- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GaBBoR
tag
Thx
Találtam itthon 2db bigyót, rámértem ohm mérővel, és 9.8kOhm-ot mutatott, majd mikor hozzáértem a végén a bogyóhoz, elkezdett csökkeni az ellenálása. Szóval azt hiszem ezek is ilyen termisztor vackok, bár a végük nem tárcsa, hanem bogyó
A rajz alapján szerinted milyen kondenzátorok kellenek? A lábtávolságukra gondolok. Ránézésre úgy 5mm-re tippelek. Egy ilyen kapcsolásba mindegy hogy hány V-os kondit teszek? Mert van aminek a lábtávolsága 2mm, meg 5mm ..stb, viszont a V értékük is egyre több.
Lehet hogy túl elhamarkodtam, hogy majd én megveszem az alkatrészeket, és jól megcsinálom?(Pedig így olcsóbban kijönne.)
-
GaBBoR
tag
Fú. Köszi!
Még lenne két apróság. Itt vannak (Bővebben: link) NTC termisztorok, de 25 Ohm-os a legnagyobb. Vannak még NTC cuccok, de azokhoz nincs odaírva, hogy termisztor. Akkor ezek nem is jók?
A másik pedig a fóliakondenzátor. Ami nem elektrolit kondi, az mind fólia? Vagy honnan lehet tudni melyik milyen? pl itt Bővebben: link.
S mégegyszer köszi -
GaBBoR
tag
Hali!
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy a linkem látható kapcsolásba (Bővebben: link 2 pdf file) hova és milyen ellenállást (ill. egyéb alkatrészt) kell bekötönöm? A rajz szerint egy potméterrel lehet állítani a futófény sebességét. Viszont azt szeretném, hogy ne kézzel kelljen állítgatni, hanem a hőmérséklet hatására változzon a sebessége. Magyarán minél melegebb van, annál gyorsabban fut a fény. Úgy kb 30-40°C fokos tartományra kéne reagálnia.
köszi
(ui: az elektronikához nem értek, de rajz alapján össze tudom rakni a cuccokat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged