- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
en leragasztanam, mesteres az mekkmesteres

de legalabb egyszeru es mukodik.
nekem is utangyartott riasztom volt, baromi idegesitett az allando csipogasa a nyitasra/zarasra is tolta.
egyszer visszavittem, "atprogramoztak" magyarul kikapcsoltak ezt a funkciot. lehet tiedbol is ki lehet vetetni. nekem a New Duett Kft.-nel csinaltak obudan. sajnos a riaszton semmi felirat, jeloles nem volt, hiaba kerestem a neten, nem leltem semmit. -
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Hány vezeték megy a szirénára, 2?
Ha igen, permanens mágneses a hengkeltő benne vagy piezo?
Ha mezei kis tölcséres hangszóró van benne akkor kezdesz sorbakötni 10ohmtól 100 ohmig ellenállásokat. Ha megfelel a hangerő akkor azt, pl. 22ohm, kicseréled egy 5wattosra. Ha megszólal a riasztó tartósan akkor sanszos hogy leég az ellenállás de mint írtad csak a csippantásokra van szükséged, azt bírni fogja.
Ha piezo, akkor ugyanez csak az 1-100kohm tartományba próbálkozpl.
Ha 3 vezetékes a sziréna akkor vagy semmit nem tudsz tenni a szétszedése nélkül mert benne van a végfok. Ha meg mész lefelé a táppal akkor egyszer csak elhallgat vagy nyekeregni fog csak.
Vagy a vezérlő szálon kapja a meghajtást és arra tehetsz trimmert. Ez utóbbi igen ritka állatfajta és a nagyon régiekre jellemző. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Mérni kellene pontosabban, neten úgy látom, 1,2 A körül lehet egy ilyen sziréna áramfelvétele, de azt is tesztelni kellene, mennyire stabil, alacsonyabb feszültségen.
Egy LM2596 DC-konverter elbírná elvileg, amivel be lehetne állítani a csökkentett feszültséget. Úgy nem kell ellenállás.
Ellenállás próba kérdése, 4,7 ohm, 10 ohm stb. 5 W-os értékekkel lehetne kísérletezni. Egy kis trimmer nem bír el ennyi áramot, huzaltrimmer esetleg. Az áram bizonyára csökken, a feszültséggel együtt, akkor már kisebb teljesítményű ellenállás is elviheti. Azért nem írom biztosra, elvben lehetne olyat is tervezni, ami növekvő áramfelvétellel kompenzál (egy határig), de nem hinném, hogy ez olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Xbox Series X|S
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- További aktív témák...
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- Iphone 8 64gb - 88% gyári akku- gyönyörű állapot
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold