- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam770
csendes tag
Sziasztok !
Keresek olyan hozzáértő szakembert
aki meg tudja javítani a HIBÁSAN frissített bios miatt nem induló sapphire 4870es vga kártyámat.Nem tanácsot kérek hogyan csináljam, mert se angoltudásom, se türelmem hozzá, hanem árajánlatokat várok ki mennyiért vállalja.Lehetőleg mielőbb kéne, mert addig nem tudok jáccani a régi vga-val.
750/900 ról 800/1100 ra módosítottam az órajelet, és utána még sokáig működött 830/1125-ön aztán 1szer csak nem bootolt be.
Az is írjon, aki tud szervízt/szakembert/ennél megfelelőbb másik fórumot, ahol segíthetnek nekem. -
r9550
senior tag
de manapság nemnagyon adnak ki olyan karit amibe csak tiltanának pipát ezét minek flesselni
-
Norbo03
őstag
-
-
george11
addikt
Ez szerény véleményem szerint inkompatibilitás lesz.
Tavaly(vagy tavaelyőtt) rengeteg gépet raktunk össze a boltban ilyen lappal, és a 9500/9550 VGA sorozattal a 90%-a el sem indult, ami meg elindult, az fagyott/resetelt.
A jellemző az volt, hogyha ilyen kártya volt a gépben,akkor csak a ventik prögtek,de semmi sem indult el azokon kívül.(se kép,se bios,se semmi nem volt).
Próbáld ki a flashelés egy másik gépen(amiben más lap van). -
mr_ricsi
veterán
Nézegettem a neten a VGA biosok cseréjének lehetőségeit.
Az ezzel foglalkozó oldalakon a rontott biosok visszacserélésére ugyanazt a bootfloppys módszert írják le.
Azt elhiszem, hogy egy ''fagyogatós'' VGA-nál működik a dolog, de nehezen tudom elképzelni, hogy a teljesen elrontott biosú VGA-nál az alaplap detektálni tudná az eszközt. Anélkül pedig a flashelő progi nem lát flashelhető eszközt, és a javítás máris almás.
Várnám ide azok személyes tapasztalatit a témában, akik már ''sikerrel'' rontottak el úgy VGA biosfrissítést, amelynek fekete képernyő lett az eredménye. -
Zimmy
csendes tag
Senkinek nincs tiptye?
-
Zimmy
csendes tag
Az alaplap Asus A7N8X-X, Barton 2500-zal. Üzemszerűen 3200-on működött, de ha visszavettem alapfrekire, akkor is fagyott. A hűtésre én is tippeltem, de azért vetettem el, mert 1 perc használat után se indult újra, tehát nem melegedhetett.
Egyébként már ezen túl vagyok, a téma az, hogy mit lehet csinálni egy olyan kártyával, amit nem lát a flash progi? Valamilyen editorral esetleg bele lehet turkálni, resetelni, hogy újra feltehessek egy biost?
Az atiflash meg a flashrom is már az információ lekérésnél (-i paraméter) elhal. Ha van mellette másik PCI kártya, az XP viszont felismeri, hogy ez egy Radeon, csak rosszul. -
Zimmy
csendes tag
A jelenség akkor jelentkezett, amikor betettük ezt a kártyát és néha le is fagyott, extrább játékoknál. Ja és mot egy sima Geforce-szal nem csinálja...
Most az a helyzet, hogy nem sikerült semmilyen módon ''megflesselni'', egyszerűen nem látja a flash progi a kártyát
[Szerkesztve] -
Zimmy
csendes tag
Hahó!
-
Zimmy
csendes tag
Bad Sector: OK, megtaláltam a CD letöltést!
-
Zimmy
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
A régi biost lementettem, de nem tudom visszatölteni, mert nem bootol floppyról, ill. az atiflash nem is látja a kártyát. Most letöltöttem a flashrom-ot, azzal is megpróbálom.
Cactus: a flashelés előtt a gép úgy viselkedett, hogy bármilyen kevés használat után (aXXon: ebből gondolom, hogy nem a melegedés okozta), nem volt hajlandó újraindulni, csak 5-10 perc várakozás után.
Petya25: mi volt az a durvább progi, amivel sikerült feltölteni?
Comm: a kari Suma Platinum Radeon 9500pro, eredeti ATI ventivel.
Bad Sector: köszi a techpowerup.com linket, letöltöttem onnan az eredeti biost, de ezt a CD-re irható verziót nem találtam. Pontosabban meg tudod mondani? -
törölt tag
Nagyon egyszeru...
egyebkent en is pont igy jartam...
a megoldas a www.techpowerup.com -on talalod meg
BIOS downloads alatt es ott valaszd ki a CD-re irhato ISO verziot
kiirod cd-re bebootolsz es lefrissited a BIOS-at.
Ennyi!
Nekem is ugyanaz volt a baja mint neked. -
aXXon
őstag
szerintem lehet hogy eleg lett volna a hutest kicserelni rajta...
-
Comm
senior tag
Nekem eddig soha nem volt problémám flasheléssel.Annyit kérdezhetnék, milyen karid van pontosan, és milyen bios-t flasheltél bele.
-
Petya25
őstag
Nehéz okosat mondani, mert a bios csere elég meredek, mondhatni lutri.
Egy X800pro-n próbáltam egyszer biost cserélni és állandóan megállt a win betöltés után 5 mp-vel. Valszeg nem bírta a magasabb órajelet. A bios visszacserélése nem volt egyszerű, az a progi ami felülvágta az eredetit, a crack-esre nem tudta visszatölteni az eredetit.
Keresnem kellett egy másik progit, ami ''durvább'' volt és feltuszkolta az eredetit, így ment szépen a régi módon. Azt tudom mondani próbálj megfelelő bios-t (ne húzottat) és progit keríteni és azt próbáld feltenni. -
A régi BIOSt lementetted? Hogy érted azt,hogy 5-10 perfc után volt csak hajlandó újraindulni?
Amúgy: Bővebben: link de ezt olvas át: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Zimmy
csendes tag
Sziasztok!
A következő történt: van egy 9500pro kártyám és fagyogatott, ill. csak 5-10 perc várakozás után volt hajlandó újraindulni. Gondoltam, lecserélem rajta a biost. Letöltöttem a vganfo.uw.hu-n található legjobb biost és elolvastam az okosságokat rajta.
A frissités után egyszer még bejött egy zavaros kép, később már nem indult, a monitor nem kap jelet. Próbáltam (ahogy irva van) floppyról bútolva visszatölteni a régi biost, de nem jut el a bútolásig sem.
Akkor raktam mellé egy pci vga kártyát. Itt az az érdekes jelenség, hogy az XP felismeri, hogy van benne egy agp-s kártya is (igaz, hogy 9500TX (sic!)-nek), de az atiflash program nem látja a kártyát, még az infot se lehet lekérdezni.
Mit lehet ilyenkor csinálni (a kuka helyett, plz.) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest