan az akkut. Nem jó teljesen lemereíteni és teljesen feltölteni sem, sosem. Ez manapság a sok szaki által javasolt eljárás.
-
Exian
addikt
Huh, ez jó gyorsan tölt, amikor írtam a posztot 15:51-kor, akkor dugtam rá, 21%-on volt. Most 16:17-kor már 75%-on van. Ez azért túlzás, gondolom az akku kevésbé szereti hosszútávon, úgyhogy napi töltésre másik kábelt fogok használni, ami nem tolja maxon. Viszont időnként jó, hogy megy ez az extra gyors töltés, és legalább minőségi a töltőfej.
-
Exian
addikt
Ki milyen töltőt használ a telefonhoz?
Én múltkor rendeltem Temuról egy elvileg 65W-os töltőt, hát nagy kamu, egyrészt a töltő bár szerelési minőségre nem rossz, de hab könnyű, el tudom képzelni, milyen minőségű és mennyiségű alkatrész van benne. Borzasztóan lassan is töltötte a telefont, próbáltam többféle kábellel is. Van rajta USB-A és USB-C kimenet is.
Aztán próbáltam a korábbi telefonom (Huawei P30) töltőjét is, szintén nagyon lassan töltötte vele, pedig a P30-at tudta gyorstölteni.
Na hát begurultam és úgy döntöttem, hogy megérdemli a telefon a gyári töltőt, úgyhogy vettem egy HONOR gyári töltőt. Ebben van is anyag, brutál nehéz a töltőfej.
Ezt rádugva azonnal írja, hogy szuper töltés és még azt is kiírja, hogy Max. 66W, tehát frankón kompatibilis a telóval.
Oké, nem is az a 3000 Ft-os Temu kategória.
-
Exian
addikt
válasz
V.Stryker #2064 üzenetére
Én is. Amennyire mindig is vágytam az ívelt kijelzőre kb. a Samsung S7 Edge óta, annyira nem tetszik most a 200 Próban és nagy örömmel veszem elő a Huawei P30-amat meg a Samsung A72-met (másodlagos, harmadlagos telefonoknak használom őket még mindig).
Azt hiszem mégsem annyira jó móka ez az ívelt kijelző. Csak amikor nagyriktan kezembe került valakinek az ilyen kijelzős telefonja, nagyon tetszett, de így huzamosabb használat után azt mondom, hogy ez felejtős.
A legjobb eddig a P30 volt, annak a kijelző mérete is pont a legjobb volt.
-
Exian
addikt
válasz
jansky1 #2043 üzenetére
Ez szerintem messenger hiba, mostanában sokaknál tapasztaltam hasonló problémát. Most pl. a feleségemmel is SMS-ben (vagyis RCS-csevegésben) írkálunk, mert azt mondta, nem tud messengerben írni (nem küldi el neki). Pedig neki Samsungja van (A56), ráadádásul tök új. Szóval, nem feltétlenül a Honor 200 Pro-hoz kötném a jelenséget.
-
Exian
addikt
Hol tudom azt kikapcsolni, hogy ne ébressze fel a kijelzőt, ha megemelem/megmozdítom a telefont? Hiába kapcsoltam ki itt, továbbra is feléled a kijelző, ha megemelem a telefont.
Valahol máshol is kell/lehet ezt állítani?
-
Exian
addikt
válasz
Kronos3000 #1884 üzenetére
Jah. Csak a 60fps-t rendesen legyalulták, az eredeti felvétel szép sima, egyenletes, a kész híradó anyag eléggé darabos, kicsi fps-es.
-
Exian
addikt
Nah felkerült a hiradó, amibe beraktak két rövid videórészletemet, amit a telóval csináltam
Azok az én videórészleteim (innentől), ahol kiírták, hogy "Forrás: Pécsi Kulturális Központ" (mivel ott dolgozom). Egyébként itt már sötétedett (20:00 körül volt), szóval itt már nem volt tökéletes a fényviszony, már magasabb ISO-val dolgozott a gép...
Azt hittem, többet beraknak, nagyon sokat videóztam egész nap, de sebaj.
-
Exian
addikt
válasz
V.Stryker #1877 üzenetére
Másik opció (én így szoktam), hogy lehúzod valamelyik kezdőképen (nem fentről az értesítési sávot vagy a beállítások pánelt) és ott a kereső sávban ez az ikon:
Annyi a különbség a kamera app-ban lévőhöz képest, hogy ott az igazából a Google Lens, ez pedig kimondottan QR kód olvasó.
-
Exian
addikt
Na megvolt az első éles bevetésem a telefonnal, ami a videózást illeti
A felvételek lehet, hogy a helyi TV esti híradójában láthatóak lesznek
Egy rendezvényt csináltunk tegnap és a helyi TV-től csak egy rövid ideig tudtak kint lenni, de a rendezvény 16h-21h között zajlott, én voltam a fotós (azt rendes tükrös géppel csináltam), kérték, hogy ha tudok, csináljak rövid snitteket, mert a ma esti híradóban leadnának egy összeállítást.
Mivel az SLR gépem videó tudománya már nem a legtutibb, gondoltam a telefonnal csinálom.
Nem is csináltam eddig videókat vele, de így most visszanézve egész jónak tűnik.
Hát kíváncsi vagyok, hogy felhasználják e és ha igen, hogyan.
-
Exian
addikt
Ja és még annyit ehhez, hogy ha nem hajlandó adásvételit írni, akkor meg rögtön tudhatod, hogy valami nem kerek a történetben. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül megszívnád, ha megvennéd, max. annyi, hogy nem feltétlenül biztos, hogy ő tényleg csak úgy eladhatja a cég telefonját... Kivéve ha ő a tulaj, mert akkor miért ne, de lehet, hogy csak egy dolgozó, aki ezzel seftel, de amúgy hivatalosan nem tehetné meg. Én ezesetben is kerülném, mert ha a cég valamiért berág emiatt, akkor gond lehet.
Tehát, ha hajlandó az eladó rendes, normális szerződésre, akkor szerintem nincs gond, ha nem, akkor én hagynám.
-
Exian
addikt
válasz
feelurself #1852 üzenetére
Adásvételi szerződés, tanúkkal, amiben ez rögzítve van így, ahogy írtad, hogy az eladó vállalja, hogy a készülék "tehermentes" és saját (ezesetben a cég) tulajdona. Én így csinálnám, illetve csináltam hasonló helyzetben.
A szerződésbe persze bele kell írni a telefon pontos adatait, sorozatszámát, IMEI számait, ésatöbbi.
-
Exian
addikt
Lehet, hogy már kaptál rá választ, akkor bocs: én ma kipróbáltam kollégám kétféle vezetéknélküli töltőjével, az én vastag tokomon keresztül is ment a töltés.
Egyik az gyári Samsung töltő volt, a másik egy noname powerbank, ami egyben vez. nélküli töltő is.
Én valószínűleg majd egy ilyet veszek, vagy van jobb ajánlás?
-
Exian
addikt
válasz
klimokrisz #1849 üzenetére
Én is tervezek ilyet, ha neked netán előbb lesz, beszámolhatnál majd a tapasztalatokról.
Én most egy ilyet rendeltem:
Honor 200 Pro Premium Hybrid Armor Kickstand tok, kameracsúszka, ütésálló, felső védelem, ezüstDe ez előröl ügye nem védi.
Most jelenleg pedig egy egyszerű flip tokban használom, de én főleg a kamerát akarnám védeni, azért rendeltem azt a csuszás tokot, amivel el lehet takarni a kamerát, amikor nem kell.
Az általad linkelt tok úgyhiszem nem védi a kamera üvegét.
-
Exian
addikt
Milyen router pontosan, amivel gond van? Ez amúgy előfordul más telefonokkal is, sőt, még laptoppal is, hogy bizonyos routerekkel eleve egyáltalán nem tud csatlakozni, vagy eldobálósan. Sokszor hívnak ki ilyen esetekhez (másodállásban számítástechnikai szervizeléssel meg hálózati dolgokkal foglalkozom). Nekem eddig mindenhol ment a telefon, igaz, szolgáltatói routerrel még nem próbáltam. Nekem UPC/Vodafone/One routerekkel volt eddig mindig is a legtöbb gondom.
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen telót tegnap, Huawei P30-ról váltottam, sajnos azt 5 év után, karcmentes állapotban egy sz@r töltővel kinyírtam
(illetve még lehet, hogy menthető, szervizben van, szerintük csak akkucsere kell). Pedig annyira jó volt, nem cseréltem volna le. Na mindegy.
Tetszik a 200 Pro, meg a tablet is tök jó szerintem, amit most a Telekom adott hozzá grátiszba. Az is kellett pont, ezért is esett a választásom erre a készülékre.
Egy dolog nem tetszik és itt jön a kérdésem: valóban nem létezik hozzá aktív flip tok? Tényleg nem támogatja a telefon? Ez nagy érvágás nekem, a P30 végig ilyen tokban volt nekem, igaz, az 5 év alatt kb. 5 ilyen tokot elhasználtam vele, de a telefon a tokból kivéve karcmentes, gyári új állapotú most is.
Szóval tényleg nincs/nem lesz ehhez a telefonhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest