Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Én sokat hűtlenkedem, vagyis régen voltam erre. Persze érdekel, kinek milyen véleménye formálódik. Van-e olyan téma feldobva, ami engem is foglalkoztat.
    Topik gazdának olyan jó, aki jó politikus, pszichológus, technikus, művész egyszerre és szívesen. Remélem jól sikerül választani, dönteni!

    A hifisón hallgatott hangok után mindig lendületet kapok, hogy a saját cuccommal se bánjak mostohán.
    Az én "hifim" asszem.. huszonöt éve a Beag HEC45. Legalább is azon szólal meg a végén a zaj.. Most az új házunkban szépen helyére került a két öreg szörnyeteg. Az évek során megadtam neki, amit technikailag érdemes volt elkövetni. Átkábeleztük az erősítőpaneleket, amit lehetett, jobb minőségű alkatrészre cseréltettem az erősítőkben tervezője, Paraj István javaslatai alapján. A mélysugárzó dobozába szálas gyapjút tettem. Emiatt nem megy le 30 Hz alá de púpja sincs 80-nál.

    A csodás beavatkozás hatására a fentebb látott, de vékonyabb takaró lekerült a hangképről. Eléggé el nem ítélhető módon egy KEF C4 subot pakoltam közéjük, amit csak 80 Hz alatt engedek megszólalni.
    A Megszólalást jól kiegészíti, hiszen a 30-as mélytányérnak nem túlméretezett a meghajtása.
    Az előfok szerepét egy olcsó kiskeverő tölti be, amiben 24 bites audio interfész is van. Soundcraft Notepad 5. Tervben volt még Allen & Heath i8 de annak nincs saját asio drivere, így mellőztem.
    A kis Notepad5 tisztességes, színezetlen hangot ad ki és legfőképpen becsületesen, zajmentesen, jó tartalékkal kihajtja a szimmetrikus kimeneteit, amire rákapaszkodik a két HEC45 őskövület. A pc usb-ről jut a keverőbe és még két sztereó forrás jöhet be. iPad, teló.. egyebek.

    Az év végéig meg kell csinálnom a sugárzók lábazatát, hogy a középsugárzók fülmagasságba kerüljenek.
    Tervem még, hogy az oldallapokat fával fedem be, sőt az egészet lenne szép.
    Aztán jön a nappali hangcsillapítása a hallgatás mögött, miután rendesen kimérem.

    Kicsit kívülállónak gondolom magam de ez van. A tákolmányom nem tipikus hifi, mégis sok örömet ad. Túlmutat egy alap sztereó rendszeren, de nem hiend. Szeretnek "nagyban" zenét hallgatni a gyerekeink. Beyer füleseim is rendszeresen lenyúlják. Ha egyszer leroggyan, nem lesz egyszerű kitalálni az utódot, de lehet nekem már nem is kell.. Az én Beagomnak hihetetlen pontos, holografikus tere van. A színpad szépen kirajzolódik, a jó sztereó felvétel leválik a sugárzókról.
    Vokális, kamarazenét játszik a leghálásabban de a subbal a legtrehányabb elekto is ízlésesen nagyvonalú. Tömör rockzenét csak úgy játszik, ahogy a komolyzenészek szoktak. Nincs benne az a vadság, amit a műfaj igényel a középtartományban de szellősebb dolgokat szépen közöl.
    Nagyzenekarokkal jó barátságban van. Én is.

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák