- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
A motort egy IC vezérli amiben nagy valószínűséggel van egy
do
{ adja az áramot a motornak;
} while ( amig az kinyílt);
természetesen assembly kódban vagy egy érzékelő csinál hasonló ciklust oda-vissza.
Neked is vezérlened kell különben csak kitolja állandóan vagy behúzza ami nem jó, mert nagy valószínűséggel leég a motor. a legegszerűbb a cd elektronikáját használni, aztán lehet más ic-vel is (pic,avr) ezeket lehet C-ben is programozni csak legelsőnek kell 1 égető hozzáén maradnék a cd-rom elektronikájánál. ha van az ic-jéről valami datasheet a net-en akkor a felesleges dolgokat meg lehet kerülni bár forrasztani nem egyszerű.
Na most nézem nem lapoztam mikori kérdés ez
-
moha21
veterán
A behúzó illetve kitoló mechanikát nem nehéz életre kelteni, viszont vagy valamilyen időzítéssel vagy szenzorral meg kell oldani, hogy a tálca "tudja" mikor van behúzva teljesen és a motor leálljon, illetve fordítva. Mechanikusan is megcsinálhatod, mondjuk hogy megnyom egy mikrokapcsolót ki/bemenet és zárja az áramkört. Természetesen a motort irányváltoztatásra is fel kell készíteni.
A "fénymásoláshoz": Scannerben lévő cső nem jó? azt tudok adni esetleg én csak nagyfesz alatt szórakoztam vele néztem a benne levő gáz hogy világít.
-
RaidenMaster
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Rlazol ha még aktuális az 5×7-es pontmátrix kijelző modulokkal való játék, akkor meg tudnád mondani a típusukat, esetleg gyártót? Ha igen, akkor nagyon könnyen kideríthetjük mi van azokkal a kijelzőkkel. Ha meg nem, akkor is valószínűleg ugyanúgy vannak bekötve a kivezetései, mint általában az ilyen moduloknak. Valószínűleg magán a panelen rajta van a dekóder/meghajtó egység is, amibe még talán életet is lehetne lehelni, de ha mégsem, akkor se nagy kunszt tervezni hozzá egyet. Pár IC típusszámát le tudod írni esetleg? Kíváncsi vagyok, nekem is van otthon egy teljesen hasonló pontmátrix-kijelzősorom ugyanilyen szép panelra szerelve -
LukE
veterán
szerintem ha kepek alapjan felismer valaki, aki mar hasznalt pont ilyet, vagy tipusszam alapjan talan talalsz leirast, akkor szerencsed van.
Ha nem, akkor ha valaki nagyon raer, kisakkozhatja, hogy hogy mukodik, de nem hinnem, hogy 5 perc lenne.
szerk: vagy lehet egyszerubb lenne uj vezerlest krealni hozza
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest