- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
moha21 #66406 üzenetére
Megmondom szintén, nem mindennap szerelek törpe/gyenge feszültségű eszközöket.
Igen, az eszköz a II. érintésvédelmi osztályba tartozik (miután utána néztem), akkor így a földelés nem kérdés.
Az, hogy a dugaljban miért van biztosíték nem tudom
Nagy eséllyel az I. érintésvédelmi osztályba sorolt eszközöket így biztosították régen (az angolok meg most is)
-
Spet
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy Mo.-in kapható-e még olyan hálózati dugvilla, amiben üvegbiztosíték található? (pl angol dugvillák)
Anno a talán a 80-as 90-es években biztos volt, mert pl az egyik megbízható orosz (ukrán/szovjet) búvárszivattyúnk még ilyen dugvillával rendelkezik.
Azért kérdezem ezt, mert szeretnék egy eszközt dugvilláját lecserélni, és természetesen a kicsi kínaiak 2 eres kábelt használtak és lehagyták a földelés csatlakozását a nyákon
-
Spet
addikt
válasz
Kernel #58385 üzenetére
Végül ez lett.
6-os 7-es funkciót állítottam be, és bekötöttem egy kapcsolót (reset gombot) CH2-re. Kapcsoló megnyomásával végigmennek a programok, azonban végre van köztük szünet és nem rögtön váltja a pólust, így megkímélve a motort a hirtelen nyomatékváltástól.
Ha nem nagy kérés tudnál nekem linkelni, egy megfelelő trigger-t? (mert írtad,a mit előbb linkeltem, azt mondtad nem volt megfelelő)
-
Spet
addikt
válasz
Kernel #58377 üzenetére
Értem.
Itt mivel lehetne késleltetni/korlátozni a váltásnál, hogy a motor ne hirtelen kapja a feszültséget?
Esetleg egy ilyen időzítő beszerzésével, megoldható lehet-e a probléma?
(nem vagyok az elektronikai rendszerep mestere, így ha hülyeséget kérdeztem volna mondjátok meg nyugodtan)
-
Spet
addikt
Sziasztok,
A jobb kérdezni mint beégni elve alapján hozzátok fordulnék.
Vásároltam egy ilyen panelt.
Azonban sehogy sem tudom úgy beprogramozni, ahogy szeretném: forog a motor az egyik irányba x ideig majd lekapcsol, vár y másodpercet majd forgat másik irányba, majd z idő után ismételten lekapcsol, és utána ismétlődik az egész.
Van hozzá használati útmutató, igaz ez az egy relés megoldásból copy paste verziója (pici kínai így oldotta meg).
Bekötés rendben van, csak a szüneteket nem akarja érzékelni és nem értem miért. Ha valaki végzett már ilyen jellegű kisérletet és tudna segíteni, nagyon hálás lennék neki.
-
Spet
addikt
válasz
rita7107 #57635 üzenetére
Egy házilagos óraforgató szerkezetet szeretnék készíteni, hogy ne csak egy irányba forogjon az óra.
Erre a célra, a DC motor 2 ágát bizonyos időközönként felcserélném, szünetekkel, hogy a motor ne hirtelen kapja a váltást (meg a műanyag elemek se darálódjanak be). Erre a célra néztem ki a 4 relés nyákot, de közben leltem 3 relés verziót is.
Nem vagyok annyira nagy elektrotechnikus mágus (hiába oktatták egyetemen, bekötések ábra alapján, forrasztás, kimérés megy), de gondolom megoldható a kérdés.
-
Spet
addikt
Nálam sokkal (de igazán sokkal) elektronikához értőkhöz fordulnék, ezzel a modullal kapcsolatban.
Kérdésem az lenne hogy az alábbi programléptetés megoldható-e:
1. 9V betáppal indít egy motort egy irányba.
2. Az időzítőben beprogramozott idő után leállítja a motort.
3. Pl. 5 másodpercet vár, hogy a motor kifussa magát.
4. Az idő leteltével elindítja a motort a másik irányba, az-az feszültségváltást végez.
5. ismétli a 2. pontól elkezdve. -
Spet
addikt
Sziasztok,
Ha jól gondolom ODD meghajtókban található mozgatómotor aszinkron motor. Mi a legkisebb feszültség amivel még forgat egyenletesen (ez lenne a lényeges, ne pörögjön ki a világból, mint a 9V-os adapterrell), illetve megfordítható-e a forgásiránya valamilyen egyszerű vezérléssel?
Válaszotokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest