-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
Drótszamár #97334 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit komplex a leírása nekem, de ha megoldható vele a kívánt riasztás, akkor ennyiért nem nagy rizikó. -
kovy79
őstag
válasz
Drótszamár #43852 üzenetére
Ja, hogy olyan kicsi a fogyasztása? Bár az elem ára akkor is sok egy "kissé".
Nálunk a cégnél hasonlóan egyszerű dobozban évekig (max 4év, mert annyi időnként cseréljük őket) volt ilyen akku a tetőtérben. ahol max pár fokkal van melegebb a kinti hőmérsékletnél. Semmi gondjuk nem volt. Oké, hogy a -30 már valóban fagyos, de ha a tápáramkört beleteszed a dobozba, biztos vagyok benne, hogy nem lenne gond. Mondjuk azt neked kell tudni, megér e annyi barkácsolást. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Drótszamár #43849 üzenetére
Igen. Ez igaz, mert a benne található IC egy step-up konverter. Kérdés lehet a kivitelezés minősége és a megbízhatóság egy 2.36 eurós ár mellett. És akkor még nem számoltunk az extrém hőmérséklettel.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #43844 üzenetére
-
kovy79
őstag
válasz
Nem azt írtad, hogy a napelem adott? Akkor miért akarod elemmel táplálni?
Miért nem használsz egy kis 6V-os zselés akksit a tápáramkörrel hőszigetelten bedobozolva?
A kis kapcsolás pont fűtene annyit, amennyi kell. -
mezis
félisten
válasz
Erre azt írják, hogy 96 % a max hatásfok, de nem kell mindent elhinni. (Lehet, hogy ez akkor van, amikor egészen kicsi árammal terheled.
(And-nak inkább hiszek.)
-
And
veterán
válasz
Drótszamár #43829 üzenetére
Ez a hatásfoktól független adat, de az LM2596 konverter minimális tápfeszültsége (az eBay-en említett értékkel szemben) 4,5 volt az adatlapja szerint, és ugyan nem egy lineáris LDO-ról van szó, mégis kell neki egy kevés dropout feszültség (Ube-Uki: 0,9..1,4V, áramfüggő) a biztos működéshez. A hatásfoka egyébként 4V-os kimenet és maximális terhelőáram (3A) mellett 75% körül várható. Adatlap: [link].
Mod: tehát az adott 4V-os stabil kimenethez valóban illik 5,5..6V-ot adni rá, azaz három sorosan kötött cellát igényel abból a fajtából. -
mezis
félisten
válasz
Drótszamár #43829 üzenetére
Nincs ezzel tapasztalatom, nem kerül sokba, próbáld ki.
(Gondolom lényeges a jó hatásfok.)Vagy fordítsd meg a keresési sorrendet, kezd a legdrágábbakkal.
-
yohnsee
tag
válasz
Drótszamár #28425 üzenetére
Ha itt lennél a szomszédban, azt mondtam volna, hogy ugorj át, megnézzük mit tehetünk. De így sajnos a távolság miatt azt ajánlanám én is, hogy keress egy hozzáértő szakit, akár maszekot a közeledben, aki elvállalja.
-
darvinya
titán
válasz
Drótszamár #28430 üzenetére
A szakszerviz nem vállalnak ilyet.
Főleg, ha gari is odaszól. -
vodkaboy22
addikt
válasz
Drótszamár #28427 üzenetére
Na az kár
Ebben az esetben én is számtech szakszervízt ajánlom, gyorsan megcsinálják.
-
válasz
Drótszamár #28427 üzenetére
bármelyik számtech szervizben megcsinálják
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Drótszamár #28425 üzenetére
Huh szegényt hogy megerőszakolták...
Fotozok egy ideje D-SLR-el és ilyet nem csinálnék...Pedig forrasztani és barkácsolni is sokat szoktam.
Megtudnám csinálni megfelelő eszközzel (tudok kölcsön kérni), de inkább szerez, hozzá távkioldót biztos lehet! -
Batman2
őstag
válasz
Drótszamár #1095 üzenetére
Hi
Igen valszeg. tényleg elég zajos lenne a 10m-es kábel, de mindenképpen árnyákolt vezeték kellene, ha próbálkozol !
Üdv.: -
LukE
veterán
válasz
Drótszamár #1096 üzenetére
legolcsobban? game port es nehany termisztor. ~500Ft negy ''homero''. benchtest.com, (es annak van egy magyaritott verzioja a radikalmodon).
Sima termisztornak persze van egy olyan rossz tulajdonsaga, hogy nem epp linearis.
annal valamivel dragabb egy kis mikrokontroller (vagy csak kulonallo ADC csipp, de a mikronak van annyi elonye, hogy magaban megcsinalhatja a linearizalast, vagy epp riaszthat szamitogeptol fuggetlenul) com vagy LPT porton. Monggyuk egy ~300Ft-os ATTiny26-nak is van 8 ADC laba.
Meg valamivel dragabban uC+kulso homero IC pl. LM75. Valamivel talan pontosabb, kevesbe erzekeny mindenfele zajokra (polo szamitogep belsejeben azert vicces analog ertekeket merni). ''Konnyen'' ebbol is 8-at lehet egymas melle felfuzni. Kis trukkozessel tobbet.
Vagy egy halom mikrot felfuzni akarmilyen halozatba, es az egesz haz homersekletet loggolni
Termoelem-olvaso kutyuk, ha nagyon pontos akarsz lenni.
szerk: ja, 10m-es kabelen valoszinu szinte barmilyen analog meres tul sok zajt szedne fol (persze attol fugg, milyen pontossag kell. ha eleg 10-20°C-os felbontassal is.)
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #1095 üzenetére
Na úgy néz ki még sincs az alaplapomon ilyen csatlakozó.
Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnám mérni a külső hőmérsékletet (olcsón).
Tudom vannak ilyen műszerek (ws), de az marha drága (50.000 Ft).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest