Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Apple Watch
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomazoe89
csendes újonc
Sziasztok.
Az imént telepítettem a játékot. Minden faszán ment. Beléptem a grafikai beállításokba és ott szembesültem vele hogy, a felbontás 1024*768 és nem tudom állítani. Találkozott már valaki ezzel a problémával? A gépem Acer Aspire 5, Ryzen 5 5500u, 8 giga RAM és Radeon RX 640 2Gb dedikált GPU. -
sz_b
csendes tag
Sziasztok!
HDR módban melyik színteret kell választani játékon belül hogy színhelyes képet kapjak? DCI-P3 vagy Rec. 2020? TV: LG C9
-
törölt tag
en mar nem tudom hanyadszorra jatszom vele, de meg mindig nem sikerult rajonni, hogy a river of corpses mit szimbolizal?
jol ertem, hogy a lemeszaroltak lelke van ott, akiket a tamadaskor oltek meg es Senua magat okolja a halalukert es ha korabban megolte volna magat, akkor szerinte nem tamadtak volna? vagy mi? tenyleg jo lenne mar tisztaba tenni, mert nagyon nem vagom.

-
venom8888
őstag
hello. fulhalgatot felveszem es nem szol, csak a monitoron jon a hang,jiaba allitottam be a windowsban a fulest. Jatekon belul nem lehet allitani. Tudtok adni otletet?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Pedig nekem van videóm róla tube-on. Amennyire ki tudom venni a képeden ez a kapu lehet az.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Itt elakadtam. Youtube sem talaltam errol a reszrol videot.
-
rup1u5
nagyúr
Jön a 2. rész!!
A zene Heilung ami nálam nagyon ott van!
Senua's Saga: Hellblade II
Egy komment a trailer alól ami szépen összeszedte a lényeget:
"Observations:
She's speaking the Northmens language, praying to their God Tyr to aid her in battle. Tyr sacrificed his arm to hold back a monster (the hanging arms) She is wearing their runes on her face. She appears to be in Iceland (volcanoes, devoid of trees, acroas the ocean) and one of the 4 spirits of the island in folklore is a giant. " -
törölt tag
ezt jó olvasni.

én az utolsó hídnál tettem félre pár hete a játékot. a harcokkal nem volt bajom viszont a kamerakezelést képtelen voltam megszokni. rengetegszer előfordult, hogy hátrálás közben a nézet beszorult valami mögé, ez esetben az ellenfél állt úgy körbe, hogy nem láttam semmit. így meg az egész csata nem szól másról, mint értelmetlen hadonászásról és a hangokra történő figyelésről. ez persze közel sem 100%-os, így hagytam a fenébe. mivel automatán volt a nehézség egész, ezért a vége felé már elég nagyot tudtak ütni a mobok. -
válasz
vorosmarti
üzenetére
No offense, de szerintem ez nem nagy dolog, sőt... kifejezetten hátrányára válik.
hát erre csak ezt tudom mondani
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de erre a játékra nézve: mivel tudsz haladni ezeknek a dolgoknak a tudása nélkül is, így szerintem nem probléma, hogy nem adja a kezedbe.
-
vorosmarti
senior tag
-
BOBAKILL
őstag
válasz
vorosmarti
üzenetére
A DS "története" direkt lett így kitalálva, mint anno a szerepjáték könyvek. Mindenki a történet morzsákból képzelte el, rakta össze a világot,a történetet. Ezért olyanok a tárgyleírások amilyenek.
A story kiismerhető, de az utalások az emberek fantáziájára vannak bízva.A Hellblade az érzelmeidre és érzékeidre játszik és iszonyat jól teszi. Irgalmatlan jó hanghatások és színészi játék van benne. Nem akciójáték szerintem... A harcrendszere könnyen tanulható, bár az elején nehéznek tűnhet amíg bele nem jössz. Vegyél pár ezerért kontrollert, ne a billentyűzettel és egérrrel "bénázz". DS is jobban menne kontrolerrel...
Én is jártam ebben a cipőben mint te. -
vorosmarti
senior tag
Hát jó, kinek mi adja meg a hangulatot...

Ami a DS-t illeti, ez nem lore, hanem a rajongók egyedi megközelítése a sztorira, de nem akarok ebbe belemenni, senkinél nem akarok okosabb lenni.
A szövegkörnyezetből amúgy is kiderült: a DS-t azért hasonlítottam össze a Hellblade-el, mert ez is egy játék, meg az is, és mind2 játéknak vannak rajongói, akik egyedi szemüvegen keresztül (értsd: nem túl objektíven) látják imádatuk tárgyát. Köszönet a tippekért...
-
emiki6
veterán
válasz
vorosmarti
üzenetére
Az hogy nincs semmi tutorial meg kiírás, szerintem az adja meg a hangulatot.
A DS-nak lehet nincs sok története, de mégis egy érdekes fantasy világ és van ott lore rendesen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtMRnGyxlGKpbDE82aUn7zEv1mrGFiEV3 -
drachoHUN
senior tag
válasz
vorosmarti
üzenetére
Egyáltalán nem értek egyet. Így jó, ahogy van. Őszintén szólva a harc minden mechanikájára rá lehet jönni magadtól, ha egy kicsit is odafigyelsz. Nem az a játék, ahol szükséges a tutorial. A Dark Souls-hoz pedig ne hasonlítsuk már, még távoli rokonságban sincsenek.
Bele néztem egy-két streambe miután végigvittem a játékot és meglepve tapasztaltam, hogy a steamer a játék vége felé jött rá, hogy van parry. Lehet bennem van a hiba, de adta magát minden ilyen a játékban.
-
vorosmarti
senior tag
Ez a játékban a nagy dolog! Úgy hogy nincsenek kiírások, tutoriálok kellhet pár végigjátszás...
No offense, de szerintem ez nem nagy dolog, sőt... kifejezetten hátrányára válik. Pontosan ugyanez volt a DS-ek esetében, ami szintén nagyszerű sorozat, de vannak hiányosságai (annak éppen sztorija nincs). Aki fanboy, az ezt nem akarja észrevenni/bevallani. Ismerjük a Hellblade fejlesztésének menetét, tudjuk h miért lett rövid, miért lett 30 euro, miért adták ki előbb. Sztem ha rendesen van idejük, más lett volna, és Ti akik így is imádjátok, még elégedettebbek lennétek.
-
válasz
vorosmarti
üzenetére
kell ilyen komplikált harcrendszert beletenni
amikor ütnek, jó pillanatban felrakod a kardod, majd ütsz rá (min) 2t. szerintem szögegyszerű a harc.
-
vorosmarti
senior tag
A dodge-ot ismerem, de keveset használom. Mire odajutnék, addigra már fekszem.

Egyébként az első DS-t kezdetén, pár 10 órát már beletoltam a játékba, amikor egy videóban láttam h lehet benne sprintelni is. Azóta megbékéltem vele, hogy az egy ilyen sorozat, mindent tapasztalj meg, találd ki!
Senua esetében nem értem h miért kell ilyen komplikált harcrendszert beletenni, mikor valójában egyáltalán nem erről szól a játék. Amikor megláttam h a Ninja csinálta a DMC-t is, akkor mindent megértettem. Azt imádtam, feléig elvittem, de onnan már inkább büntetés mint szórakozás volt.
-
emiki6
veterán
válasz
vorosmarti
üzenetére
Én streamet néztem, ott kb a játék végen jött rá aki játszott, hogy van parry...

A dodge-ot használod, ugye?
-
vorosmarti
senior tag
Köszönet mindenkinek a válaszokért.

Ami a target-váltást illeti, azt olvastam h létezik, de képtelen voltam megérteni h mi módon működik. Általában szemből jönnek ketten, és szólnak a hangok, h figyeljek hátra. Lehet h túl lassú vagyok, de ilyenkor nagyrészt annyira marad időm, hogy négykézlábra ereszkedjek

Ez a parry teljesen új volt, utánanézek hátha segít. Esetleg kontroller lesz belőle.
-
válasz
vorosmarti
üzenetére
azt tudtad, hogy lehet targetet váltani? (azt hiszem billen a tab)
de amúgy kontroller. én nier miatt vettem, én is egér+bill párti voltam. aztán kinyitottam a szemem. béna vagyok vele, nem állt még rá a kezem, de összehasonlíthatatlan. szóval ajánlom
a játék pedig úristen. az utolsó hídra lépés utántól az a hangulat (nem mintha előtte nem lenne) annyira beszívott, hogy sikerült hangosan mondanom Senuának, hogy fel fogunk állni és biztatni és ....
ezután jól elverném a sejhajom, hogy vacilláltam, hogy biztos megvegyem, elég rossz az EUR/h.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
vorosmarti
üzenetére
Mint mindig, most is a kontrollert javasolnám, de azt már a ds topikokban sem lehetett rád erőltetni.

-
emiki6
veterán
válasz
vorosmarti
üzenetére
Van a játékban parry, hogyha az segít, illetve többféle combo.
Nehogy feladd mert szegény Senua hollow lesz...
-
vorosmarti
senior tag
Aki egér+billentyűzettel tolja közületek, meg tudná mondani h mi a titka a játék harcrendszerének? Még az első boss előtt egy 5-6 főből álló csoportnál megakadtam, és képtelen vagyok továbbmenni. Utánaolvastam, nem egyedi eset vagyok, de használom a focus-t, blokkolok folyamatosan, levettem easy-re, és így sem megy. A kitartásommal nincs gond, minden DS-t végigjátszottam, de ezzel a feladás határán vagyok. Nem szívesen tenném félre, mert egyébként nagyon jó a játék.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
emiki6
veterán
-
elgauchio
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget
Van egy kis gondom a játékkal.
A játék eredeti steames.
A problémám az, hogy random szaggat a játék. És már szinte mindent kipróbáltam és semmi nem jött be.
Van, hogy csak úgy eltűnik a köd és belátható az égbolt. <- (mondjuk ez elég vicces..
)
Az alábbi videóval mutatom nektek: https://www.youtube.com/watch?v=JFY2srmXof4&feature=youtu.be
Néhol beakad, de akkor nagyon nagyot. csak az ilyen sziklás részeknél. Ahogy pont az alagútba megyek ott látható is, hogy belassul.
Nem tudom mire vélni, mert amúgy szépen fut a játék.
Specifikáció:
I7-7700HQ 2.80Ghz 4mag.
32gb ram 2400mhz.
gtx 1080 8gb.
120hz G-sync laptop.
A hő nem megy 62 foktól tovább (gondolom így a hő kizárva)
1tb ssd raid 0. <--(Természetesen SSD-n van a játék.)
A vicc az, hogy ezelőtt volt egy i5 procis gépem 16gb rammal és gtx 980m 4gb videókártyával és azon szépen gond nélkül ment a játék..

Ami érdekes volt még számomra az az, hogy egész komolyan használja a videókártyámat.
A most kijövő Agony-al is ez a bajom. és egy kiadó : Unreal engine.
Az ismerősömnek durvábban akad a játék GTX 1080 Ti - alatt.

Komolyan tanácstalan vagyok már.

A többi játékokkal nincsenek ilyen gondok.
Ha valaki tud valamit és tudna segíteni is azt megköszönném
-
patakij
tag
"lesz egy rész a játékban amit egy valódi beteg személy egyszer már átélt a valóságban. Durva lehetett."
Melyik volt ez a rész?
Kicsit megkésve, de én is most játszottam végig. Kis túlzással, de azt hiszem ez az a játék amire azt mondják hogy minden egyes frame-je aranyat ér.
-
Methionyl
senior tag
Hosszas vonakodás után végül megvettem a játékot..és nem csalódtam.
Iszonyat mi játék élményt ad. A hangok, a grafika, Senua maga..harc rendszert is imádtam. Végig néztem a Behind the Scenes of Hellblade: Senua's Sacrifice és le a kalappal. Nézve honnan is kezdték, mekkora csapattal, mekkora tőkével és mit ki tudtak hozni a játékból, nagy taps nekik. Örülök, hogy teljes áron vettem

Sajnos a Stories From the North teljesítményt vagy mi az (steam-en) nem tudtam megszerezni..kb 5öt kihagytam ahogy néztem a kört.
-
BOBAKILL
őstag
A teljes árát is megéri ez a játék. Annyiért meg kötelező vétel!

-
emiki6
veterán
Gog-on 22.5 euro a játék.
Tegnap pont gondoltam rá, hogy valahol csak van olcsóbban, meg álmodtam is a játékkal, aztán most vár az email. Tipikus furcsa véletlen... o.o -
emiki6
veterán
Úgy értem eddig azt hittem, hogy nem lehet túl valóságosra csinálni, mert korlátozott a fejesek képessége, de ezzel a fejessel már nem csak azt gondolom, hogy valóságos, hanem sokkal könnyebben el is hiszem.

Persze van feljebb, ahol már nem csak "könnyebben elhiszem", hanem valószínű észre sem veszem, hogy ez csak illúzió.
A He400i még mindig akciós amazonon. UK amazonról 75k vagy kevesebb postával, ha valakit érdekelne. -
emiki6
veterán
Mikor megnéztem a trailereket fejhallgatóval a fejemen alapból eldobtam az agyam, annyira durva volt, de most vettem egy Hifiman HE400i fejest...
OMG! Amikor valamit ami eleve lenyűgöző még van hova tovább űberelni.. Még megvárok egy akciót azt tényleg meg kell vegyem... 
-
VTom
veterán
Most értem a végére, szenzációs a játék, óriási élmény!

-
Weareus
addikt
Egy Dark Souls 3-hoz képest milyen ez a game?
(Nem csak a nehézségre gondolok). -
emiki6
veterán
Ezeket a visszajelzéseket kapták a készítők: Accolades Trailer
-
.LnB
titán
Elkezdtem nézni a Vikings sorozatot a játék miatt. Nem egészen ugyan olyan, de csak lesz valami a sorozatból is, sokan dicsérik.

-
emiki6
veterán
Tégy egy próbát, az se olyan hosszú. Ha kimaxolod akkor kb 15 óra.
Az hogy minek tűnik és mi valójában, az csak részben fedi egymást.
Én semmit nem tudtam róla mikor elkezdtem ami a legjobb dolog egy ilyen játéknál. Ha utána néztem volna lehet én se állok neki. Páratlan élménnyel gazdagíthat, ha nem utasítod el magadtól, de az is lehet hogy nem fog tetszeni.
-
.LnB
titán
Lenyűgöző játék ez. Nemrég végeztem vele, és a dokumentumfilmmel.
A mai játékipar legnagyobb baja, hogy ötlettelen, futószalagon gyártott szarokat hány ki magából. Ezért külön tiszteletreméltó a Ninja Theory lépése, hogy fogtak egy egyedi ötletet és megvalósították. Látszik is, hogy ez nem nyerte el a kiadók tetszését, ezért a kiadást is magukra vállalták, és az egész finanszírozást is. Örülök, hogy végre szerettek volna alkotni, és nem hagyták, hogy ebbe bárki is beleszóljon. Enélkül a felfogás, elszántság nélkül ez a játék se valósulhatott volna meg. Azzal pedig nagyon sokat veszített volna a játékos társadalom (igényesebbik fele).
Eleinte nem érdekelt ez a játék. Láttam trailer-t meg ilyesmi. De gondoltam egy újabb tucat horror lesz. Azokat én meg nem bírom. Így eléggé ki is került a látókörömből. Egészen talán a megjelenésig, előtte olvasgattam a kommenteket róla. Az északi-skandináv mitológia se kimondottan a kedvenc témaköröm. Aztán orii miatt felfigyeltem rá. Talán írt nekem róla, talán csak komment volt, de akkor gondoltam úgy, hogy majd kipróbálom. Csak éppen nyakig voltam elmerülve a The Witcher 3-ban. Úgyhogy, gondoltam majd az után nekiállok. Jó előjel volt, hogy 6-10óra csupán a játék. A The Witcher 130-140 órás végigjátszása után én ennek örültem.
Eccóminszáz. A végére értem szép lassan. És brutális hangulatbomba, és felejthetetlen élmény. De egy kicsit a játékról. A grafika szerintem elképesztően gyönyörű. Nem szeretem az ennyire agyon effektezett cuccokat, de itt mindennek célja volt, és gyönyörűen is passzolt az összképbe. Senua nagyon jól meg van csinálva, mondjuk nem nehéz mert Melina Juergens egy baromi csinos csaj. A karakter mozgásával nem volt bajom, meg kellett szokni, hogy se ugrás, se guggolás, de nekem nem hiányzott. A harcokkal viszont volt bajom, pedig könnyű szintre állítottam mivel rögzítettem a végigjátszást YT-ra. Így nem akartam bénázni sokat. De csak addig volt bajom vele, míg bele nem jöttem. Rá nem jöttem, hogy a pajzsos ellenfeleket meg lehet rúgni, és a fókuszt is használni kell. Bele se merek gondolni mennyire nehéz lehet magasabb nehézségi szinten. Nem is akarom tudni. Spoiler: Az utolsó fight-ban rendesen megszívatott, ütöttem őket rohadt sokáig. Gondoltam "Hát nem igaz mennyi van még?" Aztán ugye...

A fejtörők nagyon tetszettek. Nem használtam segítséget, mindre magam jöttem rá. Igaz ez jelentett is némi kóválygást, de megérte. Jobban is tetszettek a fejtörős részek mint a harcok.A sztori. Nos, erről nehéz mit mondani. Szerintem egy végigjátszás kevés, hogy az ember fejében össze álljon teljes egésszé a történet. Ahhoz viszont elég, hogy a hangulatot átadja. És Senua gyötrelmét, szenvedését, felismerését, fájdalmát. És ez a nem mindegy. Kevés játék képes ilyen érzelmeket kiváltani a játékosból.
Örülök, hogy végigjátszottam, és ajánlom mindenkinek!
Az 'Illusion" c. zene meg... szuper!
-
mtibor2
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudja hogyan lehet a billentyűzetet beállítani a PC-s verziónál. Nem engedi használni az írány billentyűket.
-
.LnB
titán
Haladok én is, bár lassan. Ennyi időm van. Most csináltam meg a kardos probából az elsőt. Volt egy fejtörő, egy jel, amit alig akart elfogadni a játék, ott keringtem mint gólyaf... És sokadjára "olvasta" csak be..
-
törölt tag
Most vittem végig.
Nem mondom a vége felé a vérfürdős rész elég kemény volt. Volt rendesen kihívás a harcban 
Történet kicsit zavaros volt, de legalább a grafiká kárpótólt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6 kivételével meglett az összes lorestone, történik valami ha összegyűjti az ember az összeset?

-
BOBAKILL
őstag
Akkor már a harmadán lehetsz túl kb, vagy a negyedén.
Rám így még nem volt hatással játék mint ez. Elérték a készítők amit akartak. Én kétszer vittem végig a platina miatt de másodjára sem volt kisebb élmény. Ha már így az elején tetszik akkor majd meglátod a végén milyen baromi jó lesz.
Tipikusan az a játék amire 10év múlva is emlékezni fog az ember. -
BOBAKILL
őstag
Onnan még sok van hátra.
Surtr után lesz még egy boss, a másik kapun kell menni. Utána indul csak be a játék. 
Nem elmeroggyant a játék, csak nagyon élethűen adja vissza a pszichózist mint betegséget Senuan keresztül. Ugyanis ez volt a fő célja a fejlesztőcsapatnak. Spoilermentesen annyit elárulok hogy lesz egy rész a játékban amit egy valódi beteg személy egyszer már átélt a valóságban. Durva lehetett. A játék vége után nézd meg az így készült videót, érdemes.
Igen, a hangok zseniálisak, csak fülessel érdemes játszani.
-
.LnB
titán
Elkezdtem én is a játékot. Első benyomás (egy óra játék után) az nagyon pozitív. Egy igazán érdekes hangatbombának ígérkezik ez a játék.
És mivel még sose csináltam ilyet, elhatároztam, hogy rögzíteni fogom a végigjátszást és feltöltöm youtubera. Nem vagyok egy youtuber. De gondoltam egy próbát megér.
-
törölt tag
Na, pontosan 2 óra alatt elértem a fához 0-ról

Egész élvezetes a végigjátszás miután az ember ismeri a jatékmechnikát és nem kell "betanulni".
Harc is egész könnyű, eddig
-
BOBAKILL
őstag
válasz
üzenetére
Én kétszer vittem végig, harmadik végigjátszásba is belekezdtem a platina miatt, én ps4en játszom. Nem hiszem hogy tudnék mentést adni. Csinálj egy screenshootot és rakd fel ide, úgy biztos meg tudom mondani hogy mi a gebasz. Így nincs előttem. A Valravn boss részén akadtálel vagy a Surtr bossnál?
-
törölt tag
Újra kellett kezdenem a történetet, erre most miután betöltöm a játékállást van egy kapu amit ki kéne nyitni halu képpel, de nem engedi aktiválni a folyamatot

Ilyenkor mi van, bugos és kezdjem előlről az egészet?

-
emiki6
veterán
Szerintem folytatásra utal.
Én mondjuk nem gondolom, hogy kell folytatás, mert nem akarom, hogy az ilyen jó kreatív csapatok "leragadjanak" egy ötletnél. (bár ez jelen esetben mindegy, mert a folytatáshoz egy totál más koncepció kell, szóval leragadásnak nem nevezhető)
Illetve én mindig azt érzem ilyenkor, hogy kerek volt a játék. Elkezdődött, véget ért. A karakter megvívta a harcát, innen már hova tovább?
-
BOBAKILL
őstag

Annak ellenére hogy igen csak rétegjáték, remélem azért lesz méltó folytatása vagy legalább kiegészítője. Biztos nagyon sok embernek maradandó élmény, más meg be sem fejezi. Bízom benne hogy összejön a fejlesztőknek amit akartak és megéri nekik folytatni.Spoiler!!:A végén ugyan Senua mondja arra hogy "menjünk vele", ez nem tudom azt jelenti-e hogy folytatják vagy csak egyszerűen így fejezték be.
-
Gamepad-t nem lehet ehhez használni?

PC-n RP2-hözelőre is köszi a helpet

-
emiki6
veterán
Én is BOBAKILL mellé állok. A játék csak akkor értékelhető, ha az ember végigjátszotta/végignézett egy végigjátszást, majd az extráknál megnézte a "hogyan készültet", mert csak akkor képes igazán megérteni mi is volt ez, mi volt a célja vagy "miért van tele a játék hullákkal" viszont amíg ezt nem teszi meg, addig nincs értelme (és akkor még finoman fogalmaztam) arról beszélnie, hogy miért szar a játék...

A látvány, a zene, a hangok, a történetmesélés, stb mind nagyon jó. A linearitás nem zavaró, a harcrendszerre nem mondanám azt, hogy rossz, mert nem az, ellenben embert próbáló tud lenni.
A játék pont olyan, amilyennek lennie kell és a hibái felett könnyű elnézni. Számomra egy maradandó alkotás, elég egyedi és látszik, hogy nem futószalagon jött a gyártósorról, volt valami mögötte, nem csak egy jól bevált recept alapján készült. Használt forradalmi technológiákat és sok játékmechanikai újítást és akkor arról nem is beszéltem, ami a játék szerves része, hogy a játék bemutassa azt milyen lehet annak, aki pszichózisban szenved.
Desy nem tudom hogy szándékosan trollkodik e vagy akaratlanul...

-
BOBAKILL
őstag
Idézlek: "A következő játékban majd a "fenyő ünnepén" némi gazdasági okra való hivatkozással történő természetkárosítással egybekötve... emberi tetemekkel és végtagokkal fogják díszíteni... az erdőből egy ünneplés céljából kivágott fát."
Lehet költőien fogalmaztam de neked meg elég furák a gonolataid. Magas lóról beszélsz, holott végig sem játszottad a játékot. Fogalmad sincs miről szól. Így kritikát megfogalmazni úgy hogy nem is tudsz semmit róla, elég meredek. Nem is akarom tovább szennyezni a topikot, kérlek Te se tedd. -
BOBAKILL
őstag
Ha nem tudod és nem is akarod végigjátszani a játékot akkor ne tedd. Anélkül ezt a játékot nem lehet érdemben értékelni hogy végigjátszottad volna. Elhamarkodottan ítéltkezel, sajnos tévesen. Nem csak a design elemek a lényegesek. A sok hulla azért van mert háború dúlt, betegségek, és áldoztak az isteneknek. Ez mind a játék része. Ez a játék egy utazás Senua-val és Senua elméjében. Egy belső lelki harc ábrázolása mely katarzissal és megtisztulással zárul.
Évek óta nem volt ilyen játék ami ilyen hatású lett volna. Nagyon mély tartalma van, nem felejti el az ember egyhamar. Ha ezt nem tudod értékelni és nem bíród az ilyesmit akkor nem neked való, de attól még nekem az elmúlt idők egyik legjobb játéka marad. -
Desy
tag
... ó, az irányítás az eléggé... hmm... csodálatos. Minden játéknak más az irányítása és imádok mellé nyúlkálni egy új alkotás esetében. Tényleg nem az esetem mint észleltem, de alkalomban és természetesen megköszöntem a tulajnak, hogy kipróbálhattam. Neki is megvolt a csodálkozás, hogy ahány ember annyiféle mód követése a játékban itt eléggé meglepő lehetne.
Mit is lehet itt dicsérni a ragyogó színek után? A rengeteg ide-oda felakasztott emberi tetemet? Most ez az új divat? Másik játékban is evvel van tele minden. A következő játékban majd a "fenyő ünnepén" némi gazdasági okra való hivatkozással történő természetkárosítással egybekötve... emberi tetemekkel és végtagokkal fogják díszíteni... az erdőből egy ünneplés céljából kivágott fát. Persze csak is kizárólag a játék kedvéért. [Aki pedig a mátrixon kívül lemásolja az egy szellemi korcs és büntit érdemel. Ezt fontos megjegyezni.] A mátrixban mindent lehet? A gond az, hogy sokan a valóság helyett már itt élének, magányosak lesznek és az egyedüli ember unalmában sok butaságot képes művelni.
A játék eléggé ronda irányba kanyarodott hogy élőhalottakat kell gyilkolni és tetemeket bámulni. Ez a bábu meg félig alszik félig képzeleg és félig álmodik.... rövidítve: félálomban képzeleg. -
BOBAKILL
őstag
Ez nem az a játék ahol mindent lehet, nem egy openworld alkotás. Kiesni meg nem tudom hogy tudták a pályáról, nem értem..én násodjára vittem végig és sehol nem estem ki a pályáról. De ez bármelyik játékban előfordulhat. Majd javítják.
Ha erről a játékról ennyit tudsz csak elmondani, hogy szerinted az irányítás rossz benne akkor kicsit sem értetted mi ennek a játéknak a célja, mondanivalója. Nem neked készült, dehát ez egy rétegjáték. Nagyon is. Nem kell tetszen mindenkinek. De csak azért leszólni az egész játékot mert neked nem tetszik az irányítás az nem fair. -
Desy
tag
-
BOBAKILL
őstag
Akit érdekel, most találtam:
Rúnakövek jelentése -
mad1
veterán
Igazatok van ez a game fenomenalis,Kiprobaltam es pont ilyen kell nekem.

-
BOBAKILL
őstag
válasz
üzenetére
Nincs igazad, elhamarkodottan kritizálod. Ez a játék egy keményen bevarrt ziccer.
Szerintem jó a harcrendszer, bár nem a mostanság megszokott pörgős és durva a harc. De pont ez a jó benne, valósághű minden részlete. Nem tudom hogy végigvitted-e a játékot de ha nem akkor mindenképp játszd végig. Anélkül nem lehet érdemleges véleményt alkotni erről a játékról. Bele kell tanulni a harcba, vannak benne "kombok" is csak elő kell tudni csalogatni.
Szó sincs egygombos bénázásról.
Én még így második végigjátszásra is élvezem és vannak apróbb részletek amik felett eddig átsiklottam és részletesebb a kép már így a történetet tekintve.
Ajánlom még a játék végén ha lefut a credits akkor nézzétek végig az "így készült" videót. Érdemes.
Ez egy gyöngyszem, egy kis gyémánt a mai játékok közt.
Ja és 2 kard van a játékban nem egy.
-
törölt tag
Egyébként a kategória amit kvázi teremt rohadtjó. Ez az AAA+++ minőségű indie nagyonjó irány. És innentől jónéhány esetben az eddigiektől is nehezebb lesz indokolni sok esetben a 60 dodós árakat. Ez is a teljes kép része.
-
drachoHUN
senior tag
válasz
üzenetére
Block, parry, dodge, melee, focus és különböző kombók. Ez ebbe a játékba bőven elég. Az iszonyatosan bénától iszonyatosan messze van. Csak volt már egy delikvens más helyen, aki a rossz harcrendszert hozta fel a játék ellen. Persze kiderült, fingja sincs, hogy milyen lehetőségek vannak a harcban. Tutorial nélkül sokan nem jönnek rá dolgokra.
Persze akarj 7 féle kardot, meg szintlépést. Csak akkor játssz mással. Teljesen másról szól a Hellblade. -
drachoHUN
senior tag
válasz
üzenetére
Kérlek fejtsd ki az "iszonyatosan béna harcrendszer" alatt mit értesz. Érdekelne.
Nem könnyed kis leülök aztán szétcsapok mindenkit játék ez. Nem erről szól. A maga nemében egyedi játék. Szó sincs kihagyott ziccerről. Annak tervezték, annak készült ami. Legyintgetnek sokan rá, hogy játéknak sz*r. Szimplán csak nem nektek való. Ettől még nagyszerű alkotás.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nekem is ez az erzesem, hogy kepi vilagban tulteljesitett a jatek, viszont el tudnek kepzelni valtozatosabb helyszineket es fejtoroket...
Egy kis fejleszto csapattol ez is szep munka!
Facial anim meg ilyen kene h legyen alapon minden jatekban... (Ha mar Half-Life 2-ben is meg tudtak oldani 1000 eve...
) -
törölt tag
Legyen a mérleg másik serpenyőjében is: elképesztően igényes, mármár mestermunka részleteiben, de sem játszani, sem nézni nem tudom, annyira értelmezhetetlen videójátékként. A csaj nagyon jó, a facial anim őrületes, szép is, a hangok zseniálisak, csak amiről mindeközben szól, az engem nem érdekel, és gyakorlatilag egy nongéming sétaszimulátor, iszonyatosan béna harc"rendszerrel". Ez a játék nekem az elfecsérelt tehetség ékköve lesz. Nagyonnagy kár érte, jóval nagyobb kihagyott ziccer, mint a Heavenly Sword volt anno.
-
törölt tag
válasz
yericho800
üzenetére
Nekem mondjuk nem teljesen jott at eppen mikor es miert szenved, illetve mit erez

Az effektek meg a haluzasai viszont marha jok!
-
yericho800
aktív tag
Igen! A sztori meg ugy maga a zenek a hangok... a terek nagyon passzolnak... senua vivodasa sajat magaval... nagyon jo!
-
jkrisztian
aktív tag
Tegnap filoztam, hogy ez a game vagy a No Mans Sky. Az NMS mellett tettem le a voksomat, de annyira jokat irtok a Hellbladerol, hogy muszaj leszek megvenni. Talan majd telen, valami learazas keretein belul. Imadom az olyan jatekokat ami kozben az atmoszfera frocsog kifele a monitorbol.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
üzenetére
Lehet elfogult voltam kicsit. Legyen 9,9/10.
Indoklás: (SPOILER!!)
Melyik játékban tudod átélni egy szegény lány lelki katarzisát ilyen módon? Egy skizofrén és pszichotikus lánynak a története amiben az apja megöli az anyját és mindenféle lelki bajai lesznek ráadásul szerelme is meghal. Mindez vegyítve a skandináv mitológia világával. Leírni is durva nemhogy játékot készíteni belőle. Ráadásul ilyen színvonalon.
Lehet elfogult vagyok de van alapja sztem. 
-
-
BOBAKILL
őstag
válasz
üzenetére
Itt sokkal többről van azért szó mint álomszerű világról. Inkább a valóság és a képzelet keveréke. Az a dicséretes hogy mertek újat, valami egészen egyedit alkotni. Egyedi, fantasztikus élmény a játék amit más játéktól nem kapsz meg.

Épp most játszom másodjára mert nincs meg az összes rúnakő ami kellene a platinához ps4-en. Másodjára is nagy élmény. Nálam stabilan 10/10. -
törölt tag
Szeretem az ilyen kellemes meglepetéseket, mint a Hellblade

Nagyon dicséretes, hogy a realizmus szimulálásán túl egy álom-szerű világot teremtettek, ahol nincsenek kőbe vésett szabályok. Egy játék pont ettől kéne, hogy több legyen

-
-
VTom
veterán
válasz
yericho800
üzenetére
... meg a spoilerért...

-
yericho800
aktív tag
Sziasztok.
Jó játék. Graf is rendven van! Hangulat is.de pici sablonosság van benne ! Nyírd ki a tuzes faszt... elotte ledarálod a parasztokat... rúnák megtalálása,ajtok kinyitasa,boss... masodik kapu ugy szint.. csak kicsit más metodika! Nem jatszottam végig! Komplex velemenyem nincs, csak a pillanatnyi állásról! Picit sablonosra sikerult! De ennyi! Grafika ott van! Szereplők terén! Arcoo motion capture! Király! De a tárgyakat mint deszkak hazak belső tere az katasztrófa! Nem gyalázni akarom a játékot! De vannak gyengéi!!! Monotonitásról meg nem beszélnék... de van lelke a jateknak..! Annyi szent! Elkezdesz játszani vele és visz magával. Kivancsi vagy mi lessz es mi volt senuaval! Ez pozitiv! Zenék isteniek! Foleg boss harcoknál! Az első boss a tüzes nagydarab balta arcnál zsigerbe hatoló... a néhány grafikai gyengeséget leszámítva, meg a sapblonossagot IDAIG elvezhető a game! Bocsi a hosszú leírásért!
Üdv:yericho 800 -
melega
őstag
Karácsonyra megveszem.
15 ezer Ftos ps network kártyát veszek, és abból let tudom vásárolni a Hellbladet.
Addig el leszek a Shadow of Warral, és a z AC Originsszel előrendeltek. -
drachoHUN
senior tag
1 óra játék után:
Nagyon rendben van cucc. Eddig kifejezetten tetszik, az viszont egyértelmű, hogy nem fog mindenkinek, hiába minőségi game.
Furcsa a harc és a harcon kívüli járkálás közötti dinamikabeli különbség. Na ezt jól megaszondtam.
Szóval lényegében eleinte nem tűnt olyan agilisnak a csaj, mint aztán később harc közben bizonyult. De örülök is, hogy nem fut gyorsabban, mert így jobban figyel az ember a hangokra. -
wesker24
senior tag
Hellblade: Senua's Sacrifice deletes your savegame if you die too much. !
Kösz de inkább akkor kihagyom innentől kezdve nálam Instant skip egy játékkal kevesebb amire nem kell pénzt költenem.
-
.LnB
titán
Ezt jó ötletnek tartom, "ha túl sokszor halsz meg, törlődik a mentésed": [link]
-
SH4D0W2011
őstag
-
SH4D0W2011
őstag
-
savior
őstag
Nem tudjátok 4 gb ram-al elindul?
-
drachoHUN
senior tag
No, megjelent a játék. Kíváncsian várom a véleményeket, kritikákat, hogy vajon megvegyem most vagy várjak valami akcióra.
-
SH4D0W2011
őstag
Találtam egy érdekes cikket.

Hellblade’s dark portrayal of viking hell and psychosis is this year’s anti-God of War
Közben PS-en már előtölthető a játék, várom, hogy belekezdhessek.
-
Vistaboy
veterán
A Ninja Theory bejelentette a Hellblade: Senua's Sacrifice című játék megjelenési dátumát. A program csak digitális terjesztés útján kerül majd forgalomba, dobozos kiadás nem készül belőle. Aki elő akarja rendelni, az megteheti az alábbi módokon:
A játékot 30 Euróért vehetjük meg, ami a fele egy AAA-játék árának. Akik előrendelik, azok PS4-en egy Hellblade témát, PC-n pedig egy digitális képregényt kapnak a program mellé.
A készítők egy új videót is kiadtak:
-
Vistaboy
veterán
Hellblade: Senua's Sacrifice előzetes
A Gamekapocs oldalán szépen összefoglalták, amit eddig tudni lehet a játékról. Akit egy kicsit is érdekel a Hellblade, érdemes elolvasnia. Már csak a megjelenési időre lennénk kíváncsiak, mert az továbbra sincs sajnos.
-
Vistaboy
veterán
Hellblade Senua’s Sacrifice New Trailer 2017
A megfelelő hangulat eléréséhez elengedhetetlen lesz egy jó minőségű 5.1-es hangrendszer is. A Senua fejében kísértő hangokat nagyon jól eltalálták. Már csak a játékmenettel legyen minden rendben, és akkor tuti vétel lesz. Főleg, hogy egy független stúdió készítette, így a AAA-kategória ellenére sem fog annyiba kerülni, mint a többi új játék.
-
Vistaboy
veterán
Játék címe: Hellblade: Senua’s Sacrifice
Fejlesztő és kiadó: Ninja Theory
Célplatformok: PC, PS4
Játékmotor: Unreal Engine 4
Megjelenés: Valamikor 2017-ben (A pontos dátum még nem ismert)
Sziasztok.
A Heavenly Sword, az Enslaved, illetve a Devil May Cry című játékokkal ismertté vált Ninja Theory ezúttal egy AAA-kategóriás indie játékot fejleszt, melyben egy mentálisan problémákkal küszködő kelta harcosnőt, Senuát irányítjuk. A Hellblade: Senua's Sacrifice című programban kiemelt szerepet kapnak hősünk pszichés látomásai, melyek végigkísértik őt útján. A játék világát a kelta és viking kultúrák keverésével hozták létre, a készítők komoly kutatásokat végeztek ennek érdekében, magát a főhőst például egy korabeli, rejtélyes nőt ábrázoló szobor alapján formálták meg.
A fejlesztők elmondták, hogy egy olyan élményt sikerült létrehozniuk, melyen keresztül a játékos képes átélni a főhős problémáit. Ezért nem is a harcon lesz a hangsúly, hanem a történeten, a környezeten, illetve Senua személyiségének változásain. Maga a játék egy TPS nézetben játszódó akció-kaland lesz, némi hack&slash küzdelemmel keverve. A programot 2014-ben jelentették be a Gamescomon, és úgy volt, hogy még 2016-ban meg is jelenik, ám a csapat problémákkal küszködött, ezért eltolták a megjelenést 2017-re.
A Hellblade: Senua's Sacrifice egy valódi új-generációs játék lesz, melyet az Epic által kifejlesztett Unreal Engine 4 fog meghajtani. A program a készítők ígérete alapján még az idén (2017-ben) megjelenik, ráadásul PlayStation 4 és PC (Steam) platformokon ugyanazon időben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP HyperX Cloud II Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- MSI P4MAM2-V Retro félkonfig, 1 GB DDR RAM, Pentium 4 2,8 GHz CPU, Windows XP
- Creative Sound Blaster 16 (CT2230) Retro ISA hangkártya
- ÚJ HP HyperX Cloud Alpha Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Garanciális FiiO SR11 Roon és Airplay bridge / hálózati lejátszó / streamer
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

OMG! Amikor valamit ami eleve lenyűgöző még van hova tovább űberelni.. Még megvárok egy akciót azt tényleg meg kell vegyem...