- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ez nem olyan dolog, amit fórumon keresztül le lehet követni, vagy legalábbis minden részletét, rövid idő alatt.
Vannak rá trükkök, képszerkesztővel tükrözni az egyiket, két ablakban egymás mellé tenni és összenézni, de azért az időigényes is, és még akkor sem ugyanaz, mint amikor valakinek a kezében van, forgatni tudja stb.
-
Kernel
nagyúr
Nem olyan érzékeny az, inkább valami elkötés lehet. Ha nem sikerült jól utánépíteni, akár az is előfordulhat, hogy jelenleg is jó az IC, csak valami hiba miatt borult el a DC-szint. Utána persze el is szállhatott, amikor rákötötted a hangszórót, amennyiben akkor még nem volt szakadt. Plusz még leégett a hangszóró is.
Így simán előfordulhat, hogy beteszed az új IC-t és az is elszáll.
Megpróbálhatod kimérni az IC-t, hogy a kimenet és valamelyik tápág között kimutatható-e zárlat. Mivel azt írtad, hogy 41-42 V mérhető (ami az én fogalmaim szerint GND-hez képest pozitív értelmű), lehet zárlat a 14-13 lábak között.
Ha negatív, akkor a 14-15 között.
Egy ilyen végfokot egyébként csökkentett tápról (+/- 12 V) és áramkorlátozással is el lehet indítani, hogy ne menjen rögtön tönkre. Terhelést először semmit nem kell rátenni, ellenállást sem. Csak mérni a kimeneti DC-t.
-
Lompos48
nagyúr
-
DeNOx
tag
Sziasztok!
Nos a régi hangszóróval sok mindent kezdeni nem tudtam, ugyanis beégett, inkább rendeltem egy újat helyette. Most olyan gondom van, hogy rámértem a hangszóró felé kimenő + , - vezetékekre és azt tapasztaltam, hogy 41-42 Voltot mutat a műszer. Ez előtt rátettem egy 10 ohmos ellenállást és természetesen füstölt is ahogy azt illik....
Valószínűleg az IC van dögrováson vagy esetleg valahol máshol lapul a hiba? Tudnátok valami tanácsot adni ilyenkor mit érdemes kimérni? Előre is köszönöm a segítségetek!
-
mezis
félisten
Üdv.!
A legegyszerűbben egy elemmel. egy pillanatra rákötöd és hallani kell egy koppanást (dübbenést). Feszültségtől (áramtól) függően.
Multiméterrel 4 - 10 Ohm között kell lenni az egyenáramú ellenállásának. Ez még nem jelenti azt, hogy mozogni is tud a membránja. Arra az elemteszt való.
-
PHM
addikt
Kellő türelem és alapismeretek birtokában megy az fordítva is.
Persze az első kesze-kusza rajzot még le kell tisztázni, hogy olvasható legyen.
Anno, amikor még hírben sem volt internet, gyakran kényszerültünk ilyesmire.
Nyilván egy alaplap bonyolultságú áramkörnél ez még ma is esélytelen lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest