-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
Az mindegy, 4,2 V-ig tölt, ahogy kell. Amellett a TP4056 teljesíti a standard töltési görbe minden feltételét, beleértve a túlmerült akku kímélő indítását is. Az sem gond, ha a mágnesek véletlenül összerántják egymást, mert zárlatvédett.
Li-ion akkuból van olyan is, ami 4,3 V-ig tölthető, ezáltal több töltést is tárol, de ezeket is lehet 4,2 V-ig tölteni, legfeljebb nő az élettartama.
Ha esetleg meghibásodna, még mindig ott van rajta a védelem is, ami a túltöltést sem engedi.
1 A töltőáram az 1 Ah kapacitásnál kisebb akkut túlmelegítheti, tehát ennél nagyobb akkuhoz ajánlott. Vagy rutinosabbak át tudják állítani kisebb áramra is, egy ellenállás cseréjével.
-
PHM
addikt
Kellő körültekintéssel azért lehet használni ezeket a gagyi akkukat is.
Még a töltők is megteszik vésztartaléknak, persze átalakítás után.
A gagyi töltő + gagyi akku azonban veszélyes párosítás.
Töltő és akku ügyben itt érdemes érdeklődni,
a fórumtársak ajánlanak az igényeidnek/pénztárcádnak megfelelőt. -
PHM
addikt
Most néztem meg 3 ilyen piaci töltőt.
Azon kívül, hogy a ráírt 450 mA-nek csak kb a harmadát tudták,
a terhelés nélküli kimenő feszültségük 4,35 és 4,5V között volt.
Na, ezek a töltők így életveszélyesek, különösen, ha a ráírt kapacitás
töredékét tudó, védettnek hazudott akkukkal használjuk őket.
A kimenő feszültség egyébként egy ellenállás cseréjével beállítható.
Konzekvencia:
Ismeretlen, főleg márkátlan töltőnél először a terheletlen kimenő
feszültséget kell ellenőrizni. Ha az meghaladja a 4,2V-ot, a töltőt
át kell alakítani/alakíttatni. De a legjobb az ilyet meg sem venni. -
Kernel
nagyúr
Nem tudom, az USB-ről mennyi áramot gondoltak kivenni összesen, mert az még kapcsolóüzemű töltéssel is behatárolt.
Célszerűbb venni ilyet, ami nem kapcsolóüzemű, de a célnak megfelel, védelem is van rajta:
http://www.ebay.com/itm/152210096504
1 A töltés, ha bírja a dugasztáp. De én hajtottam 700 mA-es dugasztápról, aminek saját korlátja aktiválódott, úgy is feltöltötte.
Itt mágneseket forrasztottam rá, a zseblámpás topikban látott gyári mágneses töltő ötletét átvéve.
A mágnesen van egy galvanizált bevonat, ami kiválóan forrasztható. De ha a vezetéket úgy húzom meg, hogy lefeszíti a forrasztást, akkor elválik a réteg, az alatta maradó mágnest viszont már nem fogja a forrasztás. De ez kivédhető, ha tudjuk, mire kell vigyázni, esetleg műgyantával is rá lehet erősíteni.
Kapható JST-csatlakozó is:
-
Batman2
őstag
A multimétereknek elég vékony a vezetékükben a réz mag, így 10A felett már párvmásodperc alatt is melegednek!
De az is kérdés, mit ad le a táp, mert nekem úgy rémlik, hogy a tápok az 5V-os ág terhelését figyelik, az alapján stabilizálják a kimenő feszültségüket.
Ha Te csak a 12V-os ágat használod, akkor kérdés milyen feszt ad a táp a kimeneten, egyáltalán szabályoz e vagy sem.Mondjuk nekem korábbi tapasztalataim alapján, ha nem terheltem meg az ATX táp 5V-os ágát, akkor a 12V-os ágon csak alig 11V körül produkált, tehát feszültségben kevesebbet adott, nem többet.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest