Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A színes negatívot nem jó széles spektrumú fénnyel szkennelni, mert rossz lesz a kép, a filmet nem arra tervezték. A legjobb 3 diszkrét hullámhosszon, amik nem fedik egymást.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Indításkor fényt mér, színhőmérsékletet állít, és jobb esetben kompenzálja a háttérvilágítás egyenetlenségeit. (Sajnos ezt nem mindegyik driver tudja, a gyári igen, de az meg elég őskövület.)
Egy CCFL csöves szkenner nem tud állítani semmit a fényen. Bekapcsol, bemelegszik a lámpa, és megméri, ehhez állítja a színt, illetve az expozíciós időt. Még az sem mindegy, hogy bekapcsolás után mikor indítjuk a programot, mert eltérő lesz a mérés. Az analog gain beállítás is konkrétan az expozíciót változtatja. A szenzor jelerősítése szerintem esetemben fix, de ezt nem tudom ellenőrizni. Simán rá lehet akasztani bármilyen háttérvilágítást, kérdés, hogy mennyit kell kompenzáljon, na meg az IT8 kalibrációnál szoftveresen mennyit kell még csavarni rajta. Próbálgattam külső fényekkel, nagy lehetőség lenne a szabályozható fényerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold