Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magyar Atom

csendes tag

Nos, egy 3 órás szívózás következtében úgy néz ki, hogy legyőztem Bill Gatest pasziánszban, és egy félbruteforce megoldás után annak rendje-módja szerint visszaindult a régi, szép windóz :) . A megoldás annyi, hogy a működő boot.ini-jét felpakoltam egy flopira (meg persze ott volt az ntldr meg az ntdetect.com is), aztán a bootban kilőttem a primary master szerepét betöltő régi meghajtót, rajta az új ikszpével [auto->none]. Ezután CD be, konzol elő, és átmásoltam a boot.ini-t a másik meghajtó gyökérjébe. Egy resetet követően a beállított, régi windows kérdés és kötekedés nélkül bejött. Ezek után töröltem a régi meghajtóról a "javító"-windows-t, majd a bootban visszakapcsoltam primary masternek [none->auto]. És láss csodát: a gép kerepel minden gond nélkül :DD

• Magyar Atom

csendes tag

Nos emberek, üdvözlök mindenkit. Nyilván nem véletlenül vagyok én sem itt... Nos, az alaphelyzet a következő (nem írnám le, de már mindent végigzongoráztam, és az én szép(?), mindenre jólbelőtt windózom még mindig mély hallgatásba burkolózva fekszik a meghajtón... :(( ) : rendelkezem kettő darab 80 gigás HDD-vel, egy volt a gépben alapból, egyet meg később vettünk hozzá. Erre az újra felpakoltuk az ikszpét, aztán működött, tehát örültünk. Egészen mostanáig, mert sikerült valamit úgy letörölni a RÉGI meghajtóról (amin akkor már nem volr oprendszer), hogy az ÚJon lévő XP a klasszikus üzenettel tért vissza. Átolvastam a mindenféle itt szereplő okosságokat, ki is próbáltam (majdnem) mindet (a fixmbr megijesztett azzal, hogy eléthetetlenek lesznek az adataim, akkor meg már mindegy, ha újraraknám). Annyiban szerencsés vagyok, h mivel két winyó van, rögtön fel is pakoltunk a régebbire egy XP-t, úgyhogy azzal tudok operálni. Fixboot volt, az új (a továbbiakban D: ) meghajtón szerepel az ntldr, az ntdetect.com és a boot.ini is. Bcupdate, bcupdate2 is simán lement, és még mindig nem hajlandó bebootolni a régi wint, mindig az újat veszi elő. Ha átírom a boot.ini-t, hogy a D:-n keresse a dógokat, akkor kiírja azt a féloldalas szöveget, melynek rövid lényege annyi, hogy ez nem jó. Ha valakinek van még valami ötlete, megköszönném, sőt meg is teszem előre is :R .

Új hozzászólás Aktív témák