Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Légből kapott hírünk van képekkel
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem is van egy olyan egér, ami 1 db AA elemmel menne, de nem sokáig. Végül csak annyit tettem, hogy ellenőriztem az áramfelvételt, miközben növeltem a feszültséget 4,2 V-ig.
Ha jól rémlik, nem volt nagy a növekedés és nem is nőtt lineárisan, hanem annál kevésbé, amit nem találtam vészesnek. Így beleraktam szimplán egy 14500 méretű cellát. Ha lemerül, ki kell venni és külön feltöltöm. Igaz, hogy sajnos túl is meríti, de igyekszem rögtön feltölteni, úgyhogy ezt már beáldoztam erre, régóta bírja a kiképzést. (Nem a "fő" egerem, ez csak házimozihoz használatos.)
További lehetőség, hogy soros diódákkal próbálod ejteni a feszültséget, a kívánt mértékben. Egy diódán esik 0,7-0,8 V terheléstől függően.
-
rednifegnar
senior tag
nyilvan ez nem segitseg de mi szukseg van erre? nekem van egy nagyon regi genius m185 egerem (sztem valami nagyon basic cucc) es minimum 1 evig elmegy (de inkabb 2) egy elemmel. a legolcsobb ceruzaval hasznalom es napi 8-16 orat uzemben van 7/7 (kikapcsolni soha nem szoktam).
-
Ne sorosozz
hanem párhuzamosíts.
Sárga led nyitója 1,8-1,9V, párhuzamosan az egérrel.
És már csak azt a legnagyobb előtétellenállást kell kitotózni tesztelni amin még 3-3,2V akkunál is folyik annyi áram hogy az egérnek meglegyen a minimális tápja. Ez sacolásom szerint 1-1-1,2V környéke. -
ekkold
Topikgazda
Vannak olyan LDO stabilizátorok amelyeknek a saját fogyasztása µA-es tartományban van, azzal nem "szívja le" az akkut. Amúgy meg kell egy kapcsolót is beépíteni amivel ki tudod kapcsolni amikor nem használod... Nekem mondjuk jóval több mint egy évig bírja egy ceruzaelem az egérben... de lehet, hogy csak jó típust fogtam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Path of Exile (ARPG)
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az OpenAI már az Amazonnal is összeáll
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asus Rog Strix G531GV /i7-9750H/2060 6 GB/16 GB/120hz/
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Canon EOS R6 - Csak 3000 expó! - Újszerű -
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
hanem párhuzamosíts.
ekkold