Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
x1port #40622 üzenetére
A 100 nF ág bekötése nélkül is megpróbálhatod, szerintem anélkül is menni kéne. Az áramkörök tartalmazzák a működéshez szükséges negatív visszacsatolást, ez csak némi kompenzáció lehet, más rádióknál esetleg nincs is ilyen, vagy nem így van megoldva.
Utána bekapcsolt állapotban megpróbálhatod a szekunder egyik majd másik pontjára rátenni, hogy mi történik. Némán és műsorral is egyaránt tesztelve. A potméternél adhatsz rá brummot is, kézzel, illetve csavarhúzóval.
Ennek már hálózattól elválasztott a tápegysége, így kevésbé veszélyes. Persze "hivatalosan" az is csak szigetelésmérés után garantálható, továbbá az anódfesz így is nagyot tud rúgni (az egyenáram valóban "üt", míg a váltóáram ráz), ha kézzel egyszerre érinted, a testtel együtt.
De ha egyszerre csak egy ponthoz nyúlsz, akkor nem, mert a hálózat felé viszont szigetelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Thrustmaster T248 + T3PM + loadcell mod + spare parts
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ROG Strix G512LU 15.6" FHD IPS i7-10750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest