Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz BluEyes #94 üzenetére

Az F végű cheepobiosben engedélyezve van az ún. ''Fastwrie'' opció, ami azt jelenti, hogy a proci közvetlenül írhat a videókártya memóriájába, és ezáltal némileg javul a grafikus teljesítmény. (ha meg nem így van akkor valaki majd kijavít)

Szerintem tedd föl az F-es biost nyugodtan, aztán teszteld a rendszert 3D alkalmazásokkal, ha nem fagy tőle akkor ok, ha meg fagy akkor flasheld a másikat. Nekem az F-es verzió van és jól működik. Anno még ki is mértem 3dmarkal, és tényleg jelentett valamennyit gyorsulást, de csak pár százalékot.

A megnövekedett pci frekitől meg nem kell parázni. Van egy gépem (Asus tx97-e P1 lap és Amd K6-2/500 proci) ami 83 MHz-es fsbvel megy négy éve. Mivel az a lap csak simán lefelezi az FSB-t a pici frekinek (szabvány szerint ugye66/2=33 lenne) de ebben a gépben ez 83/2=41,5 ami ugye jelentősen több a szábványnál.
    Nos ez a gép már 4 éve megy így, és semmi nem ment még ki benne, pedig eléggé nem szabványos a pci freki:)) és állítom, hogy sokkal stabilabb, mint akármelyik mai gép:D

Lényeg a lényeg, ne parázz a pci clock miatt, ha valami nem bírja az úgyis kiderül már az elején a fagyásokból, ha meg minden megy szépen akkor örülj!

Szerintem 10% túlhajtást minden komponensnek ki kell bírnia, ennél jobban a gyártók sem centizhetik ki a teljesítményeket...

Új hozzászólás Aktív témák