Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi. Ezeket a részeket néztem én is.
Azt csináltam, hogy a kapcsoló ezen részéről elszívtam az ónt és ellenőriztem, hogy valóban szakadás mérhető-e a lábaknál. Ezt a műveletet a Tape, Aux, Tuner kapcsolónál csináltam csak, a Phono bemenetet nem bántottam.
Összeszerelés után kipróbáltam van-e kábel nélkül vagy lógó kábellal bármiféle zaj. Szerencsére nem tapasztaltam. A bemenetekre kötve hangforrást és átváltva más bemenetre meghallgattam mekkora az áthallás. Maximumra tekert hangerőnél lehet csak valami ciripelést hallani. Szóval biztosan nem fog problémát jelenteni. Még Phono bemeneten sem.
Gondolom az újabb erősítőkben valami op-amp megoldás lehet, így nincs ilyen jellegű probléma sem már.Donki Hóte:
Ezek szerint az inaktív bemenet testelése bevett megoldás volt akkoriban az erősítők körében. És érthető is az oka. Nem tudom később ez miként változott.
Viszont a két korabeli magnóm esetében (Sony TC-K15 és Pioneer CT-506) a kimeneti impedancia befolyással van a jelszintre.
A Pioneer CT-506 esetében eleve 50kOhm elenállással lezárt kimenet mellett kell a szervizeléskor a beállításokat elvégezni. A jelszint mérő is ez alapján kerül beállításra.
A Sony TC-K15 magnó beállításával nem foglalkoztam még (lehet nincs is rá szükség), de annak a szervizkönyve 47kOhm lezárást említ a jelszintek beállításakor.
Rövidre zárt kimenetek esetén így érthető, hogy miért esik a kijelzés pontossága.
Problémát nem okoz, de funkcionalitásában kényelmetlen jelenség.
Inkább az fura számomra, hogy mindemellett a korabeli magnó-erősítő párosításban nem próbálták meg ezt valamilyen módon korrigálni.Az viszont elképzelhető, hogy az USB-s hangkártyám nem díjazná sokáig, ha az erősítő rövidre zárná a kimenetét. Tartalmaz ugyanis egy kapcsolható erősítésű fejhallgató erősítő részt is.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nos, egy fólia átvágás nem nagy dolog, ha nem sikerül így megoldani a problémát, akkor viszonylag könnyen visszaállítható az eredeti állapot.
Viszont én azért gyanakszom, hogy itt valami más gond (is?) van. Nem hiszem, hogy egy erősítőt úgy terveztek volna meg, hogy a TAPE csatlakozóra kötött magnóval ne lehessen felvételt készíteni más bemenetre kötött jelforrásról

A SONY nem dzsunka cég, akkora malőrt nem hiszem, hogy a tervezőik elkövettek volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ne szórd ki a pénzed pixelekre!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- Path of Exile (ARPG)
- Lexus, Toyota topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Dell PowerSwitch N2048 48 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold