Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz HUNited #89817 üzenetére

Azt valahol írtad korábban (mert a nyitóban nem) hogy a készülék be se kapcsol?

Én így tettem volna fel a kérdést:
    "Skacok, láma vagyok, egyszerűen írjatok, szal' van 6-os NIMH aksi pakkom, és egy készülékbe pont annyi kell. Az aksik fel vannak töltve, de a készülék nem kapcsol be, hogyan állapítsam meg melyik aksi a rossz hogy ne kelljen mindent kidobnom?"

A feszültség nyilván számít, de az sokkal jobban, hogy mennyi feszültséget ad a kívánt terhelésen. Tehát az, hogy a testépítő mutogatja az izmait és a lányok sikongatnak egy dolog, de ha segíteni kéne felvinni egy bútort az emeletre és összefossa magát, akkor sok mindenre végülis nem használható. Nézd nem tudom milyen töltőd van, de nagyon szar nem lehet ha meríteni is tud. Na, mondjuk nekem egy alap olcsó 10 ezres van, ami merítéskor (3 féle értékkel tud meríteni) kijelzi a feszt is. Tehát ha egy aksi gyanús, akkor elkezdem a csutira feltöltöttet meríteni, és nézem a feszt, ha az egyik jobban esik mint a többi, akkor kiveszem. De előre megmondom hogy neked az 1600-as terhelhetőségű aksival van gebasz, mert az a fő adata egy aksinak, hogy mennyi teljesítmény vehető ki belőle. Igazán "okos" töltők meg szerintem helyből kivágják az általuk rossznak vélt aksit.

A 2000mA egy általános adat. De már többedjére hozod szóba, ezért válaszolok: minden eszköznek van egy szórása, minden alkatrésznek is, van ahol kifejezetten ezt rá is festik az alkatrészre hogy hány % pontosságú, de technikai paraméterek közt biztos fel van sorolva. 2200mA az mindössze +10% eltérés, inkább örülj neki. Az a szép hogy a 10% nem minuszba van.

Ha nem tud refresh-t a töltő, megcsinálhatod manuálisan, tehát merítés-töltés ciklus vagy 4-5x a gyanús aksira. Közbe néha megfogni nem-e túl forró, hogy a házat esetleg ne gyújtsa fel ha robban, bár az intelligens aksitöltők hőmérsékletet is néznek vagy kéne nézniük.

De még mindig azt mondom amit korábban írtam, hogy túlbonyolítod a dolgot egy talált multiméter miatt.
    Mert veszel aksit, (lemeríted)feltöltöd, majd elkezded egyesével cserélgetni a gyanus pakk elemeit, berakod ebbe a kütyübe, bekapcsol-e, és így egyből ki fog jönni hogy melyik aksi (aksik) az, ami megakadályozza a bekapcsolást. Persze méregethetsz halálba, ahogyan a kérésedre a többiek vázolták hogy hogy kéne.

• Dr. Szilikát

őstag

válasz HUNited #89817 üzenetére

Van regeneráló töltőm (BC-700), ami addig tölt-kisüt, amíg már nem nő tovább a kapacitás. De a javulás nem tartós általában, így túl sok haszna nincs.

A kivehető Ah-érték mérvadó, nem a betöltött. Ha a készülék 300 mA árammal képes kisütni, akkor az van, de jobb lenne nagyobb árammal, úgy jobban érzékelnéd a belső ellenállás okozta problémát, ami miatt kevesebb Ah vehető ki.

Új hozzászólás Aktív témák