Hirdetés
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
válasz
totya694
üzenetére
Szevasz
Szerencsére nekem nem ennyire rossz a tapasztalatom, a kettő IC együtt 3,3A terhelés mellett a beállított 19,2V-ról 18,7V-ta csökkent, ez még elfogadható, de a 4,2A-es terhelésnél is csak 18,5V-ig esett, pedig már a 3,3A is túl van a 2x1,5A max.értéken !!
De korábban sem volt problémám, egyéb áramköröknél, amikor csak egy IC-t használtam satbilizálásnak nehány zsáz milliampernél.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
totya694
üzenetére
Valamit nagyon elnéztél, vagy melléfogtál. Az LM117...317 egy 1.5A-es stabilizátor. Ennyi, de az. Pár dolgot kell betartani: az ellenállásokat a Ref láb áramának függvényében kell számítani, a feszültségesés bemenet-kimenet között a legextrémebb körülmények között nem nagyobb 2.5V-nál, de az kell neki, nem szabad túllépni a feszültségeket, és a tokot hűteni kell. Gondolom a hűtés tehetett neked keresztbe. A 3-400mA áram 3V dropoutnál már 1W disszipációt jelent, ami 50 fokos melegedést okoz (adatlap szerint). Ezt lehet extrapolálni és kiderül(het), hogy a termikus védelem (ez is van neki) milyen hamar lelövi a kimenetet.
Nem dícsérni akarom, de annyira ismerem, hogy ne hagyjam "becsmérelni". Évekig "gyártottam" és teszteltem/mértem (félvezető)ipari környezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- OLCSÓBB 10.13.! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold