Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
Bővebben: link
eddig
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Már hol nem ismeri fel?A windowsban vagy már az elején?
Egyébként ha nincs flopy ott kell lennie a cd-n.
De megnézem neked. -
sharker
aktív tag
megjegyzem nem kaptam semmi sata-s floopy drivert...
És most már olyat is csinál a gép hogy csak néha ismeri fel a sata-s winyóm....
Mitől lehet ez? -
sharker
aktív tag
na az a gáz hogy nem találom hozzá a drivert
Ez az alaplapom típusa...
Gigabyte K8NS
Kérlek help -
gorlin
őstag
Hello!
Nekem is volt ilyen gondok ,már leírtam valahol a megoldást de leírom mégegyszer.
Azt amit csinált valószínűleg azért csinálta mert mind a két hdd re telepített ,vagy a régiről bootolt stb,de ez mindegy.
0.szerezz egy flopy drive-ot
1.Le kell tölteni a legújabb Sata drivert az alaplapodhoz,ki kell másolni egy lemezre.(NEM JÓ A RÉGI MINNÉL ÚJABB LEGYEN )
2.Elindítod az XP instalt amikor megjelenik hogy nyomhatsz F6-ot nyomj F6-ot rögtön a telepítés elején.
Ott majd kiír egy listát,válaszd az xp-het tartozó drivert és folytasd a telepítést.
Ennyi 100% hogy működni fog.
Az hogy nem kért flopyt(szerinted) vagy hogy nem telepítettél SATA drivert az még nem azt jelenti hogy nem kell.Szóval telepíts így és működni fog.
Üdv. -
válasz
Adrian Mole #7 üzenetére
Legvégső esetben bebootolsz a SATA-s floppyról, majd az XP telepítő cd-ről nyomsz egy windows helyreállítást (repair).
-
Adrian Mole
senior tag
Így csináltam, nem ez a megoldás. Újratelepíteni nem szeretném, mert otthon csak modemem van, nem kevés idő, amíg csak a SP2 utáni hotfixeket felpakolja. A gond ott lehet, hogy természetesen érzékelte, hogy a gépen a régebbi, papa vinyón volt egy W98, és a PATA bootszetorából indul, választhatóan, hogy XP vagy 98. Majd megpróbálkozom a linuxxal is (a SATAn van bőven helyem, már előre is partícionáltam).
-
válasz
Adrian Mole #4 üzenetére
Aha, akkor úgy kell telepíteni, hogy SATA driveres floppyról (vagy CD-ről) kell bootolni, majd simán a telepítő cdről telepíteni a zikszpét.
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
Nekem is van hasonló gondom, megoldást még nem találtam, de az okát tudom: az első vinyó boot szektorába írta be magát az XP, ha ezt kiveszem, értelemszerűen nem megy a sata, hiába azon van a rendszer maga. A megoldás engem is érdekelne. (lehet, hogy felrakok egy linuxot, aztán grub és csók
)
-
sharker
aktív tag
nincs semmi bad sector...
Tök jól működik...
csak vmiért szopat...
Lehetőleg még ma éjszaka örülnék ha vki segítene
MSN-en kérlek segítsetek...
ugyanis holnapra írnom kell egy dolgozatot... -
sharker
aktív tag
Vettem egy Samsung 120GB sata vinyót...
Elöször úgy telepítettem rá a winfost hogy volt a gépben még egy winyó oprendszerrel...
Nem volt nagyon semmi gond..
Floopy-t se kért/nincs is/
Aztán mondom minden tök zsír...
Kiveszem a másik winyót/mert eladásra szántam/
Ekkor jöttek a gondok
Nem akar bebootolni...
Mindig vmi ''verifin dmi application''....Vmi ilyesmi jön ki...
Aztán meghal...
Miután kihúzom a sata-s winyót minden újra a régi...
Segítsetek
mert én már megőrülök...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest