Hirdetés
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardver1985
tag
Több helyen olvastam vékonyabb káva lesz.És nem olyan vastag mint az A55 be.
Megbízhatóságom: 281 pozitív...
-
Dilikutya
félisten
Két dolog. Az A7x ugyanazzal az SoC-vel jött, mint az A5x. Kamerát nem néztem most, lehet az is ugyanaz, inkább a méret volt a különbség. A későbbi FE-k valóban gyengébbek jóval az alap S-nél, de az S20FE még ugyanazt a hardvert kapta, sőt kamerában jobb is, abban a RAM kevesebb, ami adatlapon feltűnő csak, használatban nem. Nyomkodtam vele egykorú A52-t, meg a későbbi A52s-t, jó készülékek, de az S20FE-nek nyomába se érnek. A vastag keret miatt böszmébbek is, nettó fasz az a tervező, aki ezeket így rajzolja meg, csak mert ez A, nem S.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
-
LadaLord
aktív tag
Nemrég betörött a Pixel 7 Pro-m kijelzője, de szerencsére még a fólia egyben tartja. Ennek a telefonnak a bemutatóját várom, ez az egyik kiszemelt utód. Egyedül a kamerás teljesítmény az, amitől kicsit tartok, hogy az érezhető visszalépés lesz a Pixel után. A Pixel kamerája nekem tökéletes, kíváncsi leszek, ez a telefon mit fog mutatni. Viszont a mindennapi használatban ez lenne jobb, mint a Pixel. Max a Pixel megmarad fotógépnek a törött kijelzőjével, ha menet közben nem adja fel a harcot. Többen írtátok itt, hogy nem éri majd meg ezt megvenni. Akkor mit érné meg, ha a Xiaomi ki van zárva?
-
doooo
veterán
válasz Dilikutya #48 üzenetére
Konzisztensen jó minőségű az FE-k kamerás teljesítménye. Mindhárom eddigi jobb volt az összes A-nál (már csak olyan dolgok miatt is, mint a plusz zoom-kamera). Ez a negyedik sem lesz különb, pláne ha átvesz a szoftver dolgokat a rendes S24-szériából. Meg az új Z-szériából is, mert azok is jól sikerültek ilyen szempontból.
A szoftveres feldolgozás többet változik, ha a hardveres nem is (mondjuk a főkamera és a szelfikamera is új volt a tavalyi modellben, az idén a zoomra férne egy frissítés). -
Dilikutya
félisten
4. generáció, amiből kb 3-ban ugyanaz a kamera van. Az első, a S20FE egy nagyon eltalált készülék, de ott alig vágtak ki valamit a rendes S20-hoz képest. Én ezt fogom cserélni majd valamikor, ha megszűnik a támogatása, és nem FE lesz a következő, úgy érzem.
Ettől függetlenül valószínűleg jobb kamera hardver van benne, mint az A52S-ben, abban az alap A52-é van.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Predatorr
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
Hát nagyon nagy előrelépést nem produkál. S23 FE kapcsán...
Oké van egy 8 MP tele fotó.
Főkamera remélhetőleg jobbAz FE modell szűkmarkú ez tény.
Inkább neveznék A széria csúcsnak.
Ez nem annyira védhető.Szelfiekamera is technikailag erősebb az ezeréves A52s-ben. Szoftveresen gyengébb.
Tesztkepeket valóban érdemes megnezni.
Mondjuk szerintem az A52s annyira eltalált volt, hogy azóta se mer ott nagyobb mértékben fejleszteni a Samsung, ha igen annak FE a neve.De te is kiemelted pedig anno, hogy az A52s képeivel nincs semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz Predatorr #40 üzenetére
Melyik része gagyibb a kameráknak az A52s kameráinál? Ugye nem képzeled, hogy az ottani 64 megapixel azt jelenti, hogy ami ezekben van, az rosszabb?
Mi lenne, ha megnéznéd a tesztképeket esetleg? Elárulom, az A52s minőségét a legelső FE is bőven meglépte, ez meg a 4. generáció lesz. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Predatorr #40 üzenetére
Nem kell elmagyarázni, csak fogalmazz egyértelműen.
Nyugi. Csak kicsit kétértelműen fogalmazol, hogy egy mondatban dicsered meg szidod is a szar kínait.
Ne aggódj, én nem fogok Samsungot venni.
De értem a frusztrációd, nem tudod mi legyen a következő készüléked az A52s után.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Szövegértés? Na, milyen kameraszettel jönnek a szar kínai mobilok? Bingó! Szerinted mit vesz a vásárló, ha aSamsung az A52S-nél (is) gagyibb kamerát tesz egy S mobilba, a Xiaomi meg ugyanazon áron klasszisokkal jobb készüléket ad? (Bárki másnál.)
És ezt még el kellmagyarázni...Jacis: Graphics
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
MrChris
nagyúr
Igen. Motioncam pro az app, zabálja a tárhelyet és az akksit, utómunkát igényel. 10bites raw képek sorozata ~20MB/képkocka szenzorfelbontástól függően, hang külön fájlban, giroadatokat is rögzít amivel utólag lehet erősen stabilizálni, de ez nagyon körülményes. Premiere-hez van közvetlen videó plugin, a Resolve magában olvassa. Az egész hajcihő a kinyerhető minőség maximalizálásról szól (színek, világosság, kontraszt, élesség, zajszűrés). Rövid snittekre, művészkedésre jó, profin utómunkázható minőségben. Nekem A52s-el kb 30 másodpercet tud rögzíteni frame dobás nélkül, néha kicsit többet, de azért ez függ a crop mértékétől. Kezeli a főkamerát és a nagylátót, de ezek hardveresen különböző képességűek.
[ Szerkesztve ]
-
Usgyi
aktív tag
Anno volt S21FE készülékem, én szerettem és jó áron meg tudtam venni. Bő fél év múlva szerintem jó vétel lesz ez, bár ez a méret nekem már túl nagy.
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
klaya86
senior tag
Anno S21fe-t én azért választottam,mert a sima s21/s22 kicsi volt. A plusz változatok pedig jóval drágábban voltak csak elérhetőek, illetve azokban exynos proci volt. Tehát az FE egy köztes méret volt. Illetve akkor még lehetett halmozni a kuponokat így majdnem 100 ezerrel olcsóbban vettem meg az eredeti áránál. Szerintem jelenleg is az ahogy nézem 225 a 128as S23fe ára. De le lehet még vinni 190 környékére. És ha azt nézzük, hogy egész korrekt anyaghasználat, erős hardver (bár exynos) jó kijelző és egész korrekt kamerákat kapott, mellé a normális szoftver és támogatás . Sokkal jobb egy A55nél és alig drágább. Tehát nem rosszak ezek, minden az árazáson múlik. Nyilván,ha annyi lenne, mint egy s23 , akkor felejtős. De 190ert magamnak is ezt venném bármilyen Xiaomi, Realme ,Motorola, egyéb helyett.
-
lolal
senior tag
Menetrend szerinti éves FE ami abszolút egy réteg termék. Valakinek/kiknek biztosan megéri. Környezetemben már láttam ilyet embereknél. Azt, hogy mi a motiváció egy ilyen modell megvásárlására nem tudom. Samsung lévén a hosszú támogatottsági idő lehet egyedüli vonzó tényező, de házon belül és a konkurenciánál is vannak jobb ajánlatok.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
doooo
veterán
Ennél azért jobb bizonyíték kellene.
De ettől függetlenül is, gondolod, hogy az a hibahatáron belül levő százalék-különbség majd érezhető lesz a valóságban? Mert nem lesz, és nem is volt.
CPU-ban picit erősebb az Exynos, GPU-ban picit erősebb a Snapi, üzemidő ugyanaz. Összességében: ugyanaz.
Lapozhatunk. -
doooo
veterán
Nagyon népszerű mobilok, pláne mondjuk fél év elteltével a megjelenésük után, amikor új S-széria is van már, stb. Abszolút megállják a helyüket a konkurensekkel szemben is, pláne ha valakinek a nyers erő (és mondjuk ezért a tartósság) számít. Ebben is meglesz az, csak az igazi csúcsmobilok versenyezhetnek vele.
-
klaya86
senior tag
Nekem volt S21fe-m. Nagyon szerettem. Akkor még teljesen más volt a Samsung hozzáállása az FE szériához. Az S21fe snapdragon 888at kapott. Még ha melegedett is, akkor is jobb volt,mint az s21 széria exynosa. Külsőben pedig abszolút prémium volt, vékony kávákkal, alumínium kerettel. Egyedül a hátlap volt műanyag,ami nekem inkább előny volt, mert nem kellett félteni . A kamerák is abszolút felső középkategória teteje, vagy inkább az akkori csúcs alja. De akkor is drága volt már,de még lehetett kupont halmozni. Na azóta az FE széria valójában kifújt. Tényleg inkább egy A szériás cuccnak néz ki. Ezeket már én sem venném meg.
-
jacis
nagyúr
Ki az aki ezeket az FE variánsokat megveszi? Ki gondolja úgy hogy ezért megéri pénzt kiadni?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
kasata91
tag
Azért újdonsült S24 tulajéként egy kicsit bosszant, hogy a teljes termékkínált megkülönböztethetetlenül ugyanúgy néz ki mint a csúcsmobil. Ha az átló inch-eket valaki nem lövi szemre tizedes pontossággal akkor aligha mondja meg bárki hogy A12(nem tudom van-e ilyen) - S24+ közötti sávban épp melyik is épp az adott készülék.
Trust me I'm an engineer
-
Graphics
Jómunkásember
Végülis valahogy pótolni kellett az A7X szériát, nagyjából az FE modellek ezt valósítják meg.
@Predatorr: Melyik a kínai szett? Ezt kifejted kicsit?
Mi köze ennek a Xiaomihoz?[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
"S20" ....majd ez a név megjelölés eladja a szolgáltatóknál.
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Predatorr
őstag
Belépő szintű „kínai” kameraszettel és egyéb hátrányokkal ez is egy értelmetlen ajánlat, de legalább drága lesz. Vajon a Xiaomi mennyit fizet nekik?
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
qwertly
addikt
Sajnos akkor tovább használom S20 FE, nekem ez nagy lenne. Így inkább veszek jövőre "sima" S25.
-
Egyedül az akkumulátor nagysága miatt esik ki .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
paatrick
őstag
Szerencsére a cikkek elején szokták írni hogy mekkora. A 6,7-nél már nem is olvastam tovább
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
joelke HU
senior tag
De hogy ennek mi köze van az S szériához, fel nem fogom. Ez inkább egy A akármi is lehetne. Ha már ez is ilyen batár, legalább az ultra külsejére emlékeztethetne persze gyengébb vassal. Régen is volt a note szériából is lite. De még az is életképes ötlet lehetne, hogy a kicsi s23 házába csomagolnak valami lightosabb procit, akár egy media techet.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest