- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Konkrétan melyikhez, hátha ott van róla említés, vagy példa.
Pl ilyen, bár ez nem annyira oco. Legtöbb 2.1mm-es.
Ja közben írtad, hogy ez valszeg nem jo.
De szerintem jó.
Neten elég sok ilyen óra van, mindegyikre simán 5-12V tápot írnak, bármiről elmegy ez.
Fickónak meg valszeg fingja sincs mi ez csak árulja. -
st3v3np3t3r
nagyúr
ja tényleg, írtad,csak átsiklottam felette... jó lenne tudni, hogy a cső főtápja benne van-e, ugyanis a legtöbb leírás amit találtam DC170-190V tápfeszt ír a csőnek
Mondjuk ahogy láttam, van nixie csöves karóra is. Hát, ha valóban DC170-190V kell neki, én nem szívesen hordanám
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Szerintem a pulzálót lüktető egyenáramú kimenetre értik, az egyik trafó kimenetére kell egy-egy darab egyenirányító dióda egymással ellentétes nyitási irányba,pl.1N4007
bár ilyet nem sűrűn hallani, hogy lüktető egyenáramú adapter kell valamihez. Itthon vagy sima váltakozó áramú, vagy rendes egyenáramú adapter kell.
kép link
Itthon vagy a piros vagy a zöld jelölésű kimenetű, neked a kék jelzésű kimenetű adapter kellÉn szerintem
-
gerleimarci
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
Igen, csak még az Input és GND-t egymással össze kell kötni.
Ennél ugyanis a tranzisztor kapcsolja a relét, a bemenetet pedig egy processzor vezérelheti, vagy bármi, ami lezárja GND-re.
Amire először utaltam, hogy ennyi erővel lehet direktben a relére is kötni, a tranzisztort kiiktatva. De teljesen mindegy, ha így praktikusabb, így is ugyanott vagy.
-
Kernel
nagyúr
Az időzítő, neked csak relé kell, de abból is 5V-os.
Vagy ilyen modul:
http://www.ebay.com/itm/222346771885
De a rajta lévő áramkör nem szükséges, így legfeljebb annyi előnye van, hogy a sorkapocsba be tudod kötni a 230 V megszakítását.
Az 5V-ot pedig csak polaritáshelyesen szabad rákötni a relére, mert van rajta egy védődióda is. Vagy ilyen relét vehetsz, panel nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- BestBuy topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest